Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

η μηχανη δε καιει τιποτα.... ο χρηστης το κανει!
To φως ηταν μονοπαντο, δηλ. φως αρκετο απο το παραθυρο και σχεδον καθολου μεσα.

στη πρωτη παντως δεν ισχυει αυτο, ανοιξε το αρχειο στο flick, μη κρινεις απο τη φωτο εδω στο φορουμ, που γινεται κι αλλη μετατροπη.

Στη δευτερη το προσωπο ειναι out of focus (εχω εστιασει στο φακο) , οποτε δεν εχει σημασια, ειναι θεμα "αποψης" (δινει βαρος στο φακο και οχι στο προσωπο).

με λιγη επεξεργασια, το περισσοτερο καψιμο μπορει να φυγει ....

DSC01531.jpg by toxotis70, on Flickr

:flipout:

Eλυσα το γορδιο δεσμο.... Sony A6000 vs Sony A7+ LAEA4 .

Νικησε η λογικη (μαλλον)... και προτιμησα τον sony LAEA4 adapter για να βαλω τους Minolta που εχω ηδη ( 17-35mm f/2.8 , 24-105 f/3.5-4.5 & 70-210 f.4)
Αποκτας ετσι PDAF ,"κλασσικου" τυπου, οπως στις Sony SLT , πολυ γρηγορο (αναλογα το φακο βεβαια).
Καλυτερο αποτελεσμα (και αθορυβο) εχεις με τους νεους Sony SSM - Sigma HSM kai Tamron USD...αλλα και αυτοι που εχω μια χαρα τα πανε (μονο που ειναι αρκετα θορυβωδης)!

Προσωπικά με χάλασε λίγο το παίξιμο που κάνει το LAEA4
Πές μου σε παρακαλώ αν τον δοκίμασες με tamron usd

μονο με μινολτα τον εχω δοκιμασει τον ανταπτορα.
Παιξιμο δεν εχω ιδιαιτερο, το ιδιο που εχει και με τους native φακους, ελαχιστο δηλ.

δεν το λες μικρο , ουτε ελαφρυ (σε αντιθεση με τον 24-70 )...
αλλα οπτικα , οχι , πολυ οξυς, γρηγορος και αθορυβος.
Ελαχιστη βινιετα τερμα ανοιχτος και ελαχιστη παραμορφωση.

Με αυτη την εικονα , τι να σε χαλασει (εκτος της τιμης)

DSC01528.jpg by toxotis70, on Flickr

να πω οτι ο sony LAEA4 ανταπτορας , που ειναι για FF μηχανες οπως η A7 kai A7r ταιριαζει και στις sony nex APCS , οπως οι sony nex 5-6-7 !

Συμφερει δηλ. καποιος να παρει αυτον και οχι τον προηγουμενο LAEA2 ακομα κι αν εχει APCS μηχανη ... θα τον εχει αν αποφασισει να παει σε FF αργοτερα :p

τελικά από την Α6000, μεσω εκποίησης μέρους του φωτογραφικού μου εξοπλισμού θα βρεθώ, μάλλον, στην Α7. Για να δοκιμάσω λοιπόν και ότι μου έχει μείνει από Pentax ο αντάπτορας που έλεγα να πάρω για την Α6000 κάνει και για FF?

http://www.amazon.co.uk/dp/B003Y302FI/ref=dra_a_rv_ff_fx_it_P2000_1000?tag=dradisplay0bb-21

ο 50ρης που έχω καθώς και ένα 24ρης Sigma ειναι full frame. Επισης εχω καποιους πιο παλιους manual focus παλι full frame. Το θεμα ειναι ο ανταπτορας καλυπτει τις διαστασεις του full frame?

οχι θα πάρω το κιτ δεδομένου ότι δεν έχω κάποιον άλλο autofocus φακό να της βάλω και χρειάζομαι ένα για κάθε μέρα. Στη πορεία θα δω τι θα κάνω με φακούς, εφόσον δεν ικανοποιηθώ από τη λύση Pentax+Adaptor

O sigma είναι ο 24άρης ο super wide II?
Αν ναι σαν μέγεθος και βάρος πρέπει να ταιριάζει πολύ με την Α7. Θα ήθελα να δω πως γράφει σε ff o συγκεκριμένος
Θα δώσεις την κ-5 και θα κρατήσεις τους ff φακούς δηλαδή αν κατάλαβα καλά

θα πρέπει να το ελέγξω για τον Sigma, μπορεί να κάνω και λάθος και να είναι 28mm, δεν θυμάμαι γιατί δεν τον χρησιμοποιώ πολύ, πάντως είναι ff. Οχι δεν θα δώσω την Κ5, έδωσα τον 16-50 που είχα και κράτησα την Κ5 για τους υπόλοιπους φακούς που έχω.

Προς Γιαννη Σπυρου, ως ο πλεον ειδικος. Ποιες ειναι οι ρυθμισεις που πρεπει να εχω για ληψεις βιντεο?

Για την Α7 φανταζομαι , αλλα ισχυουν για ολες τις νεξ...

File format - AVCHD
Recording setting - 25p 24Μ (για πιο καλλιτεχνικες ληψεις ή χαμηλο φωτισμο) και 50p 28M για θεματα με εντονη κινηση ή slow motion (και καλο φωτισμο).
White balance - Auto (εκτοςαν υπαρχει μικτος φωτισμος , οποτε παμε σε manual)

Απο picture profile επιλεγουμε Natural (0,0,0) ή (-3,0,0) , αν θελουμε να επεξεργαστουμε μετα το βιντεο στον υπολογιστη (κραταμε δηλ. χαμηλο το contrast )

Αν δε θελουμε κατι τετοιο, τοτε ρυθμιζουμε to profile στα γουστα μας.

αν θελουμε η μηχανη να εκθετει αυτοματα, επιλεγουμε καποιο προγραμμα αναλογα τη περισταση A, S , P αλλιως manual.

Σημαντικο ειναι να κραταμε τη ταχυτητα ( shutter speed) στο διπλασιο του fps... δηλ. αν τραβαμε βιντεο στα 25p, η ταχυτητα πρεπει να ειναι 1/50 και αν τραβαμε 50p, 1/100.

Το διαφραγμα αναλογα με το θεμα.... για τοπια , αθλητικα γεγονοτα κλπ δε χρειαζομαστε μεγαλο διαφραγμα , f/5.6 - f/11 einai καλα.

Για πορτραιτα , και μικρο βαθος πεδιου οσο πιο μεγαλο εχει ο φακος μας .

Το ISO fysika οσο πιο χαμηλα γινεται, αλλα οχι τοσο ωστε να εχουμε εντονη υποεκθεση.

ευχαριστω! θα προσπαθησω να μαθω και το βιντεο, αφου προσφερεται πλεον σε ολες τις μηχανες