Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

A7m2 body will cost 1.799 Euro
A7M2 with 28-70mm lens will cost 2.099 Euro
Both will ship from January

...The new SAL-70300G2 will cost 1.199 Euro and ship by end of March.

Όταν βλέπω ότι υπάρχει νέο μήνυμα σε Sony νήμα από etsap, λέω ωχ, τι δηλητήριο θα στάξει πάλι.

Τα λογια είναι περιτα...
Photography: Shooting under moonlight with the Sony A7S

A-DSC02727.jpg

B-DSC02544.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όταν βλέπω ότι υπάρχει νέο μήνυμα σε Sony νήμα από etsap, λέω ωχ, τι δηλητήριο θα στάξει πάλι.

Στα 50 μου πλέον κρατάω... μικρό καλάθι (πονάει και η μέση βλέπεις από τα χρόνια) :flipout:

Δεν έχω κάτι μαζί σου προσωπικά, το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό (έχω κι ένα infraction δήθεν "προσωπικής επίθεσης" να μου το θυμίζει από το νήμα της RX10 από παρόμοια αντίδρασή μου),
απλά προσωπική μου άποψη είναι ότι η συνεχόμενη γκρίνια ενός brand-hater είναι ολίγον τι κουραστική, και εν τέλει και ανούσια.

Το "brand-hater" να το πάρω πίσω, αν δεν ισχύει. Νομίζω το δήλωσες επανειλημμένα.

Πονάει, πονάει... αλλα τη πηρες τη γκουμουτσα πάλι ! :p

Πέρα από τη πλακα, ένας βασικός λόγος που πήγα σε sony nex πριν 5 χρονια περίπου , ήταν και ο όγκος - βαρος.

Στα 50 μου πλέον κρατάω... μικρό καλάθι (πονάει και η μέση βλέπεις από τα χρόνια) :flipout:

Ονειρεύομαι μια Α7s με IBIS , 4K recording, kai καλύτερο AF.... :p
Όταν βγει (ίσως το Φεβρουάριο η Α9) , ελπίζω να είμαστε καλα να τη "γουστάρουμε" !

Δεν έχω κάτι μαζί σου προσωπικά, το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό (έχω κι ένα infraction δήθεν "προσωπικής επίθεσης" να μου το θυμίζει από το νήμα της RX10 από παρόμοια αντίδρασή μου),
απλά προσωπική μου άποψη είναι ότι η συνεχόμενη γκρίνια ενός brand-hater είναι ολίγον τι κουραστική, και εν τέλει και ανούσια.

Το "brand-hater" να το πάρω πίσω, αν δεν ισχύει. Νομίζω το δήλωσες επανειλημμένα.

Δεν αντιπαθώ τα προϊόντα αλλά την πολιτική της μάρκας. ..

Ούτε κι εμείς είμαστε "χαρούμενοι" με τη πολιτικη της, να βγάζει δηλ. συνεχώς νέα μοντελα... θα ήταν καλυτρεο να έδινε μεγαλύτερη σημασία στο νέο firmware , όπως κάνει η Fuji - Olympus.
Το θέμα είναι όμως ότι οι μηχανές αυτές , ειδικά στο θέμα του βίντεο που μας απασχολεί αρκετά πια (εμενα από παλιά), δε μας δίνουν τίποτα ουσιαστικό.
Ούτε καν τα βασικά πχ 24-25p, οποτε για μας είναι μονόδρομος η sony - panasonic.

Αυτό αλλάζει σιγά-σιγά, ήδη οι Fuji - Oly έχουν ανακοινώσει τέτοιες προσθήκες, αλλα για μας είναι λίγο αργά.

Αν ήτανε μονο το θέμα φωτογραφίας , θα ήμουν ακόμα με μια canon 7D , και λόγο ογκου βαρους ίσως με μια Fuji Xt1 ή μια Oly EM1.

Και πιστεύω ότι οι προσωπικές επιθέσεις δεν ωφελούν παρά μόνον τους stock holders των εταιρειών. Δεν θυμάμαι να έχω κάνει κάποια τέτοια εδώ μέσα. Αν τυχόν κάποιος θυμάται κάτι τέτοιο ας μου το στείλει. Καλή καρδιά !

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

ποιοι brand haters βρε παιδιά. Ίσα-ίσα. Όπως το πάει η Σόνυ, θα πάρω κι εγώ μία στο τέλος. Στο τέλος-τέλος εννοώ, όταν θα έχει βγει η Α7IIΙ και θα έχουν πάει οι μεταχειρισμένες Α7 (ή ξεστοκαρισμένες) γύρω στα 3-4 κατοστάρικα. Δηλαδή το πολύ μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.

Και πιστεύω ότι οι προσωπικές επιθέσεις δεν ωφελούν παρά μόνον τους stock holders των εταιρειών. Δεν θυμάμαι να έχω κάνει κάποια τέτοια εδώ μέσα. Αν τυχόν κάποιος θυμάται κάτι τέτοιο ας μου το στείλει. Καλή καρδιά !
Τυχαία λες βλέπω etsap σε νήμα της Sony και δαγκώνομαι, ωχ τι γκρίνια και κακίες θα διαβάσω πάλι; :flipout:

Αλλά το σταματώ εδώ, γιατί παρεξηγούμαι ότι κάνω προσωπική επίθεση.

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

...και γυρνώντας τις φωτό στο slideshow tou Andrew Reid βλέπεω μια που μου αρέσει, λίγο διαφορετική απο τις υπόλοιπες της Α7S, την ανοίγω και ήταν ο πίνακας έμπνευση του LOL...
B-John-William-Waterhouse-The-Lady-of-Shalott.jpg

πάντως στα υπερβολικά ψηλά iso, πέρα απο το τεχνικό κομμάτι που λέμε wow, σαν εικόνες η ποιότητα τους πιστεύω χάνει αρκετά, φυσικά καμουφλάρεται με έξυπνο χειρισμό σε ατμοσφαιρικές καταστάσεις σαν το θέμα που τράβηξαν στη λίμνη.