Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Δεν αντιπαθώ τα προϊόντα αλλά την πολιτική της μάρκας. ..

δεν έχεις και άδικο ! ( etsap)
αυτο σκεφτόμουνα και εγω με την συγκεκριμένη εταιρία ,ναι μεν μας δίνει τεχνολογία ...
αλλά να ακυρώνει μοντέλα μέσα στον χρόνο τόσο γρήγορα καταντά αηδία !
βγάλε μια πιο ολοκληρωμένη λύση !
π.χ για μένα, τώρα έπρεπε να βγει η α7 και όχι πέρυσι και με τα χαρακτηριστικά τις α7ιι !
σονυ και πανασονικ tο ιδιο κάνουν !
μου φαίνεται οτι θα πάω πάλι σε canon 5dmiii η καμια νικον και ας είναι κουμουτσες !
τουλάχιστον δεν χάνουν τοσο ευκολα την αξία τους !

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

1.Μας δίνει τρομερή σταθεροποίηση, δεν ξέρω να γίνεται με νέο filmware
2. Φωνάζαμε για το κλείστρο μας το έδωσε
3. Φωνάζαμε για καλύτερη εστίαση την έδωσε

Και έπεται συνέχεια.

Αυτά τα λένε οι κατέχοντες κουμούτσες έ οχι! εγώ δεν αρκούμε στα ίδια συστήματα με κοροϊδία αναβαθμίσεις

Ούτε κι εμείς είμαστε "χαρούμενοι" με τη πολιτικη της, να βγάζει δηλ. συνεχώς νέα μοντελα... θα ήταν καλυτρεο να έδινε μεγαλύτερη σημασία στο νέο firmware ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οι άμαξες τα κεράκια είναι ρομαντικά μπορείς να πηγαινεις και με τα πόδια ή να κόψεις και το ρεύμα στο σπίτι ... Όλα αυτά χρειάζονται χρήμα και χρήμα πολύ στην έρευνα αν δώσει το μοντέλο θεός μετά; τέλος.

Αν έβγαινε φέτος η A7 Δεν θα είχες mirroless δεν θα πηγαίναμε μπροστά
εξάλλου και με κόμπακτ φωτογραφίες βγάζεις γιατί να την πουλήσεις; έχασε την αξία της; μα έχει κάνει τα χιλιόμετρα της λογικό μου φαίνεται.

Αγοράζετε νέα κινητά; ή τα πουλάτε; αν όχι πως θα ζούσαμε τις οικογένειες μας;

Ναι στα filmware και ότι μπορεί να βελτιώσει με αυτά
Ναι όμως και σε νέα συστήματα

Υ.Γ. πόσο καιρό είχε βγεί η D800, D600 D610 και τι νέο δώσανε; ένα τίποτε η δε canon;

δεν έχεις και άδικο ! ( etsap)
αυτο σκεφτόμουνα και εγω με την συγκεκριμένη εταιρία ,ναι μεν μας δίνει τεχνολογία ...
αλλά να ακυρώνει μοντέλα μέσα στον χρόνο τόσο γρήγορα καταντά αηδία !
βγάλε μια πιο ολοκληρωμένη λύση !
π.χ για μένα, τώρα έπρεπε να βγει η α7 και όχι πέρυσι και με τα χαρακτηριστικά τις α7ιι !
σονυ και πανασονικ tο ιδιο κάνουν !
μου φαίνεται οτι θα πάω πάλι σε canon 5dmiii η καμια νικον και ας είναι κουμουτσες !
τουλάχιστον δεν χάνουν τοσο ευκολα την αξία τους !

εχει ανοιξει αλλο θεμα για διαμαχες μεταξυ συστημάτων...απλά λέω...

καμία διαμάχη την άποψη μου διατύπωσα ίσως λιγο έντονα ζητώ συγγνώμη γι αυτό.

Συμφωνώ ότι κάποια πράγματα δε μπορούσε να τα δώσει με firmware...5αξονικο σύστημα, καλύτερη εργονομία και grip.

Αλλα θα μπορούσε τουλάχιστον , σε αυτούς που έχουν τις a7-r να δώσει ένα XAVC kai SLOG2 άνετα , έτσι για "δώρο" !
Το ίδιο και με το συστημα εστίασης, μιας και δε στηρίζεται σε νέο αισθητήρα, αλλα software...

Κι εμενα μ αρεσει η εξέλιξη και την ακολουθώ άλλωστε, απλα καλο θα είναι να επιβραυεβει και τους αγοραστές της που και που.

συμφωνώ επίσης σε ότι αφορα canon-nikon... έχουν μείνει στάσιμοι πολύ καιρο και δε γυρνάω πίσω .

H A7 όταν κυκλοφόρησε μια χαρά έτοιμη μηχανή ήταν. Και η νέα Α7 επίσης ενσωματώνει πράγματα που δεν μπορούν να δοθούν αλλιώς. να συμπληρώσω Γιάννη τη θέση του κουμπιού για την απελευθέρωση του κλείστρου. Εσύ που ασχολείσαι με το βίντεο δεν το καταλαβαίνεις πόσο πίσω, πόσο λάθος ήταν η θέση για μεγάλα χέρια και δάχτυλα, αλλά όσοι τραβούν φωτογραφίες ζορίζονταν (κι αυτό δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη SONY. Τώρα είναι σε πολύ πιο σωστή θέση.

Γενικά στο FF η SONY τα πάει μέχρι στιγμής πολύ καλά στα σώματα. Στις ΝΕΧ γίνεται του κουτρούλη ο γάμος στα σώματα και φυσικά στους φακούς που δεν έχει καμιά λογική ο προγραμματισμός και η παρουσίαση των φακών. Και θα συμπλήρωνα και οι τιμές.

Με το καλό να έρθει η μηχανή.

Μια παρατήρηση μόνο για το κλείστρο. Ζητούσαμε το καλό το κλείστρο που δεν τραντάζει τη μηχανή στον 36άρη αισθητήρα, ο 24άρης το είχε. Τώρα το βλέπουμε και πάλι στον 24άρη. Στον 36άρη το πρόβλημα παραμένει....

Αυτό εννουσα με την "εργονομία" Βλασση... μεγαλύτερο grip, πιο σωστη θεση κλείστρου, περισσότερα customized κουμπιά.
Το μονο που έμεινε, είναι η λάθος θεση του REC video....αλλα μικρο το κακό.

Όσο για τους φακούς, η sony προσπαθεί , αλλα δε φτάνει. Δε ξέρω γιατί δε μπαίνουν στο παιχνίδι οι Tamron, Tokina kai Sigma.
Ίσως είναι μικρή η αγορα γι αυτούς, αλλα θα είχαν καμποση πελατεία στα σίγουρα... περίεργο μου κάνει :nounder:

ΥΓ... η sigma ψιλό-μπήκε , αλλα ενώ τα πήγε καλα με τους μικρούς και φτηνούς φακούς της στο APSC σύστημα, σταμάτησε "απότομα" και στο FF ούτε κουβέντα!

ΥΓ2... θέλω ΠΟΛΥ να δω τι θα περιλαμβάνει το άλλο νέο σώμα της Sony A9 PRO (ή όπως αλλιώς θα λέγεται) , που μάλλον θ ανακοινωθεί αρχες του 15.

Γιάννη το πρόβλημα με τους τρίτους κατασκευαστές φακών είναι οι πόροι. Π.χ. η zeiss θα ήθελε να ασχοληθεί με το m4/3 αλλά... δεν προκάνει τεχνικά και οικονομικά. Εδώ βέβαια μιλάμε για FF, οπότε πιστεύω ότι κάποια στιγμή οι έχοντες παρακαταθήκη με μοντούρες FF canonikon θα το ψάξουν λίγο περισσότερο.

έχω την εντύπωση ότι δυσκολεύονται κυρίως λόγω μείωσης της απόστασης μοντουρας από το σενσορα.
Χρειάζονται εντελώς άλλη σχεδίαση φακών και μαλλον δεν τους παίρνει , χρονικά και οικονομικά.

Oχι η κοντή μοντούρα δεν είναι πρόβλημα .. γκαραντί. Λύνεται εύκολα με προέκταση του κορμού .. δες Samyang.

Τα προβλήματα είναι

- κυρίως το μικρό ακόμα μέγεθος της αγοράς mirrorless και μάλιστα κατακερματισμένο σε 5 διαφορετικές υποκατηγορίες (ακόμα και το μ43 έχει δυο .. με και χωρίς σταθεροποίηση).

Να σκεφτούμε οτι μέχρι πρότινος οι Dsrl είχαν 80% της αγοράς και όσο και να πέσει πάλι του χρόνου θα είναι πάνω από 60% .. αλλά πελάτες φακών τρίτων κατασκευαστών είναι και οι παλιοι κάτοχοι (μάλλον κυρίως οι παλιοί) αρα πάλι οι Dslr φακοί καπου 80% έχουν σε τεμάχια και ίσως και παραπάνω σε αξία (Σε έρευνα της Sigma οι κάτοχοι mirrorless αγοράζουν λιγότερους φακούς ανα σώμα, 1,3 vs 1.7 APS-C νομίζω)

Ακόμα και το optical stack είναι διαφορετικό .. δεν γίνεται με μια σχεδίαση να καλύψεις όλες τις mirrorless .. ενω στις Dslr είναι μια απο τα ίδια.

- η απαίτηση (μέχρι τώρα τουλάχιστον) για γρήγορα και μεγάλης ακρίβειας μοτερ AF λόγω CD-AF. Βέβαια η ζυγαριά τώρα πάει προς on sensor PDAF αλλά και αυτό διπλασιάζει τον κατακερματισμό .. :(

Το μόνο ευνοικό για τους τρίτους κατασκευαστές είναι οι τιμές των μανίσιων φακων για mirrorless, που είναι υπερακριβές .. ;)

Δεν μπορουν να παρουσιασουν |Ηλια λυσεις τυπου Samyang... δεν θα γινουν αποδεκτες τετοιες υλοποιησεις.
Αυτες ειναι λυσεις αναγκης...

Παρασκευη σημερα... :a0210:

Να ρωτησω κατι κι εγω... αν εξαιρεσουμε το βιντεο, και δουμε τις Α7 ως φωτογραφικες, τι το συναρπαστικο εχουν προσφερει -συνολικα (φακοι, περιφερειακα, τιμες, τεχνολογια κτλ κτλ)- που δεν το εχουμε δει απο τις D700 και 5DMKII και μετα ?

Κανα στοπ στα 3200+ iso βλεπω εγω αντε και μερικα γραμμαρια βαρους και κυβικα χιλιοστα ογκου, αλλα και αυτη η σονυ, με το ρυθμο που βγαζει τα μοντελα της, (εκτος του οτι ξεπερναει και τη νικον :AFADF0:), καπου εχω χασει και το λογαριασμο... γιατι δηλαδη τετοιος ενθουσιασμος? Τι κενο ακριβως καλυψε στο FF ?

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Δεν μπορουν να παρουσιασουν |Ηλια λυσεις τυπου Samyang... δεν θα γινουν αποδεκτες τετοιες υλοποιησεις.
Αυτες ειναι λυσεις αναγκης...

Χωρια που τετοιες λυσεις ακυρωνουν το πλεονεκτημα μεγεθους.

Ε ναι .. το μέγεθος είναι ενας λόγος που δεν το έκαναν οι υπόλοιποι εκτός Sanyang. Αλλά είναι τριτεύων (το πολύ) αυτός ο λόγος.

Για το πλεονέκτημα μεγέθους .. ισχύει όπως ξέρετε μόνο για ευρυγώνιους και δη με μεγάλο διάφραγμα .. 35mm/f1.4 π.χ. ή υπερευρυγώνιους 10-18 f/4.0

Aν συγκρίνει κανείς τους 50άρηδες Dslr με τον FE55/f1.8 υπάρχει πλεονέκτημα ?. 24-70/f4.0 ??. 70-200/f4.0 ?? .. ακόμα και ο 10-18/f4,0 μικρό πλεονέκτημα έχει ;)

Τι να πουμε για τον Canon 40/f2.8 ;)

Ακόμα και το θεωρητικό πλεονέκτημα των ευρυγώνιων ακυρώνεται πολλές φορές λόγω κυρίως του οτι δεν υλοποιήθηκαν πίξελ-optical stack με προδιαγραφές για καλή απόκριση σε μεγάλες γωνίες πρόσπτωσης. Kαι φυσικά το τμήμα αισθητήρων της Sony (ως ο κύριος προμηθευτής) είναι βασικός παράγοντας που κρατάει πίσω αυτή την υπόθεση. Αλλά τί να κάνουν .. οι Nikon-Pentax ζητούν προδιαγραφές για Dslr .. ε και η Sony βάζει τα ίδια και στις mirrorless και ας υποφέρουν σε απόδοση σε τέτοιες καταστάσεις.

Η ιστορία ξεκίνησε με κύριο στόχο τη μείωση όγκου-βαρους... για τους περισσότερους τουλάχιστον.
αυτό άλλωστε διαφημιζαν κυρίως, γι αυτό κι εγώ πήγα στο στρατόπεδο τους.

Από εκεί και πέρα, ήρθαν κι αλλα ... σπαστές οθόνες, touch οθόνες , EVF, και φυσικά το βίντεο (για μένα τουλάχιστον).

Εγώ πχ τώρα με την Α6000 και τον κιτ φακό, έχω μια απίθανη μηχανή , σε μέγεθος μεγάλης compact και φυσικά πολλούς άλλους φακούς, ανάλογα τη περισταση.

Και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό για πολλούς... οι legacy φακοί που μέχρι τώρα δε μπορούσες να τους χαρείς πουθενά.
Leica, VC Voglander, Zeiss, Olympus OM, Pentax, Nikon kai Canon , ολοι οι φακοι μπορουν να μπουν και ειδκα τώρα με το IBIS (που φαντάζομαι θα μπει και σε άλλες μηχανές) είναι ακόμα πιο μεγάλη απόλαυση να έχεις τέτοιους φακούς.

Φαντάζομαι την Α7ΙΙ με τον Voglander 50mm f/1.1 που είχα , με σταθεροποίηση.... :2thumb22sup:

ΥΓ... Μόλις χτες, με επισκέφτηκε φίλος από το φόρουμ, με μια Sony A7r και 2 από τους καλύτερους φακούς που έχω πιάσει στα χερια μου...
Τον Sony Zeiss A mount 135mm f/1.8 kai ton Zeiss 15mm Distagon (με AF ανταπτορες) ... δε μπορεις να φανταστεις τη χαρα αυτου του ανθρωπου που επιτελους ειχε ενα σωμα για να βαλει πανω του αυτα τα διαμαντια ! (τους ειχε πριν ακομα αποκτησει τη μηχανη) .

το ίδιο , πριν από λίγο καιρο με είχε επισκεφτεί κι άλλο ένα μέλος του φόρουμ , με Α7r και ΟΛΗ τη συλλογή από τους καλύτερους Leica φακούς !
Κόντεψα να πάθω έμφραγμα όταν τους είδα όλους μαζι ! :p

Οι ανάγκες-επιθυμίες πολλών είναι διαφορετικές και καλο είναι να μη βγάζουμε συμπεράσματα μονο από τον εαυτό μας.

Oχι η κοντή μοντούρα δεν είναι πρόβλημα .. γκαραντί. Λύνεται εύκολα με προέκταση του κορμού .. δες Samyang.

Τα προβλήματα είναι

- κυρίως το μικρό ακόμα μέγεθος της αγοράς mirrorless και μάλιστα κατακερματισμένο σε 5 διαφορετικές υποκατηγορίες (ακόμα και το μ43 έχει δυο .. με και χωρίς σταθεροποίηση).

Να σκεφτούμε οτι μέχρι πρότινος οι Dsrl είχαν 80% της αγοράς και όσο και να πέσει πάλι του χρόνου θα είναι πάνω από 60% .. αλλά πελάτες φακών τρίτων κατασκευαστών είναι και οι παλιοι κάτοχοι (μάλλον κυρίως οι παλιοί) αρα πάλι οι Dslr φακοί καπου 80% έχουν σε τεμάχια και ίσως και παραπάνω σε αξία (Σε έρευνα της Sigma οι κάτοχοι mirrorless αγοράζουν λιγότερους φακούς ανα σώμα, 1,3 vs 1.7 APS-C νομίζω)

Ακόμα και το optical stack είναι διαφορετικό .. δεν γίνεται με μια σχεδίαση να καλύψεις όλες τις mirrorless .. ενω στις Dslr είναι μια απο τα ίδια.

- η απαίτηση (μέχρι τώρα τουλάχιστον) για γρήγορα και μεγάλης ακρίβειας μοτερ AF λόγω CD-AF. Βέβαια η ζυγαριά τώρα πάει προς on sensor PDAF αλλά και αυτό διπλασιάζει τον κατακερματισμό .. :(

Το μόνο ευνοικό για τους τρίτους κατασκευαστές είναι οι τιμές των μανίσιων φακων για mirrorless, που είναι υπερακριβές .. ;)

Τίποτα από τα δύο .
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sigma άλλο είναι το θέμα τους..
http://www.sonyalpharumors.com/sigm...ult-to-deisgn-high-quality-full-frame-lenses/