Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

τελικά το έχασα...
η σταθεροποίηση θα δουλεύει με παλιούς χειροκίνητους φακούς ή όχι;

Εμένα το σύστημα αυτό με ενθουσίασε σκεπτόμενους τα παλιά καλά φτηνά διαμάντια των 50mm, και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω φτηνούς κινέζικους αντάπτορες για βίντεο με zoom φακούς από Nikon/Canon mount.

Αν τελικά είναι μόνο για e-mount & a-mount+LEA4...δεν μου λέει κάτι ιδιαίτερο.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι δουλεύει με όλους τους φακούς.
Ορίζει ο χρήστης το εστιακό μήκος από το μενού.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

sony_20141120_083.jpg

sony_20141120_055.jpg

Τις έκανε κινητά τις φωτογραφικές η sony κάθε 6 μήνες και καινούργιο μοντέλο.
Η γνώμη μου ότι έχει αρκετή τεχνολογία στα συρτάρια της την οποία θα δώσει λίγο λίγο με το κατάλληλο οικονομικό άρμεγμα.

Η Α7 παρουσιάστηκε πριν 1 χρόνο .... η Α7s παρουσιάστηκε πριν 6 μήνες. Αλλα αυτή στοχεύει κυρίως στους βιντεαδες.

από το να παρουσιάζουν πάντως κάθε 5 χρονια (βλ. Canon) μοντέλο , το προτιμώ, εστω κι αν χάνω λεφτά.
Τουλάχιστον δείχνει κάτι καινουργιο στη κατηγορια αυτή... για οποιον ενδιαφέρεται φυσικά και πάει ένα βήμα παρακάτω συνεχώς.

Ένας "πραγματικός" φωτογράφος, έτσι κι αλλιώς , δεν ενδιαφέρεται και πολύ , οποτε κανεις δε χάνει τελικά.

ΥΓ... η sony αυτό που θα μπορούσε να κάνει , είναι να δίνει και κάποια καλα firmware στα προηγούμενα μοντελα, με κάποιες μικρές αλλα χρήσιμες αναβαθμίσεις.
Πχ θα μπορούσε να δώσει XAVC kai SLOG2 profile στις A7, A7r kai στην Α6000. Σ αυτό συμφωνώ απολυτα.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Έφτασε το Meike MK-AR7 Battery Grip.

Δεν το περίμενα τόσο ποιοτικό!
Η επίστρωση είναι πιο λαστιχωτή, προσφέροντας καλύτερο κράτημα.
Θα έλεγα προσφέρει καλύτερη αίσθηση το υλικό από εκείνο που χρησιμοποιείται πάνω στη χειρολαβή της α7s.
Στη χειρολαβή της μηχανής το χέρι γλιστράει, κάτι που δεν συμβαίνει στο Meike grip.

fV7Egn.jpg

rHC3K6.jpg

98HNaJ.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=g1SWmzBi8qI

Ευχαριστώ! Πρακτικό το μεταλλικό L-Plate που ανέβασα σε προηγούμενα μηνύματα, αλλά το άτιμο σου παγώνει τα χέρια τώρα τον χειμώνα. Διευκολύνει τις κάθετες λήψεις σε τρίποδο αλλά δυσχεραίνει τις χεράτες.

Εκθειάζουμε πάντα τις μεταλλικές κατασκευές, αλλά και το πλαστικό και λάστιχο έχουν την αξία τους.
Το Meike χαίρεσαι να το έχεις στη χούφτα σου και αφορμή ψάχνεις για κάθετες λήψεις.
Λειτουργικά δεν βλέπω κάπου να υστερεί του original Sony battery grip.
Δεν ξέρω μόνο αν το original έχει υποδοχή για να αποθηκεύεις το πορτάκι της μπαταρίας που αφαιρείται από το σώμα όταν βάζεις το grip.

Πάντως και το Meike εφανίζει τη φόρτιση που απομένει ξεχωριστά σε κάθε μπαταρία:

ID1Ht2.jpg

Στο Meike χωράει το πορτάκι άνετα αφήνοντάς το πάνω από τη δεξιά μπαταρία έτσι όπως βλέπουμε τη φωτό!

Κλείνει το grip κανονικά, χωρίς να εμποδίζει κάπου το πορτάκι. Ούτε κουδουνίζει μέσα.
Με μια ταινία διπλής όψης ή χρατς, λύθηκε το πρόβλημα.
Καλύτερα έτσι από το να χαθεί το πορτάκι αν είναι εκτός μηχανής.

Δοκίμασέ το και στο original, ίσως έχει και κείνο χώρο.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Μα τι λέω! Έβαλα καλά-καλά το grip στη θέση του και ψάχνω θέση για το πορτάκι στο συρτάρι των μπαταριών.

Αφού η αποθηκευτική θέση για το πορτάκι είναι στο ίδιο το grip!

Μια χαρά προνόησε η Meike για το πορτάκι.
Σίγουρα δεν έχει το original grip παρόμοιο χώρο;

hgEy7L.jpg

XtWySx.jpg

Ναι έχει και κουμπώνει δε το είχα πάρει χαμπάρι ο άχρηστος, τέλειο .. ευχαριστώ πολυ

Ωραία, είπα κι εγώ, δεν μπορεί, στα battery grips υπάρχει πάντα υποδοχή για το πορτάκι.

Θέλει προσοχή να μη χάνονται αυτά, γιατί θα τα ζητήσει ο επόμενος κάτοχος.
Σε κάνα εξάμηνο παραμονεύει η αναβάθμιση σε α9s! :smile:

Ωραίος ο κινέζος..... Καλορίζικο. Σε Meike έχω αντάπτορα EF-eos M και παρα την πλαστικούρα δεν έχει κάνει κιχ προς το παρόν εδώ και σχεδόν χρόνο.