Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

..και οταν φτιαξει και το wb,
"κλινικό γράψιμο", να χρησιμοποιησω εναν ορο του τζο (πολυ κιτρινιλα βρε παιδια)
η κανω λαθος....?

το wb δεν το αφήνουμε στο auto, το έχουμε ξαναπεί, ειδικά με τεχνητό φωτισμό.

Αν δες θες να ψάχνεσαι χειροκίνητα, υπάρχουν έτοιμες κάρτες για wb που στο λεπτό φέρνουν την εικόνα στα ίσια της.
Είναι το τελευταίο που με απασχολεί....http://www.ebay.com/itm/2-in-1-Grey...401?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1e968fb971

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εγώ κάνω κάτι ακόμα πιο απλό, έχοντας μαζι μου το κινητό μου( iphone space grey) , το χρησιμοποιώ αντί για τη κάρτα!

1.jpg

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Όταν το βάλει θέτει σοβαρή υποψηφιότητα, έχω έτοιμο τον prime (zuiko OM 50/1,8 mc) :music-smiley-005:
γνωρίζει κανείς στην Αθήνα υπάρχει τεχνίτης που αναλαμβάνει de-click φακού; οι συγκεκριμένοι ΟΜ έχουν μπροστά το διάφραγμα και δείχνει εύκολο αλλά δέ τα κατάφερα...
https://www.youtube.com/watch?v=VnGBuMio8QI

Και όχι μόνο στο βίντεο. Προσφέρουν εξαιρετική αίσθηση στη λήψη φωτό.
Από τότε που πήρα τον Loxia 50/2 σχεδόν πάντα τον προτιμώ έναντι του FE55/1.8. Απόλαυση η χειροκίνητη εστίαση στον Loxia.

Ένας λόγος παραπάνω στα 35mm που ο FE35/2.8 δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τον FE55/1.8.
Στα 35mm ο νέος Loxia καθιστά σχεδόν περιττή την αγορά του FE35/2.8.

Για AF μπορεί κανείς να καλυφθεί με τον FE16-35/4.

Τι έγινε, από κει που παραπονιόμασταν για ελλείψεις στην γκάμα ff φακών της Sony, τώρα δεν προλαβαίνουμε να αγοράζουμε! :smile:

μπααααααα και από χρήμα στεγνωσαμε γαμώτο μα που θα πάει ο φακός μιλάειιιιιιι

"Εξαιτίας" σου ανέβαλα τον Loxia 35/2 για χάρη του FE70-200/4, που περιμένω να παραλάβω.
Ελπίζω να μη με πήρες στο λαιμό σου! :smile:
Η αλήθεια είναι ότι ειδικά για την α7s επαρκούν στην πράξη οι f/4 φακοί άνετα.

Από τη σημερινή βόλτα. Όχι, δεν είναι μεσημέρι, είναι η νύχτα μέσα από τα μάτια της α7s.

Loxia50, f/5.6, 1/100, στο χέρι

12.800 iso

88qOVQ.jpg

100% crop:
kqpy2G.jpg

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Εδώ δείχνεις τι κάνει η μηχανή, όχι ο φακός... οποιοσδήποτε 50ρης στο 5.6 παρόμοια εικόνα (σε ανάλυση τουλάχιστον, γιατί οι Loxia ως ειδικές σχεδιάσεις θα τα πάνε κατά κανόνα καλύτερα σε θέματα εκτροπών, ερευνητέα βέβαια η σύγκριση με οποιονδήποτε καλό 50ρη) θα έδινε, τα 12800 όσο αξιοθαύμαστη επίδοση και να είναι, έχουν κόψει αρκετά, σε σημείο να ισοπεδώνονται οι διαφορές μεταξύ των περισσοτέρων φακών.

Δεν δείχνω τον φακό με τη συγκεκριμένη φωτό, αλλά την ευελιξία της α7s σε υψηλά iso χωρίς την απαραίτητη χρήση φακού κάτω από f/4 ή τριπόδου.
Αν και στοίχημα ο FE55 θα έγραφε διαφορετικά.

Με αφορμή τον FE70-200/4 που ανέφερα. Η σκέψη μου δηλαδή ήταν ότι στο συγκεκριμένο σκηνικό θα μ' έβγαζε και ο FE70-200/4 ασπροπρόσωπο.

Με άλλη μηχανή ούτε που διανοούμουν να κουβαλάω έναν τηλεφακό f/4 βραδιάτικα χωρίς τρίποδο.