Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

αυτό είναι πιο ενδιαφέρον, μικρές κινήσεις , με μετρο.... μέχρι τώρα τέτοιες κινήσεις κάναμε με sliders, dollys , jimmy jib klp

Mε τα νέα 3d gimbal μπορούμε, εν μερη, να τα αντικαταστήσουμε με μεγάλη επιτυχία.

Μπα, εμένα μου φάνηκε πιο ανιαρό, με κάνει να το τρέξω fast-forward.

Κοινότοπες λήψεις σαν να έγιναν με sliders κτλ. :p

Δεν είναι τόσο θέμα προσωπικών προτιμήσεων όσο συγκεκριμένης χρήσης.
Για το θέμα του δεύτερου βίντεο, αρμόζουσα ήταν η κίνηση.

Για να ακολουθήσεις κάποιον που περπατά-τρέχει (όπως εδώ), σαφώς και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κίνηση τύπου slider.

γι αυτή τη δουλεια χρησιμοποιώ εδώ και χρονια λύσεις τυπου flycam, glidecam κλπ.
Δυστυχώς , λόγω καποιβν προβλημάτων όμως στα γόνατα-μεση, το έχω παρατήσει.
Μια ελαφριά λύση τυπου nebula θα ήταν ότι πρέπει... μόλις λυθούν κάποια προβλήματα σε επόμενες εκδόσεις , θα το δοκιμάσω (ελπίζω) !

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Ένα παράδειγμα τουριστικής χρήσης Nebula 4000 + α7s με τον βιντεολήπτη σε κίνηση:

Τουριστικής, γράφεις? Ε μάλλον διαφέρει σε αρκετά η σκέψη μας, όχι μόνο η προσέγγιση στη θέση της κάμερας στο βίντεο!

"Δοκιμαστική" σίγουρα, αφού κατά πάσα πιθανότητα σε δυο τρεις δοκιμές θα περιοριστεί ο ερασιτέχνης με το gimbal και θα το αφήσει στο ντουλάπι μετά.

Σε πραγματικές συνθήκες πώς θα βγω με flycam ή με gimbal έξω (έλλειψη χρηστικότητας, διακριτικότητας, αυτονομίας, δυνατότητας λήψης φωτό, κτλ); Θα πρέπει να έχω μια α7s δεσμευμένη μόνο γι' αυτό, ή έστω την FZ1000 στο ευρυγώνιο. Πριν είχα την GM1+7-14 σε glidecam και μια φορά που τράβηξα σε κόσμο εγώ ήμουν το αξιοθέατο.

Κι αν είναι να μπλέξω με gimbal, δεν κουβαλώ έξτρα μια AXP33 καλύτερα; Τη χρησιμοποιεί και η γιαγιά ακόμη με τρεμάμενα χέρια, και θα έχω και 4K. Ούτε εγώ θέλω 1/2,33'' αισθητήρα. Κάνει και 1200 .
Με λίγα ακόμη παίρνω Atomos Shogun.

Άλλο θέμα και με το Shogun. Ουσιαστικά για λήψεις εντός σπιτιού είναι. Στον ήλιο δεν φαίνεται καθόλου η οθόνη, απαιτείται και hood, και για χεράτη λήψη με το Shogun+μεγάλη μπαταρία το σύστημα γίνεται βαρύ και δύσχρηστο. Το hotshoe ζορίζεται, οπότε πάμε σε λύσεις cage σε rig με rails.

15469169694_b54a84b01e_z.jpg

http://3d-kraft.com/index.php?optio...n-shipping&catid=40:camerasandlenses&Itemid=2

δε βάζουμε ποτε τέτοιο μόνιτορ - εγγραφέα σε hot shoe!
εννοείται μικρο cage είναι η καλύτερη λύση.
Συνάδελφος πηρε αυτό της Wallimex , υπάρχουν κι αλλα , μισά ή ολόκληρα.

Hood μπορείς εύκολα να βρεις από FPV monitors ....

Αν έπαιρνα cage, θα έπαιρνα το Movcam, το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά ότι στην πράξη δεν θα έβγαινε το Shogun εκτός σπιτιού.

Και σε ταξίδι αναψυχής ούτε κατά διάνοια.

Κακά τα ψέμματα, η έλλειψη εσωτερικής εγγραφής 4Κ πονάει, ειδικά έχοντας καλομάθει με GH4/FZ1000.

To shogun ειναι για επαγγελματική δουλεια.... για 4Κ σε ταξίδια κλπ ακόμα και η lx100 που είχα είναι υπεραρκετή.

To Movcam είναι όντως πολύ καλο, αλλα περιοριστικό.... αν σε λίγο αλλάξει έστω κι ελάχιστα το σχέδιο της A7sΙΙ , δε θα ταιριάζει!

Το υποτιθέμενο Movcam, όπως και το battery grip, θα δοθεί πακέτο με την α7s στον επόμενο τυχερό αγοραστή. Καλύτερα μια μικρή χασούρα, από το να έχεις universal λιγότερο ταιριαστό αισθητικά και πρακτικά cage τόσο στο τωρινό όσο και στο επόμενο μοντέλο.

Ο επαγγελματίας θα θέλει να χρησιμοποιήσει το cage άμεσα με την έλευση της mark2 και γι' αυτό θα προτιμήσει universal (αν δεν έχει ήδη).
Ο ερασιτέχνης έχει την πολυτέλεια να περιμένει για ένα Movcam2. Τα mark2 εξαρτήματα εξάλλου βγαίνουν πολύ πιο γρήγορα στην αγορά σε σύγκριση με τα πρωτότυπα.

το ξέρω... γι αυτό ο συνάδελφος πηρε κάτι πιο γενικό , αλλα πολύ μικρο και βολικό.
Το είδα από κοντα και έχει τρομερή κατασκευή και ποιότητα.
Κάθεται πολύ καλα στην Α7s και πηρε και όλο το rig της Wallimex kai follow focus της Εdelcrone

η samyang έχει πάρει ψηλά τον αμανέ... οι τιμές της συνεχώς ανεβαίνουν.
Με τη μιση τιμή θα τον σκεφτομουν, με αυτή που έχει τώρα, μια χαρα είναι και ο δικός μου 135mm 2.8 !

Ξεκίνησε πολύ καλα με τον περίφημο 85μμ 1.4, αλλα μετά, βλέποντας και τους υπολοιπους, ανέβασε πολύ τις τιμές.

Στο ebay "βρωμανε" οι 135μμ , από 50 έως 200 ευρω βρίσκεις manual διαμάντια .

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Συμφωνω απολυτως, τα εγραψα και διπλα. Οι παλιες σχεδιασεις χωλαιναν κυριως στα ευρυγωνια, σε νορμαλ και τελε υπαρχουν εξαιρετικα οπτικα ακομη και 40 και 50 ετων, εκτος εαν παμε στα πολυ τελε.