Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Στο dpreview φόρουμ κάποιος το ανακοίνωσε και το έμαθα χτες βράδυ. Έτρεχε όλη μέρα η τιμή.
http://www.dpreview.com/forums/thread/3818890

Δεν ήταν η φανερή τιμή που φαίνεται στην πρώτη σελίδα, αλλά στη δεύτερη, εκείνη που ανοίγει πατώντας το "(X αριθμός) New from".

Επίτηδες δεν ήταν η πρώτη επίσημη τιμή, γιατί αλλιώς θα μπορούσες ακόμη και τώρα που ανέβηκε η τιμή να την πάρεις με τη χαμηλότερη προγενέστερη τιμή, αν επικοινωνούσες με την amazon.
Δεν μας ενημέρωσες Τζον χθες και τωρα χασαμε την ευκαιρια, καλοριζικη και συγχωρεμένος ομως:a0210:

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

μπορεί κι ο ίδιος να μην το πίστευε ότι θα παραλάβει... ήταν too good to be true!
Για τους αργοπορημένους έβγαλε ένα μεζεδάκι σήμερα, για να μην είναι παραπονεμένοι - Panasonic LX100

Δεν μας ενημέρωσες Τζον χθες και τωρα χασαμε την ευκαιρια, καλοριζικη και συγχωρεμένος ομως:a0210:

Μεσάνυχτα το έμαθα, μεσάνυχτα ενημέρωσα:
http://avclub.gr/forum/showthread.p...orless?p=1057336889&viewfull=1#post1057336889

μπορεί κι ο ίδιος να μην το πίστευε ότι θα παραλάβει... ήταν too good to be true!

Δεν υπάρχει too good to be true στο amazon. Με το που βλέπεις σε τιμή προσφοράς το προϊόν που θέλεις, το προσθέτεις άμεσα στο καλάθι χωρίς δεύτερη σκέψη.
Αλλιώς πετάει το πουλάκι.

παιδιά είμαι σε φάση αναζήτησης της Α7ς .Αν κάποιος γνωρίζει κάποια καλή τιμή ή βαρέθηκε τη δικιά του ας μου στείλει ένα πμ. ευχαριστώ

Review της α7ΙΙ και silver award από το dpreview:
http://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-7-ii

"a camera that is very good, just not great"

Την ίδια άποψη έχω κι εγώ, λίγο μεσοβέζικο, μη ερωτεύσιμο μοντέλο, αφού δεν διαπρέπει κάπου συγκεκριμένα.

Review της α7ΙΙ και silver award από το dpreview:
http://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-7-ii

"a camera that is very good, just not great"

Την ίδια άποψη έχω κι εγώ, λίγο μεσοβέζικο, μη ερωτεύσιμο μοντέλο, αφού δεν διαπρέπει κάπου συγκεκριμένα.
Μιλάς από ιδία πείρα ή κάνεις μια εκτίμηση με βάση το review/χαρακτηριστικά; Εγώ πάντως δεν είχα καλή εμπειρία από την Α7ΙΙ (και μάλιστα σε 2 κομμάτια)...

Όχι από ιδία πείρα αλλά περισσότερο σαν άποψη, με την έννοια ότι δεν μου κάνει αίσθηση να την αποκτήσω, σε αντίθεση με την α7s που από την αρχή τη συμπάθησα και τελικά μπήκε στην καρδιά μου αποκτώντας την.
Το ίδιο ελπίζω να συμβεί και με την α7r όταν την παραλάβω.
Τουλάχιστον είναι μηχανές που διαπρέπουν κάπου, η μία στο low light, η άλλη στην ανάλυση.

Το δικό σου μεμονωμένο περιστατικό δεν το λαμβάνω υπόψη. Ίσως επειδή δεν μοιράστηκες μαζί μας εν γενέσει τους τις εμπειρίες σου από την απόκτηση της μηχανής ανεβάζοντας δείγματα, διάβασα την ιστορία σου με την εκ των υστέρων περιγραφή των γεγονότων λίγο αποστασιοποιημένα. Συνηγορεί σε αυτό ότι δεν έχω διαβάσει πουθενά παρόμοια εμπειρία. Δεν σε αμφισβητώ, απλά θεωρώ την ιστορία σου μεμονωμένο περιστατικό και δεν θα με επηρέαζε, αν ήθελα να αποκτήσω την α7ΙΙ.

Η δική μου άποψη είναι γενική και αφορά και τα δύο μοντέλα, mark I και ΙΙ, βάζοντάς τα στο ίδιο καζάνι, χωρίς να τα έχω δουλέψει ποτέ.

Τα δείγματα (πρέπει να δω αν έχω ακόμα κάτι από τα συγκριτικά), ειδικά για κάποιον που έχει δουλέψει πάνω από 15000 κλικς με την Α7, δεν είναι πάντα αξιοποιήσιμα. Πολλοί γράφουν για ενδεχόμενα λάθη στη χρήση της μηχανής αλλά εδώ μιλάμε για σχεδόν όμοιες μηχανές με χρήση ακριβώς του ίδιου φακού. Θα ήθελα πάντως να διαβάσω και τις εντυπώσεις κάποιου μέλους που πήρε την Α7ΙΙ, ειδικά αν είχε πριν την Α7. Κι εγώ εκτιμώ την Α7ΙΙ αλλά νομίζω δεν θα την αγόραζα πλέον από Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι ότι τέτοια είδη σφάλματος δεν αναγνωρίζονται από τις εταιρείες ως πρόβλημα και θεωρούν ότι η μηχανή δουλεύει όπως πρέπει. Που σημαίνει ότι πρέπει να "καταπιώ" την κακή ανάλυση και την προβληματική εστίαση γιατί το είπε η εταιρεία. Θα αναμένω εντυπώσεις και σύγκριση με την Α7 από άλλα μέλη που την αγόρασαν από Ελλάδα...

πολυ σουρεαλ το αποτελεσμα με το νεο φακο Zeiss FE 35mm 1.4 ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Χαιρετώ τη κοινότητα..θα ήθελα μια γνώμη μεταξύ a7ii και a7s για να τη δουλεύω σε γάμους για βίντεο και καμιά φορά φωτογραφία μόνο για προσωπική χρήση , άρχικα με τον κιτ φακό,28-70 , θα μπορώ να τον δουλεύω manual ? Ποια να προτιμήσω? Σκεφτόμουν Την a7ii λόγω της οικονομικής διαφοράς.

Γιάννη μου άρεσε πολύ το κλιπ με την κούνια. Έβαλες κανένα φίλτρο για τα χρώματα;

δεν ειναι δικο μου το βιντεο... απλα το ειδα και ειπα να το βαλω.
Ο φακος ακομα δεν εχει ερθει Ελλαδα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χαιρετώ τη κοινότητα..θα ήθελα μια γνώμη μεταξύ a7ii και a7s για να τη δουλεύω σε γάμους για βίντεο και καμιά φορά φωτογραφία μόνο για προσωπική χρήση , άρχικα με τον κιτ φακό,28-70 , θα μπορώ να τον δουλεύω manual ? Ποια να προτιμήσω? Σκεφτόμουν Την a7ii λόγω της οικονομικής διαφοράς.

Aν θες σχετικα πιο γρηγορο auto focus, Η Α7ιι ειναι καλυτερη γιατι εχει phase detection . Απο την αλλη η A7s μπορει να εστιασει, αλλα πιο αργα, σε πιο χαμηλο φωτισμο.
Φυσικα η Α7s ειναι καλυτερη στο βιντεο σε χαμηλο φωτιμσο και οχι μονο.
Αν σ ενδιαφερει κυριως το βιντεο, τοτε η A7s ειναι καλυτερη λυση. Ειδικα με σκοτεινους φακους, οπως ο κιτ, η Α7ιι θα δυσκολευτει λιγο , ενω η Α7s οχι.

όσες φωτο βλέπω (δεν μιλώ για βίντεο) δείχνουν ότι χαντακώνει τον εξαιρετικό αισθητήρα. Όχι ότι ο 24-70 αναδεικνύει τη μηχανή. Π.χ. οι φωτο με τον 35 2.8 δείχνουν ότι είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο όχι μόνο ποιότητας αλλά και αισθητικής σε σχέση με τον 28-70 κιτ.

Για μένα οι μέχρι τώρα ζουμ της sony δείχνουν ότι υπολείπονται σοβαρά των δυνατοτήτων της μηχανής, και των υλοποιήσεων των άλλων εταιριών.

εγώ είχα τον 28-70 δύο φορές και μου είχε φανεί πολύ καλός, αισθητά καλύτερος πχ. από τον sony 16-70 ή από κιτ φακούς άλλων εταιρειών.
Είναι πανάλαφρος, έχει καλή σταθεροποίηση και αποδίδει πολύ καλύτερα απ'ότι θα περίμενε κανείς για κιτ φακό. Τον είχα χρησιμοποιήσει στην Α7, στην Α7s, στην Α6000 και στην Α5100
Επίσης ο FE 70-200/4 είναι πολύ καλός ζουμ και δε νομίζω ότι υπολείπεται σε κάτι από αντίστοιχους φακούς άλλων εταιρειών..
Τον 24-70 δεν τον έχω δοκιμάσει, αλλά έχω διαβάσει αρκετά αρνητικά σχόλια και ποτέ δεν μπήκα στον πειρασμό να τον πάρω

Σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας,δεν έχω αποφασίσει ακόμη ποια θα πάρω, θα ήθελα πάντως έναν all around zoom φακό.Εκτός από metadone adapter ποιους άλλους θεωρείται απροβλημάτιστους στη χρήση τους?

α7s + FE28-135 f/4 θα έπαιρνα εγώ για επαγγελματικές βιντεοσκοπήσεις.

IMG_1561.jpg