Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s , Α7ΙΙ και Α7R mkII Full Frame Mirrorless

Εδώ και καιρό ήθελα να αγοράσω τον 70-200 f4.
Τελικά πείσθηκα να περιμένω τον 90 mm macro τον οποίο έχει προσφορά η Sony στα 999 ευρώ.
Και να σου τώρα ο Batis 85mm f1.8.
Ξέρω ότι κανένας τους ακόμη δεν κυκλοφόρησε, αλλά θα ήθελα κάποια γνώμη από τους γνώστες των φακών και των χαρακτηριστικών τους.
Ο λόγος είναι, αν τελικά καταλήξω στον 90mm, να μη χάσω την προσφορά. Όπως και να το κάνεις 120 ευρώ είναι αυτά.

Εδώ και καιρό ήθελα να αγοράσω τον 70-200 f4.
Τελικά πείσθηκα να περιμένω τον 90 mm macro τον οποίο έχει προσφορά η Sony στα 999 ευρώ.
Και να σου τώρα ο Batis 85mm f1.8.
Ξέρω ότι κανένας τους ακόμη δεν κυκλοφόρησε, αλλά θα ήθελα κάποια γνώμη από τους γνώστες των φακών και των χαρακτηριστικών τους.
Ο λόγος είναι, αν τελικά καταλήξω στον 90mm, να μη χάσω την προσφορά. Όπως και να το κάνεις 120 ευρώ είναι αυτά.

http://www.eyesuncloudedphoto.com/blog-greek/2015/6/10/sony-fe-70-200mm-f40-g-oss-lens-a7-1-

http://www.eyesuncloudedphoto.com/blog-greek/2015/6/12/sony-fe-70-200mm-f40-g-oss-2-event-

Τον έχουμε ακόμα στα χέρια μας και πειραματιζόμαστε. Δεν είμαστε γκουρού στο σύστημα αλλά το μαθαίνουμε. Σύντομα δείγματα από φωτογράφηση με κινούμενα θέματα. Τα αρχεία σε raw είναι πάνβαρα, όποιος ενδιαφέρεται να του στείλω με wetransfer. Θα είναι πρωτότυπα άνευ επεξεργασίας. Λίγο που τα δοκίμασα στο LR ανακάλυψα πόσο εκμεταλεύσιμα είναι, αλλά εδώ μιλάμε για τον 70-200 τώρα..

καλώς όρισες στο σύστημα μας τον 70-200 τον δουλεύουμε καιρό και ξέρουμε τη συμπεριφορά του.
με χαρά να δούμε τις εντυπώσεις σου.

μερικές με τον υπέροχο φακό 70-200mm f4

κάμερες Sony A6000, Sony A7S, Sony A77II

https://www.flickr.com/photos/apollwnios/sets/72157645156042749

καλώς όρισες στο σύστημα μας τον 70-200 τον δουλεύουμε καιρό και ξέρουμε τη συμπεριφορά του.
με χαρά να δούμε τις εντυπώσεις σου.

μερικές με τον υπέροχο φακό 70-200mm f4

κάμερες Sony A6000, Sony A7S, Sony A77II

https://www.flickr.com/photos/apollwnios/sets/72157645156042749

Ευχαριστώ αλλά δεν είμαι νέος στο σύστημα, δούλευα με Minolta πριν 30 χρόνια :)
Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα σχετικό με τον 70-200 νήμα, όπου υποθέτω θα υπάρχουν απόψεις και δείγματα. Και μου κάνει εντύπωση που σε "μεγάλο" εξειδικευμένο φωτογραφικό site (για ελληνικό μιλάω), το άνοιξα εγώ πριν δύο μέρες. Μάλλον είναι φακός που δεν απασχολεί πολύ τους χρήστες (λόγω τιμής υποθέτω;).
Οι πρώτες μου εντυπώσεις απεικονίζονται στα παραπάνω λινκς, προς το παρόν μαθαίνω την Α7, έχω ψωμί μπροστά μου

Ξέρω καλά κ. Νίκο ότι είσαι παλαιός στη φωτογραφία, μάλιστα σε θεωρώ δάσκαλο.
Νέος στις Sony mirrorless έπρεπε να γράψω.
συνήθως γράφουμε για τους φακούς στο σύστημα που τις αντιπροσωπευει, ίσως λάθος δε θα το κρίνω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χθες δούλεψα τη Sony A7s σε βάφτιση, βίντεο συνεχόμενο και η εξωτερική τροφοδοσία που είχα πατεντάρει απέδωσε καρπούς όπως και στις δοκιμές.
η κάμερα δεν ζεστάθηκε στο τόσο.

...επίσης με την ευκαιρία δοκίμασα τη νέα μου πατέντα για να τραβήξω σταθερά. Μονόποδο καρφωμένο σε τρίποδο. Πιάνει μικρό χώρο όντας κλειστό το τρίποδο και απόδοση τέλεια.

Εννοείται ότ έκανα πλάκα.
Είμαι όντως νέος στο σύστημα, η πρώτη μου επαφή ήταν προ λίγων μηνών με μια Α5100 που κέρδισα σε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας. Δεν με ενθουσίασε, ίσως γιατί τη δούλεψα με τον κιτ φακό και έναν 55-200. Την πούλησα και πήρα την Α7 σκέτη, όχι για να αντικαταστήσω τα 4/3 και m4/3 σύστηματά μου, αλλά για να τη δουλέψω αποκλειστικά με παλιούς χειροκίνητους φακούς και να εμεταλλευτώ τον αισθητήρα της όσο καλύτερα (και φθηνότερα) γίνεται. Sony Ηellas και Σταυρινάκης έδωσαν σε μένα και τον συνεργάτη μου τον 70-200 προκειμένου να γράψουμε την άποψή μας. Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να ανοιχτούν νήματα για κάθε φακό ξεχωριστά

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πολυ σημαντικο οτι to AF δουλευει και με τους απλους - φτηνους ανταπορες για canon (100$) , και μαλιστα με φακους τριτων κατασκευαστων (Tamron ) !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ο παραπανω ανταποτρας κοστιζει μολις 92$ .... http://www.amazon.com/VILTROX-EF-NE...68&sr=8-1&keywords=sony+adapter+canon+viltrox

Άκρως εντυπωσιακό.
Θα ήθελα να μάθω από απορία τις επιδόσεις με φακούς nikon καθώς και την επίδοση AF-C σε burst.
Από απορία γιατί με τέτοιο ποσό δεν είναι της τσέπης μου.
Αλλά εγώ επαναλαμβάνω, σχεδόν τέλεια στα χαρτιά. Αν είχε και σώμα αδιάβροχο και 2 κάρτες θα την έκλεινε τη κανον. Το έχουμε ξαναπεί αλλά πλέον έδωσε κάτι πραγματικά κορυφαίο.

νομίζω ότι είναι water resistant ....με ότι σημαίνει αυτό.

Ανταπτορας για nikon δεν έχει βγει με AF , μονο για canon (οι νικον είναι "παλιάς" σχολης με μηχανικά μερη σε σχέση με τους canon που είναι με ηλεκτρονικό σύστημα επικοινωνίας).

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r, Α7s , Α7ΙΙ και Α7R mkII Full Frame Mirrorless

Μου κάνει εντύπωση στο δελτίο τύπου δέν αναφέρει focus peaking στα video features, αλλά μόνο για το εξωτερικό μόνιτορ 5" CLM-FHD5. Δέν είδα και καμιά δοκιμή που να έχει την Α7RII να κάνει focus peaking, ολοι ασχολούνται φυσικά με το AF σε non native lenses.
Unrivaled 4K Movie Shooting Performance

The impressive video credentials of Sony’s new α7R II camera include the ability to record movies in 4K quality (QFHD 3840Γ—2160) in either Super 35mm crop mode or full-frame mode.

In Super 35mm mode, the camera collects a wealth of information from approximately 1.8x as many pixels as 4K by using full pixel readout without pixel binning and oversamples the information to produce 4K movies with minimal moire and ‛jaggies’.

In full-frame mode, the α7R II utilizes the full width of the 35mm sensor for 4K recording, allowing users to utilize the expanded expressive power of the sensor. It is the world’s first digital camera to offer this in-camera full-frame format 4K recording capacity1.

The camera utilizes the advanced XAVC S7 codec during video shooting, which records at a high bit rate of 100 Mbps during 4K recording and 50 Mbps during full HD shooting.

Additionally, the α7R II model features a variety of functions to support a professional video workflow including Picture Profile, S-Log2 Gamma and S-Gamut, 120fps high frame rate movie shooting in HD (720p), time code, clean HDMI output and more.

Sony has also introduced a new LCD monitor model CLM-FHD5, an ideal companion to the α7R II for video shooting. A compact 5.0 type Full HD (1920x1080p) LCD monitor, the CLM-FHD5 features enlarging and peaking functionality for precise focusing, false color and video level marker for adjusting exposure and S-Log display assist to assist S-Log shooting.

SonyA7rIIinternal4KA7S-12186_PIC2.jpg

αρα, όπως είπαμε, για βίντεο ειδικά, περιμένουμε τη νέα A7sII .
Χωρίς full pixel readout σε FF η Α7s (kai h A7sII) ειναι μονοδρομος (για μένα τουλάχιστον).

τι σε εμποδίζει να υιοθετήσεις ένα workflow με downscale από 4Κ που έχει full pixel readout?
επιπλέον χρόνος και φόρτος;

Επιπλέον ερώτηση: όταν στο HDMI out δίνει 4:2:2 8 bit, και ο εξωτερικός εγγραφές σου δίνει αρχείο 10 bit, στην πράξη έχεις κανένα πλεονέκτημα;
Δηλαδή τα 2 bit που σου δίνει ο εγγραφέας είναι άδεια ή έχει κάποιο αλγόριθμο και σου εμπλουτίζει το αρχείο με πληροφορία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μετά στο colour grading?

δεν έχει 4Κ full readout se FF mode, μονο σε crop mode .
Δεν είναι και λίγο αυτό, αλλα δεν είναι αυτό που θέλω .
Και όπως έχουμε εξηγήσει , το 4Κ δεν το θέλω για τελικό αποτέλεσμα 4Κ, αλλα για post production (καλύτερη σταθεροποίηση, pan&scan - crop κλπ)

Γι αυτό θα περιμένω την A7sII και όχι μονο γι αυτό.

Δε χρειάζομαι τόση ανάλυση , προτιμώ έναν optimized αισθητήρα γύρω στα 12-16 Mp , που ελπίζω να έχει η νέα A7sII , με IBIS kai internal 4K .

XAVC-S recording on the A6000!!!!

αρα, όπως είπαμε, για βίντεο ειδικά, περιμένουμε τη νέα A7sII .
Χωρίς full pixel readout σε FF η Α7s (kai h A7sII) ειναι μονοδρομος (για μένα τουλάχιστον).

Γιάννη, δεν είναι μεγάλη απώλεια το να μην δουλεύει σε "full pixel readout" σε FF 4K .. δεν σημαίνει οτι κάνει pixel skipping, η παρουσίαση αναφέρει καθαρά οτι κάνει pixel binning δηλ. διαβάζει όλα τα πιξελ και απλα μερικά τα συγχωνεύει ηλεκτρικά.
Σε θόρυβο είναι ιδιο με το full readout, απλά αναλογα με την υλοποίηση του binning μπορεί να έχει τεχνουργήματα ..

Το πιο πιθανό είναι να κάνει οτι και η canon C300 .. μιας και έχει σχεδόν 2Χ ανάλυση σε σχέση με το 3840Χ2160 (7952Χ5304) .. διάβασμα με ξεχωριστά κυκλώματα για τα 3 κανάλια κάθε ζεύγους στηλών και παράλληλα ηλεκτρική συγχώνευση των δυο πράσινων. Ουσιαστικά έτσι γλυτώνει και το demosaic που επιβαρύνει πολύ τους επεξεργαστές ..

Αν έχει κανείς πρόβλημα με ευκρίνεια-τεχνουργήματα της canon C300 εντάξει ας περιμένει κατι καλύτερο ..

Πιθανότατα βέβαια θα αντιμετωπίζονται λιγο διαφορετικά οι στήλες που έχουν τα PDAF pixel .. ενδιφέρον θα είναι να δούμε τι crop factor θα ισχύει για το FF 4Κ ..

.. να το δουμε πρώτα βέβαια, αλλά δεν υπάρχει λόγος να δημουργείται θέμα διαβάζοντας τις προδιαγραφές .. μόνο αν κάνει χαζή επεξεργασία αναμένονται προβλήματα ..

απο τη συνεντευξη με εκπροσωπο της Σονυ, ειναι ξεκαθαρο οτι η μηχανη απευθυνεται κυριως σε φωτογραφους , που θελουν και πολυ καλο βιντεο...
αλλα γι αυτους που εχουν προτεραιοτητα το βιντεο, η A7s και η επερχομενη A7sII θα παραμενουν το στανταρτ , τοσο σε artifacts free εικονα, οσο και σε Low light καταστασεις.