Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Σε παρακαλώ αν θυμάσαι ή αν βρεις χρόνο το ποιο σημαντικό για μένα, όταν κυνηγούσες τη πουλάδα στα άκρα του κάδρου εστίαζε; Ρωτώ γιατί πολύ φοβάμαι ότι ο αντάπτορας δε δίνει τα πάντα.
..έχοντας σπάσει τα νεύρα μου με μια πεταλούδα δε μπορούσα να τη πιάσω τη στιγμή που πετούσε φεύγοντας από λουλούδι τράβηξα ριπή και την έπιασε πάνω αριστερά στο κάδρο με κέντρο το λουλουδάκι.

...Προσπαθησε να κανεις ενα παρομοιο πλανο χωρις καθολου σταθεροποιηση, με ενεργοποιημενη την σταθεροποιηση της μηχανης μονον, με ενεργοποιημενη την σταθεροποιηση του φακου μονον και τελος και με τις δυο σταθεροποιησεις ενεργοποιημενες...

Καλά, περιμένατε να δείτε dual IS με φακό άλλης εταιρίας και σύγκριση IBIS/IS και Dual IS με ξένο φακό;!
Αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με native φακό.

Με ξένο φακό με IS, όταν είναι στο on το IS του φακού, απενεργοποείται το IBIS.
Αν έχει IS ο native φακός, αυτόματα αναγνωρίζεται από τη μηχανή κι έχουμε Dual IS με τριαξονικό IBIS + IS του φακού, χωρίς δυνατότητα επιλογής.
Αν δεν έχει IS o native φακός, δουλεύει πενταξονικά το IBIS.
Αν δεν έχει ηλεκτρικές επαφές ο φακός, και πάλι δουλεύει ο πενταξονικό IBIS με τη διαφορά ότι πρέπει ο χρήστης να ορίσει χειροκίνητα στο μενού το εστιακό μήκος του φακού.

Last edited:
Όποιος πουλάει νεφρό αγοράζω εγώ και όχι από έναν.
Αυτό με τα νεφρά πρέπει κάποια στιγμή γενικότερα να σταματήσει σε ένδειξη σεβασμού στους πάσχοντες από νεφρικά προβλήματα υγείας.

Καλά, περιμένατε να δείτε dual IS με φακό άλλης εταιρίας και σύγκριση IBIS/IS και Dual IS με ξένο φακό;!
Αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με native φακό.

Με ξένο φακό με IS, όταν είναι στο on το IS του φακού, απενεργοποείται το IBIS.
Αν έχει IS ο native φακός, αυτόματα αναγνωρίζεται από τη μηχανή κι έχουμε Dual IS με τριαξονικό IBIS + IS του φακού, χωρίς δυνατότητα επιλογής.
Αν δεν έχει IS o native φακός, δουλεύει πενταξονικά το IBIS.
Αν δεν έχει ηλεκτρικές επαφές ο φακός, και πάλι δουλεύει ο πενταξονικό IBIS με τη διαφορά ότι πρέπει ο χρήστης να ορίσει χειροκίνητα στο μενού το εστιακό μήκος του φακού.

Ποιο πλήρες ποστ όσον αφορά το IS, δεν νομίζω να μπορεί να υπάρξει... Αυτό διαπίστωσα και εγώ μόλις στην πράξη, παίζοντας με διάφορους native/canon φακούς με IS/OSS και χωρίς.

Το λένε χαριτολογώντας μη ξέροντας τη ζημιά κάνουν στους δωρητές οργάνων σώματος, στο μυαλό μένει αν κάποιος γίνει δωρητής θα του το πουλήσουν.
.. ο νόμος βέβαια είναι αυστηρότατος με ποινές στα ύψη.

Εξαιρετική πληροφορία αυτή. Πιο σημαντικό για το δικό μου οπλοστασιο φακών.

DSC0129b.jpg

DSC0406.jpg

DSC0511.jpg

Σε παρακαλώ αν θυμάσαι ή αν βρεις χρόνο το ποιο σημαντικό για μένα, όταν κυνηγούσες τη πουλάδα στα άκρα του κάδρου εστίαζε; Ρωτώ γιατί πολύ φοβάμαι ότι ο αντάπτορας δε δίνει τα πάντα.
..έχοντας σπάσει τα νεύρα μου με μια πεταλούδα δε μπορούσα να τη πιάσω τη στιγμή που πετούσε φεύγοντας από λουλούδι τράβηξα ριπή και την έπιασε πάνω αριστερά στο κάδρο με κέντρο το λουλουδάκι.

Δεν εστίαζε στα άκρα από όσο θυμάμαι. Αλλά το autofocus κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του κάδρου. Δεν ήταν δηλαδή μόνο στο κέντρο. Με Sony φακούς πάντως, εστιάζει σε όλο το κάδρο.

Εννοείται ότι για CAF είναι προτιμότερο να έχεις native φακό. Προσωπικά έχω και 4 zeiss native φακούς για το σώμα, ώστε να μπορέσω να εκμεταλλευτώ πλήρως τις δυνατότητες, και ίσως προστεθούν και άλλοι στο μέλλον.

Ήθελα όμως να δω πως θα τα πήγαινε ο συνδυασμός mc11-canon σε μια γενική φωτογράφηση, που θα καλύπτει ένα σχετικά ευρύ φάσμα σεναρίων, μιας και έχω αρκετούς φακούς canon. Πιστεύω ότι ακόμη και με αυτόν τον συνδυασμό, μπορεί κάποιος να βγάλει αξιοπρεπείς φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το CAF. Για τις δικές μου (ερασιτεχνικές) ανάγκες, ο συνδυασμός είναι επιτυχημένος.

Για έναν επαγγελματία που δεν θα θέλει να χάσει ούτε μία φώτο, οι native φακοί είναι μονόδρομος.

Δεν είναι τόσο η απώλεια κάποιων καρέ, όσο η όλη εμπειρία χρήσης.

Άλλη ευχαρίστηση προσφέρει να βλέπεις να λοκάρει το Eye AF στο μάτι και να μην το χάνει όπου κι αν κινείται το θέμα στο κάδρο, κι άλλο πράγμα μια να το χάνει και μια να το βρίσκει, επειδή χρησιμοποιείς αντάπτορα και η αξιόπιστη κάλυψη είναι ουσιαστικά μόνο στο κέντρο.

Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό. Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει την Α7ΙΙΙ, τουλάχιστον με τον mc11+canon, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα πρέπει να κάνει κάποιες παραχωρήσεις. Απλά, αν κάποιος έχει ήδη αρκετούς canon φακούς, θα μπορέσει να τους χρησιμοποιήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Με την πρώτη Α7, δεν μπορούσα καν να χρησιμοποιήσω τον mc11 αξιοπρεπώς. Τώρα πλέον υπάρχει και αυτή η δυνατότητα.

Για την full εμπειρία όμως, θα χρειαστεί φακός native.

Off topic, αλλά το έφερε η κουβέντα: Όσοι έχουν πολλούς Canon φακούς FF καλά θα κάνουν να περιμένουν λίγο, κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι επιλεγμένοι φωτογράφοι ήδη τεστάρουν τις επερχόμενες FF mirrorless της εταιρείας...

και εγω το διαβασα αυτο αλλα το ζητημα ειναι να μας δωσουν ποιοτητα l φακου σε νικρο μεγεθος οχι να δωσουν μια μικρη μηχανη απλα και φακους κανονια.. ας δωσουν 28 35 50 85 σε μεγεθος μικρο με σωμα μικρο ff και ποιοτητα και ας ειναι πιο σκοτεινοι

Για εμάς με nikon φακούς υπάρχει μέλλον? Υπάρχει λύση με ανταπτορα που να δουλεύει σωστά?

Για εμάς με nikon φακούς υπάρχει μέλλον? Υπάρχει λύση με ανταπτορα που να δουλεύει σωστά?

Βεβαιως και υπαρχει. Θα βγαλει και η Nikon αξιοπρεπη εως πολυ καλη FF mirrorless καποια στιγμη.

Υπομονη.

Off topic, αλλά το έφερε η κουβέντα: Όσοι έχουν πολλούς Canon φακούς FF καλά θα κάνουν να περιμένουν λίγο, κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι επιλεγμένοι φωτογράφοι ήδη τεστάρουν τις επερχόμενες FF mirrorless της εταιρείας...

Εμενα αυτο μου ακουγεται ισως και ψιλομουφα κατευθυνομενη για να μην μετακινηθει μεγαλη μαζα εχοντων canon σε αλλο συστημα.

Το εννοω ως προς τον χρονο.....Αμφιβαλλω για το αν ειναι κοντα ενα εξαιρετικο σωμα που να μπορει να ανταγωνιστει στα ισα την Α73 αλλα ειμαι απολυτως βεβαιος οτι ηδη τα τμηματα αναπτυξης εχουν παρει φωτια. Αλλωστε ειδαμε και την Μ50 συντομα ως βασικη εκδοση, μενει να δουμε αν οντως ηδη ετοιμαζουν FF .

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τουλάχιστον μία FF υπάρχει σε χέρια επαγγελματιών και θα παρουσιαστή σύντομα…
Δεν τους παίρνει να καθυστερούν άλλο, θα πάθουν ότι έπαθε η nokia και η blackberry…