Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Η Φωτοκινα ειναι κοντα τον Σεπτεμβριο. Νωριτερα απο εκεινη την περιοδο θεωρω αδυνατον να εμφανιστει κατι.

Μα για ποιο λόγο ? Νικον και Canon έχουν μια χαρά μηχανές DSLR που τα κάνουν όλα, :smash: γιατί τέτοια πρεμούρα ξαφνικά ?
βρε παιδιά όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν, τόσο χρόνια φωνάζει η αγορά ότι πρέπει να βγάλουν ακαθρεπτα μοντέλα της προκοπής αλλά άρμεγαν τις παχιές αγελάδες, θα δούμε τώρα τι προλαβαίνουν και τι όχι γιατί έχουν πέσει και στην περίοδο του συμμαζέματος (κλείνουν εργοστάσια, απολύσεις υπαλλήλων κλπ.) των περισσότερων εταιριών, δυο καρπούζια στην μασχάλη για μεγάλο χρονικό διάστημα -μιας και δεν μπορούν να εγκαταλείψουν εν μια νυκτί το DSLR- ίσως να τους πέσει λίγο βαρύ:drool:

Αλλά ας γυρίσουμε στα της μηχανής , αυτά είναι αντικείμενο για Chat.

και μιας και το θέμα είναι α7 i / ii / iii

για όσους δεν θέλουν να δώσουν 2000 για φωτ. μηχανή,
έχει νόημα σήμερα η αγορά μιας α7 ή α7 ii ;
είτε καινούριας είτε μτχ;

και ρωτάω για όσους σαν εμένα τους είναι αδιάφορο το video και ψιλοαδιάφορο το γρήγορο AF,
όσον αφορά ποιότητα εικόνας είναι κοντά τα παλιότερα μοντέλα; σε jpeg ; σε raw;

Προσωπικά θα απέκλεια την πρώτη έκδοση λόγω έλλειψης IBIS, για την mkII είμαι όλος αυτιά...

Εγώ πάντως έχω βγάλει πολλές ωραίες φωτογραφίες με την πρώτη Α7, και θα εξακολουθώ να την χρησιμοποιώ με τον 35αρη Zeiss. Είναι ένας συνδυασμός που είναι πολύ ελαφρύς και compact. Μου θυμίζει τον λόγο για τον οποίο πήγα στις mirroless.
Η Α7ΙΙΙ, είναι αρκετά πιο βαριά από την Α7, κάτι το οποίο έχει ήδη αρχίσει και με ψιλοενοχλεί, ιδίως σε συνδυασμό με μεγάλους φακούς.
Αν κάποιος πρέπει να διαλέξει μεταξύ της Ι και της ΙΙ, το λογικό είναι να πάει στην δεύτερη κυρίως λόγω του IBIS, εκτός αν η διαφορά τιμής είναι μεγάλη. Τα αρχεία που βγάζουν είναι νομίζω παραπλήσια.
Σε επίπεδο jpg+raw, τουλάχιστον η πρώτη, έχει σημαντική διαφορά σε σχέση με την ΙΙΙ.

Aργουμε να δουμε κομματια.Ισως μετα τις 18 Απριλιου

Στην τιμη που παιζει τωρα λιανικη 2300 βλεπω οτι δεν συμπεριλαμβανονται οι επεκτασεις εγγυησης ή κανω λαθος ?

Ουδεμία σύγκριση μη τα γράφουμε πάλι, με το την ίδια σκέψη υπάρχει και το παλαιότερο μοντέλο σε τιμή χώμα.

Αν και μπορείς να πάρεις αξιοπρεπή αποτελέσματα με την Α7ΙΙ και τον κιτ φακό, η Α7ΙΙΙ είναι πολύ καλύτερη σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι καν μία γενιά καλύτερη της Α7ΙΙ. Επίσης αν κάποιος έχει Canon φακούς, μπορεί πλέον να τους χρησιμοποιήσει, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κάτι το οποίο δεν ισχύει με την Α7ΙΙ.
Η τιμή σίγουρα είναι φουσκωμένη αυτή την στιγμή, ιδίως αν συνυπολογίσεις ότι πιθανότατα θα χρειαστείς και έναν φορτιστή +100EUR + φακό, όμως παίρνεις μια πολύ καλύτερη μηχανή με αυτά τα λεφτά.
Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο, κάποιος να περιμένει να πέσει η τιμή σε πιο λογικά επίπεδα αν θέλει οπωσδήποτε την Α7ΙΙΙ. Αλλιώς ίσως θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσει με την πρώτη Α7 σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την Α7ΙΙ, και να αγοράσει κάποιους native φακούς. Μετά θα είναι πολύ πιο εύκολη η αναβάθμιση στην A7III όταν πέσει η τιμή της, και δεν θα έχει χάσει πολλά λεφτά από το σώμα της Α7 καθώς νομίζω ότι έχει πλέον πιάσει πάτο η τιμή της.
Το πιο πιθανό πάντως είναι ότι, και την Α7ΙΙ να πάρει κάποιος, σύντομα θα θέλει την Α7ΙΙΙ.

Για κάποιον που θέλει Sony και καλά FF mirrorless και δεν έχει 3χιλιαρικια για a7iii +φακό νομίζω ότι η a7ii είναι σε καλή τιμή. Η a7 νομίζω ότι είναι πολύ πίσω σε όλα δεν αξίζει καν να αναφέρεται.

Το βασικό θέμα είναι ότι και την Α7ΙΙ να πάρει κάποιος σήμερα, θα θέλει σύντομα την Α7ΙΙΙ. Σχεδόν όλα τα μειονεκτήματα της Α7, τα έχει και η Α7ΙΙ (μπαταρία, AF, έλλειψη 4Κ, θόρυβος στα υψηλά ISO, κλπ). Η Α7ΙΙ είναι απλά μία βελτιωμένη έκδοση της Α7, αλλά δεν είναι διαφορετική γενιά, όπως είναι η Α7ΙΙΙ.

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Με παζάρια σε φίλο ο Σταυρινάκης την αφήνει στα 2100 ευρώ αλλά δεν ρώτησε αν είναι στην τιμή και η πενταετής εγγύηση.
Ωστόσο με τα μισά χρήματα παίρνεις FF μηχανή έτοιμη με φακό!!!
https://www.e-infin.com/eu/item/252...al_camera_with_fe_28-70mm_f/3.5-5.6_oss_lens_

O... φιλος σου την έχει 1299 χωρίς παζάρι, ενώ το grey μάρκετ μαζί με τα μεταφορικά ~ 1200

Είπαμε... δεν είναι και τόσο κακό ενίοτε να ψωνίζουμε από έξω, αλλά επί του προκειμένου είναι κάπως ... τραγικό το τόσο θάψιμο

Δε θάβουμε Ντίνο, εννοείται ότι καλύτερα να πάμε σε Ελλάδα για μικρή διαφορά.
Συγκρίσεις κάνουμε.
Τα έχουμε πει για τα συν και τα μείον της κάθε αγοράς, ότι θέλει ο καθένας επιλέγει.

Οταν η Α7 προσφέρεται, πια, σε τιμές μοντέλων προς απόσυρση m43 τότε η αξία της, σε σχέση με την τιμή της, απογειώνεται και δεν απαξιώνεται. Υπάρχει άλλη φωτογραφική μηχανή, με την ποιότητα που μπορεί να δώσει η Α7 σε φωτογραφία, σχετικά κοντά της σε τιμή?

Οταν η Α7 προσφέρεται, πια, σε τιμές μοντέλων προς απόσυρση m43 τότε η αξία της, σε σχέση με την τιμή της, απογειώνεται και δεν απαξιώνεται. Υπάρχει άλλη φωτογραφική μηχανή, με την ποιότητα που μπορεί να δώσει η Α7 σε φωτογραφία, σχετικά κοντά της σε τιμή?

fuji xt20 καινουργια!!

fuji xt20 καινουργια!!

Σε RAW, όχι φυσικά σε JPG, η Α7 υπερέχει και της ΧΤ-2, όχι μόνο της ΧΤ-20 - τουλάχιστον κατά τις μετρήσεις του dpreview, όσο αξιόπιστο μπορεί να είναι.