Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Οταν η Α7 προσφέρεται, πια, σε τιμές μοντέλων προς απόσυρση m43 τότε η αξία της, σε σχέση με την τιμή της, απογειώνεται και δεν απαξιώνεται. Υπάρχει άλλη φωτογραφική μηχανή, με την ποιότητα που μπορεί να δώσει η Α7 σε φωτογραφία, σχετικά κοντά της σε τιμή?

Όταν για να πάρεις αξιοπρεπή native φακό χρειάζεσαι μια περιουσία, μικρή σημασία έχει ποσο κάνει ένα σώμα.

Σε RAW, όχι φυσικά σε JPG, η Α7 υπερέχει και της ΧΤ-2, όχι μόνο της ΧΤ-20 - τουλάχιστον κατά τις μετρήσεις του dpreview, όσο αξιόπιστο μπορεί να είναι.

δεν νομιζω... τσπ ειμαστε και οφ τοπικ * μπορεις να δεις παλια vs με την χτ1 ...η α7 εχανε απο τ αποδητηρια

Όταν για να πάρεις αξιοπρεπή native φακό χρειάζεσαι μια περιουσία, μικρή σημασία έχει ποσο κάνει ένα σώμα.

*Αν μείνουμε στην θεώρηση ότι παρέχει καλύτερη φωτογραφία (Raw) τότε χρειάζεσαι και καλύτερα οπτικά για να έχεις σωστό αποτέλεσμα. Το σύνολο τιμής Α7 + Native Sony με πολύ μικρότερη συνολική αξία πάλι καλύτερα αποτελέσματα θα έχει από ακριβότερες APS

δεν νομιζω... τσπ ειμαστε και οφ τοπικ * μπορεις να δεις παλια vs με την χτ1 ...η α7 εχανε απο τ αποδητηρια

Καλά αυτό απλά δεν ισχύει, εκτός κι αν το κρίνεις με..συναισθηματισμό

Δεν νομίζω ότι η α7 ακόμα και η mark1 μπορεί να συγκριθεί με καμμία crop(της προηγούμενης γενιάς ειδικα αλλά πιστεύω και τις καινουριες) όσον αφορά την τελική ποιότητα εικόνας σε raw πάντα γτ το jpeg είναι εντελώς υποκειμενικό. Έχω ακόμα κάποια δικα μου τεστ μεταξύ α7+35mm zeiss vs fujiX100t και οι διαφορές ηταν χαωδης (dr, sharpness, ca κλπ) ακόμα και χωρίς pixel peep. Αυτά βέβαια είναι για τους "ψειρες" αφου πλέον το 99% των μηχανών κάνουν τα πάντα πολύ καλά οπότε εγκειται το θεμα πια μόνο στο budget αλλά και στις ανάγκες του καθενός.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Επίσης αν κάποιος έχει Canon φακούς, μπορεί πλέον να τους χρησιμοποιήσει, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κάτι το οποίο δεν ισχύει με την Α7ΙΙ.
Έχω και έχω δοκιμάσει πολλούς φακούς Canon στην α7ii με metabones και λειτουργούν γρήγορα και με ακρίβεια. Δεν έχω συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα.
Δεν μπορώ να ξέρω βέβαια πόσο καλύτερα δουλεύουν πάνω στην α7iii αλλά ελπίζω να το διαπιστώσω σύντομα ;) .

Προσωπικά αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στην α7 και α7ii χαλαρά θα επέλεγα την a7ii. Καλύτερο σώμα, IBIS , διορθωμένη μοντούρα, πολύ καλή συμβατότητα με φακούς τρίτων κατασκευαστών .Αυτά για εμένα αρκούν ώστε να επέλεγα την 2.

Έχω και έχω δοκιμάσει πολλούς φακούς Canon στην α7ii με metabones και λειτουργούν γρήγορα και με ακρίβεια. Δεν έχω συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα.
Δεν μπορώ να ξέρω βέβαια πόσο καλύτερα δουλεύουν πάνω στην α7iii αλλά ελπίζω να το διαπιστώσω σύντομα ;) .

Προσωπικά αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στην α7 και α7ii χαλαρά θα επέλεγα την a7ii. Καλύτερο σώμα, IBIS , διορθωμένη μοντούρα, πολύ καλή συμβατότητα με φακούς τρίτων κατασκευαστών .Αυτά για εμένα αρκούν ώστε να επέλεγα την 2.

Δεν έχω εμπειρία από τον metabones, και δεν ξέρω πόσο καλά τα πάει σε CAF και κινούμενα αντικείμενα (σε στατικές φώτο και ο mc11 δουλεύει σχετικά καλά με ορισμένους φακούς στην Α7) . Ίσως θα έπρεπε να διευκρινίσω ότι αναφερόμουν στον συνδυασμό mc11 + Canon.

Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω, ότι σαν πρώτο βήμα, πριν την αγορά της Α7ΙΙΙ (εφόσον κάποιος δεν έχει/θέλει να δώσει τα λεφτά τώρα), και με την προοπτική ότι θα πουληθεί το σώμα πριν την νέα αγορά, η Α7 είναι καλύτερο value for money.
Καμία από τις 2 πρώτες δεν είναι τέλεια (δηλ δεν την γλιτώνεις την αναβάθμιση στην ΙΙΙ), και την έλλειψη του IBIS πχ μπορείς να την αντισταθμίσεις αγοράζοντας έναν φακό με OSS. Για την μοντούρα μπορεί κάποιος να την βελτιώσει με μία της Fotodiox, η συμβατότητα με φακούς τρίτων έχει νόημα μόνο σε κάποιες περιπτώσεις, και τελικά το πιο σημαντικό είναι ότι οι Α7/Α7ΙΙ έχουν ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα + τον ίδιο επεξεργαστή και δίνουν πανομοιότυπα αρχεία όσον αφορά το DR/ISO/Color depth (ίσως της Α7ΙΙ να είναι και λίγο πιο soft, λόγω της έξτρα επικάλυψης στον αισθητήρα για την αποφυγή των αντανακλάσεων).

Αγοράζοντας την Α7 τώρα, δεν θα χάσεις (πολλά) λεφτά πουλώντας την όταν έρθει η ώρα να πάρεις την ΙΙΙ, ενώ με την Α7ΙΙ, θα χάσεις (περισσότερα). Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι κάτοχοι A7/A7II αργά ή γρήγορα θα θέλουν να πάνε στην ΙΙΙ (όπως εσύ και εγώ), άρα η αγορά οποιοδήποτε σώματος, θα πρέπει να έχει μέσα αυτή την παράμετρο.

Ωραία όλη αυτή η συζήτηαη. Τώρα ατην αναμονή να δούμε πότε θα έρθει και η δικιά μου α7ΙΙΙ για να έχω και άποψη, ειδικά προερχόμενος από αλλαγή συστήματος (Fuji X-T2)

Η τιμή σίγουρα είναι φουσκωμένη αυτή την στιγμή, ιδίως αν συνυπολογίσεις ότι πιθανότατα θα χρειαστείς και έναν φορτιστή +100EUR + φακό, όμως παίρνεις μια πολύ καλύτερη μηχανή με αυτά τα λεφτά.
Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο, κάποιος να περιμένει να πέσει η τιμή σε πιο λογικά επίπεδα αν θέλει οπωσδήποτε την Α7ΙΙΙ.

1) Μια μπαταρια εξτρα θα εννοεις. Φορτιστη δεν εχει μεσα ?

2) Αυτο με την πτωση της τιμης εγω παλι δεν το βλεπω συντομα. Για την Sony μιλαμε......μετα απο κανα χρονο μπορει να πεσει κανα δυο κατοσταρικα.

1) Μια μπαταρια εξτρα θα εννοεις. Φορτιστη δεν εχει μεσα ?

2) Αυτο με την πτωση της τιμης εγω παλι δεν το βλεπω συντομα. Για την Sony μιλαμε......μετα απο κανα χρονο μπορει να πεσει κανα δυο κατοσταρικα.

Στο 1), Δεν έχει εξωτερικό φορτιστή. Η Sony αποφάσισε να κόψει τα πολλά περιττά έξοδα και έτσι πάει ο εξωτερικός φορτιστής (Η Α7, είχε κανονικά εξωτερικό φορτιστή). Για να φορτίσεις την μπαταρία, μπορείς να το κάνεις μόνο με την μπαταρία μέσα στην μηχανή μέσω USB (σε συνδυασμό με τον USB-φορτιστή που σου δίνει). Επειδή αυτός ο τύπος φόρτισης, προσωπικά δεν με βολεύει καθόλου, ιδίως αν έχεις πολλές μπαταρίες, θα χρειαστεί να αγοράσεις έξτρα τον BC-QZ1: https://www.sony.gr/electronics/bataries-fortistes-mixanwn-me-enallaximous-fakous/bc-qz1

Mαλιστα.......

Δικιο εχεις παντα εχω εξωτερικο φορτιστη και μαλιστα διπλο....οποτε αν τελικα καταληξω στην Α7 θα παρω σιγουρα εξωτερικο φορτιστη αλλα οχι μαμισιο.

Πιθανοτατα να παρω αυτον της Hahnel.

Mαλιστα.......

Δικιο εχεις παντα εχω εξωτερικο φορτιστη και μαλιστα διπλο....οποτε αν τελικα καταληξω στην Α7 θα παρω σιγουρα εξωτερικο φορτιστη αλλα οχι μαμισιο.

Πιθανοτατα να παρω αυτον της Hahnel.

Ωραίο design!! Από τιμή πόσο πάει?

Aλμυρουτσικος αλλα σε συγκριση με τον μαμισιο της Sony TZAΜΠΑ.....

Φορτιζει ομως δυο στοιχεια ταυτοχρονα ενω λειτουργει και ως φορτιστης ΑΑ .

Εχω εναν procube 1 για Canon χρονια και ειναι σκυλι του πολεμου...

Aυτοι ειναι το μοντελο procube 2.

Απλα δεν ειναι τοσο μικρος οσο ο μαμισιος αλλα τι να το κανεις....ετσι κι αλλιως αν θες να γλυτωσεις χωρο απλα δεν μεταφερεις φορτιστη και φορτιζεις εσωτερικα .

Το βρηκα και φτηνοτερα.

https://www.amazon.de/Hähnel-ProCub...d=1522858565&sr=1-2&keywords=Hahnel+ProCube+2

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Ούτε η Α7 m1 είχε εξωτερικό φόρτιστη. Ο γνήσιος φορτιστής τον οποίο έχω κι εγώ είναι αυτός που έδινε με τις nex και είναι αυτός https://www.bhphotovideo.com/c/product/734976-REG/Sony_BCVW1_AC_CHARGER_f_W_SER.html

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Έχεις δίκιο φίλε μου. Είχα ξεχάσει τελείως ότι είχα αγοράσει έξτρα τον φορτιστή και για την mk1....! Απλά τα είχα πάρει πακέτο με μια έξτρα μπαταρία όταν είχα αγοράσει την μηχανή, και δεν είχα δώσει σημασία τότε.

Δεν παύουν να ισχύουν τα σχόλια περί τσιπιάς της Sony βέβαια, απλά ισχύουν και για την Α7.

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Για ποιο λόγο έκανες την αλλαγή;

1ος λόγος μπαταρία. 2ος απουσία IBIS με συνεργασία με μη stabilized φακούς. 3ος Ήθελα κάτι καλύτερο στο video (το continuous AF δεν μου έκανε) + την πολύ απότομη ισοορόπηση όταν έμπαινες απο φωτεινό σε σκοτεινό χώρο. 4ος και ίσως για εμένα αρκετά σημαντικός όταν έπρεπε να επεξεργαστείς RAF είχε πόνο, με ότι πρόγραμμα και να δουλευα έπρεπε πάντα να συνεχίσω σε ένα άλλο.
Συνοπτικά αυτά και + όπως όλοι οι tech freak με γοήτευσε η ιδέα να πάω σε full frame