Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Μην ανησυχείς, τόσο (1900 το κιτ, 1750 το σώμα) θα πέσει στα grey όταν καταλαγιάσει η τιμή.
Τιμή Αμερικής οφείλουν να δίνουν τα grey, αν όχι πιο κάτω.

Βέβαια αν βιαζόσουν για αγορά τώρα, ήταν καλή περίπτωση, δεδομένης και της ζήτησης που έχει η μηχανή.

Στα 1930 όταν είχε το κιτ έβγαινε πέριπου όσο απο Ελλάδα αφαιρουμενου του ΦΠΑ αλλά μάλλον χωρίς εγγύηση.

Άρχισαν τις παραδόσεις α7ΙΙΙ τα ευρωπαϊκά amazon, καλύπτοντας προγενέστερες παραγγελίες, χωρίς να φαίνεται ποτέ η μηχανή διαθέσιμη.
Aυτές τις μέρες 25-27 Ιουνίου στέλνει το γαλλικό. Το αγγλικό 5-10 Ιουλίου.

Στο τσαφ είμαι με την α7ΙΙΙ. Αυτό που θα ήθελα είναι καλύτερο EVF, επιπέδου α9/α7rIII/G9/X-H1, για πιο απολαυστική χειροκίνητη εστίαση.
Αλλά κατά τα άλλα τσεκάρει πολλά κουτάκια, οπότε δεν με βλέπω να αντιστέκομαι.

Μισό χρόνο χωρίς καθόλου ff μηχανή είμαι και με 11 φακούς ff. Βγάζω συμπτώματα στέρησης.

Με ξελασπώνει η α6500 εδώ κι ενάμιση χρόνο.

Ιδανικά θα ήθελα μια α7 με το EVF στο πλάι, ακόμη και καρούμπαλο να ήταν ώστε να είναι μεγάλο.
Ποτέ δεν συμπάθησα το EVF στο κέντρο αλά DSLR.

Με το EVF αριστερά, και χρήση του δεξιού ματιού, άνετα λειτουργείς την οθόνη ως touchpad.
Kαι όχι μόνο αυτό, αλλά γενικά με βολεύει περισσότερο, διατηρώντας και καλύτερη επαφή με το περιβάλλον και το θέμα, αντί να κρύβω όλο το πρόσωπό μου πίσω από τη μηχανή, κολώντας τη μύτη στην οθόνη.