Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Πώς και πήρες α7ΙΙ; Δεν ενδιαφέρεσαι για βίντεο με τη συγκεκριμένη μηχανή;

Στα 700 ευρώ έχουν φύγει και μεταχειρισμένες α7s.

Την ίδια επιθυμία έχουμε.

Με ξελασπώνει η α6500 εδώ κι ενάμιση χρόνο.

Ιδανικά θα ήθελα μια α7 με το EVF στο πλάι, ακόμη και καρούμπαλο να ήταν ώστε να είναι μεγάλο.
Ποτέ δεν συμπάθησα το EVF στο κέντρο αλά DSLR.

Με το EVF αριστερά, και χρήση του δεξιού ματιού, άνετα λειτουργείς την οθόνη ως touchpad.
Kαι όχι μόνο αυτό, αλλά γενικά με βολεύει περισσότερο, διατηρώντας και καλύτερη επαφή με το περιβάλλον και το θέμα, αντί να κρύβω όλο το πρόσωπό μου πίσω από τη μηχανή, κολώντας τη μύτη στην οθόνη.

Πώς και πήρες α7ΙΙ; Δεν ενδιαφέρεσαι για βίντεο με τη συγκεκριμένη μηχανή;

Στα 700 ευρώ έχουν φύγει και μεταχειρισμένες α7s.
Δεν καίγομαι για το βιντεο αυτή τη περίοδο... Και ήθελα και το ibis.
Πιο πολύ για δοκιμή τη πήρα, την a7s την είχα έτσι κι αλλιώς.

Για μένα η α7ΙΙ ήταν η πιο αδιάφορη μηχανή που πέρασε ποτέ από τα χέρια μου.

Όσο λέμε ότι η α7ΙΙΙ συγκεντρώνει όλα τα δυνατά χαρακτηριστικά, το ίδιο η α7ΙΙ συγκέντρωνε όλες τις αδυναμίες των υπόλοιπων μοντέλων.

Καλημέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας. Αξίζει η αγορά σήμερα ενός από τα δύο παρακάτω πακέτα κατά την γνώμη σας;

https://www.amazon.de/Sony-Vollform...m_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&language=en_GB
https://www.mediamarkt.gr/el/product/_sony-alpha-7-ilce-7-μαζί-με-φακό-sel50f18f-1131150.html

Για τον 28-70 έχω διαβάσει ότι δεν είναι αρκετά οξύς ενώ για τον 50αρη πως έχει προβλήματα στην εστίαση.
Τώρα χρησιμοποιώ μια nikon d7000 με τους 35 1.8, 18-55 kit,sigma 10-20 4-5.6, 16-85 και 55-200 κατά σειρά συχνότητας. Από ποιότητα φωτογραφίας είμαι ευχαριστημένος αλλά τελευταία έχει αρχίσει να μου φαίνεται βαριά η μηχανή σε σημείο που να την αφήνω σπίτι και να μην φωτογραφίζω τόσο πολύ. Θα ήθελα κάτι πιο compact με ίδια ή και καλύτερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εστίαση σε χαμηλό φωτισμό. Για σπορ φωτογράφιση δεν ενδιαφέρομαι καθόλου αλλά μου αρέσει να χρησιμοποιώ το joby gorillapod που έχω για λήψεις με μεγάλο χρόνο έκθεσης.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Προσωπικά θα δίαλεγα το πακέτο με τον 50αρη.
Αλλά για πιο allround κατάσταση και με κλειστό διάφραγμα σε long exposures ο 28-70 είναι πιο πρακτικός.

Έτσι να ξεκινά η βδομάδα μάλιστα!

AX5GxG.jpg

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Ευχαριστώ παιδιά.
Πολύς καιρός δεν πέρασε από αγορά μηχανής, αφού τέλη Γενάρη είχα πάρει E-M1ΙΙ+300/4pro.

Αλλά το σημαντικό ήταν ότι ξέμεινα 6 μήνες χωρίς ff μηχανή, αφότου έδωσα α7s και α7II.
Έχοντας την α6500 δεν περίμενα ότι θα μου λείψει τόσο ένα ff σώμα.
Επιτέλους θα κουμπώσω ξανά τους ff φακούς σε ff σώμα!

Δύσκολη η επιλογή αυτή τη φορά. Η α9 και η α7rII ήταν σοβαροί υποψήφιοι, αλλά τελικά ενέδωσα στην α7III.

Last edited:
A, έχει κι έναν κιτ 28-70 το πακέτο.
Τι να τον κάνω αυτόν; Λέω να τον αφήσω στο κουτί του να τον ξεπακετάρει μια και καλή ο επόμενος κάτοχος της μηχανής.

OGPk7A.jpg

Φιλαράκι να τη χαρείς περιμένω πως και πως εντυπώσεις ..... θέλω να τη πιάσω στα χέρια μου!!!
..πόσο πήγε το μαλλί;

Μεγειά και καλοκλίκωτη! :ernaehrung004:

Για μένα η πιο ενδιαφέρουσα μηχανή της sony εδώ και πολύ καιρό...

Γιάννη μεγειες!

Περιμένουμε εντυπώσεις στη σύγκριση με το υπόλοιπο οπλοστάσιο...

Α μην ξεχάσω... Επειδή μετά την κυκλοφορία a6700 & a7s III θα είμαι εγώ ο επόμενος κάτοχος της μηχανής, σε ενημερώνω από τώρα πως δεν τον θέλω τον κιτ.... :flipout: :flipout: :flipout:

Να τη χαρείς φίλε _tzo_!
Sorry αν είμαι λίγο off topic αλλά αυτός ο 28-70 κάνει γύρω στα 400 σκέτος ενώ με την Α7 τον δίνουν από 100-200 επιπλέον του σώματος;

edit: ρωτάω γιατί κάπου διάβασα
α) πως είναι κάπως soft και
β) προ ημερών έδιναν την Α7 με αυτόν στα 800 !

Η τιμή market του 28-70 σε μεταχειρισμένα like new από σπασμένα κιτ είναι γύρω στα 200ευρω...

Η τιμή market του 28-70 σε μεταχειρισμένα like new από σπασμένα κιτ είναι γύρω στα 200ευρω...

ναι, το έχω δεί αυτό.
Άρα είναι μια μετριότητα έως και κακός για αυτή τη μηχανή, γι'αυτό και τον σπρώχνουν;

edit: e-infin: A7III body=1950, A7III+28-70 = 2154.