Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Α7ΙΙ
Νοέμβριος 2014 - 1800 ευρώ
Ιανουάριος 2018 - 1400 ευρώ
Αύγουστος 2018 - 1200 ευρώ

Μιλώντας για επίσημες ευρωπαϊκές τιμές, η α7ΙΙΙ, των 2300 ευρώ σήμερα, προβλέπω να σταθεροποιείται στα 2000 ευρώ όλο το 2019, και να πέφτει στα 1800 ευρώ στα τέλη του 2020.
Στα 1500 ευρώ θα πέσει πιστεύω το 2022.
Tέλη 2023 θα ήλπιζα για 1200 ευρώ.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα μπορεί να βρεθεί και φθηνότερα από την εκάστοτε αγοραία τιμή με κάποιες παραχωρήσεις (open box κλπ).

Πάντως λογικά θα κρατήσει την τιμή της περισσότερο από τις προηγούμενες 2 γενιές, εκτός αν οι παραδοσιακά μεγάλοι του χώρου κάνουν το μεγάλο μπαμ...

Σιγα μην ειναι στην κυκλοφορια το 2023.

Οταν αρχισουν και οι αλλοι να βγαζουν ακαθρεπτες και φουντωσει ο ανταγωνισμος η Σονυ θα μικρυνει κι αλλο τον κυκλο των σωματων της στα 3 χρονια το πολυ.

Μην πω λιγοτερο.....βλεπω να βγαζει καθε 8-12 μηνες ενα νεο σωμα αντικαθιστωντας την υπαρχουσα σειρα Α κατα σειρα εμφανισης:

A7S III
A9 II
A7R IV
A7 IV

Όλα τα μοντέλα της σειράς παραμένουν στην παραγωγή.
Φυσικά και θα συνεχίσει να παράγεται η α7ΙΙΙ το 2023, άσχετα αν τότε το τρέχον νέο μοντέλο είναι η V ή η VI.

Όπως συμβαίνει και στις RX100, όπου παραμένει στην παραγωγή ακόμη και η mk1 παρόλο που έχουμε φτάσει στην VI.

Αλίμονο αν διακοπεί η α7III. Εδώ δεν διακόπτεται η α7 Ι & ΙΙ.
Ειδικά η α7ΙΙΙ που είναι και τόσο καλά προικισμένο μοντέλο προβλέπω να παραμένει στην παραγωγή για πολλά χρόνια, άσχετα τι θα βγει στην πορεία από την ίδια τη Sony και τον ανταγωνισμό.

Α7ΙΙ
Νοέμβριος 2014 - 1800 ευρώ
Ιανουάριος 2018 - 1400 ευρώ
Αύγουστος 2018 - 1200 ευρώ

Μιλώντας για επίσημες ευρωπαϊκές τιμές, η α7ΙΙΙ, των 2300 ευρώ σήμερα, προβλέπω να σταθεροποιείται στα 2000 ευρώ όλο το 2019, και να πέφτει στα 1800 ευρώ στα τέλη του 2020.
Στα 1500 ευρώ θα πέσει πιστεύω το 2022.
Tέλη 2023 θα ήλπιζα για 1200 ευρώ.
Μας έκοψες τα φτερά...ελπίζω να ρίξουν βάρος οι δύο μεγάλοι στις ακαθρεπτες και να ζορισουν την Σόνυ και το 2023 να έρθει κάνα δυο χρόνια νωρίτερα και να πέσει τότε στα 1200...

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί σε κάποιο από τα μηνύματα αλλά το κράτημα της iii βελτιώνεται δραματικα με το εξτρα γκριπακι της σονυ για το μικρό δακτυλάκι :)

Μου το έβαλαν να το δοκιμάσω σε μαγαζί κ δεν μπορούσα να κρατήσω την μηχανή χωρίς το εξτρα γκριπακι αφότου το συνήθισα.

Μου είπαν κ μια αστεία τιμή σε φάση £90. Ελπίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε 3rd party. Δεν προσθέτει τπτ σε βάρος, κάνει το σουλούπι της μηχανής λίγο αστείο αλλά χαλάλι....

Καλυτερο ακομα ειναι το full grip. Μονο με αυτο την πιανεις ανθρωπινα σαν να ειναι κανονικη μηχανη και οχι ....δαχτυληθρα.

H επέκταση λαβής Sony GP-X1EM βοηθά πολύ στο πιάσιμο χωρίς να προσθέτει όγκο στην αποθήκευση της μηχανής στην τσάντα.

pnjrCHS3j

pnI9jAQpj

Έχει βγάλει και η Meike το αντίστοιχο, ΜΚ-Χ1ΕΜ. Όχι φτηνό ακόμα, στα 50 ευρώ, αλλά σημαντικό ότι προσφέρει και εσοχές για κεφαλή arca-swiss, όπως και έξτρα πάσο 1/4''.

B4xkpg.jpg

plXhRV92j

Μειονέκτημα της επέκτασης λαβής είτε της Sony είτε της Meike είναι προϋποθέτει την αφαίρεσή της κάθε φορά που θέλουμε να βγάλουμε την μπαταρία.

Tο quick release L-plate συνδυάζει τα καλά και από τους δύο κόσμους, επιτρέποντας και την εξαγωγή της μπαταρίας. Το SmallRig 2122 είναι καλή υλοποίηση.

https://www.smallrig.com/smallrig-l-bracket-for-sony-a7iii-a7m3-a7riii-a9-2122.html

Vj9xlp.jpg

WSpwES.jpg

Tι εννοείς σκέτο; L-plate είναι, όχι cage. Άσχετα αν παρέχει και πάσα για στήριξη εξαρτημάτων στο πλάι.

Το L-plate από μόνο του δεν λέει τίποτα;

Πεταμενα λεφτα. Θα θες να βαλεις μια εξτρα λαβη ή καποιο αλλο αξεσουαρ επανω στο μικροσκοπικο σωμα και δεν θα μπορεις.

Το κλουβι της ιδιας εταιρειας ειναι χιλιες φορες καλυτερο εβγαινε σε προσφορα 50% κατω για προπαραγγελια πριν λιγες ημερες δεν ξερω αν ισχυει ακομα .

Στην κατηγορία της φωτογραφίας είμαστε.
Για cage, ξύλινα πρόσθετα γκριπ κτλ. γράφουμε στην κατηγορία του βίντεο.

Τo L-plate είναι πολύ εξυπηρετικό. Σε κάθε μηχανή μου έχω και το αντίστοιχο L-plate της.

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

To μικρό γίνεται μεγάλο, το μεγάλο δεν γίνεται μικρό.

Φαντάσου πόσο θα δυσχέραινε την κατάσταση αν η προέκταση γκριπ ήταν ενσωματωμένη.

Όπως και αν ήταν όλο το σώμα ψηλότερο, πόσο πιο μεγάλο κατ' επέκταση θα ήταν το σώμα με την προσθήκη L-Plate και ακόμα χειρότερα με battery grip.

Το συγκεκριμένο L-Plate προσφέρει πολλά:

Στήριξη του metabones αντάπτορα για να μην επιβαρύνεται το mount:
yLrCEd.jpg

Πιο άνετη λαβή:
2122-smallrig-01.jpg

Κάθετη λήψη:
2122-smallrig-02.jpg

Αφαιρούμενο ή συρόμενο πλαϊνό plate, με πάσα για πρόσθετα εξαρτήματα:
2122-smallrig-03.jpg

Υποδοχή για ιμάντα στην κάτω γωνία, όπως έχουν τα battery grips:
2122-smallrig-04.jpg

Μέχρι και υποδοχή για ιμάντα στη βάση:
XxhvCw.jpg

Στην κατηγορία της φωτογραφίας είμαστε.
Για cage, ξύλινα πρόσθετα γκριπ κτλ. γράφουμε στην κατηγορία του βίντεο.

Τζο οταν γινεις διαχειριστης να κανεις τετοιες προτροπες. Θα γραφω οπου νομιζω εγω οτι νομιζω εγω .

Σ

Τo L-plate είναι πολύ εξυπηρετικό. Σε κάθε μηχανή μου έχω και το αντίστοιχο L-plate της.

Αναλογα την χρηση παντα.

Αφού την έκανε dslr style γιατί δεν έβαλε εξαρχής λίγο μεγαλύτερο γκριπ κανένα δε θα πείραζε.

Σιγα σιγα.

Κοιτα μπορει να κερδισει και η ιδια πολλα λεφτα απο τα αξεσουαρ που βγαζουν τωρα οι υπολοιποι οποτε αν το σκεφθουν γιατι οχι....

Ομως το μικρο μεγεθος εχει πλεονεκτηματα αφου μεγαλωνει με εξτρα κοστος παντοτε.

Τζο μαζεψου λιγο.

Η απολυτοσυνη σου και το οτι δεν μπορεις να φανταστεις εσυ καποια χρηση για μια ξυλινη λαβη δεν σου δινει το δικαιωμα να κανεις παρατηρησεις σε αλλα μελη οντας στην ουσια ασχετος με το αντικειμενο παρα μονο σε ερασιτεχνικο επιπεδο.

Οκ ?

Δεν σε προκάλεσα πουθενά για να τσαμπουκαλεύεσαι.

Δεν σχολίασα καν τις πιθανές χρήσεις cage και ξύλινης λαβής.
Μια χαρά και cage έχω και ξύλινες λαβές.

Αυτό που σχολίασα είναι τα L-plates, που έχουν και σχέση με την κατηγορία της φωτογραφίας στην οποία βρισκόμαστε.

Αν κάποιος ήταν απόλυτος ήσουν εσύ, που τα έβγαλες άχρηστα τα L-plates.
Eγώ δεν έβγαλα τίποτα άχρηστο, ούτε τα L-plates, ούτε τις επεκτάσεις λαβής, ούτε τα cages.