Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

υπάρχει τρόπος στην Α7ιιι να αναθέσουμε το clear image zoom στη ροδέλα, ωστέ να μπορείς πχ. με έναν prime να έχεις zoom in/out στο βίντεο? παλιότερα στην Α7rII το έκανα με το τηλεκοντρόλ, γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος (ή έστω έτσι νομίζω)

Όντας στο Video Mode από τον κεντρικό επιλογέα:

Menu 2
Σελίδα 5/9
Zoom Setting On:ClearImage Zoom
Σελίδα 8/9
(video) Custom Key
Επιλέγεις όποιο C αριθμό θέλεις και επιλέγεις Zoom

Tώρα κάθε φορά που θα πατάς το αντίστοιχο Custom Button θα μπορείς να αυξομειώνεις το ClearImage Zoom περιστρέφοντας οποιονδήποτε περιστροφικό διακόπτη της μηχανής όπως και πατώντας δεξιά-αριστερά το joystick. Όλα ενεργά είναι. Εργονομικά προτιμώ το joystick.
Για να βγεις από το ClearImage Zoom ξαναπατάς το Custom Button.

Για να μην ψάχνεσαι μπορείς για ευκολία να αντιγράψεις αρχικά την παραμετροποίηση που έκανα εγώ και μετά να την τροποποιήσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.

Για φωτογραφία:
https://avclub.gr/forum/showthread....a7-III?p=1058164065&viewfull=1#post1058164065

Για βίντεο:
https://avclub.gr/forum/showthread....-Video?p=1058166547&viewfull=1#post1058166547

Ταυτόχρονα στο MyMenu:
https://avclub.gr/forum/showthread....a7-III?p=1058166563&viewfull=1#post1058166563

Όλα ενεργά είναι. Εργονομικά προτιμώ το joystick.
το δοκίμασα! με το joystick δουλεύει καλύτερα, γιατί κάνει συνεχόμενο ζουμ, ενώ με τους άλλους διακόπτες κάνει step-zoom

Ναι, αλλά συνεχόμενο κάνει και κρατώντας πατημένο το δεξί-αριστερό της κεντρικής ροδέλας.
Φυσικά η αίσθηση του joystick δεν συγκρίνεται. Χαίρεσαι να κάνεις μπρος-πίσω ζουμ σε σταθερό φακό.

το χρησιμοποιείς γενικά το joystick? εγώ, έχοντας συνηθίσει από τις υπόλοιπες sony που δεν είχαν, δεν το χρησιμοποιώ καθόλου.
το σημείο εστίασης το επιλέγω συνήθως μέσω της οθόνης (touchpad-mode)

Ναι, σε όλο το μενού με το joystick προτιμώ να περιηγούμαι αστραπιαία.

Για εστίαση πιο πολύ απολαμβάνω την εξαιρετική απόδοση του CAF και Eye AF σε wide.
Σε SAF με joystick επιλογή και back button focus με το AF On.
Με πάτημα του joystick επιστροφή στο κέντρο άμεσα.

Την οθόνη αφής στο βίντεο πιο πολύ τη χρησιμοποιώ.

Καλησπέρα,
Έχει κανένας εμπειρία από τις μπαταρίες των link?

https://www.aliexpress.com/item/2pc...pm=a2g0s.13010208.99999999.344.6f113c003gbA75

https://www.aliexpress.com/item/NP-...pm=a2g0s.13010208.99999999.262.6f113c003gbA75

Αν είμαι εκτός θέματος, οι συντονιστές ας μεταφέρουν αλλού/σβήσουν το ποστάρισμα.

Ευχαριστώ.
Αυτές κάνουν και για την α6000 όπως γράφει το πρώτο λινκ; Και δίνει 2 μπαταρίες 2000mA συν διπλο φορτιστή στην τιμή που εδώ κοστίζει η μισή μπαταρία χωρίς φορτιστή;

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από τις DuraPro μπαταρίες δεν έχω παράπονο.
Αλλά και μόνο για τον διπλό φορτιστή αξίζει η αγορά.

Ευχαριστώ. Έκανα την παραγγελία. Ελπίζω σε κανένα μήνα να τις έχω. Θα ενημερώσω για εντυπώσεις.

Ευχαριστώ. Έκανα την παραγγελία. Ελπίζω σε κανένα μήνα να τις έχω. Θα ενημερώσω για εντυπώσεις.
Την έριξα και εγώ! Μου φάνηκε φοβερή η τιμή για 2 μπαταρίες και διπλό φορτιστή και χρειαζομουν μπαταρίες.

Εμ για τον φορτιστή πάμε ....μετά 3 μπαταρίες συν μία την γνήσια είναι υπερβολή για ερασιτέχνες. Τώρα άμα δουλεύεις εκδηλώσεις οκ χρειάζονται.

Καλησπέρα,

Υπάρχει τρόπος να σβήνω την οθόνη της sony a7 όταν περπατάω με τη μηχανή στο χέρι ή πρέπει να απενεργοποιώ τελείως τη μηχανή;

Στην mk1 δεν σβήνει τελείως η οθόνη. Καταναλώνει ενέργεια ακόμη και όταν επιλέγεις το EVF.
Καλύτερα να σβήνεις τη μηχανή.

Στη mk3 σβήνει τελείως, από το DISP, το πάνω κουμπί στην πίσω ροδέλα. Το έχω ρυθμισμένο να δείχνει ή ALL ή OFF, ώστε με ένα πάτημα να σβήνει τελείως η οθόνη.

Στην mk1 δεν σβήνει τελείως η οθόνη. Καταναλώνει ενέργεια ακόμη και όταν επιλέγεις το EVF.
Καλύτερα να σβήνεις τη μηχανή.

Στη mk3 σβήνει τελείως, από το DISP, το πάνω κουμπί στην πίσω ροδέλα. Το έχω ρυθμισμένο να δείχνει ή ALL ή OFF, ώστε με ένα πάτημα να σβήνει τελείως η οθόνη.

Ευχαριστώ. Παρέλαβα χθες και είμαι στο ψάξιμο. Κάπως χαοτικό μου φαίνεται το μενού των sony. Προς το παρόν το μόνο που με ενοχλεί είναι η αδυναμία απενεργοποίησης της οθόνης και το ότι το πλήκτρο του μενού είναι πάνω αριστερά και όχι δεξιά. Σκέφτομαι να κάνω επέκταση εγγύησης είτε από sony hellas είτε από mediamarkt. Έχει κάποιος εμπειρία καλή ή τζάμπα θα δώσω τα λεφτά;

Αν προβλέπεις να κρατήσεις τη μηχανή 5 χρόνια με συχνή χρήση ίσως να αξίζει, εσύ θα το κρίνεις.

Νομίζω η ασφάλιση της Media-Markt στα 5 χρόνια με 119 ευρώ είναι πιο ισχυρή από εκείνη της Sony, αφού περιλαμβάνει και την κλοπή.

Αν προβλέπεις να κρατήσεις τη μηχανή 5 χρόνια με συχνή χρήση ίσως να αξίζει, εσύ θα το κρίνεις.

Νομίζω η ασφάλιση της Media-Markt στα 5 χρόνια με 119 ευρώ είναι πιο ισχυρή από εκείνη της Sony, αφού περιλαμβάνει και την κλοπή.

Με τις Nikon είχα δύο χρόνια εγγύηση. Τις έχω κρατήσει αρκετά παραπάνω και δεν έβγαλαν κάποιο πρόβλημα. Η sony έχει σαφώς περισσότερη τεχνολογία και φοβάμαι πως αναλογικά θα έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει πρόβλημα σε βάθος χρόνου.
Σε πρώτη εκτίμηση πάντως, η μετάβαση από aps-c dslr σε full frame mirrorless είναι αρκετά ευχάριστη.