Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Ένα θέμα με τους βαρείς Sigma φακούς μέσω MC-11 στην α7ΙΙΙ είναι η επιβάρυνση του mount της μηχανής.

Αυτό λύθηκε τώρα με το SmallRig Lens Adapter Support Bracket for Sigma MC-11 2063.

Και γιατι να παρει κανεις φακους με τετοιο βαρος ? Η σονυ δηλαδη που βγαζει τους μεγαλους της φακους αντιστοιχους με αυτους ειναι πολυ πιο ελαφριοι ?

Γιατι στο τελος χτιζεις την μηχανη , βαζεις κοντρα συνδεσεις και δαχτυλιδια και semicage για να κρατησει εναν φακο ενω μπορουσε κανεις να παρει κατι πιο ελαφρυ εξαρχης και να μην εχει το αγχος.

Δεν ξερω αν οι μοντουρες αυτες ειναι για τετοιους φακους κοντολογης....εγω που δοκιμασα τον 100-400mm που ειναι και πιο ελαφρυς και νομιζω οτι ειναι κουταμαρα η χρηση τους πανω στις ψευτομοντουρες της Σονυ.

α7ΙΙΙ
85 raw compressed (24MB) + 85 jpeg fine (400MB), σύνολο 2.50GB σε 30'' (λήψη και άδειασμα buffer μαζί)

Imaging-resource:
α9
(20.00 fps)
225 frames total;
87 seconds to clear

Δηλαδή σε 98’’ μαζί με τη λήψη γράφτηκαν 225 καρέ.
87’’ για να αδειάσει το buffer των 5.40GB.
Η α7ΙΙΙ γράφει 85 καρέ σε 30’’.
21’’ για να αδειάσει το buffer των 2.50GB.

Διακρίνω 2 φορές πιο γρήγορο άδειασμα του buffer στην α7ΙΙΙ έναντι της α9.

Δεν ξέρω μόνο αν και κατά πόσο βελτιώθηκε το άδειασμα του buffer στην α9 με firmware update μετά το τεστ του imaging-resource.

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

και γιατί δεν τα έδινε αυτά στο release της κάμερας; Σύμφωνα με τη θεωρία σου ,παρόμοια firmware από τη Fuji είναι marketing tricks και έπρεπε να δοθούν εξαρχής.

Άρα, μήπως συνεχώς και βαθμιαία βελτιώνονται οι εταιρείες σε θέμα software και τεχνολογίας ;

Από το στόμα μου το πήρες.

Αν ήταν Fuji θα γράφονταν πολλά, μας έκανε δώρο νέα μηχανή η Fuji, ζήτω η Fuji, μπράβο στη Fuji, να τα βλέπουν άλλες εταιρίες που βγάζουν μηχανές αντί firmware και άλλα φαιδρά του τύπου Kaizen και δεν συμμαζεύεται.

Στη Sony στα ψιλά θα περάσει.

Άλλο σε ρώτησε άλλο απάντησες...
Ο ανταγωνισμός έχει χτυπήσεις ταβάνι, ο ένας θα χτυπάει τον άλλο όσο μπορεί.
Η fuji έβγαλε σούπερ βίντεο, η sony θα βγάζει updates.
Όλα μετράνε πια για τον καταναλωτή φωτογράφο.

Re: Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Άλλο σε ρώτησε άλλο απάντησες...

Δεν πρόσεξες τη σκέψη μου στο επόμενο ποστ.
Τη σύγκριση με την α9 δεν την έκανα τυχαία.

Ήδη ήταν επιθετική με την α7ΙΙΙ η Sony. Δεν το αποκλείω να μην ήθελε να δώσει τέτοια ταχύτητα με την ανακοίνωση της μηχανής και να μειώσει κι άλλο τη θέση της α9 στην αγορά, και να προτίμησε να το κάνει τώρα.

Μπορεί βέβαια να είναι πρόσφατη εξέλιξη. Θα βοηθούσε να ξέραμε την τωρινή ταχύτητα στο άδειασμα του buffer της α9, για να σιγουρευτούμε αν είναι πρόσφατη εξέλιξη ή όχι.

Την Α9 έχω την αίσθηση ότι καιρό τώρα την έχει απαξιώσει με την έλευση της Α7iii και μια a7000 θα της δώσει το τελικό χτύπημα.

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Την Α9 έχω την αίσθηση ότι καιρό τώρα την έχει απαξιώσει με την έλευση της Α7iii και μια a7000 θα της δώσει το τελικό χτύπημα.

Oταν βγαζει μηχανη με τα μισα λεφτα απο την Α9 και με καλυτερο AF και το κυριοτερο εναμιση στοπ περισσοτερο DR ουσιαστικα την στελνει στα αζητητα.

Και απλα ετοιμαζει μια Α9ΙΙ.

που με την σειρα της θαναι καλυτερη των Α7 μεχρι να βγουν τα νεα μοντελα.... κοκ.

Εγω αλλο φοβαμαι με την σονυ.

Οπως εστειλε αδιαβαστους τους κατοχους μοντουρας Α μην στειλει αδιαβαστους καποια στιγμη και τους κατοχους μοντουρας Ε.

* Το καλο ειναι οτι μοντουρα Ε εχουν και οι επαγελματικες της καμερες (FS7,FS5II κλπ) αρα αυτο μειωνει τον κινδυνο.
* Το κακο ειναι οτι η μοντουρα Ε ειναι στενη σε συγκριση με τις νεες μοντουρες L.R,Z των panasonic,Canon, Nikon αντιστοιχα . Αν αυτες οι εταιρειες με τις φαρδιες μοντουρες βγαλουν πιο φωτεινους φακους οπως λενε οτι θα βγαλουν και διαλυσουν την αγορα φακων τοτε και η sony θα αναγκαστει να αλλαξει εκ βαθρων για αλλη μια φορα μοντουρα υιοθετωντας μια πιο φαρδια μοντουρα.

Oταν βγαζει μηχανη με τα μισα λεφτα απο την Α9 και με καλυτερο AF και το κυριοτερο εναμιση στοπ περισσοτερο DR ουσιαστικα την στελνει στα αζητητα.

Και απλα ετοιμαζει μια Α9ΙΙ.

που με την σειρα της θαναι καλυτερη των Α7 μεχρι να βγουν τα νεα μοντελα.... κοκ.

Εγω αλλο φοβαμαι με την σονυ.

Οπως εστειλε αδιαβαστους τους κατοχους μοντουρας Α μην στειλει αδιαβαστους καποια στιγμη και τους κατοχους μοντουρας Ε.

* Το καλο ειναι οτι μοντουρα Ε εχουν και οι επαγελματικες της καμερες (FS7,FS5II κλπ) αρα αυτο μειωνει τον κινδυνο.
* Το κακο ειναι οτι η μοντουρα Ε ειναι στενη σε συγκριση με τις νεες μοντουρες L.R,Z των panasonic,Canon, Nikon αντιστοιχα . Αν αυτες οι εταιρειες με τις φαρδιες μοντουρες βγαλουν πιο φωτεινους φακους οπως λενε οτι θα βγαλουν και διαλυσουν την αγορα φακων τοτε και η sony θα αναγκαστει να αλλαξει εκ βαθρων για αλλη μια φορα μοντουρα υιοθετωντας μια πιο φαρδια μοντουρα.

Θα δείξει το μέλλον πως θα πάει, πάντως με το καλημέρα η Canon έδωσε σε Mirrorless FF 28-70f2 και 50mmf1,2...οπότε προβλέπω μεγάλες ''μάχες'' στο μέλλον.

120 compressed (2.75GB) σε 24'' σύνολο χρόνου βλέπω εγώ στις σημειώσεις μου.

Ισοπαλία στην ταχύτητα στο άδειασμα buffer.

Μπορείς να κάνεις και μια μέτρηση raw compressed + fine jpeg;

Αν έχουμε ισοπαλία σημαίνει ότι η τεχνογνωσία υπήρχε, και απλά τώρα την ξεκλείδωσε η Sony.

Θα δείξει το μέλλον πως θα πάει, πάντως με το καλημέρα η Canon έδωσε σε Mirrorless FF 28-70f2 και 50mmf1,2...οπότε προβλέπω μεγάλες ''μάχες'' στο μέλλον.

Εμ....αυτο λεω.

Και μην ξεχναμε οτι οι φακοι Ε δεν μπαινουν πουθενα αλλου .

Σε αυτό κερδίζουν οι Sigma Art.

Η σκέψη μου είναι να πάρω ένα σώμα α7rIII μόνο για τους Art. Mε τον MC-11 μόνιμα βιδωμένο στο plate.

Kαι να κρατήσω την α7ΙΙΙ μόνο για τους native.

Διόρθωσα ξέχασα να μετρήσω τις jpg
...έβαλα τη κάρτα υπολογιστή να μετρήσω gb και είδα τη γκάφα μου.
.....για πλάκα τις τράβηξε η δοκιμή έγινε χ2 φορες, να σημειώσω ότι μετά ελάχιστα δευτερόλεπτα έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τις λήψεις μας

Τελευταίο firmware.
..στην αρχή έγραψα το νούμερο των RAW, όμως διαφορετικά είναι να υποθέτουμε χ2 από το να βλέπουμε ότι σε 11'' έχουμε το νούμερο των 466 όπου επηρεάζει το άδειασμα του buffer
.... μια πληροφορία ακόμη, Uncompressed RAW 135 καρέ σε χρόνο 10'' σύνολό 45''

.... μια πληροφορία ακόμη, Uncompressed RAW 135 καρέ σε χρόνο 10'' σύνολό 45''

Συμβαδίζει με το αρχικό τεστ του imaging-resource:
Continuous Hi
Uncompressed RAW

0.08 second
(11.98 fps);
126 frames total;
36 seconds to clear

Στην α9 επομένως δεν είχαμε κάποια διαφοροποίηση με firmware update.

... μια πληροφορία ακόμη, Uncompressed RAW 135 καρέ σε χρόνο 10'' σύνολό 45''

α7ΙΙΙ
Uncompressed Raw 54 καρέ σε 9'', σύνολο χρόνου 19''.
Δηλαδή 10'' δευτερόλεπτα για να αδειάσει 54 καρέ.
Tα 135 θα τα άδειαζε δηλαδή σε 25'' αν τα είχε, ενώ η α9 τα αδειάζει σε 35''.

Βλέπουμε μεγάλη εξέλιξη στην ταχύτητα αδειάσματος του buffer.
Επομένως θα συμφωνήσω με τον Skywriter55 ότι στην προκειμένη έχουμε να κάνουμε με εξέλιξη και όχι κόλπο του μάρκετινγκ / τεχνητή παρακράτηση.
Με τη λογική ότι αν υπήρχε από παλιότερα η δυνατότητα για πιο γρήγορο άδειασμα του buffer δεν υπάρχει περίπτωση να μην την ενσωμάτωναν στην α9.

Και γιατι να παρει κανεις φακους με τετοιο βαρος ? Η σονυ δηλαδη που βγαζει τους μεγαλους της φακους αντιστοιχους με αυτους ειναι πολυ πιο ελαφριοι ?

Γιατι στο τελος χτιζεις την μηχανη , βαζεις κοντρα συνδεσεις και δαχτυλιδια και semicage για να κρατησει εναν φακο ενω μπορουσε κανεις να παρει κατι πιο ελαφρυ εξαρχης και να μην εχει το αγχος.

Δεν ξερω αν οι μοντουρες αυτες ειναι για τετοιους φακους κοντολογης....εγω που δοκιμασα τον 100-400mm που ειναι και πιο ελαφρυς και νομιζω οτι ειναι κουταμαρα η χρηση τους πανω στις ψευτομοντουρες της Σονυ.

Tι έχει η μοντούρα της α7ΙΙΙ και την αποκαλείς ψευτομοντούρα;

Αν εννοείς ότι δεν είναι αντοχής, αυτό συνέβαινε με τις πρώτες α7 mk1 και α7r mk1.
Από εποχής α7s έχουν αλλάξει τον τρόπο κατασκευής της μοντούρας και είναι αντοχής χωρίς να απαιτεί ειδική μεταχείριση.

Αλλά όσο αντοχής και αν είναι, το βίδωμα του MC-11 πάνω στη βάση arca-swiss προσφέρει τελείως ακλόνητο στήριγμα. Όλη μέρα να κρατάς στο πλάι τη μηχανή από το γκριπ της με βαρύ φακό, δεν θα καταλάβει τίποτα η μοντούρα.

Μειονέκτημα βέβαια ότι πρέπει να ξεβιδώνεις τέσσερις βίδες για να μπορείς να αφαιρέσεις το ΜC-11, αλλά αν είναι να βγω μόνο με ART, επιλέγω να το βιδώνω.

Το arca-swiss plate το έχω μόνιμα βιδωμένο στη μηχανή. Προσφέρει και το λίγο ύψος που χρειάζεται ώστε να μην προεξέχει κάποιος χοντρός φακός.
Με μια κίνηση μπαίνει η μηχανή σε τρίποδο, στο cage, στο gimbal, παντού.
Το half-cage το παρουσίασα εδώ και όχι στην κατηγορία του βίντεο, γιατί ακριβώς δεν επηρεάζει σε τίποτα τη φωτογραφική χρήση.