Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Όχι, σφιχτή είναι η μοντούρα στις τρέχουσες μηχανές.

Το βίδωμα του MC-11 το κάνω από δική μου επιλογή, όχι πως είναι απαραίτητο.

Αφού μου δίνει τέτοια δυνατότητα το συγκεκριμένο tripod plate, δεν έχω λόγο να μην την εκμεταλλευτώ.

Όπως και σε όλες τις μηχανές αν βάλεις τρίκιλο φακό και κρέμεται κρατώντας τη μηχανή χωρίς υποστήριξη του φακού.

Για τη μοντούρα μάλλον θυμάσαι την ιστορία της α7 και α7r markI.
Έκτοτε δεν υπήρξε θέμα με τη μοντούρα στις άλλες μηχανές.

Επί εποχής mark I είχα πάρει το Fotodiox Tough e-mount, αλλά δεν το εγκατέστησα ποτέ αλλάζοντας σε α7s και κατοπινά μοντέλα.

Στις mark I, οι χρήστες είτε αγόραζαν τη μοντούρα της α7s ως ανταλλακτικό, είτε το Fotodiox tough.

Σίγουρα, ο κακός τρόπος κρατήματος της μηχανής παραμένει κακός, αν δεν πιάνεις τον βαρύ φακό αλλά το σώμα.
Απλά μετατοπίζεται το ζόρι στον MC-11.

Ένας MC-11 είναι πιο αναλώσιμος βέβαια. Πιο σημαντικό είναι να μη ζορίζεται η μοντούρα της μηχανής.

Ναι αλλά έτσι πέφτει όλο το ζόρι στη μοντουρα του mc11

Kαι στα δυο πεφτει το βαρος. Το MC11 ομως εχει σχεδιαστει να αντεχει αυτο το βαρος αν ειναι συμβατο με τον φακο.

Η μοντουρα της Α7 ομως δεν ειναι . Οχι απο κακοκατασκευη αλλα απο την γενικη αρχιτεκτονικη του σωματος. Φτιαγμενο απο μαγνησιο σε 3 επιπεδα αν θυμαμαι καλα αλλα ειναι τοσο μικρο που τελικα ο νομος της βαρυτητας ασκει μεγαλη πιεση στην μοντουρα.

Πιεση η οποια δεν θαθελα να κανω τεστ στο που μπορει να οδηγησει τελικα.

Kαι στα δυο πεφτει το βαρος.

Όχι, δεν πέφτει βάρος στη μοντούρα του σώματος, όταν ο MC-11 είναι βιδωμένος στο tripod plate.
Στη μία περίπτωση είναι σαν να σηκώνεις έναν άνθρωπο από το κεφάλι, και στην άλλη σαν να τον σηκώνεις με περασμένο το χέρι σου κάτω από τη μασχάλη του.
Πέτρα ακλόνητη, ένα σώμα γίνεται, με βιδωμένο το MC-11.
Όχι απλά τον φακό σηκώνει, εγώ ολόκληρος να κρεμαστώ από το MC-11 θα αντέξει.

Για την μοντούρα που ισχυρίζεσαι ότι λόγω αρχιτεκτονικής του σώματος επιβαρύνεται παραπάνω σε σύγκριση με DSLR, αν έχεις κάποιο link να το επιβεβαιώνει, θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε.

Ποιο τριποδο......στο χερι τι κανεις ?

Οτι και να κανεις καποια στιγμη ασυναισθητα θα κρατησεις το βαρος απο το σωμα οπως εχεις μαθει τοσα χρονια .

Εκει υπαρχει προβλημα.

Πέτρα ακλόνητη, ένα σώμα γίνεται, με βιδωμένο το MC-11.
Όχι απλά τον φακό σηκώνει, εγώ ολόκληρος να κρεμαστώ από το MC-11 θα αντέξει. .

Ο ΜC11 δεν εχει βιδα για στηριχθει. Αν εννοεις τα εξτρα που αγοραζεις και το "χτιζεις" καλα προφανως και θα αντεξει περισσοτερο.

Δεν μίλησα για τρίποδο.
Με το tripod plate είπα βιδώνει ο MC-11 και γίνεται ένα σώμα.

Και βιδώνει υπό γωνία. Θα πρέπει να σπάσουν οι βίδες, να γίνει κομμάτια η μηχανή, και πάλι το mount της μηχανής δεν θα επηρεαστεί.

usG88n.jpg

Επαναλαμβανω γιατι μαλλον δεν καταλαβαινεις γιατι μιλαμε .

Μιλαμε για την μοντουρα της καμερας αν αντεχει πολυ βαρος .

Και εσυ μας λες οτι με ολα τα εξαρτηματα με κοστος στο θεο η μοντουρα αντεχει. Ε χαιρω πολυ και με λιγο τσιμεντο γυρω γυρω θα γινει μασιφ.

Η ιδια η μοντουρα ομως μονη της εχει ευπαθεια στο πολυ βαρος.

Η ιδια η μοντουρα ομως μονη της εχει ευπαθεια στο πολυ βαρος.

Αυτό ποιος το λέει; Δικός σου αυθαίρετος ισχυρισμός είναι.

Εγώ δεν έχω παρατηρήσει καμία ευπάθεια στο e-mount σε καμία μηχανή που πέρασε από τα χέρια μου μετά τις mkI.
Ούτε έχω διαβάσει αναφορές τρίτων που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Εσυ το λες. :flipout:

Ένα θέμα με τους βαρείς Sigma φακούς μέσω MC-11 στην α7ΙΙΙ είναι η επιβάρυνση του mount της μηχανής.

Αυτό λύθηκε τώρα με το SmallRig Lens Adapter Support Bracket for Sigma MC-11 2063.

Το σασι δεν εχει αλλαξει δραματικα σχεδιαση απο τα πρωτα μοντελα. Το ιδιο σχεδον ειναι με μικρες βελτιωσεις.

Ομως το διαπιστωσα και εγω πανω σε μια Α7ΙΙΙ με MC11 και 100-400.

Δεν ειναι η μοντουρα της καμερας για πολλα πολλα .

Όλα τα mounts επιβαρύνονται με βαρύ φακό υπό γωνία.
Δεν είναι ιδιαιτερότητα του e-mount, της ψευτομοντούρας όπως ειρωνικά κι αυθαίρετα έγραψες.
Από την α7s και σε όλες τις μηχανές μετά η μοντούρα είναι γερή και ικανή για βαρείς φακούς.

Το σασί της μηχανής δεν είναι αυτό που επιβαρύνεται, αλλά το ίδιο το mount.
Δεν έχει σημασία αν από πίσω η μηχανή είναι mirrorless ή DSLR.

Το στήριγμα μακριών και βαριών φακών δεν είναι κάτι καινούριο, ούτε και το στήριγμα και υποστήριξη του αντάπτορα.
Υπάρχει και για τον Metabones αντίστοιχο.
Από κει και πέρα υπάρχουν φυσικά και τα στηρίγματα φακών σε rods.
https://www.smallrig.com/smallrig-long-lens-support-with-dual-15mm-rod-clamp-1087.html
Ότι υπάρχουν λύσεις για στήριξη φακών, δεν σημαίνει ότι και αβοήθητα τα mounts των μηχανών δεν αντέχουν.

Ωχ, ωχ, ωχ, δε νομίζω και οι υπόλοιποι να παίρνουν ιδέες.
Με το νέο Firmware πολλές third party μπαταρίες δε δουλεύουν στην a7iii ή δεν εμφανίζουν χωρητικότητα.
Μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια Drm τεχνολογία της Sony.
Το ακόμη πιο τρομακτικό ότι μερικοί παραπονιούνται ότι έχουν προβλήματα και με metabones αντάπτορες.
Πολύ άσχημη εξέλιξη, αναμένουμε τη συνέχεια.

https://www.sonyalpharumors.com/new...are-causes-issues-with-third-party-batteries/

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Ωχ, ωχ, ωχ, δε νομίζω και οι υπόλοιποι να παίρνουν ιδέες.
Με το νέο Firmware πολλές third party μπαταρίες δε δουλεύουν στην a7iii ή δεν εμφανίζουν χωρητικότητα.
Μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια Drm τεχνολογία της Sony.
Το ακόμη πιο τρομακτικό ότι μερικοί παραπονιούνται ότι έχουν προβλήματα και με metabones αντάπτορες.
Πολύ άσχημη εξέλιξη, αναμένουμε τη συνέχεια.

https://www.sonyalpharumors.com/new...are-causes-issues-with-third-party-batteries/

Κοιτα μεταξυ μας στην τιμη της ειναι η καλυτερη λυση αυτη της σονυ.

Κι εγω αν θα κοιταζα αλλη λυση θαταν μονο για την Hahnel που ειναι λιγο φτηνοτερη και ελαχιστα πιο "γεματη".

Θα το λυσει πιστευω το θεμα....

Αυτο με το metabones δεν ξερω τι γινεται. Αν εχουν ας πουμε συναψει συμφωνια ομως με την Sigma και τον MC11 . Αν διαννοηθουν να κανουν κατι τετοιο μιλαμε για νεα εποχη...και πιο κλειστα συστηματα.

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Αρνητική πρωτιά της Sony, να μην επιτρέπει καν τη λειτουργία της μηχανής με τρίτου κατασκευαστή μπαταρία.

Warning έχω δει και σε άλλες μηχανές, να μη φορτίζεται η original μπαταρία σε φορτιστή τρίτου κατασκευαστή, ναι, μπαταρία τρίτου κατασκευαστή να μη φορτίζεται στον original φορτιστή, ναι.
Μηχανή που να κλείνει μόνη της με μπαταρία τρίτου κατασκευαστή για προστασία δεν είχα ποτέ.

Από τα σχόλια των χρηστών συμπεραίνω ότι το πρόβλημα ξεκινά από τη λειτουργία ένδειξης υπολοιπόμενου χρόνου.
Όταν δεν δουλεύει η λειτουργία αυτή, υπό συνθήκες μπερδεύεται η μηχανή και κλείνει απότομα, νομίζοντας ότι είναι άδεια η μπαταρία, και αυτό στο βίντεο οδηγεί σε corrupted αρχεία.

Στη φωτογραφία όμως δεν είναι πρόβλημα, ακόμη κι αυτό να συμβεί, οπότε θα έπρεπε να μπορεί να επιλέξει ο χρήστης τι μπαταρία θέλει να χρησιμοποιήσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Χωρίς ναμαι απόλυτα σίγουρος πρέπει να είχε τύχει πολύ παλιότερα σε κάποια Panasonic GH , νομίζω την GH3 και το μαζέψαν γρηγορα σε επόμενο firmware