send
AVClub Fanatic
Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless
Ωχ... Θα αρχισουμεκι εμεις με ορους οπως "μουσικοτητα"
Ωχ... Θα αρχισουμεκι εμεις με ορους οπως "μουσικοτητα"
Ωχ... Θα αρχισουμεκι εμεις με ορους οπως "μουσικοτητα"![]()
Δεν καταλαβαίνω βρε Γιάννη, το πρασινιάρικο του Loxia είναι ατμοσφαιρικό και το κοκκινιάρικο του FE κλινικό ??
Για μένα και οι δύο χροιές είναι αρκετά Off για το συγκεκριμένο κάδρο .. και δεν νομίζω να είναι αποτέλεσμα του φακού .. άλλο WB μάλλον .. που πάντως βγάζει καλύτερα skin tones στον Loxia.
Καλησπέρα παιδιά.
Απορία Νο1: Απο την σειρα 7 (7, 7r, 7s), μόνο η 7s διαθετει shutter silent mode?
Απορία Νο2: Αν ναι, υπάρχει λογική σε αυτό? Ειναι πιο χρήσιμο το silent mode στο "επαγγελματικό" μοντέλο της σειράς απ' ότι στα υπόλοιπα?
?..δεν νομίζω να είναι αποτέλεσμα του φακού...
Συγγνώμη αλλά το μποκέ του Λόξια είναι χάλια, σε ζουμ φέρνει περισσότερο. Του 55ρη αντίθετα φαίνεται μια χαρά.
Μετά ψάχνουμε να ξεκαθαρίσουμε ένοιες όπως κλινικά χρώματα .. ας έρθουμε στα ίσια μας πρώτα εμείς...
Αν σου αρεσει το Creamy bokeh , ε ναι ο loxia δεν το εχει. Δεν το λες ομως και νευρικο. Καπου στην μεση θα το ελεγα. Εμενα προσωπικα μου αρεσει το νευρικο bokeh οπως αυτο που βγαζει ο Helios, αν και αυτο που παιζει ρολο ειναι και οι λεπτομεριες που υπαρχουν πισω και ποσο ανοικτος ειναι ο φακος. Με τον helios οταν εχεις φυλλα δεντρου πισω γινεται χαμος απο f3.5 και πανω, αλλα αν εχεις ενα ηρεμο background , σε f2-2.8 βγαζει creamy bokeh.Κλινικός.... ωχ δύσκολες λέξεις.
Συγγνώμη αλλά το μποκέ του Λόξια είναι χάλια, σε ζουμ φέρνει περισσότερο. Του 55ρη αντίθετα φαίνεται μια χαρά.
Και στο EVF ακόμη, ή στην οθόνη της μηχανής φαίνεται η διαφορά στο χρώμα μεταξύ των δύο φακών.
Τα χρώματα πολύ πιο ζωντανά με τον Loxia. Μεγάλη η διαφορά μάλιστα. Μου θυμίζει τα χρώματα της Fuji.
Δεν είναι κρεμώδες το bokeh του Loxia και δεν το κρύβει.
Νευρικό δεν είναι πάντα. Θα πρέπει να έχει άγρια δομή το φόντο, όπως στις πευκοβελόνες που εσκεμμένα ανέβασα.
Η Zeiss δεν ήθελε να ανταγωνιστεί τον FE55 σε οξύτητα και στο κρεμώδες bokeh, αλλά να δώσει μια διαφορετική άποψη.
Σε 3D pop υπερέχει πάντως ο Loxia.
Άλλα δείγματα πάνω στο bokeh του Loxia:
http://www.dearsusan.net/zeiss-loxia-50mm-f2-planar-bokeh-series/
Αν ενοχλεί ο όρος "κλινικό γράψιμο", μπορεί να αντικατασταθεί με "ουδέτερο", χωρίς χαρακτήρα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.