Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless
Εγώ θα περιμένω το επόμενο μοντέλο της A7s...αλλα μάλλον το καλοκαίρι αυτό .
Εγώ θα περιμένω το επόμενο μοντέλο της A7s...αλλα μάλλον το καλοκαίρι αυτό .
O LA-EA3 δίνει κάλυψη AF σε όλο το κάδρο. Γενικά ασχολούμαι πολύ με τοπία αλλά θέλω και μεγαλύτερο διάφραγμα αλλά και καλή ποιότητα πάνω από τα 35mm. Γενικά ο FE2470 είναι καλός αλλά μάλλον όχι η καλύτερη επιλογή σε λεπτομέρεια. Επίσης, για τη σταθεροποίηση δεν έχω θέμα γιατί πρόκειται να αγοράσω την Α7ΙΙ...δυστυχώς δε γίνεται αυτό που θες.... μονο με τον SONY LAEA4 (όχι με τον LAEA3) και για sony alpha mount φακούς (kai oxi se όλο το κάδρο )
Αλλα εκεί χάνεις τη σταθεροποίηση.... και περιπου μισό στοπ από φως.
Με τους ανταπτορες για canon δεν έχεις πραγματικό AF.... μονο για στατικά αντικείμενα, είναι πολύ αργοί (πιο γρήγορα εστιάζεις με το focus peaking - magnification)
Με τους nikon , πενταχ κλπ καθόλου AF.
Αλλα γιατί θέλεις να τον αλλάξεις τον native 24-70 ... τι σου ελλειψε ?
Νομίζω πως ο FE2470 δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του αισθητήρα της Α7R. Επίσης, δεν ξέρω τι θα μου προκύψει με το θέμα του shutter shock κι έχει λιγότερο ακριβές (άρα απαιτητικό) σύστημα AF. Σκέφτομαι να πάρω τη νέα Α7ΙΙ που έχει εξαιρετική σταθεροποίηση για χεράτες σε μικρά εστιακά μήκη, έχει αναβαθμισμένο σύστημα AF και οριακά (κατά μερικά reviews) καλύτερη ποιότητα εικόνας.μηπως να κοιταζες και την Α7r μιας και σε ενδιαφέρουν πολυ τα τοπια και η λεπτομερεια, ειδικα τωρα που εχει πεσει η τιμη της
Φωτογραφίζω κι εν κινήσει χωρίς τρίποδο κυρίως κάποια αστικά θέματα ή ακόμα και θεματολογία τοπίου, οπότε το χρειάζομαι το AF. Γιατί το θεωρείς αναξιόπιστο για τοπία;τι την θες την αυτόματη εστίαση στα τοπια ?
1021 ευρώ έχει σήμερα ο FE70-200/4 από purnima.
Πάνω από το ψυχολογικό όριο του χιλιάρικου δεν θα ανέβαινα για f/4 70-200.
Και ούτε χιλιάρικο θα έδινα, αν υπήρχε διαθέσιμος ένας 135/2 στο σύστημα.

2.8 zoom δε θα δεις , το εχει δηλωσει η sony .
Αν θες κατι τετοιο, παρε εναν sony alpha mount , αυτο λεει η εταιρεια....
Τον 34αρι θα τον ηθελα κολλασμενα, αλλα με τετοια τιμη , θα ψαξω για καποιον manual focus.
Θα εχω και τον samyang 35μμ για λιγο .... ελπιζω να μπορεσω να τον δοκιμασω αρκετα.
Ο macro καλος επισης , αλλα τσιμπημενος κι αυτος.
Η sony δειχνει ν αγνοει τα χαμηλα βαλαντια και απευθυνεται στη high κατηγορια... Δυστυχως
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.