αν κάποιος θέλει να επεξεργαστεί τα αρχεία της α7ς κατευθείαν στο davinci resolve , δε θα μπορέσει δυστυχώς γιατί δεν τα καταλαβαίνει.
Μέχρι τώρα η λύση ήταν να τα μετατρέψουμε σε .mov format μέσω προγραμμάτων , πχ το sony catalyst browser, FCPX, premiere κλπ
Αυτό φυσικά έχει το μειονέκτημα του χρόνου μετατροπής, και του όγκου των τελικών αρχείων που είναι πολύ μεγαλυτερα.
Υπάρχει τώρα ένα πρόγραμμα που επιτρέπει το rerwap αυτών των αρχείων χωρίς ν αλλάζει το μέγεθος και να αλλοιώνει τη ποιότητα.
Γίνεται στην ουσία μια αλλαγη header , που επιτρέπει στο davinci (και σε άλλες εφαρμογές) να βλέπουν τα αρχεία .mp4 της sony, σαν .mov
Κοστίζει μόλις 2 ευρω και το βρίσκετε εδώ... http://brightland.com/w/products/
Λέγεται MP4 to MOV for OSX και είναι μονο για mac.
Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πως δουλεύει.
και για να καταλήξουμε καπου.... το θέμα είναι ότι ο φίλος μας θέλει μια A7s αλλα να βάλει πάνω της φακούς APSC για φωτογραφία, αυτό δε συζητάμε ?
Για βιντεο έχει κάποιο νόημα, το κάνω κι εγώ άλλωστε, αλλα για φωτό , η δικια μου γνώμη είναι όχι.
Είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά (μονο το σώμα έχει 2000 ευρω) για κάτι τέτοιο.
σ αυτή τη περίπτωση , παίρνεις καλύτερα μια Α7 (1000 ευρω) + κιτ φακό (400 ευρω) και σου μένουν 600 ευρω για κάτι άλλο.
εκτος αν έχεις ήδη μια καλη συλλογή από sel APSC φακούς.... αλλα κι εκεί κανεις υποχώρηση .
εγώ θα σκεφτόμουνα και τον sigma Art 35/1.4 (A-mount) + LAEA4. ο 50άρης που έχω στη nikon δεν έχει αντίπαλο!
Η εναλλαγή φακών μεταξύ ff και aps-c είναι βασικό προτέρημα του e-mount. Έχοντας native φακούς ff δεν χρειάζεται να επενδύει κανείς ξανά από την αρχή σε aps-c.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.