Sony Alpha α7V

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,935
Ανακοινώθηκε

With a newly developed 33MP partially stacked sensor and advanced BIONZ XR2 processor, the Sony Alpha 7 V brings professional-grade speed and intelligence to a compact full-frame body. It can capture up to 30fps with continuous blackout-free shooting, with advanced AI to recognise and track people, animals, birds, insects, cars, and more. Record 4K 120p in Super 35, or up to 4K 60p in full-frame with 7.0-step
in-body image stabilisation, up to 16 stops of dynamic range, and a new
4-axis vari-angle LCD monitor for extra flexibility while shooting.

Product Highlights

New 33MP partially stacked sensor
Advanced subject recognition and tracking
4K 120p (S35) and 4K 60p (FF) video
S-Cinetone™ and LUT preview support
30fps blackout-free continuous shooting

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    223.9 KB · Views: 4
  • 2.jpg
    2.jpg
    236.1 KB · Views: 4
  • 3.jpg
    3.jpg
    192.6 KB · Views: 4
Last edited:

Sony a7 V Review: The End Game​

Gerald Undone

Sony A7V Real World Review: Portrait, Landscape & Action Testing​

Adorama

1764685954870.png

Introducing Alpha 7 V | Sony | α​

Alpha 7 V Concept | Sony | α​

Sony | Camera Channel

• Like
Reactions: gpapjohn
Solid αναβάθμιση, λίγα λείπουν πλέον για τους απαιτητικούς.
Έφτιαξε και την ταχύτητα κλείστρου -> 1/16000, ξεκολλήσαμε από το 8000.

Φωτογραφικά έχει τα πάντα (ακόμη και blackout free λήψεις που μέχρι τώρα το είχαν μόνο οι a1 & a9), στο βίντεο της λείπουν πραγματάκια (high resolution επιλογές, raw), αλλά για τη χρήση της δεν ξέρω αν θα λείψουν από πολύ κόσμο που δεν είναι επαγγελματίες.

Βλέποντας την τιμή της βέβαια, μια a7c ii με το ίδιο autofocus, φαίνεται ξαφνικά ελκυστική, ειδικά όταν μπορείς να τη βρεις σχεδόν στα μισά λεφτά. Άλλο σώμα βέβαια...

• Like
Reactions: karamela
Πολύ καλή αναβάθμιση από τη Α7IV, πολύ κακή τιμή!
3200€ βλέπω εδώ, ίδια τιμή που βρίσκεις Ζ8 στο Ελληνικό Σκρούτζ...
Από την άλλη, δίνεις γενικά λιγότερα σε φακούς (όχι μανίσια, αλλά τρίτους) και έτσι κάπως μειώνεται το "πλήγμα".

Πάντως το 3αρι χιλιάρικο το έχουν όλοι ως στάνταρτ στις "μεσαίες" μηχανές.
Μεταχειρισμένα και πάλι μεταχειρισμένα!

"Πληρώνεις" το προνόμιο να έχεις τη μεγαλύτερη ποικιλία σε sony και third party φακούς, με τεράστια διαφορά από το επόμενο σύστημα.

Μου έκανε εντύπωση η ανακοίνωση κονσέρβα, καμία σχέση με την ανακοίνωση της a7 iii η οποία είχε live παρουσίαση. Ίσως επειδή πλέον το παιχνίδι παίζεται στο τι θα πει ο Gerald undone, το dpreview και οι λοιποί influencers, δε μπαίνουν καν στη διαδικασία να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Γενικά σαν σειρά η a7 νομίζω χτύπησε ταβάνι από πλευράς καινοτομίας και impact με την a7 iii και την a7r ii. Α και την πρώτη a7s.

Σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, ο ανταγωνισμός πλέον τους έχει φτάσει ή ξεπεράσει και τα καλύτερα τα αφήνουν για τις πιο ακριβές/επαγγελματικες σειρές.

Xωρίς να είμαι το Target Group της καθώς 2,8-3,2Κ για σώμα δεν θα τα έδινα ποτέ ακόμα και να μου έτρεχαν από τα μπατζάκια τα ευρώ, σαν αναβάθμιση είναι μια χαρά, καλύτερος αισθητήρας, κορυφαίο σύστημα εστίασης, επιτέλους μεγαλύτερη και καλύτρερη οθόνη, Ibis που φτάνει τα 7,5 stop, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας κλπ...Βασικά είναι τόσο πλήρης σαν σώμα που δεν ξέρω καν τι μπορεί να βελτιωθεί στην πράξη στο επόμενο....διαβάζω για κάποιες ελλείψεις σε βίντεο, απλά πραγματικά πιστευω ότι ελάχιστοι θα τις αξιοποιούσαν αυτές τις έχτρα ευκολίες σε βίντεο που είναι καθαρά για επαγγελματίες ή πορωμένους όσο πάει με τιο βίντεο...μηχανή που θα ικανοποιήσει πλήρως όσους την πάρουν για πολλά πολλά χρόνια..

Τώρα για τις τιμή ε με τον καιρό θα πέσει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, τα έχουμε πει έτσι και αλλιώς τα πάντα ανεβαίνουν και θα ανέβουν και άλλο.

• Like
Reactions: Kosh
Εγω ειμαι με τον Νικο παντως σε αυτο.

Εγινε σοβαρο upgrade η καμερα πηγε στα 32mp (τι να πουν τωρα και οι χρηστες Μ43 που ειναι κολλημενοι δεκαετιες στα ιδια και στα ιδια και σε πιο μειονεκτικο φορμα) εγινε αναβαθμιση σχεδον παντου τωρα οι χρηστες βιντεο να πουμε οτι δεν ειναι ο στοχος αυτης της καμερας ασχετως αν δινουν ετσι κι αλλιως παρα πολλα.

Οι χρηστες βιντεο σονυ ειτε ειναι κολλημενοι με την a7s3 ειτε με τις FX οποτε δεν θα ηταν λογικο αυτη η καμερα να παρει τα "παντα". Υπαρχει η A7s σειρα για αυτο. (Για οσους λενε για την canon που "ξεκολλησε" και τα προσφερε με τις R6III/C50 να τους θυμησω οτι αυτο εγινε επειδη δεν εχουν τετοια γκαμα καμερων ειδικα για το βιντεο)

Τωρα το να μην γραφει εσωτερικα raw και να μην εχει open gate πειτε μου οτι αυτο δεν ειναι λογος να την αγορασεις ως φωτογραφος να πιασω τις λεμονοκουπες :ROFLMAO:

• Like
Reactions: karamela
Η προηγούμενη Sony A7 IV είχε κι αυτή 33 Mpixels, δεν έκανε καμία αναβάθμιση στα Mp.

Μόνο ότι είναι partial stacked , που έχουν όλες πια οι αντίπαλες μηχανές.

Για μένα δεν έδωσε πολλά, ειδικά στο βίντεο .. στις φωτό έτσι κι αλλιώς και με μηχανή δεκαετιας μια χαρά είμαστε.
Ούτε έναν codec της προκοπής, έστω ένα prores...έμεινε στα codecs της πλάκας .

Το μόνο που Μ αρέσει είναι η νέα οθόνη που έχει και ανάκληση και περιστροφή.

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk

• Like
Reactions: evanfotis
Εμενα ειναι το μονο που δεν μου αρεσει αυτη η οθονη.

Μου προκαλει τρελλη ανασφαλεια για το να μην παθει κατι και ποσο ευθραστη ειναι . Ακομα και η περιστρεφομενη της canon με αγχωνει προσωπικα. Προτιμω την απλη σπαστη των Σονυ.

Οσο για το αν αναβαθμιστηκε με την νεα καρτα μνημης το νεο τσιπ διαχειρισης ενεργειας, την νεα απαγωγη θερμοτητας και κυριως με την μεγαλη πλεον δυνατοτητα για buffering (απαραιτητο απο την στιγμη που πηγε σε 30fps που καλυπτουν αρκετες αναγκες) εγω την θεωρω πολυ καλη . Ισως ενα νεο γκριπ και πιασιμο θα ηθελα απο αυτο ειχα παντα παραπονο απο τις σονυ.

Για καποιον που θελει ενα σωμα μονον ειναι μια απο τις ιδανικες καμερες της αγορας.

Έχει σημαντικές διαφορές στο σώμα συγκριτικά με την Α7IV δηλαδή πλήρες μεταλλικό σώμα αντί για πλαστικό πίσω μέρος και μηχανισμό κλείστρου μάλλον επιπέδου A7RV και όχι όπως οι προηγούμενες. Μπορεί για τον ανταγωνισμό αυτά να υπήρχαν ήδη αλλά εντάξει υπάρχει και η σύγκριση με το τι προϋπήρχε στο ίδιο το σύστημα στην κατηγορία αυτή.

Μαζί φυσικά με τη νέα οθόνη, σχετικά με την οποία ενώ είναι πιο "χρήσιμη" από την κλασική περιστρεφόμενη δεν είναι και πάλι ό,τι καλύτερο από φωτογραφική σκοπιά η οποία είναι αυτή που απασχολεί εμένα τουλάχιστον, επειδή έχω δει τον μηχανισμό σε ARV. Επειδή βέβαια είναι hybrid μοντέλο ναι είναι η καλύτερη μέση λύση. Κατ΄ εμέ η καλύτερη υλοποίηση οθόνης αποκλειστικά για φωτογραφική χρήση είναι των Fujifilm X-T2, X-T3, X-T5 σε θέμα ευκολίας χρήσης τουλάχιστον.

Ούτε εγώ βλέπω κάτι εξωπραγματικό συγκριτικά με την A7IV για τις δικές μου χαλαρές ανάγκες. Η εστίαση που έτσι και αλλιώς για μένα ήταν το Α και το Ω ερχόμενος από Fujifilm εξακολουθεί να μου φαίνεται γελοία καλή στην A7IV ακόμα και έναν χρόνο μετά. Επεξεργασία πάντα θα κάνω οπότε το ακριβέστερο WB καλοδεχούμενο αλλά μέχρι εκεί.

Εν πάση περιπτώσει όμως, είναι συνολικά ψυχή τε και σώματι μια πολύ καλή και πλήρης βελτίωση και χαίρομαι που υπάρχει για - πολύ - μελλοντική αλλαγή αν χρειαστεί. Τώρα περί βίντεο καθότι άσχετος δεν έχω άποψη, για μένα αυτού του στυλ τα εργαλεία είναι πρωτίστως φωτογραφικά με δυνατότητα βίντεο όταν χρειαστεί. Δεν ξέρω και αν ο ανταγωνισμός λειτουργεί απροβλημάτιστα σε αυτό το πεδίο παρά τα παραπάνω specs. Βασικά αποδέχομαι ότι πρέπει να τα πληρώσω αναγκαστικά...

Η εστίαση που έτσι και αλλιώς για μένα ήταν το Α και το Ω ερχόμενος από Fujifilm εξακολουθεί να μου φαίνεται γελοία καλή στην A7IV ακόμα και έναν χρόνο μετά.

Noμιζω οτι καποιος προερχομενος απο fujifilm ακομα και η a7III καλη θα του φαινοταν.

SONY a7 V REAL WORLD pREVIEW: A GRAND SLAM?!? (vs Canon R6 Mark III)​

Jared Polin

• Haha
Reactions: pifilos
Η εστίαση σε όποιο σώμα έχει το ΑΙ autofocus σύστημα - νομίζω το έβαλαν πρώτα στην a7R V, το έχει και η μικρή a6700 - είναι αισθητά καλύτερη από όλα τα προηγούμενα συστήματα.

Προσωπικά είδα μεγάλη διαφορά από a7 III σε a6700, ειδικά στο πόσο αξιόπιστο και εύκολο έχει γίνει το tracking. Σου δίνει άλλη σιγουριά, ανεστίαστες φωτογραφίες απειρο-ελάχιστες πλέον.

Μέχρι να βάλουν το σύστημα που θα αναγνωρίζει που κοιτάει το μάτι στο EVF και θα εστιάζει αυτόματα εκεί, δε νομίζω πως μπορούν να το βελτιώσουν άλλο - το έχουν τερματίσει πλέον.

(Περιέργως) πολύ ωραίο το preview του Jared, αν και αυτοί που έχουν λεφτά να πάνε για σαφάρι :LOL:, λογικά θα μπορούν να πάρουν και τα pro-μοντέλα που έχουν τα μεγαλύτερα buffers. Όχι ότι χάνεις πάρα πολλά εδώ, αλλά σίγουρα δεν είναι η τοπ επιλογή.