Sony AW15 220 ωρες και που πηγε το φως?

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Σημερα ειδα ( κανα 2ωρο ) σε σπιτι φιλου τον Sony AW15 σε 92' οθονη.Ο προβολεας εχει 220 ωρες στο ενεργητικο του.Κυριοι οποιος εχει παιξει τον AW15 πανω απο 200 ωρες τωρα ειναι η ωρα να λυσει την σιωπη του.Εχω να δω τοσο σκοτεινο μηχανημα απο την εποχη ( το 97 περιπου )που ειχα τον infocus LP730 ( 300 lumens ).Το περιεργο ειναι οτι του τα εδωσα ολα ( lamp high ,ιριδα off ,gamma στο θεο ) και παλι επρεπε να κατεβει σε ιντσες!!Εχει κανεις αποψη περι του θεματος!ελατωματικο κοματι ,λαμπα ή απλα ετσι παιζει??Αν καποιος φιλος εχει τον συγκεκριμενο προβολεα και εχει δει και αλλους να παιζουν ( γιατι ο φιλος μου σαν πρωτος του προβολεας χαμπαρι δεν πηρε απο το γεγονος οτι ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ! ) ας πει την γνωμη του γιατι περασα μεγαλη απογοητευση ( ειμουν πολυ κοντα στην αγορα του - μιας και ο Οptoma HD65 εχει 15 μερες παραδοση ).:singer:

Ειναι γνωστο το προβλημα των Sony εχω ακουσει για μεγαλη πτωση φωτινοτητας μετα απο .....................ακουστε 9 ωρες. Κατι συμβαινει με αυτα τα μηχανακια.

Τηλεφωνο στην Sony μηπως γινει τιποτα.

Τι λετε ρε παιδια???
ΤΟΣΟ λιγες ώρες???? :violent-smiley-030:

Με αυτο το ρυθμο στις 400 ωρες θα εχει καεί ΤΕΛΕΙΩΣ η λαμπα....
ΔΕ μας τα λεει καλα η SONY αν οντως ισχυει αυτό! :ADFAD2:

εμενα εχει γραψει 10 ωρες,στο hi η λαμπα ειναι πολυ φωτεινη.για να δουμε στην πορεια.

Αυτό το "κακοστρωμένη" ήταν μαχαιριά στην καρδιά. Επειδή έχω τον 15άρη τι στρώσιμο χρειάζεται η λάμπα του?

Κυριοι να σας πω οτι τελικα η λαμπα του συγκεκριμενου AW15 ηταν τελικα προβληματικη απο την αρχη ( γιαυτο και ο φιλος μου δεν καταλαβε πτωση φωτισμου ) και εγινε αντικατασταση στα πλαισια της εγγυησης μεσα σε 1 ημερα!!(το προβλημα ηταν τοσο εμφανες που στην ουσια δεν υπηρχε προβολη )το αποτελεσμα?αλλο μηχανημα.Φοβερη οξυτητα και πολυ καλο contrast.Τωρα πλεον παιζει σε low mode και μετα απο βασικες ρυθμισεις που του εκανα το μηχανημα σκοτωνει και σε φωτεινοτητα και σε εικονα αλλα και σε μαυρο!Ασε που οφειλω να πω οτι με εντυπωσιασε η εικονα του σε βαθμο που....εκανα μια μικρη παραγγελια!τον AW15 με το ασημι πανακι του!Παιδια το μηχανημα βρισκεται μακρια απο TW700 - AX200 -Z5 -HD70 και τα σχετικα μοντελα.Πραγματικα οι LCD επιστρεφουν μετα απο αυτο το μοντελο.Και περιττο να σας πω τι επαθε ο φιλος μου που εβλεπε επι 230 ωρες στην ουσια χωρις ΦΩΣ!Μονο λαμπαδα δεν μου αναψε..:ADFADF1:

Τον συγκεκριμένο προβολέα τον έχω εδώ και 4 μήνες με 90 ώρες γραμένες στο κοντέρ του. Αν και έχουμε κάποια υποψία για πτώση φωτεινότητας σχετικά γρήγορα , εντούτοις δεν έχω παρατηρήσει κάτι μέχρι στιγμής.
Η λάμπα σε low mode βγάζει υπερεπαρκή φωτεινότητα.
Ήδη έχουμε προβεί σε κάποιες ενδεικτικές μετρήσεις σχετικά με τη φωτεινότητα και τη διάρκεια της λάμπας, τα δεδομένα όμως εώς τώρα δεν είναι ασφαλή για να βγει συμπέρασμα.
Ο χρόνος θα δείξει.
Το μηχανάκι πάντως μέχρι τώρα πετάει!!φτου φτου...!

Απάντηση: Re: Sony AW15 220 ωρες και που πηγε το φως?

Ασε που οφειλω να πω οτι με εντυπωσιασε η εικονα του σε βαθμο που....εκανα μια μικρη παραγγελια!τον AW15 με το ασημι πανακι του!Παιδια το μηχανημα βρισκεται μακρια απο TW700 - AX200 -Z5 -HD70 και τα σχετικα μοντελα.

Δηλαδή να πούμε ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ?
Πάντως το μηχάνημα δεν παίζεται θα τον λατρέψεις.

προς tegonik:
μπορείς σε παρακαλώ να αναφέρεις ποιες οι βασικές ρυθμίσεις που έκανες στο μηχάνημα? είμαι κάτοχος του τοπάζ εδώ και δύο μήνες, έχω διαβάσει πολλά, αλλά οι γνώσεις και το μάτι μου δεν με βοηθάνε ιδιαίτερα... ευχαριστώ εκ των προτέρων.

φιλε alkar

lamp mode : low
auto iris 1
black high
gamma 2
contrast 46
bright 41

το μηχανημα που παρειγηλα μου πηγε 1500 ευρω μαζι με το πανι της sony ( 1000 προτζεκτορας + 500 τον πανι )

Εχω γραψει περιπου 100 ωρες και δεν εχω παρατηρησει καποια αξιοπροσεκτη πτωση στη φωτεινοτητα.Επισης να τονισω οτι κατοχος βιντεοπροβολεα γνωστης μαρκας, αντιστοιχης αναλυσης 1280Χ720,τεχνολογιας dlp, με την πρωτη σκηνη που ειδε παραδεχθηκε την ανωτεροτητα του σονυ.
Στα 1000 ευρω πιστευω οτι αυτη τη στιγμη δεν εχει αντιπαλο ο topaz.

Παιδιά σκέφτομαι και εγώ για την αγορά του Sony.Βλέπω ότι στα χαρακτηριστικά του αναφέρεται και πλήρη συμβατότητα HD 1080p.Τι σημαίνει αυτό;Κάνει κάτι σάν upscalling δηλαδή;θα παίζει κανονικά στα 1080p;Βλέπω επίσης να λέτε και για αρκετά προβλήματα που έχει με την λάμπα του...Πούλησα αυτές τις ημέρες τον προβολέα μου(Sanyo Z2)και θέλω άμεσα να αγοράσω κάποιον άλλον.Αξίζει να δώσω 1500 ευρώ παραπάνω για να πάρω τον Sanyo 2000 ή τον Optoma HD80 ή να προτιμήσω τον Sony AW15 τελικά;

Βλέπω ότι στα χαρακτηριστικά του αναφέρεται και πλήρη συμβατότητα HD 1080p.Τι σημαίνει αυτό;Κάνει κάτι σάν upscalling δηλαδή;

Downscaling θα κάνει κι όχι upscaling.
Ο προβολέας δεν μπορεί να σου βγάλει στο πανί καμία άλλη ανάλυση εκτός από την native ανάλυσή του.
Άλλο πράγμα τι σήμα δέχεται κι άλλο πράμα τι σήμα βγάζει τελικά.

Παιδιά σκέφτομαι και εγώ για την αγορά του Sony.Βλέπω ότι στα χαρακτηριστικά του αναφέρεται και πλήρη συμβατότητα HD 1080p.Τι σημαίνει αυτό;Κάνει κάτι σάν upscalling δηλαδή;θα παίζει κανονικά στα 1080p;Βλέπω επίσης να λέτε και για αρκετά προβλήματα που έχει με την λάμπα του...Πούλησα αυτές τις ημέρες τον προβολέα μου(Sanyo Z2)και θέλω άμεσα να αγοράσω κάποιον άλλον.Αξίζει να δώσω 1500 ευρώ παραπάνω για να πάρω τον Sanyo 2000 ή τον Optoma HD80 ή να προτιμήσω τον Sony AW15 τελικά;

Δες και τον Panasonic AX200 :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Sony AW15 220 ωρες και που πηγε το φως?

Downscaling θα κάνει κι όχι upscaling.
Ο προβολέας δεν μπορεί να σου βγάλει στο πανί καμία άλλη ανάλυση εκτός από την native ανάλυσή του.
Άλλο πράγμα τι σήμα δέχεται κι άλλο πράμα τι σήμα βγάζει τελικά.

Για να καταλάβω όταν του βάλεις σήμα 1080p θα το κάνει downscaling στην φυσική του ανάλυση που είναι 720. Το ότι λέει ότι είναι συμβατός με 1080p σημαίνει ότι απλά δέχεται και σήμα 1080p.

Στην περίπτωση που του δώσεις Sd, υπάρχει η δυνατότητα να σου προβάλλει το σήμα που του δίνεις ; Είτε αυτό είναι 480 είτε 576 ; Ή αυτόματα θα το κάνει upscaling στην Νative ανάλυση 720p ;;