sony bravia 32s2010!!

δηλαδη δεν φταιει το καλωδιο που εχει 14 πιν?με καλωδιο hdmi θα εχω καλη εικονα?

raiden5 said:
δηλαδη δεν φταιει το καλωδιο που εχει 14 πιν?με καλωδιο hdmi θα εχω καλη εικονα?

Το ρωτάς κιόλας; :Banane0:
Με HDMI η τηλεόραση απογειώνετε!!! :award: :award: :award:

raiden5 said:

Δεν φταιει το καλωδιο απλως η VGA συνδεση δινει λιγο σκοτεινη εικονα. Δεν νομιζω ομως οτι ειναι και τοσο κακη οσο λες. Εγω που την ειχα συνδεσει με ενα laptop που εχω ειχα μεινει αρκετα ικανοποιημενος.

Για την συνδεση HDMI δεν ξερω γιατι δεν εχω συνδεσει τον υπολογιστη με αυτην αλλα νομιζω οτι ειναι κριμα να την χαραμησεις για συνδεση με PC.

το λεω αυτο διοτι με το καλωδιο vga που ειχε ο υπολογιστης μου μεσα απ οταν τον πηρα δειχνει πολυ καλυτερα με περισσοτερη λεπτομερια γιαυτο,το αλλο μου δινει την εντυπωση οτι φαινεται λες κ εχω χαμηλη αναλυση στο pc

Απάντηση: Re: sony bravia 32s2010!!

raiden5 said:
το λεω αυτο διοτι με το καλωδιο vga που ειχε ο υπολογιστης μου μεσα απ οταν τον πηρα δειχνει πολυ καλυτερα με περισσοτερη λεπτομερια γιαυτο,το αλλο μου δινει την εντυπωση οτι φαινεται λες κ εχω χαμηλη αναλυση στο pc
Είναι και θέμα ποιότητας καλωδίου!
Όσο πιο μακρύ τόσο πιο ποιοτικό πρέπει να είναι...
Δηλαδή και πιο ακριβό... :slapface:

Τα 5 μέτρα είναι πολλά για να αποδώσει τα μέγιστα ένα καλώδιο.
Την καλύτερη σύνδεση την προσφέρει η hdmi φυσικά.
Αν θες να έχεις πάνω από 1 hdmi τότε αγοράζεις έναν hdmi adaptor που θα βγάζει 2,3,4 θύρες hdmi. Κοστίζει 60 ευρώ χοντρικά.
Δεν ξέρω αν η sony έχει δυνατότητα για 1:1 mapping, αν όχι τότε στην σύνδεση με hdmi πιθανότατα να χάνεις πληροφορία του desktop γύρω-γύρω.

Re: Απάντηση: sony bravia 32s2010!!

Μιχάλης Κορ. said:
Δεν ξέρω αν η sony έχει δυνατότητα για 1:1 mapping, αν όχι τότε στην σύνδεση με hdmi πιθανότατα να χάνεις πληροφορία του desktop γύρω-γύρω.

Εχει δυνατοτητα 1:1 pixel mapping και βγαζει 1360x768 αναλυση οποτε εχεις ενα μαυρο περιθωριο πλατους 3 pixel δεξια και αλλα τοσα αριστερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: sony bravia 32s2010!!

Rivers said:
Εχει δυνατοτητα 1:1 pixel mapping και βγαζει 1360x768 αναλυση οποτε εχεις ενα μαυρο περιθωριο πλατους 3 pixel δεξια και αλλα τοσα αριστερα.
Εφόσον έχει γύρω-γύρω μαύρο περιθώριο τότε δεν κάνει 1:1 mapping. Για να κάνει πρέπει μέσω υπολογιστή κ ανάλογα προγράμματα να του δώσεις την ανάλυση που πρέπει στα hz που πρέπει για να μην έχει περιθώριο.

Μμμμμ......, Μιχαλη μπορει και να μην ειναι ετσι απλα τα πραγματα......Για σκεψου το λιγο !

Browser said:
Μμμμμ......, Μιχαλη μπορει και να μην ειναι ετσι απλα τα πραγματα......Για σκεψου το λιγο !
Τι εννοείς ? Να μην μπορεί καθόλου να δώσει 1:1 mapping ? Δεν αποκλείεται να σου πω την αλήθεια. Όλες οι τηλ δεν μπορούν. Απλά στηρίζομαι στα λεγόμενα του φίλου Rivers.

Re: Απάντηση: sony bravia 32s2010!!

Μιχάλης Κορ. said:
Τι εννοείς ? Να μην μπορεί καθόλου να δώσει 1:1 mapping ? Δεν αποκλείεται να σου πω την αλήθεια. Όλες οι τηλ δεν μπορούν. Απλά στηρίζομαι στα λεγόμενα του φίλου Rivers.

Ειναι απλο ρε παιδια. Οι περισσοτερες καρτες γραφικων δινουν 1360x768 pixels οποτε η τηλεοραση αφηνει 6 σειρες pixel κενες (η αναλυση της τηλεορασης ειναι 1366x768 κανονικα) και κανει 1:1 pixel mapping στα υπολοιπα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: sony bravia 32s2010!!

Rivers said:
Ειναι απλο ρε παιδια. Οι περισσοτερες καρτες γραφικων δινουν 1360x768 pixels οποτε η τηλεοραση αφηνει 6 σειρες pixel κενες (η αναλυση της τηλεορασης ειναι 1366x768 κανονικα) και κανει 1:1 pixel mapping στα υπολοιπα.
To 1:1 pixel mapping σημαίνει ότι το δεχόμενο σήμα από υπολογιστή μπορεί κ το εμφανίζει σε όλη την επιφάνεια της τηλ, δλδ δεν αφήνει κενές γραμμές γύρω-γύρω. Απλό είναι.
Για να το επιτύχουμε αυτό σε PC χρησιμοποιούμε συνήθως το powerstrip.

Μιχαλη, ο Rivers εχει δικιο. Ειναι αυτο που σου ελεγα εχθες να σκεφτεις.

Το 1/1 map, σημαινει οτι καθε πιχεξ αναλυσης της πηγης αντιστοιχει με 1 πιξελ στην συσκευη απεικονησης. Οχι απαραιτητα σε ολη την επιφανεια της οθονης.

Για ποιο τραβηγμενο παραδειγμα θα σου πω, οτι μπορει σε μια τηλ 1360χ768 να δωσεις 800χ600 ας πουμε και να παρεις 1/1 μαπ, εχοντας μια πολυ μικρη επιφανεια που προβαλετε το desktop ας πουμε και γυρω της πολλα ανενεργα πιξελ. Κι αυτο 1/1 ειναι.
Αρκει η συγκεκριμενη να εχει δυνατοτητα να μπορει να το κανει , και να μην κανει σωνει και καλα στρετς το οποιο σημα σε ολο το πανελ της.

Browser said:
Μιχαλη, ο Rivers εχει δικιο. Ειναι αυτο που σου ελεγα εχθες να σκεφτεις.

Το 1/1 map, σημαινει οτι καθε πιχεξ αναλυσης της πηγης αντιστοιχει με 1 πιξελ στην συσκευη απεικονησης. Οχι απαραιτητα σε ολη την επιφανεια της οθονης.

Για ποιο τραβηγμενο παραδειγμα θα σου πω, οτι μπορει σε μια τηλ 1360χ768 να δωσεις 800χ600 ας πουμε και να παρεις 1/1 μαπ, εχοντας μια πολυ μικρη επιφανεια που προβαλετε το desktop ας πουμε και γυρω της πολλα ανενεργα πιξελ. Κι αυτο 1/1 ειναι.
Αρκει η συγκεκριμενη να εχει δυνατοτητα να μπορει να το κανει , και να μην κανει σωνει και καλα στρετς το οποιο σημα σε ολο το πανελ της.
Το ίδιο πράγμα λέγαμε με διαφορετικό τρόπο. :firstprize:
Δλδ ότι το 1/1 mapping είναι μεν στα πίξελς απλά επειδή αφήνει μαύρο περιθώριο, με ένα powerstrip δίνουμε την σωστή ανάλυση της τηλ μας κ δεν έχουμε πια τέτοια περιθώρια.

Παιδιά εγώ έχω την Sony 40Χ2000 και στην σύνδεση με τον υπολογιστή εμφανίζει αρκετό μαύρο περιθώριο γύρω γύρω
υπάρχει τρόπος να μπορείς να έχεις την οθόνη του υπολογιστή σε πλήρη οθόνη της τηλεόρασης

Απάντηση: Re: sony bravia 32s2010!!

betor25 said:
Παιδιά εγώ έχω την Sony 40Χ2000 και στην σύνδεση με τον υπολογιστή εμφανίζει αρκετό μαύρο περιθώριο γύρω γύρω
υπάρχει τρόπος να μπορείς να έχεις την οθόνη του υπολογιστή σε πλήρη οθόνη της τηλεόρασης
Τι ανάλυση έχεις επιλέξει στην κάρτα γραφικών?

Τελικα πηρα την 32s2010 ειναι οντως καταπληκτικη,ακομα κ στο τιλεοπτικο σημα δεν περιμενα να ειναι τοσο καλη,κ στο pc που την συνδεσα ειναι πολυ καλη κ ειναι σε full screen δεν αφηνει καθολου κενο στο πλαι.η καρτα γραφικον μου υποστιρηζει αναλυση 1360χ768 κ δειχνει τελεια,ευχαρηστω για την βοηθεια που μου δοσατε :)