SONY Bravia 40X3500 (Προβλήματική) - Βοήθεια

SAERDNA

New member
14 January 2008
30
Παιδιά αγόρασα εδώ και ένα μήνα μία Sony 40 x3500. Από την πρώτη ημέρα ακούγεται ένας θόρυβος από πίσω από την τηλεόραση.

Φώναξα το servis και μου είπαν πως ο θόρυβος προέρχεται από τους ανεμιστήρες. Ένας φίλος μου με την ίδια τηλεόραση δεν έχει το ίδιο πρόβλημα και την έλεγξα ο ίδιος και πραγματικός ο θόρυβος αυτός δεν ακούγεται.

Το servis τις Sony μου λέει πως η τηλεόραση είναι μία χαρά.

Εγώ δεν το δέχομαι αυτό ποίες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνω. Η τηλεόραση έχει πρόβλημα αφού τον ηχώ τον ακούς ακόμα και όταν βλέπεις έργω. Πίο προφανές ο ήχος ακούγεται όταν αλλάζεις κανάλι ή χαμηλώνεις την φωνή.

Βέβαια ο ήχος δεν είναι δυνατός αλλά ακούγεται. Η πλάκα είναι πως έχω πάει και σε μαγαζιά που έχουν την τηλεόραση και παίζει και ο ήχος αυτός δεν ακούγεται καθόλου. Σέ ένα μαγαζί είχαν 4 Sony μαζί και έβαλα το αυτί μου πίσω από τις τηλεοράσεις και δεν ακουγότανε τίποτα.

Ξέρει κανένας τι πρέπει να κάνω? Είμαι έτοιμος να τους πάω με νομικές διαδικασίες.

Το θέμα μεταφέρθηκε στη σωστή κατηγορία.

Φίλε SAERDNA, μπορείς να μας πεις ακριβώς τι σου είπαν από το service της SONY? Ηρθαν στο χώρο σου ή τηλεφωνικώς σου είπαν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα?

Κοίταξε να δεις,το πρόβλημα που αναφέρεις έχει παρατηρηθεί από αρκετό κόσμο,συμπεριλαμβανομένου και εμένα στην 46άρα μου.Κάποιοι λένε ότι δεν είναι οι ανεμιστήρες που προκαλούν αυτό το θόρυβο αλλά το τροφοδοτικό της tv. Δεν μπορώ να σου πω αν είναι όντως βλάβη ή όχι μιας και δεν μπορώ να καταλάβω το επίπεδο του θορύβου που σου δημιουργεί.Αυτόν τον ήχο τον καταλαβαίνεις κυρίως όταν είναι βράδυ που η ένταση της tv και του περιβάλλοντα χώρου είναι χαμηλός ή γενικότερα και κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα? Πχ στη δικιά μου Tv την ακούω τα βράδια όταν βάζω την ένταση στο 4 με 5 αλλά όταν παίζει κάποιο πρόγραμμα την ημέρα δεν ακούω τίποτα.Ποιά είναι η απόσταση θέασης? Την έχεις σε σαλόνι ή δωμάτιο,το θόρυβο τον ακούνε και άλλοι οι οποίοι κάθονται μαζί σου(στο σαλόνι ας πούμε περιμμετρικά)?

Ήρθαν την πήρανε για έλεγχο και μου τηλεφώνησαν και μου είπαν τα εξης:

Δεν έχει τίποτα η τηλεόραση και πως ο θόρυβος είναι φυσιολογικός και πως προέρχεται από τους ανεμιστήρες. Επίσης μου είπαν πως ο θόρυβος ακούγεται μόνο όταν βάλεις το αυτί σου πίσω από την τηλεόραση που δεν ισχύει.

Την τηλεόραση την έχω στο σαλόνι και κάθομαι 3 μέτρα μακριά της. όπως είπε και ο φίλος ο θόρυβος δεν ακούγεται όταν έχεις την φωνή δυνατά, αλλά όταν το βραδύ την έχεις πολλή σιγά ο θόρυβος ακούγεται.

Πάντως σαν συμβουλή αν δεν είναι κάποιο πρόβλημα εντελώς μη αποδεκτό να μην πηγαίνεις εύκολα μία Tv για service.Εύχομαι να μην στην ταλαιπωρήσουν και για καλό και για κακό,κράτησες το serial number της tv σου?

Τους τόνισες ότι σε άλλες που είδες από κοντά δεν άκουγες τίποτα κι ότι στη δικιά σου ακούς?

Re: Απάντηση: SONY Bravia 40X3500 (Προβλήματική) - Βοήθεια

Τους τόνισες ότι σε άλλες που είδες από κοντά δεν άκουγες τίποτα κι ότι στη δικιά σου ακούς?

Ναι τους το τόνισα και το πρώτο πράμα που έκανα ήταν να κρατήσω το serial number. Αλλά αυτοί τον χαβά τους λένε πως ο θόρυβος είναι φυσιολογικός.

είναι από τους ανεμιστήρες.έξω υπαρχει το firmware που το διορθώνει.Αν θες μπορείς να το κατεβασεις μιας και οι τεχνικοί εδώ αποκλείεται να καν να το ξέρουν.

είναι από τους ανεμιστήρες.έξω υπαρχει το firmware που το διορθώνει.Αν θες μπορείς να το κατεβασεις μιας και οι τεχνικοί εδώ αποκλείεται να καν να το ξέρουν.

Link σε παρακαλώ.

www.avforums.com

Θα πας στην κατηγορία τηλεοράσεις lcd στο θέμα της Χ3000/Χ3500 το οποίο άρχισα εγώ και στο πρώτο πόστ υπάρχει λινκ για να το κατεβάσεις.απλά πρώτα να ακολουθήσεις τις οδηγίες καθότι μεσα στο μεγάλο αρχείο υπάρχουν αρχεία για 40",46" και επιμέρους α αρχεία για 2 τυπους πανελ(Τ1 η Τ2).

Μίλησα με το service και τους είπα πως διάβασα για το καινούργιο firmware και μου είπανε πως θα το αναβαθμήσουνε εκείνοι. Αλλα μου είπαν πως δεν το έχουνε και πως θα το πάρουνε αύριο από την Sony και θα κάνουν την αναβάθμιση.

Επίσεις μου είπε πως το νέο firmware απλά κάνει τους ανεμιστήρες να δουλεύουν πιο σιγά με αποτέλεσμα να μειώνεται και ο θόρυβος, που είναι λογικό.

Ελπίζω πάντως να μειωθεί ο θόρυβος ή θα ζητήσω επιστροφή των χρημάτων μου. Το τελευταίο που θέλω είναι τηλεόραση που να κάνει θορυβώ. Τουλάχιστον όταν την πουλάνε πρέπει να προειδοποιούν τους αγοραστές.

όλα τα μεγέθη αφορούν.δως μου το serial number να σουπω πιο έχεις.Επίσης φίλε SAERDNA μην ανυσεχείς με το νεο fw δεν θα ακούς τπτ

Mε την ευκαιρία του φίλου SAERDNA θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που ενώ εμείς διαπιστώνουμε πρόβλημα, το service θεωρεί ότι είναι εντός των προδιαγραφών και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ειδικά όταν η tv είναι ούτε ενός μήνα. Έχω ανοίξει το θέμα "σκιά στο πάνελ" και απ'το service (astra service, έχει το service sony, toshiba, sharp κ panasonic) μου λένε ότι κάτι τέτοιες σκιές προβλέπονται και με παραπέμπουν στην αντιπροσωπεία να βγάλω άκρη.. Έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων;

όλα τα μεγέθη αφορούν.δως μου το serial number να σουπω πιο έχεις.Επίσης φίλε SAERDNA μην ανυσεχείς με το νεο fw δεν θα ακούς τπτ

Μακάρι αύριο θα πάω να την δω στο Servis.

Παιδία πήγα σήμερα στο Servis και έλεγξα την τηλεόραση και δεν ακούγεται πραγματικά τίποτα. Την Παρασκευή θα μου την φέρουνε σπίτι και θα την ακούσω καλύτερα γιατί στο servis είχε γενικά φασαρία αλλά έβαλα το αυτί μου στο πίσω μέρος τις τηλεόρασης και δεν άκουγα τίποτα.

Την Παρασκευή που θα την έχω θα σας πω νέα.

Πάντως ο τεχνικός μου είπε πως από 8V με το καινούργιο firmware είναι 5V. Πάντως πιστεύω πως η Sony είναι απαράδεκτη που άφησε τις τηλεοράσεις της με τέτοιο θόρυβο.

Last edited: