Sony Bravia KDL-40V4000 την βοήθειά σας.

mkafetzis

New member
10 February 2009
50
Καλημέρα, έχω την sony Bravia KDL-40V4000 σχεδόν δυο χρόνια (μεθάυριο λήγει η εγγύηση μου.) Θέλω την βοήθεια απο όποιον έχει την συγκεκριμένη τηλεόραση ή απο όποιον έχει την σειρα V.
το πρόβλημα που μου παρουσιάζει εδω και 4 μήνες είναι οτι όταν έχει μαυρο φόντο στην τηλεόραση ή πολυ σκοτεινο πλάνο αν δειχνει υπότιτλους θολόνουν και γίνονται γρι. ή αν δειχνει διαφημήσεις περνόντας απο την μια στην αλλη τα σηματάκια των καναλιών χάνουν τα χρώματά τους γίνονται γκρί και θολώνουν. (στιγμιαία όσο κρατά το μάυρο φόντο και μετα μόλις φωτίσει το πλάνο επανέρχονται.
Με το service της sony δεν βγάζω άκρη. υποστηρίζουν οτι έτσι ειναι κατασκευασμένη η συγκεκριμένη τηλεόραση αλλά και όλη η σειρα V.
Επίσης όταν τους έλεγα οτι πριν δεν το έκανε μου λέγανε οτι το έκανε απο πάντα και απλώς το παρατηρησα υστερα απο 1,5 χρονο.
Παρακαλώ πολύ όποιον έχει την ίδια τηλεόραση ή άλλων ιντσων αλλα απο την σειρα V ας επικοινωνείσει μαζι μου να μου πεί αν όντως είναι έτσι ή με κοροιδεύουν.
Ευχαριστώ πολύ.

Την ειδε τεχνικος η εκαναν διαγνωση απο το τηλεφωνο?

Επρεπε να εχεις επιμεινει να την δει το σερβις και ακομη καλυτερα και καποιος ανεξαρτητος τεχνικος ωστε να σου πει κα δευτερη γνωμη.

Την ειδε τεχνικος η εκαναν διαγνωση απο το τηλεφωνο?

Επρεπε να εχεις επιμεινει να την δει το σερβις και ακομη καλυτερα και καποιος ανεξαρτητος τεχνικος ωστε να σου πει κα δευτερη γνωμη.

Πριν απο 3 μήνες την ειχα παει στο Servis στην Λ. Ηρακλείου και δεν βλέπανε πρόβλημα. Όταν τελικα με τα πολλά το είδε, μου ειπε να μην βλέπω τα σηματάκια των καναλιών αλλα στο κέντρο της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα μου είπε ο υπέυθυνος "Έχεις 40'' τηλεόραση τα σηματάκια των καναλιών στην γωνία πας και βλέπεις? να βλέπεις στο κέντρο της οθόνης. Για μένα η τηλεόραση είναι αποδεκτή και δεν έχει πρόβλημα." Αυτό ηταν το πόρισμά του. Επικοινώνησα με την SONY Hellas και μου είπαν να την πάω στο Servis στο Μαρούσι. Την πήγα την προηγούμενη εβδομάδα.
Και εκεί δεν έβρισκαν πρόβλημα. Με τα πολλά και αφου πήγα απο εκει είδαν το πρόβλημα και αποφάνθηκαν οτι δεν έχει πρόβλημα η τηλεόραση αλλα είναι έτσι κατασκευασμένη η σειρά V. Και στην ερώτηση μου γιατι δεν το έκανε πιο πριν αλλα τώρα, μου απάντησαν οτι "υπήρχε πάντα. απλά έτυχε και το παρατήρησα ύστερα απο 1,5 χρονο." Είμασταν 4 ώρες εκεί και αποτέλεσμα δεν βγάλαμε. Τελικά μου πετάξανε ένα οτι η τηλεόραση δεν έχει πρόβλημα και είναι εντός προδιαγραφών και οτι θα μου στείλουν γραπτή απάντηση απο την sony Hellas (ακόμα περιμένω). Μάλιστα να σημειώσω ότι μιλησα και με τον super douper τεχνικό της Sony Hellas κύριο Π. που χωρίς να διασταυρώσει πρώτα και να μιλήσει με τους τεχνικούς των εξουσιοδοτημένων Servιce με πήρε τηλεφωνο και μου έλεγε με υφάκι ειρωνικό οτι "η τηλεόραση δεν έχει πρόβλημα και οτι σε λίγο θα βγάλω τρελούς όλους τους τεχνικούς της Sony". Δεν βγάζεις άκρη με αυτούς. Γι'αυτό όποιος ακούει και έχει bravia σειρά V αν μπορεί ας επικοινωνησει μαζί μου να τον ρωτήσω δυο πράγματα που θέλω.
Ευχαριστώ.

Το θεμα ειναι αν εισαι διατεθειμενος να το τραβηξεις το θεμα.

Θα χρειαστεις δικηγορο , να στειλεις εξωδικα , να κανεις αγωγες , να κανεις καταγγελιες στο Υπουργειο Εμποριου κτλ.

Θα πρεπει επισης να βρεις καποιον τεχνικο πραγματογνωμωνα που θα βεβαιωσει το προβλημα και θα καταθεσει στο δικαστηριο.

Τα εξοδα και ο κοπος βεβαια δεν θα ειναι αναλογα με το κοστος της τηλεορασης.

Η αλλη λυση που εχεις ειναι σε επομενη αγορα να παρεις αλλη μαρκα. Οχι οτι και σε αλλες μαρκες δεν γινονται αυτα αλλα τουλαχιστον θα εχεις την ηθικη ικανοποιηση.

Το θεμα ειναι αν εισαι διατεθειμενος να το τραβηξεις το θεμα.

Θα χρειαστεις δικηγορο , να στειλεις εξωδικα , να κανεις αγωγες , να κανεις καταγγελιες στο Υπουργειο Εμποριου κτλ.

Θα πρεπει επισης να βρεις καποιον τεχνικο πραγματογνωμωνα που θα βεβαιωσει το προβλημα και θα καταθεσει στο δικαστηριο.

Τα εξοδα και ο κοπος βεβαια δεν θα ειναι αναλογα με το κοστος της τηλεορασης.

Η αλλη λυση που εχεις ειναι σε επομενη αγορα να παρεις αλλη μαρκα. Οχι οτι και σε αλλες μαρκες δεν γινονται αυτα αλλα τουλαχιστον θα εχεις την ηθικη ικανοποιηση.

1.) Θα ήθελα να διαπιστώσω ότι δεν ειναι έτσι όπως τα λένε σχετικά με το πρόβλημα που έχει η σειρά V. Μέχρις στιγμή δεν έχω βρεί γενικώς στο ιντερνετ και σε κανενα forum κάτι σχετικό με το προβλημα αυτό.
Γι' αυτό θα ήθελά να βρώ κάποιον απο έδω που να έχει τετοια τηλεόραση ή της σειράς V.
2.) Αν τελικά διαπιστωθεί οτι η τηλεόραση έχει πρόβλημα θα προχωρήσω σε καταγγελίες στους αρμόδιους φορείς.
3.) Ποτέ ξανά Sony. Αν κάποιος σκεύτεται για Sony διαβάζοντας αυτά να το ξανασκευτεί καλά πριν προχωρήσει σε αγορά sony γιατι το να αγοράζεις κάτι και να μην έχει ουσιαστική αντιπροσωπία και να σε κοροιδέυουν και απο πάνω...σίγουρα θέλει δευτερη και τριτη σκέψη.

Mήπως έχεις το "Advanced Contrast Enhance" ενεργοποιημένο;

Το έβγαλα. Οταν δειχνει Η/Υ είναι εντάξυ. αλλα το προβλημα παραμένει στα αναλογικά και ψηφιακά καναλια.
Για την ακρίβεια το ανακάλυψε ο τεχνικός της Sony τυχαία όταν έπαιζε με το μενου μπροστά μου και κατα λάθος το απενεργοποίησε και έφτιαξε παίζει στον Η/Υ. Ηταν σίγουρος οτι θα φτιάξει και στα κανάλια αλλα όταν είδε οτι δεν φτιάχνει μετά βγήκε το πόρισμα οτι είναι έτσι η σειρά V.

Last edited:
Noμίζω πως το "Advanced Contrast Enhance", αποθηκεύεται ξεχωριστά σε κάθε είσοδο. Το έχεις απενεργοποιημένο παντού;

Επίσης, κάνε μια δοκιμή να βγάλεις και τα "Noise Reduction" και "MPEG Noise Reduction" στο Off, μήπως και επηρεάζουν και αυτά...

Ειμαι σίγουρος οτι ειναι αυτο που λεει ο JL_? (προγ. βελτ. αντιθεσης), τοσο ασχετοι ειναι η sony? απορω, η καθε εισοδος το περνει χωρια, οταν παιζει αναλογικα πηγαινε στο μενου και απενεργοποιησετο, ή μάλλον απενεργοποίησε τα πάντα, μονο το motionflow αφησε σε καθε εισοδο ξεχωριστα.
Αν θες πες μας τι εγινε.

Βγαλε και τον αυτοματο φωτισμο.

Ειμαι σίγουρος οτι ειναι αυτο που λεει ο JL_? (προγ. βελτ. αντιθεσης), τοσο ασχετοι ειναι η sony? απορω, η καθε εισοδος το περνει χωρια, οταν παιζει αναλογικα πηγαινε στο μενου και απενεργοποιησετο, ή μάλλον απενεργοποίησε τα πάντα, μονο το motionflow αφησε σε καθε εισοδο ξεχωριστα.
Αν θες πες μας τι εγινε.

Βγαλε και τον αυτοματο φωτισμο.

Θα τα δοκιμάσω και θα σας πώ.
Είχα την εντυπωση οτι η ρύθμιση ισχυει για όλες τις πηγές.

Δεν ειναι προβλημα ρυθμισεων απο οτι καταλαβαινω. Μαλλον προβλημα του πανελ ειναι εκ κατασκευης.

Δες και εδω...

Well after playing around with the settings for the past couple days I've come to the following conclusions. The extend of the smearing/bleeding whatever you want to call it is down to the brightness settings. Below 50% and it's at it's worst, above 70% an its practically gone. The colour/intensity of the issue is related to the contrast and follows the exact same trend as the brightness.

Now regarding the colour, there seems to be 3 types of smearing on this set,

Black (Present on all modes) Reduced by upping the Brightness > 70

Green (Only visible on Standard mode, usually on darker objects +text) Reduced by lowering the Contrast < 60/

Red (Cinema, Standard ) Reduced by lowering the Contrast < 60

You can probably see a trend? High contrast and Low Brightness = smear fest, yet these are the settings that are usually recommend or even setup on default. I've currently got mine setup on cinema mode with B:60 and C:50 - there's so much more detail in the darker areas that get usually crushed on default settings and especially in standard/vivid mode. Some may argue that the picture looks a bit a dull and washed out and you'd be absolutely right BUT for the first time the tv actually looks pretty similar my Dell 2407wfp which has great colour accuracy.

http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/875137-sony-v4000-v4500-motion-trailing-issue.html

Δεν ειναι προβλημα ρυθμισεων απο οτι καταλαβαινω. Μαλλον προβλημα του πανελ ειναι εκ κατασκευης.

Δες και εδω...

http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/875137-sony-v4000-v4500-motion-trailing-issue.html

Βασίκά δεν ξέρω αν λέει το ίδιο πράγμα με αυτό που αντιμετωπίζω.
Επίσης δεν ξέρω πως μπορώ να το αποδώσω σωστά στα αγγλικά.
Γιαυτό δεν έχω αρχίσει ακόμα να γράφω γράμμα στην Sony.

Δοκιμασε να ανεβασεις την φωτεινοτητα πανω απο 70 και την αντιθεση κατω απο 60 να δεις αν βελτιωνεται.

Ok. Σ'ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω.
Να σημειώσω όμως οτι όταν βάζω την ρυθμηση της φωτεινότητας της εικόνας στο ζωηρή ή δηλαδή μεταξύ χαμηλή-κανονική-ζωηρή, το μενού των προηγμένων ρύθμησσεων απενεργοποιείται. οπότε και και η προηγμένη αντιθεση και θόρυβος MPEG απενεργοποιήται.
(απλώς το αναφέρω..)

το πρόβλημα που μου παρουσιάζει εδω και 4 μήνες είναι οτι όταν έχει μαυρο φόντο στην τηλεόραση ή πολυ σκοτεινο πλάνο αν δειχνει υπότιτλους θολόνουν και γίνονται γρι. ή αν δειχνει διαφημήσεις περνόντας απο την μια στην αλλη τα σηματάκια των καναλιών χάνουν τα χρώματά τους γίνονται γκρί και θολώνουν. (στιγμιαία όσο κρατά το μάυρο φόντο και μετα μόλις φωτίσει το πλάνο επανέρχονται.

Έχω την 40V3000.

Δηλαδή, σε μαύρο φόντο το σήμα πχ. του Antenna που είναι κίτρινο/χρυσαφί γίνεται γκρι και θολώνει;

Δοκιμασε να ανεβασεις την φωτεινοτητα πανω απο 70 και την αντιθεση κατω απο 60 να δεις αν βελτιωνεται.

Το δοκίμασα και 1.) η εικόνα είνα χάαλια ξασπρισμένα όλα και δεν βλέπεται και 2.) δεν το κάνει τόσο συχνά γιατί έχει πού φώς η εικόνα. Αλλά το κάνει πάλι όταν είναι εντελώς μάυρη η εικόνα.

Έχω την 40V3000.

Δηλαδή, σε μαύρο φόντο το σήμα πχ. του Antenna που είναι κίτρινο/χρυσαφί γίνεται γκρι και θολώνει;

Ναι. μπορείς να το παρατηρήσεις καλύτερα στα σηματάκια της ΕΤ1 ΕΤ2 ΕΤ3 που είναι έγχρωμα και μεγαλύτερα ή του σταρ που είναι πολύχρωμο.Τα χρώματα χάνονται και γίνονται άσπρα προς το πολύ ανοιχτό γκρί ή άσπρο του πάγου αν θες καθώς και χάνουν κατα κάποιο το φόκους τους. (αυτό εννοώ θολόνουν.)
Στον Αντ1, mega alpha δύσκολα διακρίνεται γιατί τα σηματάκια είναι άσπρα ή ανοιχτόχρωμα και δεν φαίνεται καλά το φαινόμενο.
Πάντως αν θές στείλε μου με pm το τηλέφωνο σου να σε πάρω τηλ. να στο εξηγήσω όσο πιο καλά μπορώ να μου πείς αν στο κάνει και εσένα.
Ευχαριστώ.

Υ.Σ. ευχαριστώ τους φίλους που απαντούν-συμβουλέυουν στο πρόβλημά μου. Αν μην τι άλλο είδα καλύτερη εικόνα απο αυτήν που είχα....:flipout:

Με βεβαιότητα δεν το κάνει. Είδα όλα τα κανάλια ιδιαίτερα αυτά με έγρωμα λογότυπα και δεν θολώνουν ούτε χάνουν το χρώμα τους. Το ίδιο και οι υπότιλοι. Δεν έχω καμμία περίεργη ρύθμιση, σχεδόν όλα στο default είναι. Έχει και μια συναυλία κάτι Χάνα Μοντάνα η ΝΕΤ και όπου είναι σκοτεινά και με κίνηση το λογότυπό της δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα. Στα ψηφιακά αυτά (με Neotion NP4+) και στα αναλογικά το ίδιο...

Τώρα που δείχνει τους τίτλους τέλους με μαύρο φόντο επίσης δεν έχει πρόβλημα.