Sony Bravia W2000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Ερχεται η Sony W2000 αλλα...

nikolaki μπορεις να ανεβάσεις καμια photo ακομα?
Απο συνδεση με pc , από τηλεοπτικό σημα , απο κανενα dvd !!

Την καλησπέρα μου σε όλους...
Το σεταρισμα του νέου υπολογιστή αναβλήθηκε το Σαββατοκύριακο λόγω του ότι πλάκωσε δουλειά, και όσο και αν προσπάθησα να πείσω τον πελάτη ότι η νέα μου TV είναι πιο σημαντική από τα εγχειρίδιά του... δεν πείστηκε...!!!

Τράβηξα όμως κάποιες φωτό από τηλεοπτικό σήμα αν και κατά την γνώμη μου είναι μόνο για απλή αναφορά μιας και οι παράμετροι είναι πολλοί που παίζουν ρόλο...

Ετσι λοιπόν λάβετε υπόψη:

1. Την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος (για κάποιο περίεργο λόγω έχω την αίσθηση ότι το σήμα μου είναι καλύτερο στο PC μου από ότι στην TV, άσχετα από το μέγεθος της οθόνης (PC με μια καρτούλα WinFast DTV2000). PC & TV παίρνουν σήμα από το ίδιο καλώδιο.

2. Την ποιότητα της φωτογραφικής μηχανής

3. Τις φωτιστικές συνθήκες, κίνηση κ.λπ. του θέματος

4. Τις ρυθμίσεις εικόνας της TV (ακόμα ψάχνω τον χρόνο)

5. Την απόσταση θέασης (εγώ τράβηξα τις φωτό από το 1,80 περίπου)

6. Μόνο πολύ ακριβές ακριβές TFT νομίζω μπορούν να δείξουν αξιοπρεπές τηλεοπτικό σήμα

Οσον αφορά το DVD, απλά να αναφέρω ότι το αποτέλεσμα, μέσω Scart και σαν πηγή το Kiss 450, ήταν απογοητευτικό... Περιμένω ή να καταφτάσει το Oppo 981 (1080p upscaling) ή τουλάχιστον να χρησιμοποιήσω σαν πηγή το DVD από το PC και με σύνδεση HDMI...

Αν αναμονή...

(συγγνώμη για τον Κακαουνάκη!!!)

Attachments

• 2249.jpg
    2249.jpg
    58 KB · Views: 83
  • 2270.jpg
    2270.jpg
    63.4 KB · Views: 72
  • 2275.jpg
    2275.jpg
    37.5 KB · Views: 67
  • 2281.jpg
    2281.jpg
    44.3 KB · Views: 61
Απάντηση: Re: Ερχεται η Sony W2000 αλλα...

Την καλησπέρα μου σε όλους...
Το σεταρισμα του νέου υπολογιστή αναβλήθηκε το Σαββατοκύριακο λόγω του ότι πλάκωσε δουλειά, και όσο και αν προσπάθησα να πείσω τον πελάτη ότι η νέα μου TV είναι πιο σημαντική από τα εγχειρίδιά του... δεν πείστηκε...!!!

Τράβηξα όμως κάποιες φωτό από τηλεοπτικό σήμα αν και κατά την γνώμη μου είναι μόνο για απλή αναφορά μιας και οι παράμετροι είναι πολλοί που παίζουν ρόλο...

Ετσι λοιπόν λάβετε υπόψη:

1. Την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος (για κάποιο περίεργο λόγω έχω την αίσθηση ότι το σήμα μου είναι καλύτερο στο PC μου από ότι στην TV, άσχετα από το μέγεθος της οθόνης (PC με μια καρτούλα WinFast DTV2000). PC & TV παίρνουν σήμα από το ίδιο καλώδιο.

2. Την ποιότητα της φωτογραφικής μηχανής

3. Τις φωτιστικές συνθήκες, κίνηση κ.λπ. του θέματος

4. Τις ρυθμίσεις εικόνας της TV (ακόμα ψάχνω τον χρόνο)

5. Την απόσταση θέασης (εγώ τράβηξα τις φωτό από το 1,80 περίπου)

6. Μόνο πολύ ακριβές ακριβές TFT νομίζω μπορούν να δείξουν αξιοπρεπές τηλεοπτικό σήμα

Οσον αφορά το DVD, απλά να αναφέρω ότι το αποτέλεσμα, μέσω Scart και σαν πηγή το Kiss 450, ήταν απογοητευτικό... Περιμένω ή να καταφτάσει το Oppo 981 (1080p upscaling) ή τουλάχιστον να χρησιμοποιήσω σαν πηγή το DVD από το PC και με σύνδεση HDMI...

Αν αναμονή...

(συγγνώμη για τον Κακαουνάκη!!!)

οσο μπορω να ξεχωρισω ...... στο τηλ, σημα βλεπω αρκετα καλη εικονα .....

μπορει να γελιεμαι λογω φωτος .....

Κάτι ακόμα..
Η sony αυτή έχει το συστηματάκι που να χωρίζει την οθόνη στην μέση ή και σε παραπάνω παραθυράκια (που δείχνουν άλλα κανάλια)?

Καλησπερα σε ολους! Ηθελα να κανω μια ερωτηση.. γιατι η SONY στην σειρα X και συγκεκριμενα στη 40x2000 αναφερει χαρακτηριστηκα οτι λαμβανει σημα 1080p μεσω HDMI ενω για τη 40w2000 απλα αναφερει οτι διαθετει οθονη αναλυσης 1920x1080. Στα τεχνικα χαρακτηριστικα φαινεται πως και η 40W δεχεται 1080p. Ελπιζω να μην απλα διαθετει πανελ 1920x1080 οπως καποιες TOSHIBA ή PHILIPS? Καθως και στο επισημο site της sony η σειρα X χαρακτηριζεται απο το logo HD 1080, ενω η W απο το logo FULL HD 1080.
Προφανως υπαρχει καποια διαφορα μεταξυ τους? Ισως μπορει να με διαφωτησει καποιος γιατι ειμαι πολυ κοντα στο να την αγορασω..

Οι σειρες W2000 και X2000 εχουν ακριβως τις ιδιες δυνατοτητες. Η κυρια διαφορα τους ειναι το design.

Απάντηση: Ερχεται η Sony W2000 αλλα...

Και ποια απο τις δύο είναι καλύτερη overall φίλε Γιάννη στις 40 ίντσες?(ανεξαρτήτως τιμής!)

Re: Απάντηση: Ερχεται η Sony W2000 αλλα...

Φιλε Πετραν αν δεις αυτο το τεστ εδω:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=152126&postcount=22

Λενε (απο οτι καταλαβα απο τη μεταφραση γιατι δεν ξερω Γαλλικα) οτι οι δυο τηλεορασεις εχουν την ιδια εικονα. Προφανως η W2000 ειναι μια Χ2000 με διαφορα στο design (πιο απλο ενω η Χ2000 δειχνει πιο ακριβη) και ισως και σε καποιες λεπτομερειες οπως τηλεκοντρολ , συνδεσεις κτλ.

Αν και ήμουν έτοιμος να πάρω την X, επέλεξα την W γιατί:
- είναι πιο καινούργιο μοντέλο
- ίσως να έχουν διορθωθεί κάποια προβλήματα backlight bleeding
- έχει καλύτερες τιμές (αριθμητικά) σε φωτεινότητα και αντίθεση
- είναι φτηνότερη

Επίσης η X, να και ακριβότερο (καλύτερο?) μοντέλο
- δεν ήταν σίγουρο ότι δεν θα είχε backlight bleeding ή φαινόμενα clouding
- η διαφορά ανάμεσα στα 2 διαφορετικά (?) Bravia Engines των 2 TV, δεν γινόταν να την τσεκάρω
- δεν μου άρεσε το ασημένιο περίγραμμα της Χ και ήθελα να πάρω τα μαύρα πλαίσια (+180 euros) μιας και βοηθούν νομίζω λίγο και στην θέαση

Πάντως έχω την εντύπωση οτι η Χ έχει καλύτερο Bravia Engine απο την W...

Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια...

Υ.γ Thanks Rivers..

Προτιμότερος είναι ο χαρακτηρισμός, "διαφορετικός" παρά το καλύτερος...!!!
Από την στιγμή που δεν ξέρουμε τι κάνει η μία engine και τι κάνει η άλλη, όλα είναι κάτω από ένα μεγάλο ερωτηματικό...

Μόνο αν βάλεις τις TV δίπλα δίπλα να παίζουν το ίδιο κανάλι, ή το ίδιο DVD, τότε να δούμε τι διαφορές βλέπουν τα ματάκια μας και πόσο "καλύτερη" είναι η Engine της σειράς X...

Προτιμότερος είναι ο χαρακτηρισμός, "διαφορετικός" παρά το καλύτερος...!!!
Από την στιγμή που δεν ξέρουμε τι κάνει η μία engine και τι κάνει η άλλη, όλα είναι κάτω από ένα μεγάλο ερωτηματικό...

Μόνο αν βάλεις τις TV δίπλα δίπλα να παίζουν το ίδιο κανάλι, ή το ίδιο DVD, τότε να δούμε τι διαφορές βλέπουν τα ματάκια μας και πόσο "καλύτερη" είναι η Engine της σειράς X...

Πιθανόν να έχεις δίκιο φίλε nikolaki γιαυτό και είπα οτι μπορεί να κάνω λάθος στην εκτίμηση μου αν και κάπου είχα διαβάσει αν δεν κάνω λάθος οτι η Χ έχει καλύτερο Engine..
Όπως και να'χει, δεν ξέρω γιατί, αλλά εμφανισιακά προτιμώ την W...
Μου φέρνει πιο πολύ σε.... palsma!!!!:flipout: :flipout: :flipout:

Δυνατότητες απλής Bravia Engine (W2000):
Βελτίωση μαύρου
Ομαλοποίηση κίνησης
Βελτίωση ταιριάσματος χρωμάτων
Φιλτράρισμα εικόνας
Καθαρισμός εικόνας
Διεύρυνση εύρους τόνων

Επιπλέον δυνατότηες Bravia Engine EX (X2000) σε σχέση με την απλή
Βελτιωτής ψηφιακών υφών EX
Βελτιωτικό σύστημα μετατροπής Standard Definition σήματος σε High Definition : DDRC-MFv1

Επι πλέον η W έχει οριακά καλύτερο contrast. Προβλήματα bleeding έχουν αναφερθεί και στις δύο, αλλά και σε μοντέλα άλλων εταιριών.

Σαν design μου αρέσει περισσότερο η W, αν και η X υποτίθεται πως είναι η lux σειρά. Γούστα είναι αυτά.

Το πορτοφόλι λέει χαλαρά W. 1000 ευρώ επιπλέον για κάποια βελτίωση σε standard definition σήματα δεν τα χαλαλίζω μια και την προορίζω για Digital SkyTV, PS3, XBOX360, Wii. Τι να δω στην ελληνική τηλεόραση; Την έχω κόψει από καιρό. Η καλύτερη συσκευή για Ελληνική τηλεόραση είναι μια 29άρα CRT.

Δυνατότητες απλής Bravia Engine (W2000):
Βελτίωση μαύρου
Ομαλοποίηση κίνησης
Βελτίωση ταιριάσματος χρωμάτων
Φιλτράρισμα εικόνας
Καθαρισμός εικόνας
Διεύρυνση εύρους τόνων

Επιπλέον δυνατότηες Bravia Engine EX (X2000) σε σχέση με την απλή
Βελτιωτής ψηφιακών υφών EX
Βελτιωτικό σύστημα μετατροπής Standard Definition σήματος σε High Definition : DDRC-MFv1

Επι πλέον η W έχει οριακά καλύτερο contrast. Προβλήματα bleeding έχουν αναφερθεί και στις δύο, αλλά και σε μοντέλα άλλων εταιριών.

...............

THANK YOU!!!:SFGSFGSF:

Πάντως έχω την εντύπωση οτι η Χ έχει καλύτερο Bravia Engine απο την W...

Και εγω αν δουλευα για την Sony και πουλαγα τηλεορασεις θα ελεγα οτι το ακριβοτερο μοντελο εχει κατι παραπανω απο το φθηνωτερο. Ειναι θεμα marketing.

Οι Γαλλοι που τις δοκιμασαν και τις δυο ειπαν οτι η εικονα ειναι η ιδια η τουλαχιστον οτι οι διαφορες ειναι ελαχιστες και βεβαια εγινε χαμος απο κατοχους Χ2000 που εστελναν μηνυματα και εβριζαν αν και το σωστο θα ηταν να βριζουν την Sony και οχι το site αυτο.

Παντως δεν ειναι η πρωτη φορα που η Sony το κανει αυτο. Η 40V2500 εχει ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με την 40S2530 και οπως διαπιστωσα και ο ιδιος προσωπικα ακριβως την ιδια εικονα (με μερικες διαφορες στις ρυθμισεις) και ομως η Sony πουλαει την V 200-300 ευρω παραπανω.

Last edited:

Είναι λίγο λ@λ@κία να δουλεύει μια Sony με αυτόν την νοοτροπία όμως, δεν συμφωνείς?

Γιατί μπορεί ο κόσμος να τρώει κουτόχορτο αλλά υπάρχουν κάτι παλαβοί σαν κι εμάς εδώ μέσα που ψάχνουν ψήλους στα άχυρα!:flipout: :flipout: :flipout:

Είναι λίγο λ@λ@κία να δουλεύει μια Sony με αυτόν την νοοτροπία όμως, δεν συμφωνείς?

Γιατί μπορεί ο κόσμος να τρώει κουτόχορτο αλλά υπάρχουν κάτι παλαβοί σαν κι εμάς εδώ μέσα που ψάχνουν ψήλους στα άχυρα!:flipout: :flipout: :flipout:

Άραγε τι ποσοστό της αγοράς αντιπροσωπεύουμε; Έχεις τύχη ποτέ μπροστά σε υποψήφιο αγοραστή τηλεόρασης; Τι παπάτζες του πουλάει ο πωλητής. Το χόμπυ μου είναι να τους χαλάω τις πωλήσεις.....

Άραγε τι ποσοστό της αγοράς αντιπροσωπεύουμε; Έχεις τύχη ποτέ μπροστά σε υποψήφιο αγοραστή τηλεόρασης; Τι παπάτζες του πουλάει ο πωλητής. Το χόμπυ μου είναι να τους χαλάω τις πωλήσεις.....

Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Προσφατα βρεθηκα στο media markt στο ρεντη για να κοιταξω για τηλεορασεις και μπροστα στα ματια μου ενας πωλητης προσπαθουσε να πουλησει την 32r72 σε ενα ζευγαρι ανυποψιαστων 55αρηδων με το επιχειρημα πως εχει την μεγαλυτερη αντιθεση απο ολες τις υπολοιπες 32αρες και αρα γιαυτο ειναι και η καλυτερη.

Τον ακουγα αρκετη ωρα απο διπλα να λεει πως η samsung δινει πανελ στην sony και αρα ειναι καλυτερη της και αλλα τετοια.Οταν ομως ακουσα παλι για την αντιθεση 6000:1 που ειναι μεγαλυτερη απο ολες και βλεποντας οτι το ζευγαρι ειχε εντυπωσιαστει και ηταν ετοιμο να την αγορασει,δεν κρατηθηκα και "πεταχτηκα" λεγοντας του πως θα επρεπε να αναφερει πως αυτη ειναι η δυναμικη αντιθεση και πως εχει μετρηθει με αλλο συστημα μετρησης απο ο,τι η κανονικη και ουσιαστικα δεν προκειται να την δει ο θεατης ποτε στην τηλεοραση του αυτη την μετρηση.(οχι οτι εγω ειμαι εξπερ αλλα απο τοτε που ξεκινησα να διαβαζω εδω μεσα, εχω μαθει αρκετα πραγματα ενα απο τα οποια ειναι και αυτο της δυναμικης αντιθεσης)

Ο κυριος λοιπον τσαντιστηκε γιατι εγω ο πιτσιρικας (ειμαι 25 αλλα μοιαζω μικροτερος) τολμησα να ανακατευθω και να τον ταπωσω και αρχισε να φωναζει "αφου εσυ ξερεις καλυτερα,πουλα τους εσυ την τηλεοραση" και εφυγε. Αν και θα επρεπε να δωσω συνεχεια,δεν θελησα να ασχοληθω με την αγενεια του και αντι αυτου αρχισα να εξηγω στους ανθρωπους τι εννοουσα με αυτο που ειπα.Οταν με ρωτησαν ποια να παρουν, τους ρωτησα μεχρι ποσα χρηματα ηταν διατεθειμενοι να ξοδεψουν και ποσα μετρα αποσταση ειχαν απο την τηλεοραση και αφου αποφασισαμε πως καλυτερα θα ηταν μια 32αρα, τους εδειξα 4-5 32αρες, τις εβαλα στο ιδιο καναλι και τους προτεινα να εμπιστευουν τα ματια τους και να προτιμησουν οποια τους αρεσει περισσοτερο αρυθμιστη, τονιζοντας ομως πως με τις καταλληλες ρυθμισεις η θεαση θα αλλαξει αρκετα (οπως με εχετε μαθει εδω)

Σε καποια στιγμη και ενω τους εξηγουσα αυτα τα πραγματα, ξαναπερνα ο πωλητης ο οποιος σταματα,κολλαει την μουρη του 10 εκατοστα απο το προσωπο μου, και μου λεει με ειρωνεια ¨ενταξει, εξυπνε?τους επεισες να την αγορασουν?"

Ε, μεχρι εδω....σκεφτηκα.Κανει να φυγει και του λεω¨"κυριε, να σας ρωτησω κατι?"
Γυρναει και ερχεται με υφος πισω...."τι?" μου λεει..."
"Το ονοματακι σας παρακαλω"....κοκκαλο ο τυπος...."τι νομιζεις οτι θα μου κανεις?" μου λεει...πρωτα απο ολα θα σας παρακαλουσα αν και μικροτερος σας να μου μιλατε στον πληθυντικο οπως σας μιλαω και εγω καθοτι ειμαι υποψηφιος πελατης και οχι ανηψιος σας...κατα δευτερον θα ηθελα το ονοματακι σας και αφηστε τι θα σας κανω (δυστυχως το ταμπελακι του ηταν αναποδα και δεν μπορουσα να δω το ονομα του).....ο τυπος γενικα απεφευγε να μου δωσει το ονομα του...μετα απο λογομαχια μου το εδωσε τελικα (κα...νος παρεπιπτοντως,ακομα το θυμαμαι)λεγοντας μου "τι νομιζεις οτι θα μου κανεις"?Εγω ειμαι προισταμενος εδω".....εγω του απαντησα "δεν νομιζω να εισαι προισταμενος ολου του καταστηματος,αλλιως δεν θα ησουν εδω κατω και με αυτα τα ρουχα,αρα καποιος θα υπαρχει απο πανω σου, ε με αυτον θα μιλησω για τον τροπο με τον οποιο μιλας στους πελατες σου και θα δουμε αν συμφωνει η πολιτικη της εταιρειας σου με τον τροπο σου"

Για να μην σας ζαλιζω αυτος αρχισε να προσπαθει να με ηρεμησει λεγοντας μου πως ολη την μερα μιλαει με πολυ κοσμο και δεν του αρεσουν οι ξερολες κτλ.Οταν τον ρωτησα αν ειχα δικιο σε αυτο που ειπα για την δυναμικη αντιθεση, αυτος επεμενε πως ειχα αδικο και λεγοντας μου κατι τελειως ακυρα προσπαθουσε να με πεισει πως το 6000 ειναι 4 φορες μεγαλυτερο απο το 1300:1.Τεσπα, μετα απο αρκετη κουβεντα σε τεχνικα θεματα, καταλαβα οτι ο τυπος δεν ειχε ιδεα απο τεχνικα θεματα(οχι οτι εγω ειχα, αλλα τουλαχιστον υποστηριζα αυτα που εχω διαβασει εδω μεσα, πχ οτι δηλαδη οι lcd εχουν προβλημα με το αναλογικο σημα και τονιζουν τις ατελειες του σηματος μας, πραγμα για το οποιο εκεινος διαφωνουσε λεγοντας μου πως οι lcd ειναι τελειες στο αναλογικο σημα!!!!!!!!!!!!!καλυτερες μαλιστα ειπε απο τις crt....παιδια αληθεια λεω....τα ειπε ολα αυτα......και αλλα πολλα κουφα ειπε αλλα δεν ειναι της στιγμης)

Μετα απο αρκετη ωρα εφυγα ενω πρωτα μου ειπε πως αν ερθω να παρω τηλεοραση να τον ζητησω αυτοπροσωπως για να μου την αφησει στο κοστος....εγινε και φιλος μου τελικα.....μετανιωσα που δεν πηγα στον υπεθυνο καταστηματος αλλα ειπα να μην επιβαρυνω το καρμα μου με αρνητικη ενεργεια(Lol) ασε που ικανοποιηθηκα που με "εγλειφε" για να μην τον καρφωσω...

Σορρυ για το off topic αλλα θυμηθηκα το περιστατικο διαβαζοντας το σχολιο του δημητρη και θελησα να το μοιραστω μαζι σας για να μην εμπιστευεστε τους πωλητες.....