SONY Bravia W4000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: SONY Bravia W4000

Σε σχεση με την 40D3000 δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα. Σε SD περιπου τα ιδια σε 1080p λιγο καλυτερη.

Αν δηλαδη καποιος εχει 40D3000 δεν αξιζει να την αλλαξει για την 40W4000 εκτος και αν παρει την 46W4000 και κερδισει και την διαφορα στο μεγεθος.

Re: SONY Bravia W4000

Καλορίζικη Γιάννη! Νομίζω έκανες εξαιρετική επιλογή από το λίγο που την είδα στα μαγαζιά. Περιμένουμε κριτική σε υλικό EURO!

Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Καλορίζικη Γιάννη! Νομίζω έκανες εξαιρετική επιλογή από το λίγο που την είδα στα μαγαζιά. Περιμένουμε κριτική σε υλικό EURO!

Σε SD ειναι λιγο κατω απο την PG6000 με βαση οσα εχω δει αλλα και παλι εχει καλη εικονα. Απο την αλλη σε HD ζωγραφιζει.

Toν αλλο μηνα θα παρω και ενα PS3.

....εγώ με τις έξυπνες ιδέες μου κατέληξα να έχω παραγγείλει δύο ενισχυτές...
με βλέπω να κοιμάμαι στο μπαλκόνι σύντομα! Και ακόμα δεν έχω διαλέξει ηχεία.
Από WAF τι λέει η Σόνυ;

με βλέπω να κοιμάμαι στο μπαλκόνι σύντομα! Και ακόμα δεν έχω διαλέξει ηχεία.
Από WAF τι λέει η Σόνυ;

Μπαινει μεσα η γυναικα μου. Της λεω "δεν θα πεις τιποτα για την καινουργια τηλεοραση?" και μου απαντα "δεν το προσεξα , η ιδια με την αλλη μου φανηκε"...

:Banane0:

Σιγάαααα σιγάααα πέφτει και η τιμή της. 2129 η 52''
Λέτε σε κανένα δίμηνο να πάει κάτω από 2 χιλιάρικα;:Banane0:
Σαν να τη φαντάζομαι την τιμή 1999

Last edited:

Μερικες φωτο απο ποδοσφαιρο...τις πηρα βιαστικα , η τηλεοραση δειχνει καλυτερα στην πραγματικοτητα...

Μετά από πολύμηνη πάλη με τον εαυτό μου κατέληξα και εγώ στην 40W4000 και σήμερα το πρωί την παρέλαβα... μέχρι να πέσει το φως και να αρχίσουν οι μπάλες δεν πολυασχολήθηκα...

Μετά όμως...

Στα δύο ματσάκια, το χορτάρι φαινόταν σε κάποια σημεία το πράσινο να "μπλεδίζει" (εννοώ σαν να φαινόταν κάποια μπλε απόχρωση μέσα)...

Έπειτα, έβαλα ένα DVD για πλάκα και ξενέρωσα απεριόριστα, διότι στις πάνω δύο γωνίες εμφανίζεται backlight bleeding... όχι τρελό, αλλά ακόμα και με backlight στο 2, φαίνεται...

Καμιά κουβέντα συμπαράστασης;;;

Μετά από πολύμηνη πάλη με τον εαυτό μου κατέληξα και εγώ στην 40W4000 και σήμερα το πρωί την παρέλαβα... μέχρι να πέσει το φως και να αρχίσουν οι μπάλες δεν πολυασχολήθηκα...

Μετά όμως...

Στα δύο ματσάκια, το χορτάρι φαινόταν σε κάποια σημεία το πράσινο να "μπλεδίζει" (εννοώ σαν να φαινόταν κάποια μπλε απόχρωση μέσα)...

Έπειτα, έβαλα ένα DVD για πλάκα και ξενέρωσα απεριόριστα, διότι στις πάνω δύο γωνίες εμφανίζεται backlight bleeding... όχι τρελό, αλλά ακόμα και με backlight στο 2, φαίνεται...

Δεν ξερω μήπως μπορεις κατεβάζοντας το backlight να το μειώσεις.. Απλά μου φαινεται περίεργο γιατί μεχρι στιγμης δεν εχουν αναφερθει προβλήματα για την συγκεκριμένη TV...
Ακυρο απο οτι λες το εχεις κατεβάσει στο 2.

Δες το πιο προσεκτικά και εαν τα φαινομενα επιμενουν θα σου πρότεινα να ζητήσεις αντικατάσταση..

Ελπιζω μόνο να μην αρχισουν να αιμορραγουν και οι W4000 (ατα χναρια των προγόνων τους) ....

Last edited:

Χμμμ... το κακό είναι ότι όσο πιο προσεκτικά το έβλεπα τόσο πιο έντονο μου φαινόταν...

Υπάρχει περίπτωση να μειωθεί με τη χρήση άραγε; ή θα συμβεί το αντίθετο;

Εγώ πάντως έχω την 46αρα 4 μέρες και δεν έχω παρατηρήσει κανένα τέτοιο φαινόμενο. Χθες είδα τον Βράχο 720p και στο δωμάτιο δεν υπάρχει καθόλου φως και δεν παρατήρησα κάτι... Η μόνη ρύθμιση που έχω πειράξει μέχρι τώρα είναι η θερμοκρασία χρώματος warm 2 νομίζω είναι

Και εγω δεν ειδα καθολου backlight bleeding.

Και στον αγωνα χθες η εικονα ηταν πολυ καλη. Τα χρωματα αψογα , προφανως το μεγαλο (πραγματικο οχι dynamic) contrast της τηλεορασης παιζει σημαντικο ρολο σε αυτο.-bye-

Όταν συνδέω την 40W4000 με το laptop μέσω vga και κάνω extend το desktop που δίνει μέγιστη ανάλυση 1360x768.
Το πρόβλημα είναι ότι:
(1) το laptop δεν μπορεί να συκώσει μεγαλύτερη ανάλυση
(2) η tv δεν παίρνει 1080p από vga
(3) θέλει κάποια ρύθμιση που δεν έχω κάνει

PS: Δεν είναι ερώτηση από τηλεπαιχνίδι :D

Re: Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Και εγω δεν ειδα καθολου backlight bleeding.

Και στον αγωνα χθες η εικονα ηταν πολυ καλη. Τα χρωματα αψογα , προφανως το μεγαλο (πραγματικο οχι dynamic) contrast της τηλεορασης παιζει σημαντικο ρολο σε αυτο.-bye-

Οπότε το πρόβλημα που αναφέρει ο φίλος ειναι μάλλον μεμονωμενο και καλο θα ήταν να απευθυνόταν στο κατάστημα οπου έγινε η αγορά για αλλαγή (;)

Χμμμ... το κακό είναι ότι όσο πιο προσεκτικά το έβλεπα τόσο πιο έντονο μου φαινόταν...

Υπάρχει περίπτωση να μειωθεί με τη χρήση άραγε; ή θα συμβεί το αντίθετο;

κατι τετοιο βλεπεις ?

1. What I basically did was use a black background and then a white background (Used my ps3/pc to view). You just have to look for a pixel that is different colour from the rest (it could just be a permanent black , it should be very obvious when you are close to the tv.

Example of dead pixel:
http://img444.imageshack.us/img444/4531/dell2407wfpdeadpixeloy0.jpg

Sometimes you can just watch regular tv channel to spot it but if you really want to go all the way try viewing it on these special backgrounds, you will be able to spot any dead pixel immediately with this: (scroll down and click the links)
http://www.gdargaud.net/Hack/DeadPixels.html

If you do have a dead pixel(s) don't panic yet, you can try massaging gently with a cloth, if it still doesn't go away try running something like this:
http://deadpixel.googletoad.com/

If it still doesn't go away or you have several dead pixels then just get the tv exchanged.

------

2. Your basically looking for clouding(mura)/backlight bleed. Keep in mind almost all LCD suffer from these issues varying from not very noticeable to unbearable. The w4000 has much less of these problems compared to older lcds but that does not make it 100% free from these. Some users here have reported clouding, backlight bleed which is normal especially in the larger size screens. I myself have noticed some minor clouding and some very little backlight bleed but its not anywhere close to as bad as the examples I will show below.

bad clouding will look like the following:
http://img152.imageshack.us/img152/4381/clouding1mh1.jpg

very bad clouding:
http://img207.imageshack.us/img207/127/sonymesson9te8.jpg

backlight bleed will look like the following:
http://img71.imageshack.us/img71/3671/samsung730bproblempx4.jpg

Also note this will mostly only be obvious during the night with no lights on, or mostly during dark scenes. Also keep in mind these issues may be evident when you first get your tv, but after calibrating (backlight, brightness, etc) can reduce these to negligible levels.

Keep in mind, if you have minor levels and feel like exchanging your screen, you may actually risk getting a worse set with dead pixels, worse clouding/backlight etc. If you have minimal symptoms and no dead pixels then I wouldn't worry about it too much if it doesn't bother you. As I said before this is common to some degree in all LCD's today. If you do not have any clouding, no backlight bleed, no dead pixels then consider yourself lucky which some w4000 owners here have no symptoms.

3. I think what was said best by some users are, do not go looking for these problems as some people (including myself) never noticed some of these issues until they were brought to our attention! However I do think dead pixels are important to look for as those can be quite obvious sometimes.

Hope this helps.

Attachments

• samsung730bproblempx4.jpg
    samsung730bproblempx4.jpg
    57.2 KB · Views: 83

Όταν συνδέω την 40W4000 με το laptop μέσω vga και κάνω extend το desktop που δίνει μέγιστη ανάλυση 1360x768.
Το πρόβλημα είναι ότι:
(1) το laptop δεν μπορεί να συκώσει μεγαλύτερη ανάλυση
(2) η tv δεν παίρνει 1080p από vga
(3) θέλει κάποια ρύθμιση που δεν έχω κάνει

PS: Δεν είναι ερώτηση από τηλεπαιχνίδι :D

Από όσο λέει το βιβλίο μέσω της VGA δεν υποστηρίζει 1080p ανάλυση. και εγώ για 720p ταινίες που έχω χρησιμοποιώ την 1360χ768 που από ότι διάβασα και εδώ μάλλον είναι η καταλληλότερη...

Μετά όμως...

χμμ περιμενε μηπως βελτιωθει λιγες μερες και αλλιως ζητα αντικατασταση.Το backlight bleeding/clouding ειναι προβλημα των lcd οποτε ειναι θεμα αν θα πεσεις επανω σε αυτην που χει το προβλημα

Σε τι ποσοστό παρουσιάζεται στις νέες LCD? Αν έχω καταλάβει σώστα λίγο ή πολύ όλες το παρουσιάζουν.. Ή όχι?