SONY Bravia W4000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Δυτυχως τελικα δεν χωραγε τοσο μεγαλη.

Αυτη τη στιγμη η μικρη βλεπει το Shrek 3 σε DVD και η εικονα ειναι φοβερη. Εψαχνα να βρω πιξελιασμα η αλλη ατελεια απο το μισο μετρο και δεν εβλεπα τιποτα. Και φανταστειτε οτι εχω το Sony NS38 που ειναι συνεδεμενο μεσω scart!

Οτιδήποτε λιγοτερο από Pioneer 600 αδικει την τηλεόρασή σου..
Εκτός εαν θέλεις να σου πουλήσω το PS3 :grinning-smiley-043

Πάντως με βλεπω να εγκαταλείπω την αγορά της Α656 για τα μάτια της Γιαπωνέζας (shoot them up σου είπα )

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Το ιδιο ακριβως συνεβαινε με την D3000. Eιτε μεσω scart o PACE ειτε στα 1080i η εικονα παραμενει το ιδιο καλη. Ακριβως το ιδιο συμβαινει με το DVD player. Ειναι τοσο καλο το upscaling της τηλεορασης που δεν χρειαζεται να την ταισεις 1080p για να αποδώσει.

Τωρα σε σχεση με την 656 δεν ξερω αν ειναι καλυτερη. Μονο αν ειχα και τις δυο σπιτι θα μπορουσα να απαντησω την ερωτηση αυτη.-bye-

Re: SONY Bravia W4000

εγω σκεφτομαι για την 52αρα αξιζει? η να κοιταξω τιποτε αλλο
ειναι και τα 5.5 μετρα αποσταση ....την εχει κανεις? να μας πει εντυπωσεις

τελικα εχει νοημα το full hd? σε αυτη την αποσταση η ειναι πεταμενα λεφτα
και να δω κατι σε μικροτερη αναλυση

Απάντηση: SONY Bravia W4000

Βαγγελη ζητα αντικατασταση .......

Μήπως πρέπει να ....ακολουθήσει τη συμβουλή του Χρήστου (παρών νήμα, post # 878)...?????

GeoGeoGeo: χμμ περιμενε μηπως βελτιωθει λιγες μερες και αλλιως ζητα αντικατασταση.Το backlight bleeding/clouding ειναι προβλημα των lcd οποτε ειναι θεμα αν θα πεσεις επανω σε αυτην που χει το προβλημα
...κάτι θα ξέρει παραπάνω για το συγκεκριμένο μοντέλο...αφού σε ερώτημα που τέθηκε από υποψήφιο αγοραστή, για το αν υπάρχουν έως τώρα κάποια διαπιστωμένα προβλήματα....(στο thread http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=736056&page=164 , post # 2.453)...

Caimbeul: Can I just clarify a few points please. I have been umming and arring over getting 46" for about 3 weeks now and am trialing one of the new Super slim JVC LT-42DS9's which is very good, decent but not amazing blacks, no lag trustedreviews gave it 9/10 but i have noticed a very slight brightness stepping which appear to be random even when dynamic backlight is off and very minor clouding (you have to look really hard at a blank screen in the dark to notice it) Plus 46" is nicer than 42"
wink.gif

Having read a fair bit of this thread but not all thousands of replies I was wondering if anyone can bullet point any know issues with this set (not just issues on idividual sets) and doe sthis set have any iossues with gaming?
...επεσήμανε ότι....( post # 2.454)....

CHRISGEO: No issues reported apart of course some cases of clouding which go along with the lcd name though....
...το αναφέρω αυτό γιατί στο ίδιο thread http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=736056&page=164 , post # 2.456.....έχει αναφέρει και άλλος κάτοχος, παρόμοια λειτουργία με του φίλου prozac....ο οποίος ρώτησε κάποιο Sony center και του απάντησαν ότι ίσως με την αλλαγή που θα κάνει να πάρει συσκευή που θα παρουσιάζει σε μεγαλύτερο βαθμό αυτή τη λειτουργία...
mattyduk: thanks for that post, and some very good points. Although I do appear have some backlight bleed (when it gets dark, and nothing is on the screen i.e a screen between 360 loading something), and I have spoken to Sony centre about it, there is, as you say, a risk of getting it replaced with something much worse. It depends whether I can try and forget about the issue now I know it's there ! Maybe I need to put a light behind the screen ?
...θα μου πείτε τι βλακεία λέει...για να βάλει κάποιο φως-λάμπα, πίσω από την οθόνη....όμως στο thread http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=736056&page=165 , post # 2.466....του απαντάει κάποιος άλλος κάτοχος που αντιμετωπίζει την ίδια λειτουργία....

ele7en: Yes putting a light behind the screen is actually optimal for viewing, putting a light behind the screen puts less stress on your eyes and any light can help reduce how visible the lcd clouding/backlight symptoms are(you can get more info about this from the Digital Video Essentials DVD/Blu-ray). You will mostly notice these symptoms in very dark rooms/night time, dark scenes/black backgrounds it is less noticeable with some kind of light.

I'm just going to stick with it, my levels are minor and I have no dead pixels. I don't want the risk of a worse screen and eventually if you just watch it seems to get better after warming up. When I watch movies It seems to reduce during the time. It's just something I've learned to live with as even my pc lcd monitor has some symptoms, as long as its not unbearable and no dead pixels it's fine. I think getting a cloud/mura free, no dead pixels and no backlight bleed set is lucky, so you have more of a chance of getting a worse or same symptom level tv if you exchange it. Though I can't say for sure this may not be the case with the w4000 you could still get a symptom free set on a higher percentage as say other lcd models but in my opinion, for the risk and hassle of exchanging for something that could be worse is not worth it if what you have is not very bad.

It's really up to how much you can tolerate it if you want to exchange or not, I've seen some terrible lcd problems (the pictures I showed before of terrible clouding/backlight) and I think the w4000 is much less to what those levels are that a lot of people experience with lcds. My neighbour came and saw my tv and was very impressed, his lcd suffers from terrible clouding problems so I think what he saw on mine was not even noticeable compared to his as he didn't mention anything about it (and is always complaining about his 3rd LCD that he has already exchanged all of which had either less clouding, more or less backlighting but with dead pixels or vice versa)

If it's very easy for you to exchange and you don't have a problem exchanging it more than once with risk factor then go ahead and try if it really does bother you, it's your money and if you don't feel satisfied then you have the right to keep trying until you get what you want.

Overall I must say the quality of the w4000 is superb and the picture quality is amazing, there's so many positive things about the w4000 that just beats anything negative for me right now in which case this negative occurs in almost all lcds to some extent.
...φίλε prozac κάνε μια δοκιμή με ένα φως-λάμπα...δεν έχεις να χάσεις τίποτα...καλύτερα να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Χρήστου και να περιμένεις μερικές μέρες...

τελικα εχει νοημα το full hd? σε αυτη την αποσταση η ειναι πεταμενα λεφτα
και να δω κατι σε μικροτερη αναλυση

Γνώμη μου να ψάξεις για τηλεόραση με χρώματα και μαύρο που να σε ικανοποιούν και να μην δώσεις πολύ βάση σε αναλύσεις, 100Hz, επεξεργασία εικόνας κλπ.

Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Γνώμη μου να ψάξεις για τηλεόραση με χρώματα και μαύρο που να σε ικανοποιούν και να μην δώσεις πολύ βάση σε αναλύσεις, 100Hz, επεξεργασία εικόνας κλπ.

Συμφωνω και εγω. Παντως σε τοσο μεγαλη αποσταση (5.5 μετρα) παρε οσο μεγαλυτερη τηλεοραση γινεται. Η παρε μια 50PG6000 για τηλεοπτικο σημα και με τα ρεστα ενα προβολεα.

Ξανά ευχαριστώ όλους που ενδιαφέρθηκαν για το προβληματάκι μου...

Αυτό με το "μπλε" χρώμα στο χόρτο μάλλον αντιμετωπίστηκε με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του χρώματος (ευχαριστώ akren και g10rg0s)...

Τώρα για την "αιμορραγία", όπως προείπα δεν είναι έντονο πρόβλημα, αλλά όταν το παρατηρήσεις γίνεται ενοχλητικό μέχρι κάποιο βαθμό... δυστυχώς σε φωτογραφία δεν κατάφερα να το αποτυπώσω...

Πάντως οι τεχνικοί του service της Sony που την είδαν υποστήριζαν ότι δε βλέπουν κάτι μη φυσιολογικό... αλλά τι άλλο να πουν;... ο ένας έλεγε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχει και κάποια ανομοιομορφία στο μαύρο (ενώ παράλληλα τόνιζε πως δε βλέπει τίποτα αφύσικο), ο άλλος πως παίζει ρόλο το χρώμα που προβάλλεται στην TV (χαίρω πολύ, όταν έχεις έντονο χρώμα κοντά πως να το δεις; )... τελικό σκορ 2-2, για να μπούμε και σε ποδοσφαιρικό κλίμα, αφού από τη μια ήταν αυτοί και από την άλλη εγώ και φίλος μου τεχνικός PCιων, ο οποίος έχει και εμπειρία στο συγκεκριμένο πρόβλημα λόγω δουλειάς...

Θα περιμένω μήπως και υπάρξει κάποια βελτίωση (αν και οι απόψεις διίστανται)... γιατί, όπως φαίνεται και από τις παραπομπές του czoun, ο καθένας πιστεύω φοβάται να αλλάξει κάτι που μπορεί να του αποφέρει πιθανό χειρότερο αποτέλεσμα...

... γιατί, όπως φαίνεται και από τις παραπομπές του czoun, ο καθένας πιστεύω φοβάται να αλλάξει κάτι που μπορεί να του αποφέρει πιθανό χειρότερο αποτέλεσμα...

Την καλύτερη και σωστότερη ενημέρωση ....θα σου τη δώσουν ...ο Χρήστος και ο Γιάννης...οι οποίοι συμμετέχουν στο thread ....απ' όπου προήλθαν οι παραπομπές μου....

Εγώ τυχαία έπεσα στο thread....γι´ αυτό θεώρησα σωστό...να αντιγράψω κάποιες απόψεις και τοποθετήσεις που πιθανόν να σε βοηθήσουν...δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για κάτι που δεν έχω δει...

Καλημέρα σε όλους,

Εγώ επαναφέρω το θέμα 1080p μέσω VGA. Τελικά είναι δυνατόν μέσω powerstrip.(http://pixelmapping.wikispaces.com/Sony+TVs) Εδώ αναλυτικά οι τιμές που χρειάζονται: http://www.avforums.com/forums/showthread.php?p=4253712&highlight=powerstrip#post4253712 Ι δοκιμή έγινε σε 40αρα, ελπίζω να βρώ λίγο χρόνο και να την δοκίμάσω στην 46αρα μου.. Μέχρι στιγμής παραμένω στο 1360*768 γιατι μετά βίας τα σηκώνει τα 720 το HTPC...

Πηρα και εγω την 40 τελικα! :singer:

Την δευτερα θα την εχω!! Εκανα καλη επιλογη παιδια? τι λετε?

για PS3 την πηρα και ταινιες BLU RAY!

:grinning-smiley-043

Αυτό με το "μπλε" χρώμα στο χόρτο μάλλον αντιμετωπίστηκε με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του χρώματος (ευχαριστώ akren και g10rg0s)...

και εμεις που μαλλον ελυσες τουλαχιστον αυτο το προβλημα.

και εμεις που μαλλον ελυσες τουλαχιστον αυτο το προβλημα.

...γι´ αυτό υπάρχει το forum....:grinning-smiley-043...για να λύνονται..... τουλάχιστον.... κάποια προβλήματα...:SFGSFGSF:

Μπράβο σας, κύριοι....

Μία βοήθεια αν είναι εύκολο από τους ειδικούς...

Έχω ένα (φθηνό) Dvd Player Lg συνδεδεμένο μέσω hdmi στη θέση 1. Έχω ήχο και εικόνα κανονικά, αλλά στο hdmi refresh βρίσκει 0 συσκευές.

α)Φταίει το καλώδιο...
β)Το Lg που δεν είναι v 1.3...
γ)ο ανάδρομος ερμής

Πέρα από την πλάκα καμμιά ιδέα ???:idea:

Έχω ένα (φθηνό) Dvd Player Lg συνδεδεμένο μέσω hdmi στη θέση 1. Έχω ήχο και εικόνα κανονικά, αλλά στο hdmi refresh βρίσκει 0 συσκευές.

α)Φταίει το καλώδιο...
γ)ο ανάδρομος ερμής

...στο καλώδιο σου.....το είπες...?????

....-bye-

Μέσα στο τριήμερο θα μετακομίσει και το Pc με την 3870 και αν δεν παίξει όπως πρέπει <άντε γεια καλωδιάκι > :violent-smiley-030:

α)Φταίει το καλώδιο...
γ)ο ανάδρομος ερμής

Aν παιζει κανονικά δεν τρέχει τίποτα μην αγχώνεσαι.. Εγώ εχω το ιδιο πρόβλημα στην κρεβατοκάμαρα με την 26άρα Sony T3000 και το Toshiba SD-470.. Ενώ παιζει άψογα δεν μπορέι να το αναγνωρίσει αυτόματα σε καμμια απο τις 2 HDMI θύρες.. Οπότε οταν βλεπουμε DVD απλά το γυρνάμε με το τηλεχειριστήριο στην αναλογη εισοδο και ολα καλά...

Δεν έχω πρόβλημα να πατήσω ένα κουμπάκι, έλεος.
Αυτό που με ανυσηχεί είναι ότι από το lg δεν μπορώ ν'αλλάξω ανάλυση και μου δείχνει η tv μόνο 576ρ.
Υπάρχουν 2ης ποιότητας καλώδια hdmi, όπως ήταν παλιά ορισμένα scart που δεν είχανε πχ και τις 21 ακίδες πάνω ?

Δεν έχω πρόβλημα να πατήσω ένα κουμπάκι, έλεος.
Αυτό που με ανυσηχεί είναι ότι από το lg δεν μπορώ ν'αλλάξω ανάλυση και μου δείχνει η tv μόνο 576ρ.
Υπάρχουν 2ης ποιότητας καλώδια hdmi, όπως ήταν παλιά ορισμένα scart που δεν είχανε πχ και τις 21 ακίδες πάνω ?

Φίλε μου αν το DVD είναι "φθηνό" όπως έγραψες καλύτερα να στέλνεις 576p και να κάνει το upscaling η τηλεόραση.