SONY Bravia W4000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SONY Bravia W4000

Δεν έχω πρόβλημα να πατήσω ένα κουμπάκι, έλεος.
Αυτό που με ανυσηχεί είναι ότι από το lg δεν μπορώ ν'αλλάξω ανάλυση και μου δείχνει η tv μόνο 576ρ.
Υπάρχουν 2ης ποιότητας καλώδια hdmi, όπως ήταν παλιά ορισμένα scart που δεν είχανε πχ και τις 21 ακίδες πάνω ?

Oπα τότε δεν εχουμε το ιδιο πρόβλημα.. Εμενα κλειδώνει κανονικα στα 720p/1080i

Καλημέρα σε όλους,

Εγώ επαναφέρω το θέμα 1080p μέσω VGA. Τελικά είναι δυνατόν μέσω powerstrip.(http://pixelmapping.wikispaces.com/Sony+TVs) Εδώ αναλυτικά οι τιμές που χρειάζονται: http://www.avforums.com/forums/showthread.php?p=4253712&highlight=powerstrip#post4253712 Ι δοκιμή έγινε σε 40αρα, ελπίζω να βρώ λίγο χρόνο και να την δοκίμάσω στην 46αρα μου.. Μέχρι στιγμής παραμένω στο 1360*768 γιατι μετά βίας τα σηκώνει τα 720 το HTPC...

Να κάνω μια ερώτηση ο άσχετος ? Τι είναι το powerstrip ?
Από laptop με όχι τόσο καλή κάρτα γραφικών (MOBILITY RADEON Χ300) γίνεται ?

Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Έχω ένα (φθηνό) Dvd Player Lg συνδεδεμένο μέσω hdmi στη θέση 1. Έχω ήχο και εικόνα κανονικά, αλλά στο hdmi refresh βρίσκει 0 συσκευές.

α)Φταίει το καλώδιο...
β)Το Lg που δεν είναι v 1.3...
γ)ο ανάδρομος ερμής

Πέρα από την πλάκα καμμιά ιδέα ???:idea:

Η τηλεοραση αναγνωριζει μονο συσκευες που εχουν Bravia Sync. Aρα μονο Sony και μοντελα που υποστηριζουν την λειτουργια αυτη.

Τα υπολοιπα λειτουργουν κανονικα αλλα δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις τις εξτρα δυνατοτητες οπως το να ανοιγεις το DVD και να ανοιγει η τηλεοραση μονη της κτλ.

Παιδιά γεια σας!Πρώτο μου post στο forum.Postάρω εδώ για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα,αφού έχει και σχέση με την W4000.

Εδώ και λίγες μέρες είμαι σε ψάξιμο για τηλεόραση.Η χρήση που τη θέλω είναι για να βλέπω τηλεόραση,μπάλα και μπορεί κανά PS3 και ταινίες Blu-ray.Η απόσταση θέασης θα είναι 2-3 μέτρα.Λέω να πάω για 40".Πιστεύετε θα είναι μεγάλη για τις χρήσεις που τη θέλω?Θα 'θελα να έχει καλή εικόνα και καλές επιδόσεις για όλες τις χρήσεις που προορίζεται.

Από το ψάξιμο έχω καταλήξειι μάλλον σε Sony.Είμαι ανάμεσα σε KDL-40W4000 και KDL-40X3500.Θα μπορούσε να μου πει κάποιος αν η W4000 έχει τόσο μεγάλη διαφορά σε εικόνα όσο έχει στην τιμή με την X3500.

Αν γίνεται απαντήστε γρήγορα γιατί αύριο (δηλαδή σήμερα) μπορεί να πάω για την αγορά.

Ευχαριστώ!

Καλώς ήρθες στο φόρουμ φίλε.

Όσον αφορά την απόσταση είσαι ΟΚ σε γενικές γραμμές. Από τα 2 μέτρα μάλλον θα σε ενοχλήσει το τηλεοπτικό σήμα (ειδικά αν δεν έχεις καλή λήψη), αλλά θα χαρείς τα DVD, BR και το gaming. Στα 3 μέτρα νομίζω πως είσαι ΟΚ και με τηλεοπτικό σήμα.

Για το δίλημμα μεταξύ W4000 και Χ3500 μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις αφού δεις και τις δύο. Η Χ3500 είναι καλύτερη, αλλά η W4000 είναι πιο "value" αγορά. Επίσης σίγουρα οι όποιες διαφορές θα είναι αισθητές γιατί η απόσταση θέασης σου είναι σχετικά μικρή.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για την άμεση απάντηση!

Τηλεοπτικό σήμα έχω πολύ καλό.Λες να με ενοχλήσει πολύ στα 2 μέτρα;Βασικά 2 μέτρα απόσταση θα έχω όταν κάτσω στη θέση του καναπέ που είναι πιο κοντά στην τηλεόραση.Αν κάτσω στην πιο μακρινή θα είναι 3 μέτρα.Αυτό γίνεται γιατί οι καναπέδες στο σαλόνι δεν είναι απέναντι απο την τηλεόραση αλλά είναι κάθετοι στις δύο πλευρές της τηλεόρασης (πιο μακριά από αυτές βέβαια),αν καταλαβαίνεις.

Η X3500 δηλαδή εκτός από HD,θα είναι καλύτερη απο την W4000 και σε τηλεοπτικά κανάλια,SD;

Η X3500 δηλαδή εκτός από HD,θα είναι καλύτερη απο την W4000 και σε τηλεοπτικά κανάλια,SD;

Δεν έχω δει την W4000 σε σπίτι για να έχω ξεκάθαρη απάντηση.

Θεωρητικά μιλώντας οι διαφορές θα είναι κυρίως σε τηλεοπτικά και SD λόγω καλύτερης επεξεργασίας της Χ. Σε 1080p αμφιβάλλω αν έχουν σημαντικές διαφορές αφού έχουν παρόμοια χρωματική απόδοση, μαύρο και χειρισμό 24fps.

Last edited:

Βασικά σε 1080p η κύρια διαφορά που ξέρω είναι τα 100Hz και έχω ακούσει ότι φαίνεται πολύ η διαφορά σε αυτόν τον τομέα.

Εδώ η W4000 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1117076 αν δεις έχει δυναμική αντίθεση 33000:1,ενώ εδώ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1023276 η X3500 έχει 18000:1.Αυτό σημαίνει ότι η W4000 έχει μεγαλύτερη αντίθεση από την X;

Κάτι τελευταίο,μπορείς να μου πεις τι δοαφορά έχει η X3500 από την X3000;

Τα 100Hz δεν παίζουν ρόλο σε HD ταινίες. Παίζει ρόλο η 24fps λειτουργία που έχουν και οι δύο. Τα 100Hz βοηθάνε σε DVD και κυρίως σε τηλεοπτικό σήμα, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη θολούρα σε κίνηση.

Η αντίθεση των δύο πρέπει να είναι παρόμοια, γιατί έχουν παρόμοιο μαύρο. Οι εργοστασιακές τιμές δεν είναι καν ενδεικτικές.

Νομίζω οι διαφορές Χ3500 και Χ3000 είναι καθαρά σχεδιαστικές. Κάποιος που ξέρει καλύτερα θα μας ενημερώσει.

Παιδιά γεια σας!Πρώτο μου post στο forum.Postάρω εδώ για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα,αφού έχει και σχέση με την W4000.

Εδώ και λίγες μέρες είμαι σε ψάξιμο για τηλεόραση.Η χρήση που τη θέλω είναι για να βλέπω τηλεόραση,μπάλα και μπορεί κανά PS3 και ταινίες Blu-ray.Η απόσταση θέασης θα είναι 2-3 μέτρα.Λέω να πάω για 40".Πιστεύετε θα είναι μεγάλη για τις χρήσεις που τη θέλω?Θα 'θελα να έχει καλή εικόνα και καλές επιδόσεις για όλες τις χρήσεις που προορίζεται.

Από το ψάξιμο έχω καταλήξειι μάλλον σε Sony.Είμαι ανάμεσα σε KDL-40W4000 και KDL-40X3500.Θα μπορούσε να μου πει κάποιος αν η W4000 έχει τόσο μεγάλη διαφορά σε εικόνα όσο έχει στην τιμή με την X3500.

Αν γίνεται απαντήστε γρήγορα γιατί αύριο (δηλαδή σήμερα) μπορεί να πάω για την αγορά.

Ευχαριστώ!

Mε δεδομενη την μεγαλη διαφορα στην τιμη και επειδη μιλαμε για 40" θα σου ελεγα να παρεις την W.

Kαι οι δυο τηλεορασεις εχουν κορυφαια αντιθεση και χρωματα και πολυ καλη εικονα με οποιοδηποτε σημα , ακομα και σε τηλεοπτικο.

Η κυρια διαφορα τους ειναι τα 100 Hz που ομως δεν θα δεις ευκολα την χρησιμοτητα τους στις 40" , και οτι η Χ3500 εχει πιο πολλες ρυθμισεις για το τηλεοπτικο σημα ωστε να την φερεις στα μετρα σου, αλλα και η W εχει κορυφαια εικονα σε τηλεοπτικο σημα ετσι και αλλιως.

Γιάννη ξενυχτάμε στην W?

Πάντως για ξενύχτι ΣΚΑΙ.... τέλειο σήμα και απίστευτη κίνηση! Κατά τις 1.15 φτιάχνει πολύ σου λέω!

Μετα απο τρεις ημερες νομιζω οτι πλεον μπορω να εχω ξεκαθαρη αποψη.

Με αυτο βεβαια που θα πω θα στεναχωρησω τον φιλο μου τον Smooth αλλα τελικα η W4000 ειναι καλυτερη απο την D3000 και σε τηλεοπτικο σημα. Ο συνδυασμος πολυ καλου scaling με φυσικα χρωματα και υψηλη πραγματικη αντιθεση κανει ακομα και το σκατοσημα της NOVA να φαινεται αρκετα καλο.

Κι εγώ αυτό νομίζω.Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι ακόμα για το ποια θα πάρω είναι η πολύ μεγάλη διαφορά τιμής για τις λίγες διαφορές που έχουν.Βασικά ήθελα να έχω το 100Hz γιατί τα καινούργια μοντέλα που θα βγουν θα έχουν 120Hz και επειδή μάλλον αυτή που θα πάρω θα την κρατήσω πολύ καιρό,δεν θέλω να μείνω πολύ πίσω στην τεχνολογία.Μπορεί να πω στο μέλλον "έπρεπε να περιμένω λίγο να πάρω για να έχω καλύτερη εικόνα".Είναι και αυτό το design της X3500 που μου αρέσει πολύ!Αν πάρω την W4000 θα έχω και δυνατότητα για αγορά PS3 και κανά καλό έπιπλο για να βάλω την TV και το PS3,ενώ αν πάρω την X3500 θα ζοριστώ πολύ περισσότερο.

Πάντως ότι πάρω θα το πάρω το απόγευμα μάλλον!Θα πάω τώρα να δω διαφορές στην εικόνα και το απόγευμα για την αγορά.

Παρεπιπτόντως,μήπως ξέρετε πότε θα βγουν οι καινούργιες κυκλοφορίες της Sony?Σε τι τιμές θα κυμαίνονται?Λέτε να αξίζει να περιμένω για μειώσεις τιμών?

Oι τηλεορασεις των 100 Hz λειτουργουν και στα 120 Ηz , απλως τα 100 ειναι διπλασια του 50 Hz που ειναι το Ευρωπαικο συστημα PAL ενω τα 120 ειναι διπλασια του 60 Hz που ειναι το Αμερικανικο συστημα NTSC.

οι W4000 που συναρμολογουνται? μια χωρας ειναι η προελευση?