SONY Bravia W4000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SONY Bravia W4000

Θα πρότεινα στους συμφορουμίτες κατόχους της τηλεόρασης, να δοκιμάσουν πρώτα τις ρυθμίσεις που ανέβασε ο φίλος Yperion στο post #1533 (το sharpness, ας το βάλουν και υψηλότερα αν τους ικανοποιεί περισσότερο, βασικό είναι όμως κάτι adv. contrast enhancer, digital noise reduction, mpeg noise reduction, κτλ. να είναι στο off) και μετά να συνεχίσουμε την κουβέντα. Αλοιφή το upscaling της W4000 δεν το λες, κάτι έχεις κάνει στραβά... Της W2000, ναι, εκείνο ήταν όντως αλοιφή και εκεί θα συμφωνούσα μαζί σας.

Πάντως, μην ξεχνάμε πως μιλάμε πάντα για σήμα SD, ανάλυσης 430 Χ 576 στα αναλογικά κανάλια και 720 Χ 576 στα ψηφιακά και στο DVD. Ό,τι και να κάνεις, στα μεγέθη των σημερινών τηλεοράσεων, δεν πρόκειται να φανεί σαν HD...

Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

...Προσπαθω να καταλαβω γιατι ειλικρινα εγω δεν βλεπω αυτα τα πραγματα , .....

Μήπως παίζει ρόλο, ότι εσύ βλέπεις από NOVA με τον δέκτη PACE που κάνει upscaling μέσω της HDMI???...ενώ οι υπόλοιποι βλέπουν από αναλογική μετάδοση με λήψη από μια απλή επίγεια κεραία στη ταράτσα????...δεν ξέρω, ρωτάω...:nounder:...σε αυτή τη περίπτωση συγκρίνονται δύο ανόμοια πράγματα, άλλο το upscaled δορυφορικό μέσω HDMI και άλλο το απλό επίγειο RF σήμα, μέσω ταράτσας...

Υ.Γ.:..είχα διαβάσει στο section των δορυφορικών ότι ο PACE κάνει καλό upscaling, είναι καλός???

...-bye-

Re: Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Ναι οντως εχω τον PACE αλλα τον εχω συνδεδεμενο και μεσω scart και μεσω ΗDMI ταυτοχρονα. Στην πρωτη περιπτωση δινει 576p και στην δευτερη 1080i αλλα η διαφορα στην εικονα ειναι ελαχιστη εως καθολου. Δηλαδη ειτε κανει upscaling η τηλεοραση ειτε ο δεκτης ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα.

Απο οτι ελεγε καποτε ο ΑlexT οντως ο PACE εχει καλο upscaling αλλα νομιζω οτι απλα ισως ο φιλος βλεπει την τεραστια διαφορα λογω της μεταβασης απο τις 21" στις 40". Τέσσερις φορες μεγαλυτερη επιφανεια θεασης δηλαδη.

Γεία σας σε ολους,

Ειμαι ευτυχης κατοχος της KDL32W4000 εδώ και μια εβδομαδα, μαλιστα σε ιδιαιτερα συμφερουσα τιμή των 700,00 απο την Expert (Το προιον ήταν εξαντλημένο). Η τηλεόραση πραγματικά ειναι άπαιχτη.

Σχετικά με τον ανταγωνισμό θα ήθελα να επισημάνω ότι σημαντικό ρόλο στην αποφάση μου ήταν ο ενσωματομένος δέκτης mpeg4 που έχει.

Υπ'οψιν ότι είναι η μονο 32αρα στην αγορά αυτη την στιγμή με τον εν λόγω δέκτη, οπότε λύνεις αμέσως το θέμα της λήψης των νέων επίγειων εκπομπών.

Βέβαια η απεικόνηση είναι κορυφαία σε όλα τα είδη (SD, HD, PC), την συστήνω ανεπιφύλακτα είναι η κορυφαια value for money αγορά αυτην την στιγμή με το κύρος της Sony !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Ναι οντως εχω τον PACE αλλα τον εχω συνδεδεμενο και μεσω scart και μεσω ΗDMI ταυτοχρονα...

Άρα συγκρίνετε ανόμοια πράγματα, με άλλο τρόπο βλέπουν τηλεοπτικό ο anavatis και ο dxlgr και άλλο τρόπο εσύ, (είτε συνδέεις με scart, είτε με HDMI) ...όπως αναφέρεις στο post # 1557, 'Πολλες φορες φταιει και το αρχικο σημα σε οτι βλεπουμε.'...οπότε για να δουν την ίδια εικόνα με σένα πρέπει να έχουν:

α) Δορυφορική εγκατάσταση με λήψη Hotbird..

β) Συνδρομή στη NOVA...

γ) Δορυφορικό δέκτη Ηigh Definition (PACE 810) με δυνατότητα upscale 1080i, μέσω HDMI..

..όλα τα παραπάνω είναι ίδια με μια κεραία στη ταράτσα????...δεν ξέρω, ρωτάω..:nounder:

Υ.Γ.: Thanks...-bye-...βρήκα και την συμβουλή που σου είχε δώσει ο AlexT...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=28667&highlight=PACE

....για να λέει (post # 9)...

'Ο Pace προσφέρει την καλύτερη εικόνα απο τους περισσότερους HD δέκτες και σε ποιότητα κατασκευής και υλικών, είναι ανώτερος απο πολλούς άλλους.'

...κάτι θα ξέρει παραπάνω από εμάς.

Χρηστο ο αλλος φιλος αναφερει τα εξης...

Βέβαια η απεικόνηση είναι κορυφαία σε όλα τα είδη (SD, HD, PC), την συστήνω ανεπιφύλακτα είναι η κορυφαια value for money αγορά αυτην την στιγμή με το κύρος της Sony !

Ειναι προφανως και θεμα γουστου , η πως το καθε ματι αντιλαμβανεται την κινηση και την χρωματικη παλεττα. Δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως.-bye-

Απάντηση: SONY Bravia W4000

Γιάννη μου, είτε δεν κατάλαβες τι θέλω να πω...... ή εγώ δεν το έθεσα σωστά...

..δεν μιλάω για την απόδοση της W4000 σε τηλεοπτικό...μιλάω για το δικό σου τηλεοπτικό, αυτό που βλέπεις εσύ και πολύ άλλοι που έχουν την ατυχία να μην έχουν καλό επίγειο σήμα RF στη περιοχή τους και υποχρεώνονται να βλέπουν μέσω NOVA (με την αντίστοιχη συνδρομή), κάτι το οποίο ήδη πληρώνουν (λογαριασμό της ΔΕΗ) χωρίς να το έχουν...

...άλλο το τηλεοπτικό με τον τρόπο που το λαμβάνεις εσύ και άλλος ο τρόπος που το λαμβάνουν οι φίλοι anavatis και dxlgr...το ίδιο θα ίσχυε για οποιαδήποτε τηλεόραση.......... πστεύω να συμφωνείς ότι δεν είναι τα ίδια πράγματα....

...για παράδειγμα πολλοί φίλοι με διάφορες τηλεοράσεις έχουν αναφέρει ότι στα κοινά κανάλια της NOVA με τα επίγεια (ET1 NETSTAR, ANT1) έχουν καλύτερη εικόνα από επίγεια μετάδοση παρά από τη δορυφορική...

Υ.Γ.: Επαναλαμβάνω....δεν αφορά την W4000...διάβασα και την άποψη τoυ φίλου dimpappathe για την 32άρα, καλορίζικη (Δημήτρη, υποθέτω)....-bye-

Re: Απάντηση: SONY Bravia W4000

Και η δικη μου αποψη ειναι οτι το καλο αναλογικο σημα δεν μπορει να το φτασει η NOVA τουλαχιστον για την συντριπτικη πλεοψηφια των καναλιων της. Μονο Alter , Σκαι και Alpha και μερικες φορες και το Jetix δειχνουν πραγματικα καλη εικονα (με τον PACE μιλαμε παντα). Tα υπολοιπα ειναι απο μετρια πχ. ΜΕGA εως για τα μπαζα πχ. ΑΝΤ1 , STAR.

Ομως εγω εχω NOVΑ επειδη μενω σε περιοχη που τα αναλογικα καναλια ειναι γεματα παρασιτα και μονο σε 14-21" CRT (το πολυ) ειναι η εικονα ικανοποιητικη. Ισως το ιδιο να συμβαινει και με τον φιλο που εχει προβλημα...τι να πω?

Παιδιά, με τα θέματα auto-dimming, clouding και κάποιους που έλεγαν ότι αργεί να βρει τι συσκευές υπάρχουν συνδεδεμένες σε hdmi, τι παίζει;

Είναι προβλήματα ή περισσότερο μικρο-ενοχλήσεις που φτιάχνονται;

Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Εννοουν οτι αν την παρατηρησεις απο εντελως πλαγια βλεπεις την εικονα.

Η συγκεκριμενη εχει πανελ S-PVA που εχει απο τις καλυτερες γωνιες θεασης , μεχρι τις 60 μοιρες απο το κεντρο ανετα βλεπεις τηλεοραση , αν και σιγουρα το καλυτερο ειναι να μην καθεσαι υπο μεγαλη γωνια.
Παιδια επανέρχομαι να επιβεβαιώσω το εξης: Eχω την 47 7000 και πηγα στου Buda να δω την 46W4000. Διαπιστωσα αναμφισβήτητα οτι εχει καλυτερη αντιθεση, καλυτερα μαυρα δλδ ακομα και οταν "πιεζα" αλλαζωντας γωνιες θεασης, παντα σε σχεση με τη δικη μου.

Παιδιά, με τα θέματα auto-dimming, clouding και κάποιους που έλεγαν ότι αργεί να βρει τι συσκευές υπάρχουν συνδεδεμένες σε hdmi, τι παίζει;

Είναι προβλήματα ή περισσότερο μικρο-ενοχλήσεις που φτιάχνονται;

Προβλημα με auto dimming δεν εχω ακουσει , αλλωστε μπορει καποιος να βαλει τον αισθητηρα φωτος (Light sensor) στο off.

Clouding γενικα δεν εχει ακουστει οπως με την W4500 , η δικια μου εχει ελαχιστο που το βλεπεις μονο με σβηστα φωτα και με εντελως μαυρη οθονη υπο γωνια. Δεν φαινεται σε οποιαδηποτε νορμαλ χρηση.

Στις συσκευες HDMI δεν αργει απλως βγαζει μια μπαρα με πληροφοριες στο πανω μερος που ειναι λιγο εκνευριστικη αλλα μετα απο 2-3 δευτερα φευγει μονη της.

Ωραία, ευχαριστώ Yperion :)

Αυτό που είπα για το auto dimming ήταν γιατί διάβασα ότι κάποιες εκδόσεις της τηλεόρασης είχαν επιλογή για auto dimming on / off, και απλά ήθελα να δω τι παίζει. Προφανώς αυτή η επιλογή που λες και εσύ μάλλον θα είναι.

Κατατοπιστικότατος ^^

Μετα απο 7 μηνες συμβιωσης με την κυρια 40W4000 εχω να πω τα εξης.
Δεν εχω μετανιωσει καθολου για την αγορα, αλλα ακομα και τωρα θα τη συστηνα σε καποιον. Στα τηλεοπτικα καναλια ενω διαβαζα τα καλυτερα στην αρχη με απογοητευσε. Δεν ηταν οπως το περιμενα, ειχε θολουρα σκιες περιγραμματα κλπ. Δεν με ενοχλουσε ιδιαιτερα γιατι βλεπω κυριως δορυφορικα προγραμματα μεσω του astra που η εικονα ειναι ολα τα λεφτα.
Ακομα και τα ψηφιακα της ερτ σε σχεση με τα δορυφορικα ειναι χαλια. Μαλλον λογω μεγαλης συμπιεσης. Ευτυχως συντομα αλλαχτηκε η κεραια της πολυκατοικιας και εγινε το θαυμα. Οσα λεγοταν για τα τηλεοπτικα αρχισαν να εχουν βαση και η εικονα κυριολεκτικα μεταμορφωθηκε. Και να φανταστειτε βλεπω απο τα 2 μετρα.
Για το dvd μεσω hdmi δεν εχω να κανω καμια παρατηρηση. Αψογο. Full HD ακομα δεν εχω δει.
Επισης το καλο ειναι οτι σε καθε θυρα φτιαχνεις οπως θες τις ρυθμισεις. Ετσι αφου πειραματιστηκα με διαφορες δικες σας ρυθμισεις κατεληξα στις εξης δικες μου.
Τηλεοπτικα.
Λειτουργια εικονας -κανονικη
ευκρινεια-5
αντιθεση -85
φωτεινοτητα-41
χρωμα -48
Θερμοκρασια χρωματος- ουδετερο
καθαροτητα -8
μειωση θορυβου- αυτοματημειωση θορυβου mpeg -οχι
προηγμενη βελτιωση αντιθεσης- μικρη
ζωντανο χρωμα - χαμηλο
χρωματικο ευρος- ευρυ

Εγω εχω ευκρινεια και καθαροτητα στο 0 , θερμοκρασια χρωματος θερμο 2.

Μειωση θορυβου , βελτιωση αντιθεσης κτλ. ολα στο off.

Παιδιά, η τηλεόραση έχει προβλήματα σε σύνδεση hdmi με pc; Διαβάζω ότι

1) Δε μπορείς να κλείσεις sharpening + post processing effects όταν κάνεις χρήση pc με αποτέλεσμα να φαίνονται ψιλοχάλια τα γράμματα - εικονίδια κλπ

2) Ότι δε μπορείς να κεντράρεις την εικόνα 100% στην οθόνη, θα χάνεις δηλ 1 γραμμή πίξελς, κάτι τέτοιο.

Την χρησιμοποιεί κανένας σαν οθόνη PC με σύνδεση hdmi να μου πει;

Γιατί κοντεύω να τρελαθώ, θέλω 1 οθόνη να κάνει για:

1 - Οθόνη για Pc (και λίγο pc gaming)

2 - Οθόνη για xbox 360

3 - Οθόνη για να βλέπω λίγη μπαλίτσα σε SD τηλεοπτικό σήμα.

Και δε μπορώ να βρώ ΟΥΤΕ 1 που να κάνει και τα 3 απροβλημάτιστα. Έχω αρχίσει να απελπίζομαι και σκέφτομαι μήπως τελικά πάρω κανα 24-26 μόνιτορ για pc και καμιά 42 απλή τηλεόραση για τα υπόλοιπα, αλλά είναι κρίμα ρε γμτ.........

Λεφτά ως 1300 ευρώ.

Last edited:

Αυτα ολα που τα διαβασες?

Σε PC δεν εχω εμπειρια , αλλα εφοσον δινει καποιος 1920x1080 απο την καρτα γραφικων μου φαινονται υπερβολικα ολα αυτα τα προβληματα.

Σε ΧΒΟΧ 360 εννοειται οτι δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα.

Σε ξένες ιστοσελίδες...

Μου φαίνεται αν δε βρω κανα laptop με dvi τουλάχιστον έξοδο και δε δοκιμάσω την τηλεόραση στα μαγαζιά δε θα βγάλω άκρη...

Αν την χρησιμοποιεί πάντως κάποιος απο δω για χρήση PC, ας πει τις εντυπώσεις του...μπας και με γλυτώσει από κόπο και χάρες σε γνωστούς...^^

Κανονικά θα πρεπε στα review να αναφέρουν και τι παίζει με την χρήση σαν οθόνη pc ρε γμτ, αφού υποστηρίζεται σαν χαρακτηριστικό θα πρεπε να το τσεκάρουν...

Και γω στην ίδια φάση με τον garret είμαι (κυρίως fullhd με pc) αν εξαιρεθεί το pc gaming.
Yperion με component το 360 το χεις δοκιμάσει? Και έχει διαφορές με την hdmi σύνδεση? (φοβάμαι το upscaling, γιατί τα περισσότερα παιχνίδια του 360 τρέχουν σε αναλύσεις χαμηλότερες του 720) Πάντως σχετικά με τη χρήση για pc, νομίζω ότι αν συνδέσεις την είσοδο hdmi της τηλεόρασης με την έξοδο hdmi της κάρτας γραφικών του pc, την αναγνωρίζει ως μια ακόμα hdmi συσκευή. Νομίζω, ίσως κάποιος άλλος μας έδινε τα φώτα του.
2 ακόμη απορίες.

1.Για 2.2μ (και κάτι λιγότερο) πάμε 40άρα ή 46άρα?
2.Περί sd. Επειδή κοιτάζω και την α656 της σάμσουνγκ (απουσία clouding και bb), για ΝΕΤ είμαι καλυμμενος λόγω mpeg-2, αλλά με τα άλλα κανάλια τι γίνεται? Από πότε τα άλλα κανάλια θα εκπέμπουν σε mpeg-4? ( άρα και σε 16:9?) Δλδ σε κανά 2 χρόνια μπορεί το τσλ να το πάρει το μέγκα πχ. Θα προβάλλουν και σε mpeg-2 αυτά?

Και γω στην ίδια φάση με τον garret είμαι (κυρίως fullhd με pc) αν εξαιρεθεί το pc gaming.
Yperion με component το 360 το χεις δοκιμάσει? Και έχει διαφορές με την hdmi σύνδεση? (φοβάμαι το upscaling, γιατί τα περισσότερα παιχνίδια του 360 τρέχουν σε αναλύσεις χαμηλότερες του 720) Πάντως σχετικά με τη χρήση για pc, νομίζω ότι αν συνδέσεις την είσοδο hdmi της τηλεόρασης με την έξοδο hdmi της κάρτας γραφικών του pc, την αναγνωρίζει ως μια ακόμα hdmi συσκευή. Νομίζω, ίσως κάποιος άλλος μας έδινε τα φώτα του.
2 ακόμη απορίες.

Μεσω HDMI το ΧΒΟΧ δινει 1080p oποτε δεν χρειαζεται η τηλεοραση να κανει upscaling.

Στα 2,2 μετρα (αν και size does matter) μια 40" θα σε καλυψει νομιζω.

Kατα την γνωμη μου η W4000 ειναι ανωτερη απο την Α656 σαν εικονα κυριως λογω των χρωματων που ειναι πιο ρεαλιστικα και οχι υπερβολικα.