sony dh500 μια βοηθεια

dragon7

New member
12 November 2009
23
STRDH500_1.png
STRDH500_2.png

παιδια πηρα ενα sony dh500 αλλα δεν ηξερα οτι δεν μεταφερει κ ηχο απο το hdmi.

τωρα τι κανω?

θελω να συνδεσω ps3,x360 k dvd.πως θα τα συνδεσω?

τελικα μεταφερει ηχο apo ta hdmi?

εαν συνδεω τα hdmi στον ενισχυτη εχω απωλεια εικονας?πως μπορω να ακουω τον ηχο απο τα καναλια απο τα ηχεια?η tv μου einai h samsung 40b650..........eyxaristw k mprabo gia thn kalh δουλεια σας....!!!!

Last edited by a moderator:
Απάντηση: παιδια βοηθεια με sony dh500

Κατά αρχήν καλώς ήρθες.
Από ότι είδα στις προδιαγραφές του AV που διάλεξες διαθέτει
2 εισόδους optical & 1 coax.
http://www.sony.gr/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dh500#pageType=TechnicalSpecs

Λοιπόν συνδέεις την samsung με RCA στην αναλογική είσοδο ήχου του ενισχυτή.
Το PS3 στην μία optical & το Χ360 στην άλλη.
Μένει η ομοαξονική που θα στείλεις το DVD (που ελπίζω να διαθέτει coax) και τέλος.
Αυτά όσο αφορά τον ήχο από της πηγές σου.

Για την εικόνα ή βάζεις PS3 - X360 & DVD απευθείας στην Samsung
ή τα συνδέεις επάνω στον AV και μετά αυτόν με την TV.

Ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε,
Χρήστος -bye-

ok.....eyxaristw gia tis symboules sas.......alla to x360 pou den exei optiki pos tha ginei na peraso hxo apo ton enisxyth?ean syndeso thn tv me optical kai to x360 sto hdmi ths tv tha kano tipota?h tv exei 1 eksodo optical kai o enisxyths 2 eisodous...........!!!!pano ston enisxyth thelo na peraso kai na exo hxo......ps3.......x360.....dvd.....k na akouo k ta kanalia apo ta hxeia toy enisxyth......?pos tha kano tis syndeseis?eyxaristo k pali...!!!

Απάντηση: Re: sony dh500 μια βοηθεια

ok.....eyxaristw gia tis symboules sas.......alla to x360 pou den exei optiki pos tha ginei na peraso hxo apo ton enisxyth?ean syndeso thn tv me optical kai to x360 sto hdmi ths tv tha kano tipota?h tv exei 1 eksodo optical kai o enisxyths 2 eisodous...........!!!!pano ston enisxyth thelo na peraso kai na exo hxo......ps3.......x360.....dvd.....k na akouo k ta kanalia apo ta hxeia toy enisxyth......?pos tha kano tis syndeseis?eyxaristo k pali...!!!

To XBOX διαθέτει μία AV Multi Out όπως την αναφέρει
η οποία πρέπει να είναι component+ RCA για τον ήχο.
Αν είναι έτσι συνδέεις τα RCA στον ενισχυτή στην αναλογική είσοδο ήχου που διαθέτει
και το component στην TV.
Οπότε μένουν 2 οπτικές ελεύθερες που θα χρησιμοποιήσεις
την μία για το PS3 & την άλλη για την Samsung.
Υπολείπετε το DVD που θα το στείλεις στον AV με coax.

PS Αν σου είναι εύκολο γράφε Ελληνικά για να είναι ευανάγνωστό το κείμενο.

κοιταξτε το x360 θελω να το συνδεσω με hdmi γιατι εχω δει δυνδεμενο με component και δειχνει χαλια και δεν βγαζει και 1080p...........εαν συνδεσω το hdmi απευθειας στην οθονη και απο το optical digital out της οθονης οπτικη στον ενισχυτη δεν θα μου βγαλει ηχο στον ενισχυτη?αφου θα παρει ηχο απο hdmi,δεν θα το μεταφερει στον ενισχυτη η οπτικη?..........αν οχι τοτε την οπτικη η tv τι την θελει?επισης θελω να πω οτι το χ360 elite που εχω εχει hdmi!!!

Λογικά ότι παίζει στην TV θα το ακούς και από τον ενισχυτή
από την στιγμή που την έχεις συνδεμένη.
Δεν ξέρω όμως δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο
για τον λόγο ότι δεν παίρνεις τον ήχο κατευθείαν από την συσκευή.
Δεν ξέρω αν θα βάλεις να δεις μία ταινία στο xbox
με DD ή DTS αν θα στα αποκωδικοποιήσει (που δεν το πιστεύω).
Το δοκιμάζεις και μας λες.

Με αυτήν την λογική δεν χρειάζεται να συνδέσεις καμία από τις πηγές σου επάνω στον ενισχυτή.

Last edited:
Απάντηση: Re: sony dh500 μια βοηθεια

Σε παρακαλώ να χρησιμοποιείς Ελληνικούς χαρακτήρες.....

τελικα εκανα την τοποθετηση ως εξης..........εβαλα το ps3 με hdmi στη θεση bd και οπτικη στη ιδια θεση............το χ360 στη θεση sat και απο την tv οπτικη στην θεση sat του ενισχυτη και ολα οκ............οταν το γυριζω στα καναλια επισης ακουγεται.....παιδια ευχαριστω!!!