Sony Digital Videocamera... αλλά ποια;

TZANNSPY

New member
9 May 2007
39
Καλησπέρα σε όλους,

Μετά από την απώλεια του "καλλιτεχνικού" μου σάκου (πάει η κάμερα, πάει και η φωτογραφική) είμαι σε αναζήτηση τόσο βιντεοκάμερας όσο και φωτογραφικής μηχανής.

Η προηγούμενη ήταν η SONY HANDYCAM DCR-PC109E, από την οποία ήμουν τόσο ευχαριστημένος -παρά την ηλικία της- που δεν θα την άλλαζα, ειδικά μέσα στην κρίση, αν δεν χαλούσε ή αν δεν "πέταγε"...

Η επόμενη -μάλλον- θα είναι πάλι της SONY, χρηματικό όριο έχω τα ~550 ευρώ, αν αξίζει να τα δώσω σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις.

Οι υποψήφιες νύφες είναι οι εξής:

- Sony Digital Videocamera HDR-CX115E Black ~310 ευρώ
- Sony Digital Videocamera HDR-CX130 Black ~450 ευρώ
- Sony Digital Videocamera HDR-XR160E ~500 ευρώ
- Sony Digital Videocamera HDR-PJ10 ~540 ευρώ

Κάθε πρόταση, ειδικά αν περιέχει λεπτομέριες, είναι καλοδεχούμενη αν όχι απαιτητέα!!! :ears:

Επίσης για να μην ανοίγω και άλλο θέμα σχετικά με την φωτογραφική, η Nikon Digital Camera D3100 Kit (18-55mm VR) είναι καλή περίπτωση για κάποιον νέο στο χώρο των DSLR ;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

καλημέρα, γιατί επιλέγεις μόνο σονυ? καλύτερες οι πανασονικ και ειδικά η sd90. Στο αμαζον αγγλίας παει κάπου 410 ευρώ

Καλησπέρα!

Αν θες πές λίγο τί είχες πρίν και τί σκοπεύεις να τραβάς με τα νέα προκειμένου να ξέρουμε λίγο καλύτερα τί να σου προτείνουμε. Γενικά είχες και πριν DSLR ή θα είναι αυτή η πρώτη σου? Θες να πας σίγουρα σε μια λογική δυο μηχανών ή θα βολευόσουν με μια που να καλύπτει και τις δύο ανάγκες?

Στάθηκα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τυχερός, αφού βρήκαν το βαλιτσάκι με τον φωτογραφικό εξοπλισμό και μου το παρέδωσαν άθικτο!!!

Παρόλα αυτά η απόκτηση μιας DSLR -της πρώτης μου, όπως γράφω και πιο πάνω- ακόμα τριγυρίζει στο μυαλό μου...

Οπότε το δεύτερο ερώτημα παραμένει το ίδιο: η Nikon Digital Camera D3100 Kit (18-55mm VR) είναι καλή περίπτωση για κάποιον νέο στο χώρο των DSLR σαν εμένα;;;

Η προηγούμενη ή πιο σωστά η παλιά μηχανή είναι μια compact Cyber-shot της SONY άρα κάθε μέτρο σύγκρισης είναι άκυρο και άτοπο.

Όσο αφορά τη χρήση, πέρα από τα βασικά, θα την καθορίσει η μηχανή κι όχι το αντίστροφο.