Sony DSLR A580

Την D60 την θεωρώ επιεικώς μέτρια μηχανή. Γνώμη μου. Μην πυροβολείτε οι κάτοχοι. Όχι, δεν την ξεπέρασα, απλά δεν την "γουστάρισα" ποτέ.

Δεν θέλω να ασχοληθώ με την φωτογραφία όπως παλιά. Θέλω να βγάζω φωτογραφίες με μία καλή μηχανή, χωρίς να αγχώνομαι, μια μηχανή που να συγχωρεί τα λάθη του ερασιτέχνη - άσχετου χρήστη, αλλά και που να έχει κάποιες δυνατότητες, όπως η γρήγορη εστίαση και η ταχύτητα λήψης, για την σπάνια περίπτωση που θα τα χρειαστώ. Δυστυχώς ο ελεύθερος χρόνος είναι δυσεύρετος και η ανάγκη για να ξεφεύγω αλλιώς, μεγαλύτερη από το "φωτογραφικό σκουλήκι" που με τρώει.

Για να σας προλάβω, δεν θέλω κόμπακτ μηχανή. Έχω.

Όταν λέω ότι δεν θα εξαντλήσω τις δυνατότητες της όποιας μηχανής, εννοώ ότι δεν κάνει μόνο η μηχανή τον φωτογράφο, άρα δεν υπάρχει λόγος για μένα, αγοράς μηχανής κατηγορίας 60D ή D7000, εκτός αν σώνει ( τυχαίο; δεν νομίζω...):flipout: και καλά θέλω Νικον ή Κανον . Δεν αναφέρω την Πενταξ, γιατί δεν έχει το πρεστίζ των άλλων δύο, παρά το γεγονός ότι κατά γενική ομολογία η Κ5 είναι η καλύτερη στην κατηγορία.

Χαίρομαι για την συμμετοχή στο θρεντ, ανθρώπων, που και γνώσεις αλλά και πείρα διαθέτουν και σας ευχαριστώ.-bye-
 
Ας πω κι εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου.

Οι τηλεφακοί στο σύστημα SONY και σε εκείνο της PENTAX είναι πονεμένη ιστορία. Έχουν διπλάσια και βάλε τιμή σε σχέση με αυτά που αξίζουν σε σχέση με τους αντίστοιχους CANON/NIKON. Ουσιαστικά αποτελούν σημαντικό λόγο να αλλάξει κανείς σύστημα.

Από την άλλη οι CANON 70-200 2.8 L IS II/70-200 4.0 IS /NIKON 70-200 2.8 VR II δεν έχουν σχέση με τους αντίστοιχους φακούς χωρίς σταθεροποίηση, ούτε με αυτούς που αντικατέστησαν. Είναι φακοί σχεδιασμένοι για να μπορέσουν να δουλέψουν όσο το δυνατόν καλύτερα είτε σε FF με εντελώς ανοιχτό διάφραγμα στα άκρα του καρέ, και σε APSC με πολύ πολύ υψηλές πυκνότητες φωτοστοιχείων. Αν θέλει κανείς το απόλυτο, το πληρώνει.
 
Την PENTAX την εκτιμώ συνολικά ως εταιρεία. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη SONY. Έχω φάει παπάρες από τη συγκεκριμένη εταιρεία σε διάφορες κατηγορίες προιόντων με δικαιολογίες του στυλ "ας πρόσεχες".

Ειδικά για τις DSLR και την επιτυχία (τη λαμπρή επιτυχία) του συστήματος ΝΕΧ θα ήμουν πολύ πολύ επιφυλακτικός να αγοράσω σύστημα SONY. Θεωρώ ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί απλώς να το σταματήσει, έτσι για να στρέψει ακόμη περισσότερες πωλήσεις στο NEX ή στη μοντούρα της ΝΕΧ και με επαγγελματικό σώμα. ΝΕΧ μπορεί να πάρω, αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες SONY A δεν το σκέφτομαι καν.....
 
Καλά μωρέ, Zeiss υπάρχουν και για Canon/Nikon.....σιγά! :D
Το θέμα είναι πως η Sony εμφανίστηκε ως κομήτης στην ψηφιακή εποχή, χωρίς καμμία προϊστορία στη φωτογραφία. Αυτό φάνηκε απο τα πλέον ηλίθια σε σχεδίαση μοντέλα (828 και 707 αν θυμάμαι καλά που έμοιαζαν με βέσπες)
Η εξαγορά της Minolta της έσωσε το prestige.
Kακά τα ψέμματα, στον επαγγελματικό χώρο οι πιθανότητες να κερδίσει κάτι τι, ένα μερίδιο της αγοράς, είναι μηδαμινές (Α 900 & Α 850)
Με ποια λογική θα έπαιρνε κανείς μια απο τις παραπάνω, τη στιγμή που στα ίδια περιπου ή και λιγότερα χρήματα η EOS 5D MkII είναι απείρως ανώτερη;
 
Last edited:
Στην επαγγελματικη κατηγορια μπορει, αλλα ποιος ενδιαφερεται γι αυτην ?
Εμεις δεν ειμαστε επαγγελματιες , και αυτο που μας ενδιαφερει τελικα ειναι τι προσφερει αυτη τη στιγμη η τεχνολογια και η αποδοση προς τιμη αξια τους.

Ειχα Νικον και Canon , τα καλυτερα σωματα και φακους και δεν διστασα ουτε στιγμη να "ενδωσω" στη Sony (που δεν πολυχωνευα) , οταν επιασα στα χερια μου την μικρη Nex.

Και οταν βγηκε και η Α55 , δεν διστασα να "επενδυσω" σε καλους φακους, και να εχω πια ενα αποτελεσμα που ουτε η Niκον ουτε η Σονυ μπορει να μου δωσει αυτη τη στιγμη (ειδικα στο βιντεο) .

Ειμαι γεινκα open mind, για μενα ειναι απλα εργαλεια και τιποτα παραπανω....
 
Ολα οσα γραφτηκαν πιο πανω ειναι απολυτως σωστα κατα την γνωμη μου.. απλα δεν ζηταμε ολοι τα ιδια πραγματα .

Το θεμα ειναι οτι τα δειγματα της Σονυ ειναι πολυ καλα στα νεα μοντελα και με dslrs που σε προσφορες αρχιζουν απο 199 ευρω ερχονται να καλυψουν το μεγαλο κενο που αφησε δυστυχως η Olympus σε οσους δεν διαθετουν χρηματα η πρωτοδοκιμαζουν την ψηφιακη.
Αυτη την στιγμη οι Σονυ αλφα ειναι κορυφαιες νομιζω σε τιμη/αποδοση μεχρι τα 500 ευρω για τους ερασιτεχνες που δεν σκοπευουν να επενδυσουν καποιες χιλιαδες επιπλεον σε επαγγελματικους φακους (που δεν ειναι παντα καλυτεροι αλλωστε οπτικα).
 
Γιατι 500 ευρω μονο ?

Υπαρχει αλλη μηχανη στη κατηγορια της Α55 (APC-S) και ακομη υψηλοτερης που να εχει συνολικα τετοια χαρκτηριστικα (ταχυτητα ρiπης 10fps, πολυ καλο αισθητηρα με αριστες επιδοσεις , βιντεο με Phase detection autofocus, τρομερο EVF ,GPS geottaging, μικρη κι ελαφρια , ευκρινεστατο σπαστο μονιτορ 1Κpixels, ασυρματο φλας trigger κλπ ?
To μονο που μπορω να της προσαψω (και ειναι θεμα firmware) ειναι η απουσια manual ρυθμισεων στο video.

Αν ειχε βγαλει η Canon-Nikon τετοιο μοντελο θα ειχε γινει χαμος ....
 
Eλα ντε ?-bye-

Περα απο τη πλακα, τα 10fps ειναι πραγματικα , το εχω δοκιμασει και με RAW αρχεια.
Ποσοστο επιτυχιας , πολυ μεγαλο, πανω απο 70%.

Δεν λεω βεβαια οτι αντικαθιστα αυτα τα τερατα (αν και αρχαιες για τα σημερινα δεδομενα), αλλα μεχρι 1000 ευρω(τουλαχιστον) δεν νομιζω οτι εχει αντιπαλο.
Μη ξεχνας οτι ειχα για πολυ καιρο ολες τι canon , απο 20D μεχρι 7D , και οπως ξαναειπα δε διστασα να τις αντικαταστησω με τη nex5 + A55

Μη ξεχναμε επισης , οτι δεν ειμαστε επαγγελματιες φωτογραφοι... οποτε τετοια σωματα ειναι αχρηστα για εμας.
 
Last edited:
Πραγματικά μεν, αλλά 1ον είναι σε φουλ αυτόματο πρόγραμμα (που δεν ανεβάζει μεγάλες ταχύτητες κλείστρου πχ 1/1000-2000, ακριβώς εκεί που τη χρειάζεσαι για να σταματήσεις κίνηση) και 2ον δεν έχεις εποπτεία στο σκόπευτρο του θέματός σου.
6fps είναι στην πράξη (περίπου όσο και τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας). Ομολογώ πως δεν έχω πιάσει στα χέρια μου την 55ρα, οπότε εσύ τα επιβεβαιώνεις εάν ισχύουν στην πράξη.
 
Ποιος τα λεει αυτα ?
Το οτι ειναι σε αυτοματο mode δεν σημαινει οτι δεν τα "παινει" τα 10fps.
Τα 6 fps ισχυουν αν αποφασισεις να βαλεις manual mode.

Aν εισαι σε χωρο με αρκετο φως (και αυτοματη ρυθμιση), ανεβαζει ανετα 1/1000 και μονο αεροπλανα δε παγωνει.

Θα προτιμουσα φυσικα να ηταν manual , αλλα αυτο μαλλον το φυλανε για το επομενο μοντελο Α77.

Και το δευτερο που αναφερεις , ΔΕΝ ισχυει, απλα οι τυποι που το γραφουν δεν την εχουν ψαξει πολυ.
Αν απενεργοποιησεις το preview στο μονιτορ (εγω παντα το βαζω στο off), εχεις και παραεχεις εποπτεια και χωρις αυτο που λενε "χασιμο".
Η A55 εχει ενεργοποιημενο απο τη μανα του το preview στα menu και γι αυτο οι περισσοτεροι εχουν προβλημα ...

Ισα-ισα που με την 7D που ειχα , εκει δε μπορουσα να δω τιποτα στα 8 fps.

Και ειναι λογικο, αμα σκεφτεις οτι η A55 δεν εχει κινουμενο καθρεπτη , ενω ολες οι αλλες εχουν.Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να συγκριθει σε ταχυητα ενας κινουμενος καθρεπτης (οσο καλη σχεδιαση και να εχει) με εναν ακινητο.
 
Last edited:
Αγαπητοί κ.κ Βλασίδη, Send, Billy The Kid
δεν σας γνωρίζω προσωπικά, αλλά έχω δει μέρος της δουλειάς σας σε αυτόν εδώ το χώρο και την εκτιμώ και θαυμάζω. Όμως δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω εγώ. Όπως έχω αναφέρει και παραπάνω ξεκίνησα για μηχανή στην κατηγορία των 1.000 ευρώ ( λανθασμένα ίσως ) και είδα ότι αυτά που ζητάω μου τα προσφέρει μιά μηχανή στα μισά χρήματα.

Δεν έχω πρόβλημα, αν απ' έξω γράφει Σονυ ή Χ. Ούτε αν, απ' έξω γράφει Χ και μέσα είναι Σονυ. Δεν συμπαθώ την Σονυ. Η μόνη συσκευή που έχω είναι ένας παροπλισμένος ραδιοενισχυτής AV. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει αξιόλογες συσκευές.

Αυτό που ρώτησα, είναι, αν υπάρχει κάποιος κάτοχος που να μου μεταφέρει τις εντυπώσεις του για τη μηχανή και οι γνώστες την γνώμη τους. Μέχρι τώρα, απ' ότι έχω καταλάβει δεν έχει βρεθεί κανείς να της προσάψει κάτι αρνητικό, πέρα από το ότι είναι Σονυ. Πάντα, στην τιμή που προσφέρεται σήμερα.-bye-
 
Σωστά, ίσως κι εγώ ξέφυγα επικεντρώνοντας μόνο στον επαγγελματικο προσανατολισμό των κορυφαίων μοντέλων της εταιρείας...
Στην κατηγορία των 500 πάντως θα κοιτούσα την Pentax K-x, ή θα περίμενα μερικά reviews της A580 ακόμη.
Νομίζω ότι το dpreview δεν την έχει τεστάρει ακόμη
 
Last edited:
Εγώ έχω ήδη γράψει ότι στα 500 ευρώ (ως προσφορά δλδ) δεν παίζεται. Στα 700, θα το ξανασκεφτόμουν -ίσως. Στις χαμηλές κατηγορίες δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα πάρεις -δεν παντρεύεσαι σύστημα.

Εάν όμως το σώμα αποτελέσει τη βάση μιας επένδυσης 2-3 χιλιάδων ευρώ σε κάποιο βάθος χρόνου, τότε νομίζω αξίζει να σχεδιάσει κανείς εκ των προτέρων πώς πρόκειται να κινηθεί στο σύστημα που επιλέγει.
 
εγώ θα έπαιρνα PENTAX KX με φακό SIGMA 17-70 2.8-4.0 OS. Αν έπρεπε να πάρω SONY και πάλι θα διάλεγα να την πάρω με φακό άλλης μάρκας κι όχι τους 18-55/18-70 της εταιρείας (ειδικά ο δεύτερος παίζει να είναι ο απολύτως χειρότερος σε κιτ φακό).

Και μιλώ μόνο και μόνο επειδή πήγα σήμερα και την ψαχούλεψα. Δεν μου έκατσε, τουλάχιστον τόσο όσο η PENTAX, που δείχνει καλοζυγισμένο μοντέλο. Αρνητικό θέμα και για τις δυο η δυσκολία αλλαγής σημείου στην εστίαση στο σκόπευτρο.
 
εννοειται οτι δε παιρνεις κανενα απο τους φτηνους κιτ φακους της sony.
Ή παιρνεις τους πολυ καλους ακριβους ή τριτων κατασκευαστων οπως εγω.
Πηρα επισης τον Sigma που ειπες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
 
εγώ θα έπαιρνα PENTAX KX με φακό SIGMA 17-70 2.8-4.0 OS. Αν έπρεπε να πάρω SONY και πάλι θα διάλεγα να την πάρω με φακό άλλης μάρκας κι όχι τους 18-55/18-70 της εταιρείας (ειδικά ο δεύτερος παίζει να είναι ο απολύτως χειρότερος σε κιτ φακό).

Και μιλώ μόνο και μόνο επειδή πήγα σήμερα και την ψαχούλεψα. Δεν μου έκατσε, τουλάχιστον τόσο όσο η PENTAX, που δείχνει καλοζυγισμένο μοντέλο. Αρνητικό θέμα και για τις δυο η δυσκολία αλλαγής σημείου στην εστίαση στο σκόπευτρο.

Μεταξύ της Κ-x και της Α580, με δεδομένη τη μειωμένη -προσφορά- κατά 200 ευρώ τιμή της 2ης, ειλικρινά μάλλον θα επέλεγα τη Σόνυ, εάν σκόπευα να παραμείνω σε εντελώς budget καταστάσεις (περίπτωση που συνήθως το μόνο που προστίθεται είναι ένας φθηνός τελε-ζουμ). Αλλά και στην περίπτωση που θελήσει κάποιος να αναβαθμιστεί αργότερα με value ποιοτικούς φακούς τρίτων κατασκευαστών (πχ Tamron 10-24, Tamron 17-50, Tamron 70-300 USD, ωραιότατο και πληρέστατο σετ με 1200 ευρώ) πάλι δεν υπάρχει λόγος να μην προτιμήσει Σόνυ.
Το πράμα όμως αλλάζει εάν από τη στιγμή που πάρει Σόνυ, για budget -και καλά- λύση, αρχίσει και χαλβαδιάζει κάτι 85/1.4, κάτι 70-200/2.8, κάτι 135/1.8 και δεν συμμαζεύεται, καλύτερα να πάει από την αρχή σε μια πιο σοβαρή εταιρεία.

Μεταξύ των 18-55 των διαφόρων εταιρειών, δεν νομίζω πάντως ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά (άλλο ο18-70 της Σόνυ)
 
Παιδια την Κχ την βλεπω στα 560-580 πλεον και την Kr στα 599 οποτε μιλαμε για + 100 στην ουσια για φθηνοτερη μηχανη , αν μαλιστα ο κιτ 18-55 της Sony ειναι οπως τα λεει το photozone τοτε καθε αλλο παρα αθλιος ειναι οπτικα φιλε Βλαση αν και δεν εχω αποψη απο πρωτο χερι http://www.photozone.de/sony-alpha-aps-c-lens-tests/573-sony1855f3556?start=1.
Σε αντιθεση βεβαια με τον 18-70 που οσα του εχεις σουρει ως τωρα λιγα ειναι και θα επρεπε να ντρεπονται χωρις υπερβολη που τον πασαρουν για φακο σε dslr .
 
Last edited: