Sony dslr A65 - Πρόβλημα (focus/steadyshot)

mstaras

New member
3 November 2007
16
Καλησπέρα, σήμερα μετά από μια πτώση της κάμερας από 20cm μέσα σε βαλιτσάκι..., η κάμερα Sony A65 με το φακό Sony SSM 16-50mm 2.8f παρουσίασε πρόβλημα.
Έβγαλε ένα εικονίδιο, ένα χεράκι που γράφει error, το οποίο στο manual αναφέρει για πρόβλημα στο SteadyShot.
Επίσης ο φακός δε μπορεί να εστιάσει, δεν ακούω να κινείτε τίποτα όταν πατάω το κλείστρο.
Δοκίμασα την κάμερα με άλλους φακούς όπως τον Sony DT 55-300mm SAM και DT 35 SAM και εστιάζουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, αν και το εικονίδιο παραμένει ενεργό.
Επίσης όταν πατάω καθαρισμό από το μενού μου βγάζει την ένδειξη ότι έγινε αλλά δεν ακούω το συνηθισμένο βουητό όπως παλιά (αυτό συμβαίνει και με τους άλλους φακούς).
Μπορώ να δοκιμάσω κάτι άλλο; Η πάει για επισκευή και κάμερα και φακός; Η κάμερα είναι αγορασμένη 19-12-2011 από το photoagora δε γνωρίζω αν είναι για ένα χρόνο η 2 εγγύηση...
Επειδή δε μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο, επικοινωνώ με το κατάστημα που έγινε η αγορά ή κατευθείαν με την αντιπροσωπία;
Επίσης βρίσκομαι Ρέθυμνο μπορώ να απευθυνθώ στο τοπικό κατάστημα SonyCenter πχ;
Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια..

Η όποια εγγύηση δεν νομίζω ότι σε καλύπτει για πτώση και λοιπά λάθη χειρισμού ή ατυχήματα. Χωρίς να έχω εμπειρία από Sony, μου ακούγεται σαν να έχει πρόβλημα ο μηχανισμός σταθεροποίησης, ο οποίος στις μηχανές με σταθεροποίηση στο σώμα χρησιμοποιείται και για καθαρισμό του αισθητήρα.

Ευχαριστώ για την απάντηση, αυτό υποψιάζομαι και εγώ διαβάζοντας κάποια παρόμοια προβλήματα στο internet.
Αν και η κάμερα πάντως δεν έχει κανένα εμφανή σημάδι από την πτώση δε τρέφω και πολλές ελπίδες για εγγύηση...