Sony HDR-CX130E vs Panasonic HDC-SD90 (κάτω από 500ε)

mstaras

New member
3 November 2007
16
Καλησπέρα...
Μια βοήθεια για ένα φίλο....
θέλει μια κάμερα HD γύρω στα 500ε και έχω καταλήξει στις:

Sony HDR-CX130E

Panasonic HDC-SD90

Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη!

Απ' όσο το έχω ψάξει γιατί είμαι μεταξύ αυτών των δύο, η panasonic είναι πιο ολοκληρωμένη αλλά και 150 ευρώ πιο ακριβή.

κι εγω ψαχνω για βιντεοκαμερα λογω αφιξης του γιου σε λιγες ημερες...

στο αγγλικο amazon εχει την SD800 η οποια εχει 3MOS και 35αρη φακο Leica 470 λιρες... 550 ευρω δηλαδη.... not bad...

στο ιδιο site εχει την SD90 η οποια εχει 1MOS και 28αρη φακο 370 λιρες... 450 ευρω... not bad...

ειμαι μεταξυ των δυο...

δεν κοιταω αλλη μαρκα γιατι και οι δυο παραπανω με εναν φακο των 300 ευρω δουλευουν 3D... πραγμα το οποιο στο μελλον θα γινει προφανως αυτονοητο σε ολες τις συσκευες...

αρα???

Last edited:
paИ-baL;1056204640 said:
κι εγω ψαχνω για βιντεοκαμερα λογω αφιξης του γιου σε λιγες ημερες...

στο αγγλικο amazon εχει την SD800 η οποια εχει 3MOS και 35αρη φακο Leica 470 λιρες... 550 ευρω δηλαδη.... not bad...

στο ιδιο site εχει την SD90 η οποια εχει 1MOS και 28αρη φακο 370 λιρες... 450 ευρω... not bad...

ειμαι μεταξυ των δυο...

δεν κοιταω αλλη μαρκα γιατι και οι δυο παραπανω με εναν φακο των 300 ευρω δουλευουν 3D... πραγμα το οποιο στο μελλον θα γινει προφανως αυτονοητο σε ολες τις συσκευες...

αρα???

κολλησα...

ας με βοηθησει καποιος αν αξιζουν τα παραπανω χρηματα για το 3MOS και τον Leica φακο ή δεν θα καταλαβω ποτε την διαφορα και να παω στην "φθηνη" SD90 να τελειωνω...

(θα εχει σημασια η επιλογη και στην Low Light βιντεογραφηση λογω του νεου μελους στην οικογενεια...)

η γνωμη σας???

ειχαμε ανεβασει κ ενα παρομοιο θεμα λιγο πιο κατω..εγω πηρα την cx-130 αντι της sd80 λογω καλυτερης ληψης σε κλειστους χωρους..με χαμηλο φωτισμο..απο κει κ περα οσο σηκωνει η τσεπη σου..εγω δεν ηθελα να δωσω 150 παραπανω για την 90 γιατι 100 100 θα φτασουμε στα 900 κ 100 ευρω..κανε μια συγκριση των δυο καμερων..βαλε ενα καπελο στα χρηματα σου κ τοτε αποφασισε..

τα πραγματα αλλαζουν σχεδον καθημερινα, οποτε - δυστυχως - η πραγματικοτητα μας προσγειωνει αποτομα...

με ταβανι τα 400-450 ευρω λοιπον...

εχουμε εντος τιμης την Sony CX130 για την οποια διαβαζω απο μετρια εως καλα λογια και κριτικες απο τους "εμπειρογνωμονες"...

εκτος τιμης την Panasonic SD90 την οποια την αποθεωνουν...

διαφορα στην τιμη μεταξυ τους τα 1οο ευρω...

η γνωμη σας θα ειναι πολυτιμη...

Th panasonic γιατι την αποκλειεις ?
Τη βρισκες σ αυτα τα λεφτα περιπου ... εγω την εχω παραγγειλει ηδη.
Δεν υπαρχει κατι καλυτερο στα λεφτα της.

Th panasonic γιατι την αποκλειεις ?
Τη βρισκες σ αυτα τα λεφτα περιπου ... εγω την εχω παραγγειλει ηδη.
Δεν υπαρχει κατι καλυτερο στα λεφτα της.

την SD90 λες, ε?

πρεπει (για καποιους προσωπικους λογους) να την παραγγειλω απο μαγαζι και οχι απο το net...

αν γνωριζεις καποιο με καλυτερη τιμη απο αυτα του skroutz, στειλε ενα pm...

Last edited:
αληθεια, εχεις υπ´οψιν σου καποιο συγκριτικο της CX130 για low light που να συμπεριλαμβανει την SD90?

και πες μου σε παρακαλω σαν πιο ειδικος, τι ακριβως σε επεισε και παρηγγειλες την συγκεκριμενη και οχι καποια που να της μοιαζει???

εχει σημασια η αποψη σου οχι μονο για μενα αλλα και για οσους ενδιαφερθουν καποια στιγμη...

Apo ta reviews και απο μια συντομη δοκιμη που της εκανα, εχει πολυ εικονα, πολυ καλο stabilizer , einai μικρη και εχει αρκετες manual δυνατοτητες.

Λογω ενος αισθητηρα φυσικα, δεν ειναι η καλυτερη σε χαμηλο φωτισμο, αλλα σε αυτη τη κατηγορια δε θα δεις διαφορες.
Πρεπει να ανεβεις πολυ (sd900 ) για να δεις καλυτερη εικοαν σε χαμηλο φωτισμο.

Εμενα προσωπικα δε με πειραζει, γιατι θα εχω και τη nex , οποτε μ αυτη θα τραβαω σε πολυ χαμηλο φωτισμο.

ποια η γνωμη σας για την Panasonic HDC-SD900 ? αξιζει τα χρηματα της? ποιες οι διαφορες με την DS800? ειναι σημαντικες? να πω οτι με ενδιαφερει να εχω πολυ καλα αποτελεσματα με χαμηλο φωτησμο και σε εσωτερικους χωρους

επισης βλεπω σε πολυ καλη τιμη και την 750.

Εχει σημαντική διαφορα η 900 από την 750 (σε 2D πάντα) ;

αφου δεν ελαβα απαντηση , τελικα αγορασα την HDC-SD900, εχω παθει πλακα με την κρυσταλινη εικονα της. Αφου καθησα και τραβιξα βιντεο και με την DSLR μου canon 550D και της panasonic ηταν και απο αυτην ανωτερο.

φοβερη καμερα με μεγαλο - ομως την μπαταρια της η οποια μου κραταει μονο για 1¨30 ωρα και δυστηχως απο οτι ειδα για να αγορασω μια δευτερη θελει 90 ευρω. δηλαδη ημαρτον

πηρα την CX130 σημερα και ο Γιαννης περιμενει την SD90...

οποτε μπορουμε καποια στιγμη να κανουμε και ενα συγκριτικο...

Μολις παρελαβα την sd90.

Πολυ μικρη κι ελαφρια, καλο κρατημα στο χερι.
Εντυπωσιακο το MEGA IOS stabilizer , ειναι σαν μινι steadicam!

Αρκετο ζοομ, πολυ καλη εικονα, για τη κατηγορια της.
Σ ενα μινι συγκριτικο που εκανα με τη sony nex, ειναι αρκετα διαφορετικη η εικονα της.

Η sd90 εχει φυσικα μεγαλο βαθος πεδιου, κλασσικη βιντεοκαμερα.
Η nex 5n, με τον κιτ φακο, εχει παρομοια συμπεριφορα με την sd90 οσον αφορα το θορυβο, αλλα με ενα πιο φωτεινο φακο, σαφως υπερεχει.

Την sd90, τη πηρα κυριως για τις ευκολιες, δεν υπερθερμαινεται, ειναι ευκολη και για τη γυναικα μου, εχει μεγαλο ζοομ (21χ οπτικο - 40x εξυπνο), καταπληκτικο σταθεροποιητη και επιπλεον, ειναι συμβατη με το 3D φακο της Panasonic (προσφατα πηρα και την 3D LG τηελοραση), και ενδιαφερομαι γι αυτον.
Ειναι λιγο ακριβος... αν τον παρω τελικα , θα σας ενημερωσω.

Μολις παρελαβα την sd90.

paИ-baL;1056235038 said:
πηρα την CX130 σημερα και ο Γιαννης περιμενει την SD90...

οποτε μπορουμε καποια στιγμη να κανουμε και ενα συγκριτικο...

Θα με ενδιέφερε μιας και υπάρχει αρκετή διαφορά τιμής .