Sony HX850 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24 fps true cinema κτλ κτλ κτλ....

Απλά κατεβάζω το mkv και το αναπαράγω από το Blu-ray player ?

Αν γνωρίζει κάποιος να μου πει που ακριβώς στο μενού της 55HX850 πρέπει να πάω για να απενεργοποιήσω το
motion interpolation θα με βοηθούσε πολύ...
Απ'ότι βλέπω είναι απαραίτητο να απενεργοποιηθεί για να γίνει σωστά το test!

Κατεβάζεις το AVClub Motion Test 3, το βάζεις για αναπαραγωγή στο Oppo (με τη ρύθμιση 24p στο Auto) και απενεργοποιείς στην τηλεόραση το Motionflow και το Cinemotion. Αν όλα πάνε καλά, πατώντας το i+ στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, θα πρέπει να εμφανιστεί η ένδειξη 1080p24 και τα ορθογώνια θα πρέπει να τρεμοπαίζουν σύμφωνα με την περιγραφή που αντιστοιχεί στη σωστή αναπαραγωγή 24p.

Π.χ στις panasonic σειρά 30 η ρύθμιση του FI στο μέγιστο κάνει την TV να ανανεώνει στην ουσία στα 60hz, που σημαίνει pulldown για τα 24p.

Σε αναπαραγωγή 24p στα 60Hz, έχουμε pulldown όταν αυτή γίνεται χωρίς frame interpolation. Με το frame interpolation ενεργό, το pulldown μετατρέπεται σε "βιντεΐλα" (πλην των σκαλωμάτων του αλγόριθμου).

Καλημερα ,

Να πω οτι δεν ειναι "δικες" μου οι ρυθμισεις αλλα του CNET ,λενε επισης τι να εχεις ενεργοποιημενο και τι οχι , θα σε βοηθησει αρκετα το i manual (θα βρεις το κουμπακι στο τηλε-κοντρολ) τα εξηγει ολα οσα ρωτας.
Αυτο για τα 24p που ρωτας αν θυμαμαι καλα η ρυθμιση γινεται στο BD .

Σε ευχαριστώ θερμά φίλε Budda!

Στο player έχω θέσει στο On την επιλογή 1080p24.

Αν δεις και τα όσα αναφέρονται και στο σχετικό Test του avclub,εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/90074-AVClub-Motion-Test-The-HD-Generation

Για την σωστή επιτέλεση του τεστ, θα πρέπει να ρυθμίσετε το player σας σε 1080p και 23,976Hz (αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, βάλτε 24Hz), ενώ αρχικά, τα όποια βελτιωτικά της κίνησης του μέσου προβολής, θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα.

Γι αυτό ρωτάω αν εκτός από τις επιλογές:
Motionflow και Cinemotion οι οποίες θα πρέπει να μπουν και οι δύο στο Όχι.

Υπάρχουν κι άλλες επιλογές που ελέγχουν το frame interpolation και που θα πρέπει να απενεργοποιηθούν??

Υπάρχουν κι άλλες επιλογές που ελέγχουν το frame interpolation και που θα πρέπει να απενεργοποιηθούν??

Δεν νομίζω να υπάρχουν άλλες επιλογές που να σχετίζονται με το frame interpolation στην ΗΧ850, αλλά ας σε διαφωτίσει κάποιος κάτοχος περί αυτού.

Απενεργοποίησε επίσης ό,τι έχει σχέση με αποθορυβοποίηση (noise reduction), καθώς μερικά από αυτά τα φίλτρα έχουν και temporal χαρακτηριστικά και μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση της κίνησης...

Δεν νομίζω να υπάρχουν άλλες επιλογές που να σχετίζονται με το frame interpolation στην ΗΧ850, αλλά ας σε διαφωτίσει κάποιος κάτοχος περί αυτού.

Απενεργοποίησε επίσης ό,τι έχει σχέση με αποθορυβοποίηση (noise reduction), καθώς μερικά από αυτά τα φίλτρα έχουν και temporal χαρακτηριστικά και μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση της κίνησης...

Σ'ευχαριστώ φίλε JL_? !

Από αυτή τη σελίδα με προτεινόμενες ρυθμίσεις για την 55HX850 που παράθεσε πιο πάνω ο φίλος Budda:

http://forums.cnet.com/7723-19410_1...cture-settings/?tag=contentBody;threadListing

βλέπω ρυθμίσεις σχετικές με αποθορυβοποίηση (noise reduction) τις παρακάτω:

Noise Reduction
Reality Creation
Noise Filtering
Smooth Gradation

Επίσης από το μενού Advanced Settings menu βλέπω πιθανές τις:

LED Dynamic Control
Clear White
Detail Enhancer
Edge Enhancer

Προτείνετε να βγάλω στο Off αυτές (ή και άλλες ρυθμίσεις) ?
Γενικώς στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που προτείνονται σε αυτή τη σελίδα έχουν βγει στο Off
όλα αυτά.

Αν θελήσω να εφαρμόσω τις παραπάνω ρυθμίσεις του cnet θα πρέπει να κάτσω να σημειώσω
τις default ρυθμίσεις που έχει τώρα η τηλεόραση ώστε να μπορώ να τις επαναφέρω αν χρειαστεί?
Το λέω αυτό γιατί έβλεπα στο manual ότι π.χ. στο Advanced Settings menu δεν κάνει αυτόματη
επαναφορά των "εργοστασιακών ρυθμίσεων"

Ευχαριστώ!

Φίλε JL_?

Κατεβάζεις το AVClub Motion Test 3, το βάζεις για αναπαραγωγή στο Oppo (με τη ρύθμιση 24p στο Auto) και απενεργοποιείς στην τηλεόραση το Motionflow και το Cinemotion. Αν όλα πάνε καλά, πατώντας το i+ στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, θα πρέπει να εμφανιστεί η ένδειξη 1080p24 και τα ορθογώνια θα πρέπει να τρεμοπαίζουν σύμφωνα με την περιγραφή που αντιστοιχεί στη σωστή αναπαραγωγή 24p.

Δεν βρήκα κανένα πλήκτρο i+ στο τηλεκοντρόλ της Sony! Μόνο το i-MANUAL υπάρχει που όταν το πατούσα μου εμφάνιζε τη βοήθεια! Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι θα πρέπει να πατήσω ώστε να μου εμφανιστεί στην
τηλεόραση η ένδειξη 1080p24 ?

Τελικά στο Oppo 95 την επιλογή 1080p24 Output στο oppo θα πρέπει να την έχω
στο Auto (που είναι και η default ρύθμιση) ή στο On ???

Μήπως τελικά δεν έχει σημασία?

Και πάλι ευχαριστώ!

Φίλε JL_?

Δεν βρήκα κανένα πλήκτρο i+ στο τηλεκοντρόλ της Sony! Μόνο το i-MANUAL υπάρχει που όταν το πατούσα μου εμφάνιζε τη βοήθεια! Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι θα πρέπει να πατήσω ώστε να μου εμφανιστεί στην
τηλεόραση η ένδειξη 1080p24 ?

Πρέπει να είναι το δεξί κουμπί στο άνω "ημικύκλιο" που περιβάλλει τον σταυρό διεύθυνσης. Aν δεν έχει τυπωμένο το σύμβολο i+ πάνω του, θα πρέπει να γράφει "DISPLAY"...

Τελικά στο Oppo 95 την επιλογή 1080p24 Output στο oppo θα πρέπει να την έχω
στο Auto (που είναι και η default ρύθμιση) ή στο On ???

Μήπως τελικά δεν έχει σημασία?

Και πάλι ευχαριστώ!

Δοκιμάζεις αρχικά με το Auto. Αν δεν περάσει το τεστ, τότε δοκιμάζεις και με το On. ;)

Re: Απάντηση: 24 fps true cinema κτλ κτλ κτλ....

Το auto στο Oppo μήπως είναι για inverse telecine?:chinscratch:

Φίλε Γιάννη,δες στο παρόν thread το post #23 (δικό μου post):

Σημείωση: Παίζω με το Oppo BDP-95EU το οποίο έχει στο μενού Video Setup
την επιλογή 1080p24 Output με δυνατές επιλογές:

Auto (default) : Video encoded in 24Hz frame rate will be output as 1080p 24Hz if the TV
informs the player that it can support the 1080p24 signal.

On : Video encoded in 24Hz frame rate will be output as 1080p 24Hz without regard to
whether the TV can support the 1080p24 signal or not. This is useful if the TV can actually
support 1080p24 but does not properly state its capability. Please note that if the TV cannot
support 1080p24, selecting this option will result in no video.

Off : Video encoded in 24Hz frame rate will be converted to 50Hz (PAL) or 60Hz (NTSC).

Προς το παρόν το έχω αφήσει στη default επιλογή που είναι το Auto.Σκεφτόμουν μήπως θα πρέπει
να επιλέξω το On,ώστε να έχουμε τη σιγουριά ότι δίνει το σήμα όπως πρέπει το player στην τηλεόραση
και στη χειρότερη (όπως αναφέρετε παραπάνω) αν η τηλεόραση δεν υποστηρίζει 1080p24 δεν θα έχω καν
video.

Τα παραπάνω είναι από τη σελίδα 55 του manual του oppo 95.

Τι γνώμη έχεις κι εσύ φίλε Γιάννη? Auto ή On?

Απάντηση: Re: Απάντηση: 24 fps true cinema κτλ κτλ κτλ....

Auto ή On?

On.

Αν κάνεις το τεστάκι και δεν είναι ομαλό σε αυτή την επιλογή, τότε είτε το βάλεις στο auto είτε στο off, το ίδιο και το αυτό θα είναι. Η τηλεόραση θα παίζει με pulldown. (δεν νομίζω ότι παίζει τέτοιο σενάριο, απλά, το αναφέρω...)

Απάντηση: 24 fps true cinema κτλ κτλ κτλ....

- το Auto διαβαζει το flag του αρχείου κι αν ειναι 1080p24 δινει στην ΤV σημα 24hz εφόσον το βρει στο EDID της τηλεόρασης.
- στο On δινει σημα στα 24Ηz ανεξαρτήτα υποστηρίζει αυτόν τον ρυθμό ανανέωσης η τηλεόραση.
- στο off παίζει με SpeedUP/pulldown ανεξάρτητως του flag του αρχείου.

απο το manual του oppo95

σελ. 55

1080p24 Output: To set 1080p 24Hz output options. This option only applies to the HDMI
output at 1080p resolution. Many Blu-ray Discs that originated from theatrical movies are
encoded using 24Hz frame rate, the same number of frames per second as the original
theatrical film. If the TV properly supports 1080p 24Hz, smoother motion can be achieved by
enabling 1080p24 Output for such discs. The available options are:
  • Auto – Video encoded in 24Hz frame rate will be output as 1080p 24Hz if the TV informs
    the player that it can support the 1080p24 signal.
  • On – Video encoded in 24Hz frame rate will be output as 1080p 24Hz without regard to
    whether the TV can support the 1080p24 signal or not. This is useful if the TV can actually
    support 1080p24 but does not properly state its capability. Please note that if the TV cannot
    support 1080p24, selecting this option will result in no video.
  • Off (default) – Video encoded in 24Hz frame rate will be converted to 60Hz (NTSC) or 50Hz (PAL)

Last edited:

- το Auto διαβαζει το flag του αρχείου κι αν ειναι 1080p24 δινει στην ΤV σημα 24hz εφόσον το βρει στο EDID της τηλεόρασης.
- στο On δινει σημα στα 24Ηz ανεξαρτήτα υποστηρίζει αυτόν τον ρυθμό ανανέωσης η τηλεόραση.
- στο off παίζει με SpeedUP/pulldown ανεξάρτητως του flag του αρχείου.

απο το manual του oppo95

σελ. 55

Τώρα μόλις βρήκα στα κυκλικά πλήκτρα του τηλεκοντρόλ το κουμπί i+ ! Μάλλον θα πρέπει να κάνω καμμιά επίσκεψη από τον οφθαλμίατρο μου...! Αν και χθες μεσάνυχτα μέσα στα σκοτάδια που να το δω...δε βάλανε κι αυτοί οι αθεόφοβοι ένα φωτισμό στο πληκτρολόγιο όπως στο oppo...!

Το On κι εμένα μου φαίνεται πιο σίγουρο...Θα δοκιμάσω και με On και με Auto (φυσικά και στις δυο περιπτώσεις με Motionflow και CineMotion και τα δυο στο όχι) και θα δω αν τουλάχιστον με το μάτι βλέπω διαφορές! Λογικά θα πρέπει να είναι όλα οκ...

Σε κάποια Blu-ray κυρίως ντοκιμαντέρ όπως είναι κάποια Blu-ray του Hitech που απ'ότι βλέπω γράφουν στα χαρακτηριστικά για πάραδειγμα:

Εικόνα: AVC 1020 x 1080 59.94i

Σύμφωνα με τα παραπάνω η επιλογή 1080p24 Output επηρεάζει μόνο το υλικό που είναι γυρισμένο στα 24Hz,επομένως τα παραπάνω Blu-ray που λένε 59.94 λογικά η συγκεκριμένη επιλογή θα πρέπει να τα αφήνει αδιάφορα...Είμαι σωστός??

Επίσης κάποιες ρυθμίσεις τις Sony 55HX850 σχετικές με αποθορυβοποίηση (noise reduction) όπως οι:

Noise Reduction
Reality Creation
Noise Filtering
Smooth Gradation

LED Dynamic Control
Clear White
Detail Enhancer
Edge Enhancer

Τις παραπάνω ρυθμίσεις τις έχω βρει στη σελίδα που πρότεινε ο συνάδελφος Budda :

http://forums.cnet.com/7723-19410_1...cture-settings/?tag=contentBody;threadListing

Last edited:

Σε κάποια Blu-ray κυρίως ντοκιμαντέρ όπως είναι κάποια Blu-ray του Hitech που απ'ότι βλέπω γράφουν στα χαρακτηριστικά για πάραδειγμα:

Εικόνα: AVC 1020 x 1080 59.94i

Σύμφωνα με τα παραπάνω η επιλογή 1080p24 Output επηρεάζει μόνο το υλικό που είναι γυρισμένο στα 24Hz,επομένως τα παραπάνω Blu-ray που λένε 59.94 λογικά η συγκεκριμένη επιλογή θα πρέπει να τα αφήνει αδιάφορα...Είμαι σωστός??

Όταν παίζεις τέτοιο υλικό, το 1080p24 το βάζεις στο off.

Όταν παίζεις τέτοιο υλικό, το 1080p24 το βάζεις στο off.

Αν και φίλε Γιάννη όπως είδες η πιο πάνω ρύθμιση 1080p24 Output του Oppo ισχυρίζεται ότι επηρεάζει το
σήμα μόνο στην περίπτωση που από τη μάνα του είναι στα 24Hz...Άρα λογικά θα έπρεπε άλλα σήματα (π.χ. 59.94)
να μην τα επηρεάζει...

Ωστόσο φαντάζομαι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο προτείνεις όταν παίζω ντοκυμαντέρ και γενικώς υλικό που βλέπω στο εξώφυλλο ότι δεν είναι γυρισμένο στα 24Hz να θέτω τη ρύθμιση 1080p24 Output του Oppo στο off.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ρυθμίσεις αποθορυβοποίησης που ανάφερα παραπάνω? Ο φίλος JL_? εδώ:

post #110

http://www.avclub.gr/forum/showthre...0-3D-LED-LCD-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page11

μου προτείνει:

Αν μπορεί κανείς να με διαφωτίσει λίγο πιο συγκεκριμένα ποιές επιλογές είναι τέτοιου είδους...Ανάφερα μερικές παραπάνω ενδεικτικά που μου φάνηκαν για τέτοιες...

Ακόμα ένα ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24 fps true cinema κτλ κτλ κτλ....

Αν και φίλε Γιάννη όπως είδες η πιο πάνω ρύθμιση 1080p24 Output του Oppo ισχυρίζεται ότι επηρεάζει το
σήμα μόνο στην περίπτωση που από τη μάνα του είναι στα 24Hz...Άρα λογικά θα έπρεπε άλλα σήματα (π.χ. 59.94)
να μην τα επηρεάζει...

Ωστόσο φαντάζομαι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο προτείνεις όταν παίζω ντοκυμαντέρ και γενικώς υλικό που βλέπω στο εξώφυλλο ότι δεν είναι γυρισμένο στα 24Hz να θέτω τη ρύθμιση 1080p24 Output του Oppo στο off.

Βασικά, όταν γράφω off εννοώ να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου την επιλογή 24p (θα μας λωλάνει η Oppo με τις ορολογίες της...:D)

Σε τέτοιο υλικό κλειδώνεις στα 1080 60Hz. (p ή i εξαρτάται από το ποιος κάνει καλύτερη απόπλεξη, το Oppo ή η τηλεόραση)

Επίσης κάποιες ρυθμίσεις τις Sony 55HX850 σχετικές με αποθορυβοποίηση (noise reduction) όπως οι:

Noise Reduction
Reality Creation
Noise Filtering
Smooth Gradation

LED Dynamic Control
Clear White
Detail Enhancer
Edge Enhancer

Ναι, βάλτες στο Off για αρχή...

Τα Noise Reduction και Noise Filtering είναι φίλτρα αποθορυβοποίησης, τα Reality Creation, Detail Enhancer και Edge Enhancer είναι φίλτρα οξύτητας (μπορείς να πειραματιστείς με αυτά στο τηλεοπτικό, για αναπαραγωγή από το Oppo δεν σου χρειάζονται), το Smooth Gradation προσπαθεί να αυξήσει τις χρωματικές διαβαθμίσεις, εκτός κι αν παίζεις κάποιον δίσκο που να έχει σοβαρό πρόβλημα false contours, άσε το απενεργοποιημένο, το LED Dynamic Control είναι που ενεργοποιεί το ψευτο-local dimming και τέλος, το Clear White κάνει τα λευκά να φαίνονται πιο έντονα (μάλλον "καίγοντας" τις τελευταίες διαβαθμίσεις τους).

Επίσης στο Off, θα βάλεις τα Power Saving, Light Sensor, Black corrector, Adv. Contrast Enhancer και Live Color.

Το Oppo είπαμε, το αφήνεις στο Auto και μόνο αν κάτι δεν δουλέψει σωστά, θα ψάξουμε αν χρειαστεί να μπει κάπου άλλου...

Το Oppo είπαμε, το αφήνεις στο Auto και μόνο αν κάτι δεν δουλέψει σωστά, θα ψάξουμε αν χρειαστεί να μπει κάπου άλλου...

Αν δεν δουλέψει καλά στο auto, που θα ψάξεις για καλύτερα καλέ?:nounder:

Το ίδιο (κακά) δεν θα παίζει σε όλα?

Αν δεν δουλέψει καλά στο auto, που θα ψάξεις για καλύτερα καλέ?:nounder:

Το ίδιο (κακά) δεν θα παίζει σε όλα?

Eίναι η ακραία περίπτωση της μη σωστής συνεννόησης μεταξύ player-τηλεόρασης, όπου η επιλογή On θα κάνει force τα 24p, αλλά ας μην περιπλέκουμε τη συζήτηση χωρίς να έχουμε πρώτα κάποια αποτελέσματα επί του πρακτέου... ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24 fps true cinema κτλ κτλ κτλ....

Eίναι η ακραία περίπτωση της μη σωστής συνεννόησης μεταξύ player-τηλεόρασης, όπου η επιλογή On θα κάνει force τα 24p, αλλά ας μην περιπλέκουμε τη συζήτηση χωρίς να έχουμε πρώτα κάποια αποτελέσματα επί του πρακτέου... ;)

Εμ, γι' αυτό δεν είπα και 'γω ο μαύρος να το βάλει κατευθείαν στο on για να τελειώνει (δίνοντας πεντακάθαρο 24άρι) και μου 'βαλες πάγο με το auto??:flipout:

Φυσικά και θεωρητικολογούμε αφού μια χαρά θα παίξει είτε με auto, είτε με on...:D

Ναι, βάλτες στο Off για αρχή...

Τα Noise Reduction και Noise Filtering είναι φίλτρα αποθορυβοποίησης, τα Reality Creation, Detail Enhancer και Edge Enhancer είναι φίλτρα οξύτητας (μπορείς να πειραματιστείς με αυτά στο τηλεοπτικό, για αναπαραγωγή από το Oppo δεν σου χρειάζονται), το Smooth Gradation προσπαθεί να αυξήσει τις χρωματικές διαβαθμίσεις, εκτός κι αν παίζεις κάποιον δίσκο που να έχει σοβαρό πρόβλημα false contours, άσε το απενεργοποιημένο, το LED Dynamic Control είναι που ενεργοποιεί το ψευτο-local dimming και τέλος, το Clear White κάνει τα λευκά να φαίνονται πιο έντονα (μάλλον "καίγοντας" τις τελευταίες διαβαθμίσεις τους).

Επίσης στο Off, θα βάλεις τα Power Saving, Light Sensor, Black corrector, Adv. Contrast Enhancer και Live Color.

Απ'ότι βλέπω σε γενικές γραμμές συμφωνούν με τις ρυθμίσεις εδώ:

Ωστόσο υπάρχουν κάποια ζητηματάκια:

Για το LED Dynamic Control (Δυναμικός Έλεγχος LED) στη σελίδα των κατόχων της HX850 λένε
(συγκεκριμένα ο συνάδελφος Budda):

Clouding υπαρχει ελαχιστο ,55 πανελ ειναι λογικο το βρισκω , με το Led dynamic control ---> Standard εξαφανιζεται .

Γι αυτό έχω ένα ενδιασμό αν θα πρέπει να το βάλω στο Όχι ή να το αφήσω στο Standard (κανονικό).

Τώρα έχω κάποια θεματάκια με την σωστή αναγνώριση ορισμένων επιλογών αφού το μενού μου είναι
στα Ελληνικά και εδώ τα αναφέρουμε κυρίως στα Αγγλικά...
Πιο συγκεκριμένα έχω μπερδευτεί στις επιλογές:

Noise Reduction
Noise Filtering

Αφού οι παρόμοιες επιλογές που βλέπω στο ελληνικό μενού είναι οι:

Μείωση Θορύβου
Μείωση Θορύβου MPEG
Μείωση θορύβου κουκκίδων

Θα μπορούσατε να μου πείτε ποιό πάει πού και πιο περισσεύει??!!

Επίσης αναφέρω κατεβατό τις ρυθμίσεις που πρέπει να απενεργοποιήσω μαζί με την ελληνικήν τους
μετάφραση ώστε να μην μπερδέψω καμμιά:

φίλτρα αποθορυβοποίησης

Noise Reduction (...........)
Noise Filtering (............)

φίλτρα οξύτητας

Reality Creation (Δημιουργία Ρεαλισμού)
Detail Enhancer (Βελτίωση Λεπτομερειών)
Edge Enhancer (Βελτίωση Περιγραμμάτων)

Smooth Gradation (Ομαλή Διαβάθμιση)

LED Dynamic Control (Δυναμικός Έλεγχος LED)

Clear White (Καθαρό Λευκό)

Power Saving (Εξοικονόμηση Ενέργειας)
Light Sensor (Αισθητήρας Φωτός)
Black corrector (Διόρθωση Μαύρου)
Adv. Contrast Enhancer (Προηγμ.Βελτ.Αντίθεσης)
Live Color (Ζωντανό χρώμα)

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να μουν στο Όχι. **

** Ωστόσο υπάρχουν και οι παρακάτω ερωτήσεις-απορίες:

1. LED Dynamic Control (Δυναμικός Έλεγχος LED): Θα πρέπει να μπεί στο Όχι ή να το αφήσω στο Standard (κανονικό) ??

2.Στα Noise Reduction και Noise Filtering ποιά είναι η αντιστοιχία στα Ελληνικά με τα:

Μείωση Θορύβου
Μείωση Θορύβου MPEG
Μείωση θορύβου κουκκίδων

Το τρίτο που περισσεύει σε τι επιλογή να το βάλω??

3.Ποιά είναι η γνώμη σας για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις εδώ:

Να μπω στη διαδικασία να αλλάξω και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις σύμφωνα με όσα προτείνονται ???

4. Χθες,ρύθμισα στο oppo 95 την επιλογή 1080p24 Output στο On.

Στην τηλεόραση έβαλα τις επιλογές:

Motionflow : Όχι
Cinemotion (Λειτουργια Ταινίας): Όχι

Στη συνέχεια έβαλα για αναπαραγωγή το mkv αρχείο από το Test 3 και κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής
πάτησα το πλήκτρο i+ και εμφάνισε πάνω αριστερά 1080/24p.

Αργότερα χθες βράδυ έβαλα να δω την ταινία "THE NEXT THREE DAYS" με τις ίδιες επιλογές
όπως και στο Test.Κατά τη διάρκεια της ταινίας πάτησα σε διάφορες χρονικές στιγμές το πλήκτρο i+ στο
τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και μου εμφάνιζε την ένδειξη: 1080p .
Γιατί δεν μου εμφάνιζε 1080/24p όπως και στο test ??

Γολγοθάς αυτές οι ρυθμίσεις τελικά,που θα πάει...θα βγάλουμε άκρη!!

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον κόπο σας!!!

Last edited:

Απ'ότι βλέπω σε γενικές γραμμές συμφωνούν με τις ρυθμίσεις εδώ:

Ωστόσο υπάρχουν κάποια ζητηματάκια:

Για το LED Dynamic Control (Δυναμικός Έλεγχος LED) στη σελίδα των κατόχων της HX850 λένε
(συγκεκριμένα ο συνάδελφος Budda):

Γι αυτό έχω ένα ενδιασμό αν θα πρέπει να το βάλω στο Όχι ή να το αφήσω στο Standard (κανονικό).

Αν δεν σε ενοχλεί το αναβόσβημα των LED, άφησέ το στο Standard...

Τώρα έχω κάποια θεματάκια με την σωστή αναγνώριση ορισμένων επιλογών αφού το μενού μου είναι
στα Ελληνικά και εδώ τα αναφέρουμε κυρίως στα Αγγλικά...
Πιο συγκεκριμένα έχω μπερδευτεί στις επιλογές:

Noise Reduction
Noise Filtering

Αφού οι παρόμοιες επιλογές που βλέπω στο ελληνικό μενού είναι οι:

Μείωση Θορύβου
Μείωση Θορύβου MPEG
Μείωση θορύβου κουκκίδων

Θα μπορούσατε να μου πείτε ποιό πάει πού και πιο περισσεύει??!!

To "Noise Reduction" πρέπει να είναι το "Μείωση Θορύβου" και το "Noise Filtering" το "Μείωση Θορύβου MPEG". Το "Μείωση θορύβου κουκκίδων" θα το βρεις να αναφέρεται στα ξενόγλωσσα ως "Dot crawl reduction". Όταν βλέπεις BluRay και τα τρία στο Off...

4. Χθες,ρύθμισα στο oppo 95 την επιλογή 1080p24 Output στο On.

Στην τηλεόραση έβαλα τις επιλογές:

Motionflow : Όχι
Cinemotion (Λειτουργια Ταινίας): Όχι

Στη συνέχεια έβαλα για αναπαραγωγή το mkv αρχείο από το Test 3 και κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής
πάτησα το πλήκτρο i+ και εμφάνισε πάνω αριστερά 1080/24p.

Tα κουτάκια υποθέτω ότι αναβόσβηναν σύμφωνα με την περιγραφή της σωστής αναπαραγωγής, έτσι;

Αργότερα χθες βράδυ έβαλα να δω την ταινία "THE NEXT THREE DAYS" με τις ίδιες επιλογές
όπως και στο Test.Κατά τη διάρκεια της ταινίας πάτησα σε διάφορες χρονικές στιγμές το πλήκτρο i+ στο
τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και μου εμφάνιζε την ένδειξη: 1080p .
Γιατί δεν μου εμφάνιζε 1080/24p όπως και στο test ??

Ήταν σίγουρα 24p η ταινία; Μήπως ήταν DVD ή BluRay φτιαγμένο από ευρωπαϊκή HDTV μήτρα;