Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Χμ... Αυτό δεν το ήξερα... Αν και λίγο off topic, μήπως ξέρεις αν ισχύει και για την σειρά του 2010;

Ειδικά το 2010 τον ίδιο....τόσο καλό media player είχαν όλες οι τηλεοράσεις...ακόμη και αυτές με κόστος 400 ευρώ!

-Αγόρασα, ένα ηχοσύστημα της Samsung σειράς D (2011) και το πλήρωσα 800 ευρώ.
-Πήρα την LG 650S 3D η οποία δεν παίζει DTS αλλά μόνο AC3 (Αλήθεια, η SONY παίζει DTS?)
-Όταν από το ηχοσύστημα της Samsung, προσπαθώ να παίξω mkv μου βγάζει τους υπότιτλους κομμένους μισούς δεξιά και μισούς αριστερά, στην LG (και στην SONY που δοκίμασα με έναν παρόμοιο μοντέλο της Samsung σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών).
-Εάν αντί της SONY αγοράσω την Samsung D8000, θα πρέπει να πάρω επιπλέον 4 γυαλιά επαναφορτιζόμενα Χ 100 ευρώ...
-Εάν πάρω την SONY που απ' όλες που είδα live, είχε την καλύτερη εικόνα, θα πρέπει να πάρω ένα άααααλλον media player για να παίζει ότι δεν πάιζει η SONY.
Τί να πω .... ο αστακός ψόφιος και το τυρί μουχλιασμένο:fahne90:

Για την ακριβεια τα γυαλια κανουν 75 το ζευγαρι. Οταν παιρνεις την αποφαση να παρεις τοσο ακριβη tv και ιδιαιτερα sony, το mkv playback το ξεχνας.

Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υποθέτω ότι η Sony, αφού δεν είναι Edge Led δε θα παρουσιάζει clouding. Βέβαια, για τον ίδιο λόγο, δεν είναι τόσο λεπτή και όμορφη όσο η Samsung. Κατά τη δική μου γνώμη είναι πολύ ακριβή για αυτά που υπόσχεται.

To clouding δεν είναι χαρακτηριστικό του φωτισμού, είναι χαρακτηριστικό του πάνελ. Σε τηλεοράσεις με direct led + local dimming αυτό δεν θα φαίνεται.

Αν η 920 έχει direct led + local dimming δεν το γνωρίζω. Πλασάρεται σαν τέτοια, αλλά από τις φωτογραφίες του fullhd.gr φαίνεται να λειτουργεί σαν να έχει edge led, και όχι direct.

Απάντηση: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και απο που βγαινει το συμπερασμα αυτο?

Ισα ισα με το συστημα intelligent peak LED εχει πολυ λιγοτερο halo και σημαντικα καλυτερη εικονα απο συμβατικες local dimming παλιοτερης τεχνολογιας...

http://www.youtube.com/watch?v=ELbl9cX8vck

Να και η διαταξη απο το press release της Sony...

sony15.jpg

http://www.gadgetfreak.gr/2011/03/18

Re: Απάντηση: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και απο που βγαινει το συμπερασμα αυτο?

Ισα ισα με το συστημα intelligent peak LED εχει πολυ λιγοτερο halo και σημαντικα καλυτερη εικονα απο συμβατικες local dimming παλιοτερης τεχνολογιας...

Από αυτές τις φωτογραφίες:

SAM_0117.JPG

SAM_0116.JPG

SAM_0107.JPG

SAM_0099.JPG

Τοπολογία με direct led + local dimming δεν μπορεί να δώσει τέτοιες φωτογραφίες, γιατί οι ζώνες σε περιοχές με μαύρο θα είναι κλειστές.

Εγώ άλλη εξήγηση πέρα του ότι είναι edge led, δεν έχω. Εσύ πώς δικαιολογείς την εμφάνιση clouding σε εκτεταμένες περιοχές μαύρου σε τηλεόραση direct led + local dimming;

[Δεν είναι η πρώτη φορά που το ρωτάω, το είχα αναφέρει ξανά στο νήμα της 920]

Δηλαδή, (συγνώμη που μπαίνω στη συζήτηση) ουσιαστικά και η SONY έχει clouding?

Re: Απάντηση: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τοπολογία με direct led + local dimming δεν μπορεί να δώσει τέτοιες φωτογραφίες, γιατί οι ζώνες σε περιοχές με μαύρο θα είναι κλειστές.

Εγώ άλλη εξήγηση πέρα του ότι είναι edge led, δεν έχω. Εσύ πώς δικαιολογείς την εμφάνιση clouding σε εκτεταμένες περιοχές μαύρου σε τηλεόραση direct led + local dimming;

Mπορεί ο Μάνος να έβγαλε τις φωτό με κλειστό το local dimming... :p :flipout:

Κανονικά (βάσει προδιαγραφών) δεν θα έπρεπε να φαίνεται.

Mπορεί ο Μάνος να έβγαλε τις φωτό με κλειστό το local dimming... :p :flipout:

Είναι και αυτό μια πιθανή εξήγηση, συμβατή με το τι δείχνουν οι φωτογραφίες... :flipout:
(Εγώ σκευτόμουν την περίπτωση να είναι συνδυασμός edge led με direct led, σε ζώνη στο κέντρο... :flipout:)

Μακάρι να υπήρχε κάτοχος με διάθεση να ανεβάσει μερικές φωτογραφίες...

Κανονικά (βάσει προδιαγραφών) δεν θα έπρεπε να φαίνεται.

Είναι και αυτό μια πιθανή εξήγηση, συμβατή με το τι δείχνουν οι φωτογραφίες... :flipout:
(Εγώ σκευτόμουν την περίπτωση να είναι συνδυασμός edge led με direct led, σε ζώνη στο κέντρο... :flipout:)

Μακάρι να υπήρχε κάτοχος με διάθεση να ανεβάσει μερικές φωτογραφίες...

Πολύ περίπλοκο το έκανες... :flipout:

Μπορεί, πολύ απλά, το σύστημα ελέγχου του φωτισμού στη Sony, να είναι λιγότερο απότομο από το αντίστοιχο της Philips. Άλλωστε, με εξαίρεση το 100Hz Test, τα υπόλοιπα κλιπ δεν έχουν digital16 φόντο, αλλά λίγο παραπάνω...

Πολύ περίπλοκο το έκανες... :flipout:

Μπορεί, πολύ απλά, το σύστημα ελέγχου του φωτισμού στη Sony, να είναι λιγότερο απότομο από το αντίστοιχο της Philips. Άλλωστε, με εξαίρεση το 100Hz Test, τα υπόλοιπα κλιπ δεν έχουν digital16 φόντο, αλλά λίγο παραπάνω...

Βασικά η φίλιπς έχει 3 τύπους τοπικού ελέγχου, με διαφορετικούς βαθμούς παρεμβατικότητας. Ο σαμουράι είναι σε απόλυτο σκοτάδι πάντως.

Ο σαμουράι είναι σε απόλυτο σκοτάδι πάντως.

Στη Philips μπορώ να είμαι απολύτως σίγουρος... :D

Αν και απ' ό,τι βλέπω, έχει φάει αβέρτα μαύρα-λεύκα και η Sony (ή η φωτογραφική μηχανή)... :flipout:

Φωτό Sony:
SAM_0116.JPG

Screencap Pioneer Sword-Demo:
pioneersword.png

Στο αρχείο βίντεο, το "μαύρο" φόντο πίσω από τον σαμουράι, δεν αντιστοιχεί σε digital16...

Χμ, στην έκδοση που έχω εγώ, είναι όλα στο 100% μαύρο:

SushiJapaneseSwordConfectionerym2ts_snapshot_0316_20110911_105430.png

Μήπως υπάρχουν περισσότερα από ένα βίντεο με αυτή την σκηνή;
Μπερδεύτηκα... :flipout:

Re: Απάντηση: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το σίγουρο είναι ότι ο samurai κάπου πατάει και το πάτωμα δεν είναι κατάμαυρο :flipout::flipout:

Τι να σου πω, έτσι είναι το δικό μου κλιπ.
Σε ποιο δισκάκι υπάρχει το κλιπ με το πάτωμα να το δω; (Δεν τα έχω όλα δυστυχώς).

Αν υπάρχουν 2 κλιπάκια, τότε είναι λογική η φωτογραφία (που εγώ έχω κλιπάκι χωρίς πάτωμα :flipout:). Δεν μπορώ να πιστέψω εύκολα ότι υπήρχε τόσο πάτωμα, και η 920 δεν το δείχνει.

[Το κλιπάκι που έχω έχει πρώτα κάτι σούσι, και μετά τον σαμουράι, χωρίς πάτωμα. Μόνο η αντανάκλασή του υπάρχει.]

ήταν μια toshiba σε κάποιο συγκριτικό που έτρωγε άστρα και βουνά ή κάνω λάθος??? η σονυ είναι πιο gourmet??? τρώει πατώματα???

Το σίγουρο είναι ότι ο samurai κάπου πατάει και το πάτωμα δεν είναι κατάμαυρο :flipout::flipout:

Τι να σου πω, έτσι είναι το δικό μου κλιπ.
Σε ποιο δισκάκι υπάρχει το κλιπ με το πάτωμα να το δω; (Δεν τα έχω όλα δυστυχώς).

Αν υπάρχουν 2 κλιπάκια, τότε είναι λογική η φωτογραφία (που εγώ έχω κλιπάκι χωρίς πάτωμα :flipout:). Δεν μπορώ να πιστέψω εύκολα ότι υπήρχε τόσο πάτωμα, και η 920 δεν το δείχνει.

[Το κλιπάκι που έχω έχει πρώτα κάτι σούσι, και μετά τον σαμουράι, χωρίς πάτωμα. Μόνο η αντανάκλασή του υπάρχει.]

Τελικά, το ψάξαμε με τον JL_?, και έχουμε το ίδιο κλιπάκι. Υπάρχει πάτωμα.
Στο λάπτοπ μου (ένα σόνυ με κάρτα nvidia) για κάποιο λόγο δεν φαίνεται, ούτε στον windows media player, ούτε στον media player classic - HC, ούτε και στην εικόνα που έβγαλα με τον τελευταίο.
Στον επιτραπέζιο υπολογιστή μου πάλι (με κάρτα ΑΤΙ) φαίνεται πάτωμα και με τους 2 αναπαραγωγείς. Η 9705 δείχνει πάτωμα μέσω DLNA.

Τελικά έφταιγε η κάρτα της nvidia, εφαρμόζει δυναμική αντίθεση.

Οπότε, δεν υπάρχουν 2 κλιπάκια, και υπάρχει πάτωμα.
(Ότι είπε αρχικά ο JL_?)

Re: Απάντηση: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

αν το γυρίσεις στο λαπτοπ σε 16-235 λογικά θα φανεί

Όχι, δεν φαίνεται. Είναι θέμα κάρτας, εφαρμόζει δυναμική αντίθεση, και το screenshot από τον MPC-HC βγήκε λάθος λόγω hardware acceleration.

Για να το δω, πρέπει να επιβάλω δικές μου ρυθμίσεις στους οδηγούς της nvidia και να απενεργοποιήσω δυναμική αντίθεση και βελτίωση χρώματος. Αν αφεθεί στις ρυθμίσεις τη εφαρμογής, δυστυχώς έχει δυναμική αντίθεση και λάθος χρώματα...

Οταν λεει "clouding" το FullHD ουσιαστικα εννοει "halo"/"blooming".

Εχουν μπερδεψει τις ορολογιες , τους το ειχα γραψει σε ενα μηνυμα αλλα μαλλον δεν το καταλαβαν.

ΥΓ. Ωραια , αμφισβητουμε τις επισημες ανακοινωσεις της Sony και λεμε οτι δεν εχει local dimming αφου πρωτα κανουμε τους ντεντεκτιβ βασιζομενοι σε φωτογραφιες που βλεπουμε σε PC monitor. Πολυ εξυπνο...:flipout::flipout::flipout:

Last edited: