Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τι ακριβώς βλέπεις στο γρασίδι; Κατακόρυφες σκιές στα παναρίσματα;
Όταν υπάρχει κίνηση δηλαδή, και σταματά όταν δεν υπάρχει κίνηση;

Κατακορυφες σκιες. Οταν υπαρχει κινηση γινονται περισσοτερο αντιληπτες. Οταν εχεις στατικη εικονα φαινονται σαν να ειναι λερωμενη η οθονη ελαχιστα. συγκεκριμενα Οταν παει απο το ενα τερμα στο αλλο...φαινεται η οθονη σαν να εχει κατακορυφα ir

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Να εχει ελαττωματα το καταλαβαινω...να εχει προβληματα δεν το χωνευω.

.και στο ξαναλεω καμια LEDψευτο3D δεν θα δεις χωρις προβλημα

Αν δεν το αντεχεις κατεβασε ενα ματς ποδοσφαιρου σε mkv. Παρατηρησε αν φαινεται το προβλημα και αν οντως το βλεπεις παρε τηλ το service και πες τους να ερθουν να το δουν. Απαιτησε αλλαγη. Κριμα την ιδια εχει ο αδελφος μου, η οποια εχει build date 04/11 και ειναι μια χαρα..

Κατακορυφες σκιες. Οταν υπαρχει κινηση γινονται περισσοτερο αντιληπτες. Οταν εχεις στατικη εικονα φαινονται σαν να ειναι λερωμενη η οθονη ελαχιστα. συγκεκριμενα Οταν παει απο το ενα τερμα στο αλλο...φαινεται η οθονη σαν να εχει κατακορυφα ir

Σαν κατακόρυφες "ρίγες";

ακριβως. Ειναι ενοχλητικες ειλικρινα.

Και σε 1080i το παρουσιαζει.

Παρατηρώ κάτι αντίστοιχο και στην φιλιπς 9705 που έχω (έχω 2 τέτοιες γραμμές περίπου στο μέσο του πάνελ). Δεν ξέρω που ακριβώς οφείλεται, εμφανίζεται μόνο όταν υπάρχει κίνηση. Πρέπει να είναι κάποιας μορφής banding (τι πάνελ της 9705 είναι Sharp UV2A, και όχι SPVA όπως της 920).
Δεν νομίζω να διορθωθεί παρά μόνο με αλλαγή τηλεόρασης (που κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα έχει και αυτή το ίδιο σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό).

Παρατηρώ κάτι αντίστοιχο και στην φιλιπς 9705 που έχω (έχω 2 τέτοιες γραμμές περίπου στο μέσο του πάνελ). Δεν ξέρω που ακριβώς οφείλεται, εμφανίζεται μόνο όταν υπάρχει κίνηση. Πρέπει να είναι κάποιας μορφής banding (τι πάνελ της 9705 είναι Sharp UV2A, και όχι SPVA όπως της 920).
Δεν νομίζω να διορθωθεί παρά μόνο με αλλαγή τηλεόρασης (που κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα έχει και αυτή το ίδιο σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό).

γελοια πραγματα....μιλαμε για πραγματικα προβληματα κ οχι λογω του ειδους της συγκεκριμενης τεχνολογιας.

Εγω εχω αρκετες γραμμες. Αν δεν διορθωθει θα ζητησω αντικατασταση. Δεν μπορει ολες να ειναι ετσι. Περιμενω να ραντεβου απο το sony service

Εγω παλι απο την μερα που την πηρα ειχα πολυ δουλεια και δεν εχω προλαβει να ασχοληθω ιδιαιτερα.
Ενα αρνητικο παντως, το οποιο ισως να αφορα ολες τις τηλεορασεις με ενεργο 3D, ειναι οτι οταν βλεπω 3D δεν δουλευει το κομπιουτερακι απο τον δορυφορικο δεκτη ή αλλα παταω αλλα γινονται.
Προφανως μπερδευονται οι υπερυθρες.

Αρχισα να ασχολουμαι λιγο με τις ρυθμισεις και διαβαζοντας καποια πραγματακια εχω τις εξης αποριες.

Καταρχην να ξεκινησουμε με το καλιμπραρισμα κτλ.
Διαβασα οτι αφορα μονο εξωτερικες πηγες πχ blu ray, dvd κτλ. και οχι τηλεοπτικο.
Εαν λοιπον καποιος βλεπει μονο απο nova και διαφορα δορυφορικα καναλια, ταινιες, αθλητικα κτλ χρειαζεται η tv του καλιμπραρισμα?
Οι διαφορες ρυθμισεις των reviews που ειναι σε καποια site πχ fullhd, αφορουν και το τηλεοπτικο (επειγια και δορυφορικα καναλια) ή αναφερονται μονο σε blu ray?
Βλεπω οτι η επιλογη σκηνικου στις επιλεγμενες ρυθμισεις ολων των review ειναι το cinema.Αυτο μενει μονιμα εκει ή αφορα μονο τις ταινιες και οταν βλεπουμε πχ αθλητικα αλλαζουμε?

Το calibration γινεται ξεχωριστα για καθε εισοδο απο την οποια παιρνει εικονα η tv. Αλλο calibration θελουν τα αναλογικα καναλια, αλλο η hdmi 1 στην οποια πχ εχεις συνδεσει ενα ps3, αλλο η hdmi 2 στην οποια εχεις τον dreambox.

Σοβαρα; Ωραια πατατα ειπα δηλαδη. Ειχα την εντυπωση οτι τα sd σηματα μπορει να τα φερει πιο κοντα στο προτυπο καποιο οργανο...

Το καλιμπράρισμα το σημαντικότερο που θα σου κάνει, είναι να σου πει τις ιδανικές τιμές για την αντίθεση/φωτεινότητα/χρώμα στην τηλεόρασή σου.
Αν η τηλεόραση έχει επιπλέον ρυθμιστικά, θα σου πει και τιμές για το γάμμα, θερμοκρασία λευκού, χρώμα.

Θα σου φέρει γενικά την τηλεόραση σε ένα καλό σημείο λειτουργίας.

Τώρα για σήματα SD ή HD, κανένα από τα δύο δεν ακολουθεί πιστά κάποιο πρότυπο. Όλα στο περίπου είναι... Ακόμα και διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας ταινίας μπορεί να έχουν τρομακτικές διαφορές. Θα "επωφεληθούν" και τα 2 επειδή ρύθμισες την τηλεόραση.

Καλημέρα,

Σήμερα παρέλαβα την νέα Sony HX920 3D, σε αντικατάσταση της προηγούμενης που είχε "γραμμές".

Θα ήθελα, σας παρακαλώ να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποια ρύθμιση στο 3D, διότι βλέπω σε όλες τις ταινίες το είδωλο του κάθε αντικειμένου (σαν ghost).

Καλημέρα,

Σήμερα παρέλαβα την νέα Sony HX920 3D, σε αντικατάσταση της προηγούμενης που είχε "γραμμές".

Θα ήθελα, σας παρακαλώ να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποια ρύθμιση στο 3D, διότι βλέπω σε όλες τις ταινίες το είδωλο του κάθε αντικειμένου (σαν ghost).

Πατα στο control το κουμπι 3D και στην επιλογη "ρυθμιση βαθους" βαλε οποια τιμη (+ -) ταιριαζει στο ματι σου καλυτερα. Default ειναι το 0.

Το calibration σε εισοδο HDMI για χρηση δορυφορικου ειναι εφικτο με την χρηση γεννητριας.
Το εχουμε εφαρμοσει επανειλημμενα με καλα αποτελεσματα σε NOVA HD.
Βεβαια απο εκει και περα παιζει ρολο το καθε καναλι...
Επισης η μετρηση-ρυθμιση του ειδωλου (crosstalk) μπορει να γινει παλι με χρηση 3D γεννητριας. Φυσικα δεν ειναι δυνατον να το εξαλειψεις σε μια οθονη που το εχει.

κατοχος πλεον κι εγω της συγκεκριμενης τηλεορασης εδω και μια εβδομαδα και απλα κατενθουσιασμενος απο την εικονα της,βλεπω μεσω νοβα και ειδικα στα HD καναλια απογειωνεται η αισθηση!!!!εχω ριξει αγκυρα μια εβδομαδα τωρα στο σαλονι,δεν το κουναω απο δω...

Τα νήματα της παρούσης κατηγορίας με χαρακτηρισμό "Reviews - Εντυπώσεις _ Σχόλια", αφορούν αποκλειστικά τα μοντέλα που αναφέρονται τον τίτλο.

Ερωτήσεις και συγκρίσεις μοντέλων στην "Αγορά νέας τηλεοράσης"

Ως εκ τούτου, το post του dfrank και οι απαντήσεις μεταφέρθηκαν και έγιναν νήμα Δίλημμα....46-HX920-VS-UE46D8000

Η συζήτηση μπορεί συνεχιστεί εκεί.

dfrank καλώς ήρθες στη παρέα μας.

Last edited: