SONY ή LG?

Καλησπερα.
Το πρωι μιλησα με γνωστο στην SONY και εκλεισα την 40w4500......
Το μοντελο δεν εχει καταργηθει,απλα υπαρχει ελλειψη μαλλον τεχνητη συμφωνα με τα λεγομενα του.Επομενη παραλαβη κοματιων απο SONY HELLAS
σε 20 με 25 ημερες.

Εχει καταργηθει...

100% διασταυρωμενο απο πολυ αξιοπιστη πηγη μεσα στην Sony...-bye-

Aυτο βεβαια δεν αναιρει το γεγονος οτι ειναι μια πολυ καλη τηλεοραση.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές και απόψεις σας...

Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν έτοιμος να πάρω μια LG της σειράς 5000 στην αρχή καθαρά λόγω τιμής (37LG5000 (527 ) ή 42LG5000 (620 )).

Μετά αποφάσισα να πάρω κάτι καλύτερο, και πήγα στην 42LG7000 με 860 από το Internet, αλλά επειδή είχε μεγάλη αναμονή λόγω και των μπλόκων στα Τέμπη, και επειδή βρήκα διαθέσιμο ένα κομμάτι της Sony 40W4000 στο Saturn με 899 , πήρα τελικά αυτήν.

Ελπίζω να μείνω ευχαριστημένος. Δεν έχω άλλωστε και ιδιαίτερες απαιτήσεις. CRT είχα ως τώρα, και ταινίες έβλεπα σε ένα 19άρι monitor της LG στο PC....

Τώρα μάλλον πρέπει να πάρω ένα καλώδιο DVI->HDMI, και μετά μια καλύετρη κάρτα γραφικών, για να δώ κι εγώ σαν άνθρωπος Full HD...
Είδομεν... Πόσο πάνε περίπου οι κάρτες αυτές?
Με το μετατροπέα τι ποιότητα μπορώ να πετύχω με αυτή την κάρτα που έχω τώρα (GeForce4 MX 440 with AGP8x, με max 1280x1024) ?

Τίποτα...μην το σκέφτεσαι καν με αυτή τη κάρτα.
Πάρε μια ATI 3650 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510679 και θα εισαι άρχοντας!
Ανταπτοράκι έχει μέσα η κάρτα γραφικών για να βγάζει από DVI-->HDMI, οπότε εσυ μονο ενα καλώδιο HDMI χρειάζεσαι. Αν πάρεις απευθείας καλώδιο DVI-->HDMI, θα χρειαστείς μετά και ξεχωριστό καλώδιο για να περάσεις τον ήχο από τον υπολογιστή στην τηλεόραση. Ενώ με το ανταπτοράκι που περιέχουν μέσα οι κάρτες γραφικών της ATI, ο ήχος περνάει κανονικά μεσω της HDMI.

Last edited:
Δες το link που έβαλα μετά το Edit :)

AGP κάρτα δέχεται το PC σου.

Σημ.: Αυτές οι κάρτες θέλουν και σχετικά ισχυρό τροφοδοτικό. Αν προσέξεις θα δεις οτι ζητάνε οι περισσότερες να έχεις τουλάχιστον 450W τροφοδοτικό.

Φίλε dxlgr, για να έχεις αυτή την κάρτα, μάλλον το σύστημα σου είναι αρχαίο, οπότε η λύση της αναβάθμισης είναι λίγο περίεργη υπόθεση... Αν αλλάξεις κάρτα γραφικών, από εδώ θα ψωνίσεις που είναι AGP:

http://www.e-shop.gr/search_per.pht...%D4%C1+%C3%D1%C1%D6%C9%CA%D9%CD&category2=AGP

Μία 3650, λογικά θα παίξει (υπάρχει πάντα βέβαια ο κίνδυνος της ασυμβατότητας, ανάλογα με την παλαιότητα της M/B), αλλά το πιο πίθανο είναι ότι θα ζορίσει το σύστημα (απαιτεί και επιπλέον τροφοδοσία με φισάκι 4pin). H καλύτερη λύση είναι να αφήσεις το σύστημά σου ως έχει και να φτιάξεις ένα καινούριο HTPC ή να τσιμπήσεις ένα ΝΜΤ ή το WDTV...

Υ.Γ.: Καλοθέατη η τηλεόραση... -bye-

edit: Tigran, μαζί σκεφτόμαστε... -bye-

Φίλε dxlgr, για να έχεις αυτή την κάρτα, μάλλον το σύστημα σου είναι αρχαίο, οπότε η λύση της αναβάθμισης είναι λίγο περίεργη υπόθεση... Αν αλλάξεις κάρτα γραφικών, από εδώ θα ψωνίσεις που είναι AGP:

http://www.e-shop.gr/search_per.pht...%D4%C1+%C3%D1%C1%D6%C9%CA%D9%CD&category2=AGP

Μία 3650, λογικά θα παίξει (υπάρχει πάντα βέβαια ο κίνδυνος της ασυμβατότητας, ανάλογα με την παλαιότητα της M/B), αλλά το πιο πίθανο είναι ότι θα ζορίσει το σύστημα (απαιτεί και επιπλέον τροφοδοσία με φισάκι 4pin). H καλύτερη λύση είναι να αφήσεις το σύστημά σου ως έχει και να φτιάξεις ένα καινούριο HTPC ή να τσιμπήσεις ένα ΝΜΤ ή το WDTV...

Υ.Γ.: Καλοθέατη η τηλεόραση... -bye-

edit: Tigran, μαζί σκεφτόμαστε... -bye-

Thanks JL_, αν και δεν ξέρω αν έκανα την καλύτερη επιλογή που δεν πήρα την 42LG7000 :BDGBDGB53:

Όσο για την καρτούλα, λέω να την δοκιμάσω. Ποια από αυτές παίζει Full HD με τις μικρότερες απαιτήσεις?

Πχ αυτή κάνει ? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513363

Χμ....

Re: Απάντηση: SONY ή LG?

Φίλε μου είμαι κάτοχος μίας 42 LG7000
860 E
FULL HD - 100HZ - 50000 αντίθεση
και μεγάλες δυνατότητες διασύνδεσης
επίσης έχω ακούσει τα καλύτερα για το service- αντιπροσωπεία της LG
πιστέυω ότι είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά.
και μην τρως το παραμύθι της "μάρκας" εκτός και αν σου περισσέυουν

Ναι και για να δεις παιζεις με τα 100ΗΖ στο OFF ,και τα μαυρα σου ειναι ψιλο-γκρι ανω της Sony κατραμι ,λεγοντας αυτα δεν θελω να μειωσω το πανελ σου αλλα να σου πω πως δεν υφισταται κανενα "παραμυθι" μαρκας, η LG(LuckyGoldstar) εχει πολυ καλα προιντα σε μια προσπαθεια να ξεχασουμε οι παλαιοτεροι τα φτηνιαρικα Goldstar προιοντα για οσους τα προλαβαν,εχει αριστο service KAI support αλλα η Sony ειναι......Sony-bye-

Sorry μπερδεύτηκα...

Τελικά Sony 40w4500... 40w4000 ή 42 LG 7000??

Καλύτερα χρώματα ποιά έχει??
Καλύτερη εικόνα σε ταινίες με γρήγορη ενναλαγή σκηνών??

Νομίζω η LG δίνει εγγύηση για 0 καμμένα pixel.
Από συνδεσιμότητα νομίζω έχουν τα ίδια πράγματα...

Και έγω έχω αυτές τις απορίες μια και πρόκειται να αγοράσω τηλεόραση..

Σε ένα μαγαζί με τηλεοράσεις Sony μου είπανε ότι η Sony το Πάσχα θα λανσάρει καινούργια μοντέλα και όντως ότι η σειρά 4500 μας άφησε χρόνους.. Φήμες ? Αλήθεια? ότι μου είπανε σας το μεταφέρω...

Δεν έχω σκόπο βέβαια να περιμένω μέχρι το Πάσχα να αγοράσω τηλεόραση..
Τώρα ποιά από τις παραπάνω θα αγοράζατε???

Κι εγώ ήμουν μεταξύ W4500, W4000 και 42lg7000.

Αφού η W4500 καταργήθηκε, κατέληξα στην 40W4000.

Βέβαια αν είχα δει νωρίτερα το Power Buy, θα αγόραζα από εκεί την 42LG7000 με 790 . Αν προλάβεις πήγαινε εκεί με κλειστά μάτια. Έχει καλύτερη απόδοση και δέκτη στα αναλογικά, παίζει και mp3 νοιμίζω από το USB της, έχει και bluetooth και 100ΗΖ.

Εγώ την W4000 την πήρα +100 στα 899 από Saturn....