SONY Η SAMSUNG?

alucard21

New member
23 October 2011
58
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια τηλεόραση στις 46" η οποία θα προοριζεται κυρίως για κανάλια nova και πολύ gaming ps3,κυρίως PES,FIFA και GT5.Είμαι ανάμεσα στις παρακάτω:
1)Sony ex720
2)Samsung ue46d6510
3)samsung ue46d6500
4)samsung ue46d6100
ξέρω ότι λόγω του gaming και μόνο και του μεγάλου lag των Samsung,εχει ενα προβάδισμα η Sony,όμως σε θέαση 2d που της είδα η εικόνα των Samsung μου αρεσε περισσότερο.Ποια είναι η γνώμη σας?Είναι όντως τόσο σημαντικό το lag που θα το αντιληφθώ όταν πάιζω ps3?
PS:Όλα τα παραπάνω μοντέλα είναι με τεχνολγία edge led ή υπαρχουν και κάποια με local dimming?Εχω διαβάσει οτι η φωτεινότητα γενικότερα είναι καλυτερη στο local dimming

Ολες οι LED/LCD εχουν υπεραρκετη φωτεινοτητα.Εκτος και θελεις να βλεπεις τηλεοραση με γυαλια ηλεκτροκολησης.

Καλη local dimming ειναι η Sony ΗΧ920 αλλα ξεφευγει στην τιμη.

Υπαρχει και η LG LW980 αλλα ειναι και αυτη ακριβη και εχει και καποια προβληματα.

Re: Απάντηση: SONY Η SAMSUNG?

Ολες οι LED/LCD εχουν υπεραρκετη φωτεινοτητα.Εκτος και θελεις να βλεπεις τηλεοραση με γυαλια ηλεκτροκολησης.

Καλη local dimming ειναι η Sony ΗΧ920 αλλα ξεφευγει στην τιμη.

Υπαρχει και η LG LW980 αλλα ειναι και αυτη ακριβη και εχει και καποια προβληματα.
Καταρχάς δε θέλω να ξεφυγω απο τα 1200Ε για αυτο και κατέληξα σε αυτα τα μοντέλα.Σχετικα με το local dimming στο ανέφερα γιατι είδα πρόσφατα την εικόνα της c8000 που είναι περσινο μοντέλο και επαθα πλακα.Σε κανάλια νοβα που είναι κοινώς αποδεκτό ότι προσφέρουν αθλια εικονα η c8000 εδινε μια πολυ καλύτερη εικόνα απο αλλες.Τελικα φίλε Yperion ποια απο τια παραπάνω?

δεν ξερω αν το local dimming κανει διαφορα στο τηλεοπτικο. Ας με διορθωσουν οι πιο γνωστες αλλα δεν νομιζω οτι το local dimming ειναι αυτο που εκανε την διαφορα στην c8000

Η C8000 δεν εχει local dimming. Καμια edge LED δεν εχει.

Aπο τις παραπανω που αναφερεις ολες οι D6ΧΧΧ εχουν την ιδια εικονα αλλα αλλαζει ο σχεδιασμος και καποιες επιπλεον δυνατοτητες (πχ. smart TV).

Είδα και την hx800 που είναι σε καλή τιμή.Έχει μεγάλες διαφορές
Με την ex720?Αξίζει η χρηματική διαφορά ή όχι;

Καταρχάς η C8000 έχει local dimming.Από τις παραπάνωκαλύτερη εικόνα έχει η D6500.Και η HX820 ακολουθεί.
Posted via Mobile Device

Μην το λες.Σε μια ταινία για παράδειγμα σκουραιναν παρά πολύ οι μπάρες που άφηνε το κάδρο.Απέδιδε μεγαλύτερη αντίθεση ansi κλπ.
Posted via Mobile Device

Ρε yperion έλεος πια να δώ τι άλλο θα πεις για τις lcd ! Δηλαδή όλοι εμείς που έχουμε lcd βλέπουμε με γυαλιά ηλεκτροκόλησης έλεος ! Στο τέλος φτιάξε ένα κείμενο που να γράφει “ Πάρτε μόνο Πλάσμα αν πάρετε lcd θα τυφλωθείτε” και να το ποστάρεις συνέχεια ! Δηλαδή απαγορεύεται παρα πολλοί να γουστάρουν να βλέπουν σε lcd ? Μπορεί να γουστάρουμε τα ψεύτικα χρώματα, τον εντυπωσιασμό και τις λεπτές οθόνες ! Δηλαδή έλεος ή πάρε πλάσμα ή πάρε τις άχρηστες lcd ! Την άλλη άποψη την έχεις ακούσει ποτέ ? Πολύς κόσμος έχει δεί πλάσμα και lcd και δεν θέλει να τις βλέπει τις πλάσμα αγοράζει αυτό που βλέπει με το μάτι, δεν τους νοιάζουν οι μετρήσεις και τα χρωματικά τρίγωνα, αν θες πες τους άσχετους, πες τους ότι δεν ξέρουν αλλά αυτοί θα αγοράζουν αυτό που τους αρέσει να βλέπουν και όχι τι είναι καλό στις μετρήσεις ! Και δυστυχώς καλός η κακός η αγορά τον πλάσμα όλο και μικραίνει και μέχρι και η Panasonic θα δώσει την προσοχή της στην παραγωγή led-lcd τηλεοράσεων ! http://www.fullhd.gr/idisis/epikairotita/9993-panasonic-to-cut-pdp-tv-production.html Κακά τα ψέματα μπορεί η τεχνολογία πλάσμα να μην πεθαίνει αλλα σε πωλήσεις είναι στα χειρότερα της και όταν κάτι δεν πουλάει τείνει να εξαφανίζεται ! Δεν λέω ότι σύμφωνο σε αυτό γιατί οι πλάσμα προσφέρουν πολλά σαν τηλεοράσεις και μπορεί όντως το marketing να είναι υπέρ τον lcd αλλα ο τελικός κριτής είναι ο κόσμος και ο κόσμος μπορεί να ακούει τι του λένε αλλα στο τέλος αγοράζει αυτό που βλέπει !

Last edited:
Τελικά εγώ ρε παιδιά ποια τηλεόραση απο τις παραπάνω να πάρω;;;Η hx 820 που ανέφερες Αντρέα έχει διαφορά απο την hx800;

Φίλε εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις την samsung 46D6100 αφού σου άρεσε κιόλας ! Εγώ έχω samsung την D7000, έχω και τις τρείς κονσόλες και παίζω μάλιστα και online fps δεν είχα ποτέ πρόβλημα ! Με το game mode στο on δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ! Η sony HX820 είναι πολύ καλό μοντέλο αλλα είναι σε άλλη κατηγορία ξεφεύγει η τιμή.... Η HX800 είναι περσινό μοντέλο έχει πολύ καλο 2D αλλα όχι τόσο καλό 3D και δεν έχει τόσο multimedia δυνατότητες όσο τα φετινά μοντέλα της sony και samsung. Πάντως στα 1000 euro δεν θα βρείς καλύτερη led-lcd από την samsung 46D6100, αρκετά καλή είναι και η sony 46ex720 και αυτή στα 1000 euro αλλά νομίζω ότι η samsung είναι λίγο καλύτερη αν και αυτό πιο πολύ είναι θέμα γούστου ! Μπορείς να δεις και πλάσμα αλλα επειδή γράφεις πολύ gaming δεν θα στο πρότεινα !

Last edited:
Σε τι σήμα, αναλογικό τηλεοπτικό, ψηφιακό τηλεοπτικό, HD?

Όλα τα παραπάνω μοντέλα είναι με τεχνολγία edge led ή υπαρχουν και κάποια με local dimming?Εχω διαβάσει οτι η φωτεινότητα γενικότερα είναι καλυτερη στο local dimming

O ανθρωπος ειπε αυτο και του εξηγω οτι..

α-Ολες οι LCD (ειτε LED ειτε απλες) εχουν υπεραρκετη φωτεινοτητα.

β-Αν δεν του φτανει η φωτεινοτητα αυτη και θελει παραπανω τοτε για να δει στο τελος τηλεοραση θα χρειαστει γυαλια ηλεκτροκολησης.

Οποτε μην πυροβολειτε τον πιανιστα. Παρακαλω επισης μην πετατε τα ποτα στην πιστα.

Εννοειται οτι κανουμε και λιγο χιουμορ.

Όλα τα παραπάνω μοντέλα είναι με τεχνολγία edge led ή υπαρχουν και κάποια με local dimming?Εχω διαβάσει οτι η φωτεινότητα γενικότερα είναι καλυτερη στο local dimming

O ανθρωπος ειπε αυτο και του εξηγω οτι..

α-Ολες οι LCD (ειτε LED ειτε απλες) εχουν υπεραρκετη φωτεινοτητα.

β-Αν δεν του φτανει η φωτεινοτητα αυτη και θελει παραπανω τοτε για να δει στο τελος τηλεοραση θα χρειαστει γυαλια ηλεκτροκολησης.

Οποτε μην πυροβολειτε τον πιανιστα. Παρακαλω επισης μην πετατε τα ποτα στην πιστα.

Εννοειται οτι κανουμε και λιγο χιουμορ.
. Φίλε μου εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου απλά σε μερικά πράγματα είσαι αρκετά απόλυτος-bye-

Λοιπόν μετα απο μια σχεδόν εξοντωτική περιήγηση στα κατασήματα,κλίνω περισσότερο προς την UE46D6530.Παρακολούθησα όλα τα παραπάνω μοντέλα για πολλή ώρα και μπορώ να πώ ότι στην 6530 είδα πολύ καλη ευκρίνεια σε 2d εικόνα(blu ray και αναλογικό),γεμάτο μαύρο και ενα βάθος στην εικόνα που ξεχωρίζει απο τις υπόλοιπες.Αν και ξεφεύγει λίγο απο το Budget μου(κατα 50ε),νομίζω οτι το value for money της είναι απο τα καλύτερα αυτη τη στιγμή.Με 1249ε δίνει και 2 ζευγάρια γυαλιά δώρο.Βέβαια το 3d Της(χωρίς να με απασχολεί και πολύ) διάβασα σε πολλά ξένα reviews ότι υστερεί αρκετά σε σχέση με τις υποσχέσεις των κατασκευαστών,άλλα απο οτι κατάλαβα...ουδέις αψεγάδιαστος!Με προβληματίζει βέβαια το θέμα του lag,γιατι οπως ανέφερα παιζω πολυ ps3 και δυστυχώς σε κατάστημα δεν μπορώ να δω πώς ανταποκρίνεται.Θεωρείτε οτι το μεγάλο lag(?) και το "κακό" 3d είναι τόσο απογοητευτικα´που πρέπει να παώ σε κάτι α´λλο?

Το 3D δεν πρεπει να σε απασχολει.

Πολυ συντομα ειτε παθητικο ειτε ενεργητικο ειναι θα το εχεις βαρεθει.

Για το lag δεν μπορω να σου πω. Επειδη παιζω αρκετα Modern warefare , Black Ops κτλ online δεν θα πηγαινα για τιποτα πανω απο 20 ms. Ακομη και τα 30 ms της Sony EX720 τα θεωρω οριακα. Αυτο ομως ειναι προσωπικη εκτιμηση.

Μήπως ξέρεις πόσα ms είναι η Sony hx800?Πολύ φτηνότερη απο την 6530 ,περσινο όμως μοντέλο και να σου πώ την αληθεια η εικόνα της δε με ενθουσίασε αν και επαιξα αρκετά με τις ρυθμίσεις.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε Υπερίων