Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Λοιπον η προσωρινη λυση που μεχρι στιγμης μου δουλευει. Ανοιγω πρωτα την τηλεοραση, οριζω την πηγη που θελω να δω, στην αρχη βγαζει μαυρη οθονη μετα απο καποια δευτερολεπτα μπλε και τοτε ανοιγω την συσκευη (PS4/PC) που θελω να παιξει.

Καλησπέρα στην παρέα.Πολλή ησυχία έχει πέσει βλέπω στο νήμα τον τελευταίο καιρό.Μήπως ήρθε η ώρα να το αναστήσουμε ανάβοντας λίγο τα αίματα;
Λοιπόν αγαπητοί φίλοι μετά από 6 μήνες χρήσης της τηλεόρασης και αφού δεν έχω χαρεί σχεδόν καθόλου έως τώρα τη συνεργασία της τηλεόρασης με το xbox one, βρήκα τη λύση.Η έστω ένα ημίμετρο.Τα χρώματα στα παιχνίδια ήταν τις περισσότερες φορές πολύ λάθος και σκοτεινά.Σε παιχνίδια όπως το φίφα όπως είχα πει και τον πρώτο καιρο, το λευκο δεν ήταν ποτέ εντελως λευκό,το γρασίδι έκανε φλασάκια, σαν αναβόσβηνε, ενώ πολλές φορές σε άλλα παιχνίδια μου έκαιγε εντελώς τα χρώματα.Ξοδεύοντας αρκετή ώρα και αφού άλλαξα θύρα στην τηλεόραση, όλες τις διαθέσιμες ρυθμίσεις και ένα καλώδιο hdmi χωρίς αποτέλεσμα, δοκίμασα την τελευταία μου ελπίδα.Έκλεισα λοιπόν το hdr απο xbox και ως δια μαγείας λύθηκαν όλα τα προβλήματα!!!
Πλέον παίζω χωρίς hdr και είμαι πολύ χαρούμενος από την απόδοση της τηλεόρασης.Τη συγκρίνω ακόμα και με την παλιά Samsung που άλλαξα ,η οποία ήταν υπερβολικά φωτεινή και με το hdr ενεργοποιημένο,και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.Σκεφτείτε ότι μπήκα στις ρυθμίσεις φωτεινότητας και αντίθεσης όσων παιχνιδιών τις διαθέτουν και τις κατέβασα στο μισό από ότι τις είχα γιατί με τύφλωσαν.
Με λίγα λόγια , έχω μία τηλεόραση με dv και hdr και δεν χρησιμοποιώ τίποτα από τα δύο.Το πρώτο εξαιτίας Νετφλιξ και το δεύτερο λόγω xbox one s...Sony ακούει;Aπορώ πως δεν έχει ενοχλήσει κανέναν αυτο τόσον καιρο.
Δεν είμαστε με τα καλά μας ρε παιδιά...Δεν είμαστε καθόλου με τα καλά μας...Ακούω γνώμες και αν έχει κάποιος αντιρρήσεις ευχαρίστως να τραβήξω φωτογραφίες με και χωρίς hdr.

Καλημερα ιδια ακριβως θεματα ειχα με την παλια τηλεοραση samsung. Oμως με την sony Παρη και τις ιδιες πηγες και συνδεσεις δεν εχω κανενα θεμα. Συνδεω πανω ενισχυτη ps4 και PC

Εγώ πάντως ρε παιδιά βλέπω Netflix απευθείας μέσω τηλεόρασης από το Remote control της .
Τολμώ να πω ότι τα χρώματα είναι εκπληκτικά!...

Μέσω της τηλεόρασης βλέπω Νετφλιξ. Από το xbox παίρνω καλύτερο ήχο στο 5.1 και καλύτερη κυληση στα μενου γιατί στης τηλεόρασης κάνει κάτι σαν judder και σου βγάζει τα μάτια αν κινείσαι γρήγορα δεξιά αριστερά, αλλά αφού έκλεισα το hdr στο xbox η τηλεόραση έχει καλύτερη εικόνα.
Παρεμπιπτόντως τόσο το xbox χωρίς hdr όσο και ο δέκτης της nova που έβαλα πρόσφατα στο hdmi 1, δίνουν σαφώς πιο φωτεινή εικόνα από τον δέκτη και τις εφαρμογές της τηλεορασης. Άλλο ενα μυστήριο της Sony...

Καταρχήν έστω και καθυστερημένα καλό φθινόπωρο . Λόγω καθαρά επαγγελματικών υποχρεώσεων με άφησε λίγο πίσω ώστε να διαβάσω τα σχετικά νήματα αυτό όμως δεν με πτοεί καθόλου να ασχοληθώ έστω και αργά το βράδυ με το χόμπι μας ...

Για το Xbox X έχω αναφερθεί λεπτομερέστατα και πάντα προσωπικά δεν το αλλάζω με κανένα media player -Netflix για τον απλούστατο λόγο η προτεραιότητα για μένα είναι η ποιότητα της εικόνας -αξιοπιστία αφού ενεργοποιεί (media dada το 4K master της Sony A8F που δεν το κάνει κανένα media player ούτε καν η ενσωματωμένες εφαρμογές Android της τηλεόρασης )
Περισσότερα στο σχετικό νήμα ...

Είχα γράψει ότι παρακολουθώ την συγκεκριμένη τηλεόραση όσον αφορά την αξιοπιστία της τουλάχιστον στο δείγμα που έχω αγοράσει .
Μπορεί να είσαι φαν της εικόνας της Sony λόγω καθαρά επεξεργασίας αυτό όμως δεν σημαίνει για μένα ότι δεν πρέπει να γράφεις τα καλά και τα κακώς κείμενα πρωτίστως για να είσαι αξιόπιστος αφού όπως έχω δηλώσει δεν είμαι επαγγελματίας απλά γουστάρω αυτό που κάνω (χομπίστας )

Επι της ουσίας εμφανίστηκε ένα μαύρο πίξελ στο πάνω μέρος της εικόνας σκουπίδι Καμμένο πίξελ απάντηση δεν πήρα από το επίσημο service.
Που το βλέπεις σε όλα τα φωτεινά πλάνα και σε όλη την χρωματική παλέτα .
Αποφασιστικά και μετά από έντονες διαμαρτυρίες μου τόσο στην sony όσο και στο κατάστημα που αγόρασα την τηλεόραση είναι δεδομένη η αντικατάσταση της και αναμένω το καινούργιο μοντέλο OLED A8G από εβδομάδα όπως με πληροφόρησαν .

Attachments

• 8AB163D6-B046-4D03-B97E-0FCE9E8DEFB3.jpg
    8AB163D6-B046-4D03-B97E-0FCE9E8DEFB3.jpg
    241.3 KB · Views: 167
Απάντηση: Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καταρχήν έστω και καθυστερημένα καλό φθινόπωρο . Λόγω καθαρά επαγγελματικών υποχρεώσεων με άφησε λίγο πίσω ώστε να διαβάσω τα σχετικά νήματα αυτό όμως δεν με πτοεί καθόλου να ασχοληθώ έστω και αργά το βράδυ με το χόμπι μας ...

Για το Xbox X έχω αναφερθεί λεπτομερέστατα και πάντα προσωπικά δεν το αλλάζω με κανένα media player -Netflix για τον απλούστατο λόγο η προτεραιότητα για μένα είναι η ποιότητα της εικόνας -αξιοπιστία αφού ενεργοποιεί (media dada το 4K master της Sony A8F που δεν το κάνει κανένα media player ούτε καν η ενσωματωμένες εφαρμογές Android της τηλεόρασης )

Είχα γράψει ότι παρακολουθώ την συγκεκριμένη τηλεόραση όσον αφορά την αξιοπιστία της τουλάχιστον στο δείγμα που έχω αγοράσει .
Μπορεί να είσαι φαν της εικόνας της Sony λόγω καθαρά επεξεργασίας αυτό όμως δεν σημαίνει για μένα ότι δεν πρέπει να γράφεις τα καλά και τα κακώς κείμενα πρωτίστως για να είσαι αξιόπιστος αφού όπως έχω δηλώσει δεν είμαι επαγγελματίας απλά γουστάρω αυτό που κάνω (χομπίστας )

Επι της ουσίας εμφανίστηκε ένα μαύρο πίξελ στο πάνω μέρος της εικόνας σκουπίδι Καμμένο πίξελ απάντηση δεν πήρα από το επίσημο service.
Αποφασιστικά και μετά από έντονες διαμαρτυρίες μου τόσο στην sony όσο και στο κατάστημα που αγόρασα την τηλεόραση είναι δεδομένη η αντικατάσταση της και αναμένω το καινούργιο μοντέλο OLED A8G από εβδομάδα όπως με πληροφόρησαν .

Πάλι καλά!

Re: Απάντηση: Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πάλι καλά!
Ε ναι κάπως έτσι ξεκινάνε τα ωραία ...
Δηλαδή το είναι είσαι συνεπής όταν δημιουργηθεί πρόβλημα αρκεί να έχεις επιχειρήματα ότι αυτό που βλέπεις το πρόβλημα φαίνεται ξεκάθαρα .

Η τηλεόραση θα έρθει κατευθείαν από το εξωτερικό σφραγισμένη .
Μάλιστα εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι υπάρχουν δυο επιλογές όσον αφορά την παράδοση της τηλεόρασης .
Άνοιγμα στο service και έλεγχος ...Η σφραγισμένη ,άνοιγμα στην κατοικία σου και επιτόπου έλεγχος . Προτίμησα το δεύτερο .

Εντάξει έχω την αίσθηση ότι υπερβάλει δεν νομίζω ότι υπάρχουν τεράστιες διάφορες από το περσινό μοντέλο .
Αν και όταν θα έρθει θα το ψάξω όσο δεν πάει και είναι αυτονόητο ότι θα ανοίξουμε καινούργιο νήμα .
https://youtu.be/STydAjQeQl4

Καλησπέρα σήμερα παρατήρησα ακριβώς το ίδιο προβλημα και στην δίκη μου AF8 65’. Τι μπορώ να κάνω και εγώ ώστε να ύπαρξη κάποια σωστή αντιμετώπιση από την Sony ή το κατ/μα; Παρεπιπτόντως, όταν την αγόρασα είχα βαλει εγγύηση από το Kotsovolo και έστω για 1 pixel.

Ορίστε και σχετική φωτό με τα μαυρισμένα pixel :

Attachments

• BD857F3F-9845-4830-B4AE-D7FC69355CEE.jpg
    BD857F3F-9845-4830-B4AE-D7FC69355CEE.jpg
    61.3 KB · Views: 189
Καλησπέρα σήμερα παρατήρησα ακριβώς το ίδιο προβλημα και στην δίκη μου AF8 65’. Τι μπορώ να κάνω και εγώ ώστε να ύπαρξη κάποια σωστή αντιμετώπιση από την Sony ή το κατ/μα; Παρεπιπτόντως, όταν την αγόρασα είχα βαλει εγγύηση από το Kotsovolo και έστω για 1 pixel.
Προσωπικά απευθύνθηκα στο Κατάστημα που αγόρασα την τηλεόραση .
Όπου με έφεραν σε επικοινωνία με το service.

Για να ενημερώσω και το σχετικό νήμα η A8G που περίμενα σφραγισμένη ήρθε στην θέση της A8F ξεσφράγιστη την οποία καν δέχτηκα για τον απλούστατο λόγο άλλα είχαμε συμφωνήσει .
Η A8G σύμφωνα πάντα με το service ήρθε αλλά σπασμένη κατά την μεταφορά και μου στείλανε την A8F .
Το λάθος που έγινε το έχουν παραδεχτεί και αναμένω το καινούργιο μοντέλο σφραγισμένο ,για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσω το σχετικό νήμα .

Προσωπικά απευθύνθηκα στο Κατάστημα που αγόρασα την τηλεόραση .
Όπου με έφεραν σε επικοινωνία με το service.

Για να ενημερώσω και το σχετικό νήμα η A8G που περίμενα σφραγισμένη ήρθε στην θέση της A8F ξεσφράγιστη την οποία καν δέχτηκα για τον απλούστατο λόγο άλλα είχαμε συμφωνήσει .
Η A8G σύμφωνα πάντα με το service ήρθε αλλά σπασμένη κατά την μεταφορά και μου στείλανε την A8F .
Το λάθος που έγινε το έχουν παραδεχτεί και αναμένω το καινούργιο μοντέλο σφραγισμένο ,για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσω το σχετικό νήμα .
Ήρθε κάποιος ΤΕΧΝΙΚΟΣ από το Service της Sony σπίτι σου να ελέγξει την TV ή έστειλες εσυ φωτό και μετά ήρθαν και την πήραν; Η δικιά μου έχει 8 καμμένα pixels. Ελπίζω να μην μου αλλάξουν κανενα πάνελ, γιατί το πάνελ που έχω είναι εξαιρετικό εκτός των καμμένων pixel.

Ήρθε κάποιος ΤΕΧΝΙΚΟΣ από το Service της Sony σπίτι σου να ελέγξει την TV ή έστειλες εσυ φωτό και μετά ήρθαν και την πήραν; Η δικιά μου έχει 8 καμμένα pixels. Ελπίζω να μην μου αλλάξουν κανενα πάνελ, γιατί το πάνελ που έχω είναι εξαιρετικό εκτός των καμμένων pixel.
Την πρώτη φορά ήρθε τεχνικός όπου είδε το πρόβλημα μετά ήρθε και δεύτερη φορά για να μετρήσει το μέγεθος .
Το όλο θέμα στην περίπτωση την δικιά μου είναι εμφανές σε όλη την χρωματική παλέτα και το μέγεθος είναι μεγάλο .
Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν είναι 2 τρία pixel στην σειρά η υπάρχει σκουπίδι ανάμεσα στο πάνελ και το μπροστινό τζαμί της τηλεόρασης .
Μετά στάλθηκαν και φωτογραφίες δικιές μου .
Αυτό που είναι σίγουρο ...Είναι ότι το βλέπει και κάποιος που δεν γνωρίζει ...
Εγώ πάντως δεν θα είχα πρόβλημα και στην αλλαγή του πάνελ μπροστά μου και ΟΧΙ σε ανακατασκευή μιας άλλης τηλεόρασης .
Αυτό όμως είναι προσωπικό και πιστεύω να έγινα κατανοητός .

Εμένα δεν είναι εύκολα αντιληπτό, μιας και είναι χαμηλά δεξια της οθονης αλλά όσο υπάρχει εγγύηση καλό είναι να γίνει η χρήση της, γιατί τα χρήματα που δαπανήθηκαν είναι αρκετά και είναι κρίμα! Απλά το σκέφτομαι μήπως την αφήσω λίγο ακόμη να δω μήπως βγάλει και κανένα άλλο κουσούρι!!!

Κατανοητό ...Σε αυτό πατάνε και οι κατασκευαστές αν είναι εμφανές !!!
Προσωπικά η επέκταση της εγγύησης για μένα θα πρέπει να γίνεται ειδικότερα αν το κόστος της TV είναι μεγάλο .