Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και εγώ θα συμφωνήσω με τον bvb7 παρόλο που δεν έχω sony oled. Το hdr φαίνεται πολύ καλά αλλά όχι τόσο έντονο όσο σε qled (που είχα πρίν) λόγω της υψηλής της φωτεινότητας και των υπερκορεσμένων χρωμάτων της. Φυσικά δε μου λείπει κάτι, πάλι το απολαμβάνω.

Απάντηση: Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εμένα μου φαίνεται μια χαρά το HDR για πες μια σκηνή από την ταινία που παρατήρησες κάτι. Την έχω νομίζω σε ένα αξιοπρεπές μεγάλο αρχείο να συγκρίνω.

Από την πρώτη σκηνή του έργου αδερφέ καταλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά και μπήκα στο μενού του xbox και το απενεργοποιησα.Εμφανιζει artifacts στην κίνηση, τόσο στα παιχνίδια του xbox όσο και στις ταινίες.Δες πχ ένα κεφάλι να κινείται και παρατήρησε διπλα του ενα μικρό συνεφφακι.Η πρόσεξε πόσο πιο σκοτεινή είναι η εικόνα σε σχέση με ένα άλλο αρχείο που δεν είναι hdr.Δυστυχως η τηλεόραση δεν έχει επιλογή να κλείνει το hdr οπότε δεν μπορείς να καταλαβεις τη διαφορά επιτόπου στο ίδιο αρχείο.Θεωρω ότι η εικόνα είναι τελείως λάθος χρωματικά και έχει και προβλημα τεχνικο με την εμφάνιση τεχνουργημάτων τόσο στην κίνηση όσο και σε πολύ σκοτεινά πλάνα.Μια από τα ίδια με το απαράδεκτο dolby vision που το έχουμε ξεχάσει αλλά σε μικρότερο βαθμό. Welkera εσύ έχεις άλλη android τηλεόραση;

Από την πρώτη σκηνή του έργου αδερφέ καταλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά και μπήκα στο μενού του xbox και το απενεργοποιησα.Εμφανιζει artifacts στην κίνηση, τόσο στα παιχνίδια του xbox όσο και στις ταινίες.Δες πχ ένα κεφάλι να κινείται και παρατήρησε διπλα του ενα μικρό συνεφφακι.Η πρόσεξε πόσο πιο σκοτεινή είναι η εικόνα σε σχέση με ένα άλλο αρχείο που δεν είναι hdr.Δυστυχως η τηλεόραση δεν έχει επιλογή να κλείνει το hdr οπότε δεν μπορείς να καταλαβεις τη διαφορά επιτόπου στο ίδιο αρχείο.Θεωρω ότι η εικόνα είναι τελείως λάθος χρωματικά και έχει και προβλημα τεχνικο με την εμφάνιση τεχνουργημάτων τόσο στην κίνηση όσο και σε πολύ σκοτεινά πλάνα.Μια από τα ίδια με το απαράδεκτο dolby vision που το έχουμε ξεχάσει αλλά σε μικρότερο βαθμό. Welkera εσύ έχεις άλλη android τηλεόραση;

Δεν έχω τέτοια θέματα εγώ. Δοκίμασες από άλλη πηγή; Εγώ βλέπω από pc και νετφλιξ από την εφαρμογή της τιβι. Ίσως να φταίει το Xbox ίσως και η τηλεόραση σου. Σου μιλάω για υποδειγματική κίνηση

Κι εγώ δεν έχω τέτοια θέματα σε Blu-ray remux, είτε sdr είτε hdr. Προβλήματα με artifacts (δεν ξέρω αν είναι σωστός αυτός ο όρος για το συγκεκριμένο πρόβλημα) έχω δει στο Dolby vision του Netflix σε σκοτεινές σκηνές, δεν έχω άλλη πηγή να δοκιμάσω dv. Γενικά έχω διαβάσει ότι σε dv έχουν θεματακια οι sony, ίσως και σε συνδυασμό με το χαμηλό σχετικά bitrate του Netflix.
Μήπως έχεις βάλει ψηλά το smoothing? Γιατί για να βλέπεις artifacts σε κίνηση είναι πολύ πιθανό να είναι αυτό το θέμα

Αναρωτιέμαι βρε φίλε Πάρη αν γνωρίζεις καλά την τηλεόραση σου και γενικά το Xbox όχι τίποτα άλλο διότι τσάμπα μελάνι ρίξαμε για να βοηθήσουμε αλλά τεχνουργήματα ειδικά σε blu Ray -παιχνίδι υλικό ακόμη και σε σπασμένο υλικό πρώτη φορά το διαβάζω ειδικότερα για Sony.
Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να έχεις πέσει σε κάκιστη χρωματική συμπεριφορά εντάξει εδώ οι τεχνικοί (Sony)από όσο γνωρίζω μπορεί να φάνε κανένα τρίωρο λόγω TRILUMINOS display για να την φέρουν από ότι στο εργοστάσιο .

Θα πρέπει να γνωρίζεις ακόμη ότι υπάρχει fake HDR τόσο σε Blu-ray γνήσιο όσο και σε παιχνίδια αλλά το πιο βασικό είναι να μάθουμε πρώτα την τηλεόραση μας .
Ορίστε και η απενεργοποίηση του HDR στην τηλεόραση με player το Xbox που από όσο θυμάμαι υπήρχε στην AF8.

Αν μπορούσε από τον συντονιστή της κατηγορίας να γίνει σύμπτυξη με τις φωτογραφίες του πιο πάνω post μου θα ήταν καλό για τους αναγνώστες που μας διαβάζουν ...Ευχαριστώ .

Ορίστε και από τις εσωτερικές εφαρμογές της τηλεόρασης εδώ με Kodi,όπου μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το HDR.
Κοιτάξτε μόνο το Netflix για τον απλούστατο λόγο έχω διακόψει την συνδρομή .
Είναι λογικό να μην μπορούμε να ρυθμίσουμε εδώ το εύρος της HDMI για τον απλούστατο λόγο εδώ χρησιμοποιούμε (εσωτερική εφαρμογή της τηλεόρασης )

Attachments

• F304064D-E952-4C86-9F09-F27EDD9D69C3.jpg
    F304064D-E952-4C86-9F09-F27EDD9D69C3.jpg
    119.3 KB · Views: 226
  • A99F8B2C-63A9-4C78-8C8D-2B6E1B111CE2.jpg
    A99F8B2C-63A9-4C78-8C8D-2B6E1B111CE2.jpg
    115 KB · Views: 225
  • 4C0A9474-6DB0-4B88-A099-E9FA987F86D6.jpg
    4C0A9474-6DB0-4B88-A099-E9FA987F86D6.jpg
    126.5 KB · Views: 225
  • 7EBA1B16-A41B-4FF1-A5EA-B8A662CCE2AE.jpg
    7EBA1B16-A41B-4FF1-A5EA-B8A662CCE2AE.jpg
    134 KB · Views: 225
  • FBE15C32-7552-4A6F-992D-FA6CA23DF499.jpg
    FBE15C32-7552-4A6F-992D-FA6CA23DF499.jpg
    144.7 KB · Views: 134
  • 36BBC2F3-488E-4408-A6DB-248D42B8B40C.jpg
    36BBC2F3-488E-4408-A6DB-248D42B8B40C.jpg
    165.4 KB · Views: 134
  • 91F17AC3-07F8-4715-8E44-2EA3FFB41F7A.jpg
    91F17AC3-07F8-4715-8E44-2EA3FFB41F7A.jpg
    165.4 KB · Views: 134
Last edited by a moderator:
Καλημέρα παιδιά.Φίλε derr νομίζω ότι στο dv ο όρος artifacts είναι σωστός.Στο hdr που λέω εγώ ενδεχομένως να μην είναι.Δεν ξέρω πως αλλιώς όμως να περιγράψω αυτό που βλέπω με το hdr ανοιχτό.Φίλε bvb7 μιλάω για την κίνηση μόνο σε hdr όχι σε απλή εικόνα.Γενικά η τηλεόραση είναι άριστη σε κίνηση.Κάποια μικρά προβληματάκια που είχα αναφέρει παλιά, είτε ξεπεράστηκαν είτε είναι πταίσματα ειδικά μπροστά σε άλλες τηλεοράσεις.
Φίλε Μάκη κανένα μελανι δεν πήγε χαμένο και έχω μάθει την τηλεόραση μου άριστα.Αυτό που είπα ότι δεν έχει επιλογή η τηλεόραση να κλείνει το hdr αφορά τις εσωτερικές εφαρμογές και όχι το hdmi που έδειξες.
Παιδιά ειλικρινά το hdr έχει μεγάλο θέμα στην τηλεόρασή μου.Τώρα αν εσείς δε το βλέπετε στην τηλεόραση σας μπορεί να έχει να κάνει με την ίδια την τηλεόραση ή την ευαισθησία σας ή μη στις προβλήματικές εικόνες ακόμα και στην απόσταση που κάθεστε από την τηλεόραση που μπορεί να μην σας γίνεται αντιληπτό.
Θεωρώ πως δεν είναι όμως θέμα της συακευής αλλά του android γενικότερα.Αν συμφωνήσουμε πως στο dv βλέπουμε όλοι τα ίδια χάλια,γιατί και το hdr να μην είναι θέμα android και πρέπει να είναι πρόβλημα των ματιών μου ή της συσκευής μου και μόνο;Θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα βίντεο τις επόμενες μέρες.Αν δεν καταφέρω να φαίνεται αυτό που λέω στο βίντεο, προσκαλώ όποιον μένει στο κέντρο της Αθήνας να έρθει σπίτι μου να το δεί με τα μάτια του και να το αξιολογήσουμε παρέα.

Βγάλε βίντεο ή φωτό ή πες ένα συγκεκριμένο σημείο σε ταινία hdr bluray για να το δω κι εγώ

Λοιπόν παιδιά μετά από τόσες προσπάθειες δεν κατάφερα να αποτυπώσω σε βίντεο η φωτογραφίες το πρόβλημα που βλέπω με τα μάτια μου.Οτι και να έκανα δεν φαίνεται.Αυτο όμως που διαπίστωσα είναι πως το θέμα δεν αφορά την τηλεόραση εν γένει αλλά κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές όπως το netflix που το ξέρουμε και το έχουμε ξανασυζητήσει και δυστυχώς τις συνδέσεις hdmi.Ξανακατεβασα hdr samples σε στικάκι και παίζουν υπέροχα.Εβαλα youtube που πλέον έχει hdr υποστήριξη σε android kai ήταν τέλειο.Επαιξα ταινία σε 4κ bluray, παιχνίδια στο xbox one και ταινίες στο netflix και είναι χάλια.Το τελευταίο τσεκ που θέλω να κάνω είναι με PS4 για να σιγουρευτώ αν είναι θεμα hdmi η συνεργασίαςτης af8 με το xbox.

Καλησπέρα, έχω κλείσει 1 χρόνο χρήσης της εν λόγω TV και δεν έχω κάνει ανανέωση πάνελ, δεν μου έχει βγάλει ένδειξη να εκτελέσω. Να προβώ από μόνος μου σε ανανέωση απο το μενού ή να περιμένω πότε θα μου βγάλει η TV την ένδειξη;

Μήπως δεν έχει συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες λειτουργίας (όπως οι lg) για να εκτελέσει pixel refresh;

Μήπως δεν έχει συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες λειτουργίας (όπως οι lg) για να εκτελέσει pixel refresh;
Πιθανόν να μην έχω συμπληρώσει, αλλά σε κάθε περίπτωση δε μπορώ να δω πόσες ώρες λειτουργίας έχει η TV. Απλά δε ξέρω αν χρειάζεται να γίνει στο 1 έτος λειτουργίας ή μόλις συμπληρωθούν οι 2000 ώρες χρήσης!!!!

Καλησπέρα, έχει κάποιος άλλος εκτός από με μένα πρόβλημα στην εφαρμογή YouTube? Ενώ η εφαρμογή μου ανοίγει μόλις πάω να παίξω κάποιο βίντεο, το βίντεο δε φορτώνει και η οθόνη παραμένει μαύρη. Ενώ αν κάνω αναζήτησή μέσα στην εφαρμογή όλα είναι καλά, το προβλημα παρατηρείται μόνο κατά την αναπαραγωγη.

Το παθαινω κι εγω απο το pc. Το βιντεο ειναι γκρι καρτελα με μια αναφορα σφαλματος. Αν δεν κανω τιποτα, το βιντεο αρχιζει μονο του μετα απο 7-10 sec.

Ψαχνοντας για λυση εκανα διαγραφη κουκις κλπ. Δεν επιασε.

Υστερα σκεφτηκα μηπως το ublock origin για τις διαφημισεις, ισως προκαλει το προβλημα.
Το απενεργοποιησα και...το προβλημα λυθηκε.
Αλλα ειναι σπαστικο να περιμενω να το φτιαξουν και μεχρι τοτε για να μην απενεργοποιω το ads block, να τρωω στη μαπα γκρι καρτελα με error.

Kαι σημερα το κουφο. Αν συνδεθω στο youtube με δευτερο λογαριασμο, τα βιντεο παιζουν κατευθειαν κανονικα. Αν βαλω τον πρωτο λογαριασμο μου, παλι το προβλημα.

Αρα με ολα αυτα δεν εχω ιδεα τι προκαλει το προβλημα.

Καλησπέρα.Τις τελευταίες μέρες η αδυναμία της τηλεόρασης να ανοίξει μετά από ώρες στο stand by έχει γίνει εκνευριστικη.Πρεπει να κάνω κάθε φορά ανασκαφή να μετακινήσω καλώδια και διακοσμητικα για να μπορέσω να κλείσω και να ξανανοιξω το διακόπτη του πολυπριζου.Απο εκεί που συνέβαινε μια στο τόσο, μου έχει συμβεί 3 φορές από τη Δευτέρα.Εχει παρατηρήσει κανείς άλλος αλλαγή;

Δεν μου το χει κανει ποτε εμενα Παρη. Καμια ιδεα για το πως να ρυθμισω το guide με τα καναλια; τα δειχνει ολα διπλα.

Και σε μενα μια φορα πριν την αναβαθμιση, δεν εχω θεμα

Antonis F

Παιδιά καλησπέρα,επανέρχομαι στο θέμα ότι δεν άνοιγε η τηλεόραση με την πρώτη,κ πολλά διαφορά,μετά από τεχνικό έλεγχο από astra σε επικοινωνία που είχε ο τεχνικός εδώ σπίτι μου(από astra) με την την sony μπροστά στα μάτια μου αλλάξαμε μητρική κ πράγματικα άλλη τηλεόραση,ούτε κάθε μέρα ανανέωση με πάνελ,ούτε κολλάει ούτε τίποτα,απλά οποίος έχει τέτοια θέματα όπως είχα εγώ ένα τηλ στη astra κ σας αλλάζει μητρική δωρεάν κ όλα καλά,ίσως κάποια μοντέλα να είχαν θέμα...who knows....πάντως η ΣΟΝΥ από τότε 3 τηλ (όχι ηβastra)αν είναι όλα οκ...φοβερό σερβίς.μιλαμε βέβαια για τηλεόραση 65 ιντσών κ την ναυαρχίδα της...

Εμενα πειράζει μαζί με την μητρικη να μου αλλάξουν και ένα πανελακι να μου βάλουν ένα πιο ομοιογενές;Για πες ρε φίλε τι αλλά θέματα είχες;Σου τσεκαραν την τηλεόραση και αποφάσισαν αλλαγή μητρικής;Τι εννοείς μαζί με sony;Ηρθε μάστορας της astra και της sony μαζι;Η δουλειά έγινε επί τόπου στο σπιτι;