Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Eρχεται νεο firmware

New firmware update:

https://www.sony.com/electronics/sup...5a8f/downloads

About this download
Benefits and Improvements from the latest update

*Fixes an issue where the TV will not respond to the remote
*Fixes an issue where the TV freezes after performing an OS update

Previous Benefits and Improvements
The following benefits and improvements are also included in this update.

*Resolves an issue where the WiFi® connection fails after updating the TV software to Android™ 8.0 Oreo

Θα ήθελα και εγώ να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας και τολμώ να πω ότι είναι άκρως αρνητική. Τη συγκεκριμένη TV την αγόρασα τον Νοέμβρη του 2018. Βλέπω συνήθως Netflix και streaming ταινίες από NAS, περιεχόμενο κυρίως 4κ. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνας της είναι εντυπωσιακή και έκανα μεγάλη αναβάθμιση από plasma LG. Έχω βιώσει πολλά πρόβλημα και αμέσως θα σας τα απαριθμίσω.
1. Πήγε δύο φορές για αντικατάσταση με καμμένα pixels και τη δευτερη φορά εμφάνισε μια κόκκινη κάθετη γραμμή αριστερά.
2. Πατώντας το πλήκτρο Netflix στο τηλεκοντρόλ έκανε reboot η συσκευή.
3. Το android απελπιστικά αργό και κολλάει.
4. Αρκετές φορές το YouTube δείχνει μαυρο.
5. Περιεχόμενο με υψηλό bitrate κολλαέι παίζοντας Kodi, ενώ το ίδιο με Amazon FireStick νεράκι.
6. Συσκευή του 2018 και μετά από ένα χρόνο δεν παίρνει android 9.
Λοιπόν να μην σας κουράζω άλλο απλά δε νομίζω ότι θα εμπιστευτώ την συγκεκριμένη εταιρεία. Να αναφέρω επίσης ότι την αγόρασα από τη γνωστή γερμανική αλυσίδα και όταν έγραψα την αξιολόγηση μου, μου τη μπλοκάρανε, λογοκρισία, δέχονται μόνο θετικά σχόλια.

Νομιζω οως τα περισσοτερα θεματα που εχεις (εκτος του πρωτου που ηταν και το σημαντικοτερο...) αφορουν το android και μονο...
Ισως θα ηταν καλυετρο τελικα οτι 'σκουπιδια' εχεις βαλει να τα βγαλεις, να κανεις μια εργοστασιακη επαναφορα και να την αφησεις 'καθαρη'.
Τις εφαρμογες που θελεις να βαλεις να τις περασεις σε ενα αξιοπιστο android TV box και να εχεις να κανεις με αυτο.
Σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες την εμπειρια σου

Οι μόνες εφαρμογές που πρόσθεσα είναι το kodi και το vlc και τίποτα άλλο. Και επαναφορά και αυτή τη δοκίμασα χωρίς αισθητή διαφορά και τα τελευταία updates τα έχω βάλει. Φαντάσου όταν την ανοίγεις τα εικονίδια στο αρχιικό μενού εμφανίζονται ένα ένα. Εγώ προσωπικά δεν συμπαθώ to android. Πιστευώ επίσης ότι το λειτουργικό webos της LG είναι αισθητικά και στην πραξη πιο ώριμο. Όλα είναι θέμα προσωπικής εμπειρίας δοκίμασε το Apple TV το amazon stick 4k και θα καταλάβεις τη διαφορά. Ευχαριστώ.

darios, το Fire TV Stick 4K έχει 1.7 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 8064 επεξεργαστή και Mali GPU, τι να κάνει ο Cortex A53 @1.1 GHz της TV σου;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αυτό ακριβώς .. δίνεις 1600 ευρώ ( αρχική 2300) και περιμένεις κάτι αξιόλογο και τι παίρνεις ????, τόσο πολύ θα ανέβαινε το κόστος της τηλεόρασης εάν βάζανε καλύτερο hardware. Εγω πάντως το μετανιωσα δεν αξιζει τα λεφτά της.

Θα ήθελα και εγώ να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας και τολμώ να πω ότι είναι άκρως αρνητική. Τη συγκεκριμένη TV την αγόρασα τον Νοέμβρη του 2018. Βλέπω συνήθως Netflix και streaming ταινίες από NAS, περιεχόμενο κυρίως 4κ. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνας της είναι εντυπωσιακή και έκανα μεγάλη αναβάθμιση από plasma LG. Έχω βιώσει πολλά πρόβλημα και αμέσως θα σας τα απαριθμίσω.
1. Πήγε δύο φορές για αντικατάσταση με καμμένα pixels και τη δευτερη φορά εμφάνισε μια κόκκινη κάθετη γραμμή αριστερά.
2. Πατώντας το πλήκτρο Netflix στο τηλεκοντρόλ έκανε reboot η συσκευή.
3. Το android απελπιστικά αργό και κολλάει.
4. Αρκετές φορές το YouTube δείχνει μαυρο.
5. Περιεχόμενο με υψηλό bitrate κολλαέι παίζοντας Kodi, ενώ το ίδιο με Amazon FireStick νεράκι.
6. Συσκευή του 2018 και μετά από ένα χρόνο δεν παίρνει android 9.
Λοιπόν να μην σας κουράζω άλλο απλά δε νομίζω ότι θα εμπιστευτώ την συγκεκριμένη εταιρεία. Να αναφέρω επίσης ότι την αγόρασα από τη γνωστή γερμανική αλυσίδα και όταν έγραψα την αξιολόγηση μου, μου τη μπλοκάρανε, λογοκρισία, δέχονται μόνο θετικά σχόλια.
Καλησπέρα και από εμένα, θεωρώ ότι λίγο πολύ σε όλους μας έχει βγάλει κάποια θεματάκια, όπου σιγά σιγά έφτιαξαν! Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο η δικιά σου να ανήκει σε κακή παρτίδα, δε πιστεύω ότι όλες βγάζουν όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα, αλλά μπορεί κάποια από αυτά! Στο θέμα των καμμένων pixel σου αλλάξανε πάνελ; Ή όλη την TV?

Oλες οι τηλεορασεις χαλια hardware εχουν δυστυχως. Ετυχες σε προβληματικο κομματι απ οτι φαινεται. Στις LG νομιζω δεν αναβαθμιζεται ουτε μια φορα το WEBOS.

Μα δεν αγοράζεις την τηλεόραση για το smart κομμάτι, σαν τηλεόραση την αγοράζεις, άντε και σου καλύπτει την ανάγκη να παίξεις και καμία ταινία, αλλά αυτό που διαβάζω εδώ στο forum, kodi & plex στην TV, ερωτήσεις του στυλ 'γιατί βρε παιδιά δεν μπορώ να δω ταινία 4K remux με Dolby Atmos στριμάροντας την από το PC μέσω WiFi στην τηλεόραση, χωρίς σπασίματα', τις βρίσκω χαζές.

Η τηλεόραση όπως και κάθε άλλο μέσο προβολής είναι για να δείχνει την εικόνα όσο πιο σωστά μπορεί (ευτυχώς αλήθεια που δεν έχουμε smart projectors).
Τώρα κατ' απαίτηση του κοινού που ζήλεψε τις δυνατότητες των smart κινητών, γίνανε και οι τηλεοράσεις σμάρτρερ. Όμως, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Υπάρχει πλέον 'αποδεικτικό παράδοσης SMS' στα σύγχρονα λειτουργικά των smartphones; Κρατάει η μπαταρία 1 εβδομάδα όπως παλιά;

Είναι κάτι σαν τα ημιφορτηγά (ντατσούνια των γύφτων), επιβατικά δεν είναι, χώρο για επιβάτες όχι, κλειστό πορτμπαγκάζ όχι, άνεση όχι, αλλά και φορτηγά δεν είναι. Εντάξει, μερικά σύγχρονα είναι πιο πολύ επιβατικά, και χλιδάτα μάλιστα, αλλά εις βάρος της μεταφορικής ικανότητας.

Τα smart OS γίνονται καλύτερα, αλλά όπως κάθε λογισμικό βαρύτερα. Αλλά θέλουν CPU, GPU και μνήμη. Θέλουν και χιλιάρι Ethernet (αλήθεια πόσες τηλεοράσεις έχουν τέτοιο) ή πολύ γρήγορο AC WiFi. Και όλα αυτά στοιχίζουν. Και στοιχίζουν όσο ένα καλό media player που έχει τα παραπάνω!

Εγώ γι' αυτό αγόρασα τηλεόραση Panasonic με αδιάφορο λειτουργικό, που κάνει καλά το non smart κομμάτι του, ικανοποιητικότατη στο budget μου την στιγμή εκείνη για την εικόνα της, και όταν θέλησα κάτι παραπάνω, όπως αναπαραγωγή τέτοιων ταινιών που προανέφερα από το NAS μου, πήρα ένα nVidia Shield. Απλά πράγματα
Άποψή μου, πάντα.

• Like
Reactions: wasteland
Έγινε και τις δύο φορές αντικατάσταση, τουλάχιστον από service έμεινα ευχαριστιμένος. Χωρίς περιττές συζητήσεις απλά μου στείλανε άλλη. Δεν ξέρω βέβαια εάν ήταν καινούργια η ανακατασκευασμένη πάντως το service δεν μπόρεσε να μου πεί, είπαν ότι ηρθαν απο το εξωτερικό.

Εγώ θα συμφωνήσω εν μέρη με τον φίλο μας τον winlink αλλά όταν κατασκευάζεις μία τηλεόραση και λές ότι έχει Dolby Atmos , dolby vision HDR, 4k κτλ, περιμένεις αυτά να υποστηρίζονται από όλες τις εισόδους hdmi usb wifi lan και on the air. Διαφορετικά φαίνεται σαν παραπλάνηση του καταναλωτή. Το προανέφερα βέβαια, πως ένα stick της amazon με κόστος 50 ευρώ να τα σπαει και να παιζει τα πάντα άψογα?

Αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι το Android δεν τρέχει παντού το ίδιο σε όλες τις τηλεοράσεις της sony.
Επειδή το πάθημα έγινε μάθημα σαν πρώην κάτοχος της AF8 η προτροπή μου ήταν μέσα από το νήμα της AG8 ήταν να μην προχωράει κάποιος σε αναβάθμιση του λογισμικού μέσω usb αν δεν έχει πρόβλημα .
Αλλά να περιμένει και να έχει υπομονή να στείλει την αναβάθμιση η sony μέσω internet.

Ουδέποτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά της A8F έγραφε ότι υποστηρίζει το Dolby Atmos και συγκεκριμένα την earc.
Απλά Dolby και dts.

Έτσι όπως είναι η σημερινή κατάσταση με τις τηλεοράσεις δυστυχώς θα πρέπει να είσαι τυχερός με το πάνελ που θα σου τύχει .
Αυτός είναι ένας γενικότερος κανόνας που ισχύει με όλες τις τηλεοράσεις .
Στην θέση του φίλου με το πρόβλημα εφόσον είναι ακόμη στην εγγύηση θα ζητούσα αντικατάσταση με το τρέχον μοντέλο .

Αυτό όμως δεν αναιρεί αν εχεις τύχη ...τις δυνατότυτες επεξεργασίας ιδιαίτερα σε σήμα 720 p και 1080p .
Ακόμη και μέσα από τις εφαρμογές του Android.

Καλησπέρα στην παρεα.Πιστευω πως θα έπρεπε να δημιουργηθει ένα νυμα για τις oled τηλεοράσεις την εποχή του κορωνοϊόυ αν δεν έχει δημιουργηθεί ηδη.Εγω και λόγω της ακατανοητης λογικής της sony να κάνει το cc μετά από τέσσερις ώρες έχω ήδη αρχίσει να ανησυχώ από τις πολλές ώρες θεασης.Αναστολη λειτουργίας στην εργασία μου βλέπεις και ανάθεμα αν ξανανοίξει η εταιρία μετά, με τοσα χρέη που τρεχουν. Ειμαι πολύ κοντά στις απόψεις του φίλου darios καθότι γνωστός γκρινιάρης και η μεγαλύτερη μου ένσταση εκτός φυσικα από το γνωστό και χιλιοειπωμενο θέμα του ανομοιογενους πάνελ με το μπλεδιασμα χαμηλά στην οθόνη και το banding είναι η μη μετάβαση στα android 9.Πραγματικα απαράδεκτο έναμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία της τηλεόρασης η εταιρία να μην την έχει καν στις συμβατές με το update.Το διαφορετικο hardware σε σχέση με αυτές που παίρνουν τα εννιάρια που ακούγεται εντελώς βερεσε,αν ήθελαν θα έβρισκαν τρόπο και για τα δικά μας μοντέλα. Μάκη καλησπέρα, γιατί πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να πάρεις το update ota και να μην το κάνεις μόνος σου,τι διαφορά υπάρχει;Α και επειδή το ξέχασα το πρόβλημα με το volume up και down μέσω του ,arc στην ηχομπαρα δεν λύθηκε ποτε.Για να μην μιλήσω για το προβληματικό hdr στα παιχνίδια του xbox..είχα δεν είχα τελικά περισσότερα είπα από τον darios.

Γιατί Πάρι πολύ απλά το hardware της συγκεκριμένης τηλεόρασης δεν μπορεί να το υποστηρίξει (9)για σκέψου να υπήρχαν άλλα προβλήματα ...
Για μένα το Android είναι ένα λογισμικό ανοικτού χαρακτήρα που μπορείς να κάνεις πολλά αλλά δεν είναι αξιόπιστο πχ με ένα Apple TV αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος που κάποιοι επιλέγουν το iOS στα κινητά αλλά και για την πολύχρονη υποστήριξη που υπάρχει .

2) Είχα γράψει παλιότερα στο παρόν νήμα πειραματόζωο δεν μπορείς να γίνεις με αναβάθμιση από την θύρα usb ,απλά η Sony και η κάθε Sony μαζεύει τα στατικά από τα προβλήματα που θα υπάρχουν από την αναβάθμιση -usb ,τα επεξεργάζεται -διορθώνει χρειάζεται χρόνος και μετά την στέλνει μέσω internet
3)Για σκέψου για το fake HDR σε ορισμένα παιχνίδια όπως και για το fake 4K σε ταινίες ,υπάρχει άραγε native ;
Ναι υπάρχει μόνο σε ορισμένα παιχνίδια απλά θα πρέπει να έχεις το Hardware του X για να το απολαύσεις .

4)ηχόμπαρα είναι ανάλογα με το μοντέλο (ARC) κάποιες είναι συμβατές κάποιες όχι ,λογικό είναι αν είχες sony θα δούλευε απροβλημάτιστα ,αυτός όμως είναι γενικότερος κανόνας και με άλλους κατασκευαστές .

5) Για το ανομοιογενές πάνελ που αναφέρεις ενοχλήσεις ποτέ το service?

1) Είσαι σίγουρος ότι δεν το σηκώνει ο επεξεργαστής;Δεν είμαι καθόλου σίγουρος όταν οι καινούργιες turbo x το σηκώνουν κανονικά...2) Το update όταν το βάζουμε από το usb είναι ίδιο με το ota δεν είναι κάποιου είδους beta οπότε μάλλον το θέμα πειραματοζωου δεν ισχύει.Εγω σε ρώτησα αν υπάρχει πρόβλημα με την η διαδικασία και αν δηλαδή είναι καλύτερο να γίνεται ota .3)Δεν μιλάω για fake hdr μιλάω για κανονικό hdr που η παλιά samsung τα έπαιζε μια χαρά και η sony έχει θέμα, το έχουμε ξανασυζητήσει.Δεν είναι τυχαίο ότι παίζω με το hdr κλειστο.4) Δεν νομίζω ότι τέθηκε ποτέ θέμα συμβατότητας όσον αφορά τις ηχομπαρες.Το arc η λειτουργεί σωστά η όχι.Αν ήταν έτσι κάθε εταιρία θα έβγαζε το δικό της τύπο arc και θα έλεγε ότι εγώ υποστηρίζω μόνο τις δικές μου πχ ηχομπαρες.Ασε που δεν θα προσπαθούσαν να το φτιάξουν το προβλημα σε προηγούμενα update 5)Βεβαίως και είχα απευθυνθεί πέρσι στο service και τα είχα γράψει και εδώ.Ο τεχνικός μου είχε πει πως είναι μια ικανοποιητικο πανελ σε σχέση με αλλα και δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί η sony.6) Για τα cc τι γνώμη έχεις;Στη δική σου ισχύει αυτό που ισχύει και σε εμάς με τις 4 ώρες κλειστή;Αν ναι πως το διαχειρίζεσαι;

1) όταν υπάρχει παλιότερο soc αυτό που λέει η sony είναι ότι δεν ρισκάρει να χαλάσει την εικόνα της ...σε πιο καινούργια soc oled-lcd το έχει δώσει ,αυτό όμως που θα μπορούσε να δώσει είναι να αναβαθμίσει την arc σε earc με software .

2) Απλά με την ota η Sony έχει μαζέψει τα προβλήματα αν υπάρχουν από την αναβάθμιση από την θύρα usb ,της δίνεται ο χρόνος να τα διορθώσει. Οπότε για μένα ξεκάθαρα ota εκτός αν έχεις πρόβλημα και θα πρέπει να κανείς οπωσδήποτε την αναβάθμιση από την θύρα usb.

3) Τόσο με την af8 όσο με την ag8 δεν είχα θέμα με το HDR μόνο σε ελάχιστα παιχνίδια και ταινίες με fake HDR υπάρχει συγκεκριμένος κατάλογος ,το είχα ανεβάσει κάποια στιγμή στο νήμα του Xbox.

4)Τα περισσότερα πλεονεκτήματα της arc τα δίνει η Sony με τις δικιές της ηχομπαρες ,ειδικότερα όταν χρησιμοποιείς το control της τηλεόρασης ,ακολουθεί το δικό της πρωτόκολλο όπως κάποιοι άλλοι κατασκευαστές ,πρόβλημα για μένα θα ήταν αν δεν είχες ήχο ,όπως συνέβηκε σε εμένα η αναβάθμιση από την θύρα usb ,θα έπρεπε να κανείς επανεκκίνηση για να δουλέψει .
Τώρα δεν υπάρχει θέμα .

5) Στο θέμα του Πάνελ απάντησα ,θα πρέπει να είσαι τυχερός αυτός είναι ένας γενικότερος κανόνας που ισχύει με όλες τις τηλεοράσεις .
Απλά θα πρέπει να μπεις στην διαδικασία να αποδείξεις ότι είναι εμφανές ,εκεί χρειάζεσαι απλά υπομονή .

6) Η κάθε τηλεόραση ακολουθεί τις δικιές της προδιαγραφές ,από ότι φαίνεται με το θέμα cc την δικαιώνει .
Δεν κάνω τίποτα απολύτως ...Από ότι έχω καταλάβει στέλνει συνεχόμενο ρεύμα ακόμη και αν η τηλεόραση είναι σβηστή .
Στα μαγαζιά που ρώτησα τότε είναι ότι δεν μπαίνουν σε καμία διαδικασία να κλείνουν την τηλεόραση κάθε τέσσερις ώρες αυτό όμως που έχω διαπιστώσει εγώ είναι ότι ρίχνει την φωτεινότητα σε χρήση pc όταν αντιληφθεί στατική εικόνα και δεύτερον όταν παίζεις παιχνίδια μετά από τέσσερις ώρες η τηλεόραση εμφανίζει στιγμιαία την είσοδο και την ανάλυση στο πάνω μέρος ,αυτό το διαπίστωσα και στην af8 και στην ag8.
Θέμα τουλάχιστον burn in δεν έχω δει μέχρι στιγμής .

Δηλαδη τελικα πως δουλευει το cc? Ξεκιναει μετα απο 4 ωρες ενω ειναι κλειστη και οχι αμεσως;

Δηλαδη τελικα πως δουλευει το cc? Ξεκιναει μετα απο 4 ωρες ενω ειναι κλειστη και οχι αμεσως;
Όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, σε ανάλογη ερώτηση που έκανα στο suport της Sony μου απάντησαν το εξής: “Sony has always gone to great lengths to ensure the best quality and top performance at every stage of the manufacturing process, which has reflected accordingly on OLED televisions, as they have various pixel retention and panel calibration features, which are already pre-installed and integrated on all Sony OLED televisions. When put to stand-by, the television starts carrying this process out on its own, without the need for a manual intervention.”
Άρα από τα ανωτέρω δε προκύπτει με ακρίβεια ότι το cc ξεκινάει ούτε μετά από 4 ώρες λειτουργίας ούτε μετά από 4 ώρες που είναι κλειστή η tv.

Επίσης, στο site της Sony αναφέρονται τα εξής: Panel refresh
Panel refresh will automatically run to adjust the uniformity of the TV screen after it has been in use for long periods of time.
For details, refer to: What is Panel refresh?
Panel calibration
Panel calibration is a function that optimises the screen and reduces image retention or enhances the image, especially during dark scenes.
For details, refer to: What is Panel calibration?

Σε forum του εξωτερικού σε ακριβώς ίδια ερώτηση η απάντηση ήταν : hi guys, I have read that lg oled compensation cycle starts when you close the tv after 4 hours of cumulative use.
for sony I haven't find something similar, is it the same?
It does the same thing, although I believe LG starts it shortly after you turn the TV off while Sony tends to wait something like 45 minutes to an hour after the TV is turned off before doing the compensation cycle.