Sony KD/KE XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα και καλη χρονια με υγεια.
Φανταζομαι πως οι ρυμισεις που παραθετεις(αιμα απο τα ματια το ελληνικο μενου εδελφε), εχουν να κανουν μονο με την επιγεια. Και τιποτε αλλο. Γιατι αν με αυτες τις ρυθμισεις ας πουμε βλεπεις 4Κ περιεχομενο, ακομα και 1080p(upscaled) ειναι εντελως ακυρες. Επισης το SOE aka Motionflow εχει νοημα να ειναι ενεργοποιημενο ΑΥΣΤΗΡΑ και ΜΟΝΟ οταν βλεπεις αθλητικο περιεχομενο, ή σε σπανιες πολυ περιπτωσεις καποιας ταινιας με πολυ γρηγορες σκηνες, και παλι εκει τοσο οσο.

Να'σαι καλα,επισης!
Οι ρυθμισεις εχουν δοκιμαστει σε ολα αυτα που λες και ειναι οι βελτιστες παντα για μενα και τη τι βι μου.
Επειδη βλεπω στη κοσμοτε μεσω της εφαρμογης οττ αθλητικα και 1080(ο θεος να το κανει) και 4Κ,το Motionflow δεν κανει απολυτως τιποτα σ'αυτες τις περιπτωσεις.
Το πρωτο πραγμα που εκανα οταν αναψα τη τηλεοραση για πρωτη φορα ηταν,να βαλω κοσμοτε αθλητικα
κι επαιξα με το Motionflow εχοντας στο μυαλο ολα αυτα που λες.
Ε,το αποτελεσμα με εξεπληξε,δεν το περιμενα.
Εχεις και συ την 9077 ή το λες γενικα,εμπειρικα;
Και φυσικα για να λεω οτι βελτιωνει σε 4Κ και 1080 σε ταινιες,ειτε απο τους εσωτερικους πλειερ,ειτε απο εξωτερικο,το εννοω.
Η συγκεκριμενη τι βι πασχει απο γκοστινγκ,με το Motionflow βελτιωνεται η κατασταση και σχεδον εξαφανιζεται,πρεπει να καταβαλεις προσπαθεια για να το δεις.
Οταν μπει στο μεγιστο αρχιζει να γινεται εντονη η βιντειλα αλλα,στο 2 ειναι μια χαρα.
Αυτα.

Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Να'σαι καλα,επισης!
Οι ρυθμισεις εχουν δοκιμαστει σε ολα αυτα που λες και ειναι οι βελτιστες παντα για μενα και τη τι βι μου.
Επειδη βλεπω στη κοσμοτε μεσω της εφαρμογης οττ αθλητικα και 1080(ο θεος να το κανει) και 4Κ,το Motionflow δεν κανει απολυτως τιποτα σ'αυτες τις περιπτωσεις.
Το πρωτο πραγμα που εκανα οταν αναψα τη τηλεοραση για πρωτη φορα ηταν,να βαλω κοσμοτε αθλητικα
Και φυσικα για να λεω οτι βελτιωνει σε 4Κ και 1080 σε ταινιες,ειτε απο τους εσωτερικους πλειερ,ειτε απο εξωτερικο,το εννοω.
Η συγκεκριμενη τι βι πασχει απο γκοστινγκ,με το Motionflow βελτιωνεται η κατασταση και σχεδον εξαφανιζεται,πρεπει να καταβαλεις προσπαθεια για να το δεις.
Οταν μπει στο μεγιστο αρχιζει να γινεται εντονη η βιντειλα αλλα,στο 2 ειναι μια χαρα.
Αυτα.
Νομίζω είσαι ο πιο αντικειμενικός κριτής της συγκεκριμένης tv..

Ειρωνικα το λες;
Καθόλου..

Για ποιό λόγο να σε ειρωνευτώ;

Είσαι ακριβής στα λεγόμενά σου και φαίνεται ότι το κατέχεις το αντικείμενο..

Να'σαι καλα,επισης!
Αυτα.

Προφανώς δεν σε ενοχλεί το soe (soap opera effect) που δημιουργούν ΟΛΑ (ανεξαιρέτως μάρκας) τα motion interpolation, αν και η Sony έχει το καλύτερο.

Το motioflow βελτιωνει σίγουρα την οξύτητα και τη καθαρότητα της εικόνας αλλά κάνει τις ταινίες να φαίνονται σαν τηλεοπτικές σειρές, χάνεται όλο το motion blur, κάποιους τους ενοχλεί αυτό, κάποιοι άλλοι καθόλου.

Να'σαι καλα,επισης!
Αυτα.
Εννοείς την άφησες ως εχει οπως την άνοιξες.για το θέμα ρυθμίσεων.
Ghosting βασικά σημαίνει να αποτυπώνει κάποιο στιγμιότυπο και να φαίνεται αχνά στο background.
Bleeding μήπως εννοείς;
Διάχυσή φωτός δηλαδή.
Συχνό φαινόμενο στις led.
Αλλά πολύ καλύτερα σε σχέση με τις oled πού κάνουν ghost για πλάκα.

Στάλθηκε από το SM-G985F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Προφανώς δεν σε ενοχλεί το soe (soap opera effect) που δημιουργούν ΟΛΑ (ανεξαιρέτως μάρκας) τα motion interpolation, αν και η Sony έχει το καλύτερο.

Το motioflow βελτιωνει σίγουρα την οξύτητα και τη καθαρότητα της εικόνας αλλά κάνει τις ταινίες να φαίνονται σαν τηλεοπτικές σειρές, χάνεται όλο το motion blur, κάποιους τους ενοχλεί αυτό, κάποιοι άλλοι καθόλου.

Μ'ενοχλει αν ειναι εντονο το φαινομενο της βιντειλας.
Οπως επισης μ'ενοχλει πολυ η θολουρα της κινησης.
Εν κατακλειδι,μια ενδιαμεση κατασταση ειναι η ιδανικη για'μενα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καθόλου..

Για ποιό λόγο να σε ειρωνευτώ;

Είσαι ακριβής στα λεγόμενά σου και φαίνεται ότι το κατέχεις το αντικείμενο..

Αυτο ειναι αποτελεσμα των πολλων τελειων που βαζεις.
Δειχνει στον αλλο οτι,δεν εννοεις αυτο που γραφεις και το κανεις με ειρωνικη διαθεση.
Ειναι το προβλημα με το γραπτο λογο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτο ειναι αποτελεσμα των πολλων τελειων που βαζεις.
Δειχνει στον αλλο οτι,δεν εννοεις αυτο που γραφεις και το κανεις με ειρωνικη διαθεση.
Ειναι το προβλημα με το γραπτο λογο.
Αντιθέτως οι 2 τελείες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό που γράφω..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εννοείς την άφησες ως εχει οπως την άνοιξες.για το θέμα ρυθμίσεων.
Ghosting βασικά σημαίνει να αποτυπώνει κάποιο στιγμιότυπο και να φαίνεται αχνά στο background.
Bleeding μήπως εννοείς;
Διάχυσή φωτός δηλαδή.
Συχνό φαινόμενο στις led.
Αλλά πολύ καλύτερα σε σχέση με τις oled πού κάνουν ghost για πλάκα.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινω,τι θες να πεις.
Εγραψα οτι η πρωτη επαφη που ειχα οταν ανοιξα τη τι βι για πρωτη φορα ηταν τα αθλητικα του
κοσμοτε.
Εκει δοκιμασα το μοσιον φλοου,σιγουρος οτι θα βελτιωσει τη κινηση.
Αλλα το αποτελεσμα δεν δικαιωσε αυτη τη προσδοκια.
Οποτε το εκλεισα τελειως για να μην εχει αλλη μια επιπλεον επεξεργασια ο επεξεργαστης της τι βι.
Γοστινγκ εχει η τι βι,στη γρηγορη κινηση αφηνει σκιες απο περιγραμματα.
Αυτο μειωνεται,αν ρυθμισεις το μοσιον φλοου,οχι στο τηλεοπτικο ομως,αλλα στις πηγες.
Διαχυση φωτος εχει επισης,αν δεν του βαλεις τη ρυθμιση που παρεθεσα για την εξασθενιση,οπως το λεει η σονυ.
Και φυσικα γινεται χειροτερο οταν δουλευει το HDR.

Καλησπέρα... ξέρει κανείς να μου πει, στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, πως καθαρίζουμε τα "διαφορα"??

Στάλθηκε από το RMX1931 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μ'ενοχλει αν ειναι εντονο το φαινομενο της βιντειλας.
Οπως επισης μ'ενοχλει πολυ η θολουρα της κινησης.
Εν κατακλειδι,μια ενδιαμεση κατασταση ειναι η ιδανικη για'μενα.

Ε γιαυτο λέω δεν σε ενοχλεί ιδιαίτερα το soe.
Η θολούρα της κίνησης είναι που δίνει κινηματογραφική αισθητική.

Ε γιαυτο λέω δεν σε ενοχλεί ιδιαίτερα το soe.
Η θολούρα της κίνησης είναι που δίνει κινηματογραφική αισθητική.

Ο κοκκος δινει κυριως την κινηματογραφικη αισθηση.
Η θολουρα κρυβει αδυναμιες της κινηματογραφισης.

Δε μπορεί να χει ghosting η tv αλλά να μην αφήνει αποτύπωμά.καθυστέρησή κίνησής ίσως.
Πού μάλλον είναι θέμα η ρύθμισής η προβλήματός της οθόνης.

Δε μπορεί να χει ghosting η tv αλλά να μην αφήνει αποτύπωμά.καθυστέρησή κίνησής ίσως.
Πού μάλλον είναι θέμα η ρύθμισής η προβλήματός της οθόνης.

Άλλο το image retention (στιγμιαίο αποτύπωμα) και άλλο το ghosting που μπορεί να έχει κανονικά μία lcd tv.

Μήπως τα έχεις μπερδέψει;

Άλλο το image retention (στιγμιαίο αποτύπωμα) και άλλο το ghosting που μπορεί να έχει κανονικά μία lcd tv.

Μήπως τα έχεις μπερδέψει;
Εγώ σίγουρα οχι.το λέω κιόλας οτι αποκλείεται να ναι ghosting.η καθυστέρησή κίνησής η στιγμιαία διατήρηση εικόνας πού το δεύτερό είναι πρόβλημα.
Και πραγματικό ghosting παρουσιάζουν μόνο οι oled.

Ο κοκκος δινει κυριως την κινηματογραφικη αισθηση.
Η θολουρα κρυβει αδυναμιες της κινηματογραφισης.

αντιθέτως, όταν κινηματογραφουμε στα 24fps με shutter 1/48 ή 1/50 αν δεν έχει η κάμερα 48.. επιδιώκουμε τη θολούρα/motion blur.

Παρακάτω τυχαίο βίντεο που δεν έχω δει, αλλά όλοι τα ίδια θα σου πούν. Τώρα αν δεν αρέσει σε κάποιον κατανοητό και αποδεκτό.

https://youtu.be/DhimgsGUTwg

O κόκκος είναι αισθητική επιλογή αλλά η θολούρα πιο σωστά motion blur (το πολύ καθαρό είναι το αφύσικο) για κινηματογραφική εικόνα είναι η βάση.

Εγώ σίγουρα οχι.το λέω κιόλας οτι αποκλείεται να ναι ghosting.η καθυστέρησή κίνησής η στιγμιαία διατήρηση εικόνας πού το δεύτερό είναι πρόβλημα.
Και πραγματικό ghosting παρουσιάζουν μόνο οι oled.

https://youtu.be/D6g85vqdK2A

Απλά γκούγλαρε..
f3c87be3e09ffa33c6892fdb5f696c24.jpg