Sony KD/KE XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το αλλο που ρωτησα αν εχει λογο να βλεπω Cosmote TV, Neflix, Kodi μεσω του Shield και οχι κατευθειαν απο την τιβι ;
Σύγκρινε τις 2 ποιότητες εικόνας και εν καιρο αν βγάλεις συμπέρασμα γραφτώ. Θεωρητικά πάλι έχει ενα μικρο προβάδισμα το Nvidia.
Απο τη sony λείπει μια βελτίωση το smooth gradiention, νομίζω λέγεται, σου κάνει ποιο απαλές και οχι τοσο ψηφιακές κάποιες σκηνες με χρώματα, Googlαρε το να δεις ακριβώς τι είναι, ενω το Nvidia shield το έχει νομίζω. Ίσως κάνει και καλύτερο upscale απο πολύ χαμηλες αναλύσεις 720p και κατω..
Γενικά μιλάμε για μικρο διάφορες που σπάνια θα αξίζει τον κόπο να ανοίξεις το Nvidia.

Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα πρέπει να υπολογίσεις και τις δυνατότητες εξόδου ήχου shield και tv.
Σίγουρα από τη tv είναι πιο πρακτικό αλλά πιστεύω πως αν έχεις συνδεμένο το shield σε ενισχυτή θα πάρεις καλύτερο ήχο.

Ναι εχω μια ηχομπαρα dolby atmos που δεν την εχω συνδεσει ακομα.
Με την προηγουμενη τιβι εστελνα με passthru απο kodi(shield) στην ηχομπαρα και μετα με HDMI out στην τιβι.
Θα δω τωρα πως θα πρεπει να την συνδεσω για να παρω dolby Atmos (True HD).

Σύγκρινε τις 2 ποιότητες εικόνας και εν καιρο αν βγάλεις συμπέρασμα γραφτώ. Θεωρητικά πάλι έχει ενα μικρο προβάδισμα το Nvidia.
Απο τη sony λείπει μια βελτίωση το smooth gradiention, νομίζω λέγεται, σου κάνει ποιο απαλές και οχι τοσο ψηφιακές κάποιες σκηνες με χρώματα, Googlαρε το να δεις ακριβώς τι είναι, ενω το Nvidia shield το έχει νομίζω. Ίσως κάνει και καλύτερο upscale απο πολύ χαμηλες αναλύσεις 720p και κατω..
Γενικά μιλάμε για μικρο διάφορες που σπάνια θα αξίζει τον κόπο να ανοίξεις το Nvidia.

Θα προσπαθησω να κανω δοκιμες μπας και δω διαφορες.

Πηρα και ενα ssd 960gb να βαλω στην tv, εχει βγει προσοδοφόρα 69 στο γνωστό μεγάλο eshop αν ενδιέφερει κανεναν που είναι πολυ καλη τιμη.. Βασικά πείρα 2, και εναν για εφαρμογές μικρότερο, συν ενα switch για να βγάλω περισσότερες θυρες usb, θα γράψω αν δουλεύουν καλά οταν παραλάβω αλλα θα αργήσει καμία 10ρια μερες νομίζω.θα αντικατάστησουν τα 2 usb stic που ειχα βαλει. Ειδικά αυτο που θα βαλω για εγκατάσταση εφαρμογών είναι σχεδόν απαραίτητο γιατι το usb stic είναι χαρακτηριστικα αργο, οτι εφαρμογή εγκαθίστω εκει φορτώνει πολύ αργα. Με τον ssd παίζει να φορτώνει και γρηγορότερα από τον ενσωματωμένο αποθ χωρο.
Με 15 παίρνεις ενα 120gb και με 25 ενα 240gb ssd και ξενοιάζεις.. Συν μια θηκη να τον κανει εξωτερικό usb με 7 .

Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στα χαρτιά, επειδή το εχω ψαξει, το τελευταίο Nvidia shield, είναι 10-20% γρηγορότερο αναλόγως τι κάνεις καθε φορα. Στην πραξη αυτή η διαφορά είναι μικρή και δε φαίνεται εύκολα ή πχ ισως κάποια εφαρμογή kodi κλπ να τρέχει ή να φαίνεται οτι τρέχει γρήγοροτερα.
Γενικά είναι 2 σχεδόν Ισοδύναμα hardware όπου όμως σε απόλυτα κριτήρια προηγείται το Nvidia.
Ως Tv όμως είναι η γρηγορότερη που έχει βγει, όπως έχω ξαναγράψει και παραπάνω. Είναι και λιγο περίεργο αλλα ειναι 20-30% γρηγορότερη από το αμέσως επόμενο καλύτερο και ακριβότερο μοντελο της σονυ, την ΧΗ95.

Edit
[TABLE="class: table table-striped, width: 717"]
[TR]
[TD="align: left"]Sony X900H (XH90)[/TD]
[TD]Single: 1195
Multi: 2882[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #F9F9F9"]
[TD="align: left"]Nvidia Shield TV[/TD]
[TD]Single: 1400
Multi: 4100[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1599554928

Αυτο το ιντερνετ εχει καταστρεψει κοσμο. Ακομα και στο ξενο AVFOROUM μπουρδες ελεγαν πολλοι για το μοντελο, και στο τελος κατεληξαν οτι καινε το μυαλο τους πολυ ωρα στα φορουμ
Επειδη εχω κι εγω shield θα συμφωνησω με το φιλο παραπανω. Το android της Σονυ ιδιως στο kodi αλλα και στο Emby ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το Shield.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα πρέπει να υπολογίσεις και τις δυνατότητες εξόδου ήχου shield και tv.
Σίγουρα από τη tv είναι πιο πρακτικό αλλά πιστεύω πως αν έχεις συνδεμένο το shield σε ενισχυτή θα πάρεις καλύτερο ήχο.

Εχω τον Denon AVC-X3700H, συνδεδεμενο με την τηλεοραση και η εμπειρια του ηχου ειναι μιλια μακρυα σε σχεση με το Shield. Στ δικα μου αυτια παντα. Αν και λογω δουλεια τα θεωρω εκπαιδευμενα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχω τον Denon AVC-X3700H, συνδεδεμενο με την τηλεοραση και η εμπειρια του ηχου ειναι μιλια μακρυα σε σχεση με το Shield. Στ δικα μου αυτια παντα. Αν και λογω δουλεια τα θεωρω εκπαιδευμενα.
Δηλαδή από τη tv μέσω kodi ο ενισχυτής σου δίνει όλα τα φορματ ήχου, atmos true HD κτλ;
Φανταζομαι μέσω hdmi;

Να υποθέσω ότι θέλει earc για truehd ή και με απλό arc περνάει ;

Πάντως τώρα βλέπω ότι passthrough για truehd δεν έχει.

25fd3cf9ca0c5c72af8d65c1217ee8ec.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις -

εγω τα εχω συνδεσει στην earc παντως. Θα δοκιμασω και στην απλη θα θα σου πω.

Μερικά πράγματα που έχω εντωμεταξύ μάθει και είναι χρήσιμα :

Εχει 4 γιγα για αποθήκευση εσωτερικά τα οποία αν ασχολείσαι λίγο παραπάνω δε φτάνουν για πολλά πολλά. Νομίζω τα ελεύθερα ειναι αρκετά λιγότερα. Εγω πάντως έμεινα από χώρο την 3η μερα.. :)
αλλά βάζω διάφορα πχ emulators κλπ. Μόνο το retroarch τρώει 700mb σχεδόν άδειο χωρίς ρομ όταν το εγκαταστήσεις. Σου δίνει την δυνατότητα η tv να βάλεις ενα usb stick για να αυξήσεις αυτή την χωρητικότητα (το δηλώνεις ως "εσωτερικός χώρος"). Θεωρητικά πας μετά στις εφαρμογές και ζητάς να μεταφερθούν στο usb για να αδειάσει ο ενσωματωμένος βασικός χώρος της tv . Μάνο που πρέπει και η εφαρμογή να υποστηρίζει αποθήκευση σε άλλο χάρο πλην της τηλεόρασης.
Απο καμια 20ρια εφαρμογές που είχα.... μόνο οι 2 υποστηρίζαν αυτό, οπότε δεν κερδίζεις και πολλά..
Επειδή από android ξέρω πάρα πολλά όμως, έκανα το εξής κολπάκι που δουλεύει :
Ενεργοποίεις developer option (στα ελληνικά επιλογές για πρόγραμματιστες), εκεί έχει μια επιλογή "Να επιτρέπονται υποχρεωτικά εφαρμογές σε εξωτερικό.."
Την τσέκαρεις και πλέον όλες οι εφαρμογές θα σου δίνουν επιλογή να μεταφερθούν στο usb stick. Κάποιες δε θα δουλεύουν καλά αν τις πας εκεί, αλλά οι περισσότερες δουλεύουν μια χαρά. Ειδικά αν βάλεις γρήγορο usb stick η usb ssd θα πάνε και γρηγορότερα.
Σε αυτο το μενού καλό είναι να πειράξουμε και τα εφέ, "κλίμακα κίνησης.." που λέει. Είναι 3 επιλογές ,τις κάνουμε από 1 σε 0.5 και όλα τα μενού θα πάνε γρήγοροτερα.

Κάτι που θυμήθηκα τώρα και το προσθέτω γιατί είναι σημαντικό : Διαβαζα σε ένα φόρουμ αρκετούς να γράφουν οτι ρυθμίζουν ενα προφίλ στην τηλεόραση όπως το θέλουν, πχ το vivid και την άλλη μέρα έχει χασει τις ρυθμίσεις και το ξανακάνουν από την αρχή.
Μάλλον είναι λίγο ψιλοάσχετοι ,αλλά μπορεί να την πατήσεις εύκολα. Αυτό που συμβαίνει είναι οτι ΓΙΑ ΚΑΘΕ εφαρμογή, ΚΑΘΕ προφίλ πρέπει να το ξαναρυθμίσεις. Πχ μπορεί να έχεις στο προφίλ vivid στην tv 90% φωτεινότητα, και στο ίδιο προφίλ vivid στο Netflix φωτεινότητα 100%.
Αν βάλεις μια iptv εφαρμογή, φτου και από την αρχή, στο προφίλ vivid θα βρεις τις βασικές ρυθμίσεις και πρέπει να τα ξαναρυθμίσεις.
Δεν χάνει ρυθμίσεις λοιπόν. Θεωρητικά αυτο είναι πλεονέκτημα, αλλά είναι λίγο μπελαλίδικο..

Λίγο πολύ αυτά ισχύουν σε όλες τις android tv και είναι πανεύκολο να γίνουν.
Έχω βάλει και ενα 2ο usb stick 256giga, αυτό όμως το όρισα ως αφαιρούμενο αποθ. χώρο. Το παίρνεις στο pc αντιγράφεις οτι θες πχ ταινίες, ρομ για Emulators, κλπ, το βάζεις στην tv και το βλέπει. Έχω δηλαδή 2 usb stick ταυτόχρονα που καθένα καλύπτει διαφορετική ανάγκη.
Δοκιμάσα και ενα τηλεκοντρόλ που δουλεύει ως ποντίκι. Το κουνάς και βλέπεις το βελάκι στην οθόνη, οπότε την χειρίζεσαι και έτσι αν θες. Τα 2 τηλεκοντρόλ δουλεύουν ταυτόχρονα. Αυτό που δοκίμασα έχει ενα usb που το βάζεις σε μια θυρα usb της tv. Δουλεύει και για να ανοίγει / κλείνει την tv, επόμενως θεωρητικά μπορείς αν θες να κατεργησεις το original. Δε με βόλεψε και τόσο πάντως.
Πιο πολύ με βόλεψε μια εφαρμογή απο το playstore : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.tv.remote
Με την οποία χειρίζεσαι με το κινητό την tv. Οταν θες πχ να γράψεις link, password κλπ μπορείς να τα γράψεις στο πληκτρολόγιο του κινητού ή αν τα έχεις ήδη κάπου σωσμένα σε κάποιο σημειωματάριο να κάνεις αντιγραφή επικόλληση.

Τέλος όποιος βλέπει iptv, εχω δοκιμάσει μάλλον ολες (καμια 40ρια) και προτείνω 4:
Tivimate : Η απόλυτα καλύτερη. Ρυθμίζεις κάθε πλήκτρο του τηλεχειριστήριου τι θα κάνει. Ποιο παραμετροποίησιμο απο ολα. Με tv quide, αποθήκευση ταινιών στο usb κλπ.
Νόμιμα δεν υπάρχει στην Ελλάδα δεν τη βγάζει το playstore ουτε με αναζήτηση. Είναι αυτη: https://play.google.com/store/apps/details?id=ar.tvplayer.tv
Έχει και site όμως, όπου την αγοράζεις, νομίζω κατεβαίνει και από εκεί.
Πολύ κοντά σε αυτή, με καλύτερα γραφικά μάλλον, αλλά λιγότερα πράγματα ελαφρώς είναι και αυτή :
IMPlayer. Πάλι δεν την πουλάει Ελλάδα το playstore. Έχει site εδω: https://implayer.tv/dashboard
Αυτές που υπάρχουν playstore Ελλάδα και κάτι λένε είναι OTT navigator, και η purple iptv.
Πάντα για περιβάλλον τηλεόρασης και όχι κινητού.
Αυτά τά λιγα :) για την ώρα..
Εξαιρετικά κατατοπιστικό. Ευχαριστούμε.
Μένει να πάρω ενα ssd για να μπει ως εσωτερικός χώρος και επίσης gamepad να δούμε αν θα δουλέψουν.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νέο update σήμερα με kernel build 18/11

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ωπ τώρα είδα το μήνυμα σου και την άνοιξα. Όντως ήρθε και σε εμενα.. Λογικά διόρθωνει το blurring στα 4Κ/100hz για hdmi 2.1?

Για να δούμε ποιοι είχαν δικιο. Προσωπικά είμαι στη μεριά αυτών που δεν πιστεύουν οτι θα το φτιάξει πλήρως. Αλλά ας δούμε.

Αν δεν έρθει σε κανέναν και θέλει να το κατεβάσει και να το βάλει μόνος του, ειναι εδω:
https://www.avsforum.com/threads/ow...ony-x900h-no-price-talk.3125278/post-60278654
Τελικά δεν είναι το Update που λύνει το θόλωμα στα 100hz. Εμένα σέρνεται να μπει, ωρες κατεβάζει και είναι στο 70%.

Δε βλέπω καμια διαφορα μετά το Update. Μικρό update γι αυτους που δεν είχαν κανει το προηγούμενο που αποσυρθηκε. Όσοι το είχαμε κανει δεν κερδίζουμε και τίποτα.
Πάντως είχα εγκατάστησει ενα σωρο εφαρμογες στο usb flash, και μετά το Update τις έχασε όλες, δεν το βλέπει πλεον. Μεταξύ των οποίων και το kodi, το είχα μεταφέρει εκει. Όταν το ρυθμίζεις ως εσωτερικό αποθ χωρο (για εγκατάσταση εφαρμογών εκεί δηλαδή), το κρυπτογραφει, και το φορμάρει σε ενα περίεργο δικό του φόρμα. Απο οτι εχω διαβασει, για τους ποιο ψαγμένους, δημιουργει 2 linux partition. Αυτό το εχω τεστάρει και στο pc, όντως φτιάχνει 2 partions πολύ περίεργα. Το σύνολο της χωρητικότητας εμφανίζεται μεγαλύτερο απ το κανονικό.
Εντωμεταξυ αφού το πηρα αποφαση οτι πλεον δεν το βλέπει ως εσωτερικό αποθ χωρο , δεν το αναγνωρίζει, αποφάσιζω να τα σβήσω ολα. Επιλέγω ξανα να γίνει εσωτερικός αποθ χώρος, και χωρίς να βγάζει κάποιο μυνημα λάθους, δεν γίνεται ποτέ. Παλι δεν το αναγνωρίζει, βασικά δεν εκανε τίποτα, το παίρνω στο pc και είναι ιδιο με πριν. Εχω δοκιμάσει με ενα σωρο ειδικά πρόγραμματα επαγγελματικα να το κανω format και να ένωσω τα 2 partition σε 1, δεν δουλεύει τίποτα, ουτε πανάκριβα επαγγελματικα πακέτα γι αυτή τη δουλειά. Το βλέπουν ολα μονο ως ανάγνωσης.. Μετά απο ωρες για το φλασακι βρήκα ακρη, βρήκα στον κατασκευαστή ένα πρόγραμμα για περίπτωση καταστροφής ουσιαστικά του usb flash, να κανει restore στα εργοστάσιακα πρότυπα. Αυτο το ανακάλυψα απο φόρουμ σε άλλον που είχε το ίδιο πρόβλημα.
Πέτυχε το εκανα format, το εβαλα στην tv το όρισα ξανα ως εσωτερικό αποθ χωρο και δουλεύει πάλι μια χαρά (ξανα έφτιαξε 2 Linux partion).
Το θέμα είναι οτι σκοπεύω να βαλω ssd κάποια στιγμή γι αυτή την δουλειά και κατα 99% θα συμβεί το ιδιο, και εκει δεν εχω ειδικό πρόγραμμα να "επαναφέρω" το ssd όταν συμβεί το ιδιο..
Δε νομίζω να καταλάβουν πολλοί τι γράφω παραπάνω, αλλά μόλις βρείτε πρόβλημα να δει το usb flash ως εσωτερικό αποθ χωρο, θα με θυμηθειτε και θα το ξανα διαβάζετε.
Εκτός και αν δεν ειναι γενικό φαινόμενο αυτο που γράφω αλλά παίζει κάποια ασυμβατότητα με το συγκεκριμένο usb flash. Το έπαθα ηδη 3 φορές αρα δεν είναι τυχαίο.
Οταν βάλω ssd στη θέση του, θα φανεί αυτο.

Δε βλέπω καμια διαφορα μετά το Update. Μικρό update γι αυτους που δεν είχαν κανει το προηγούμενο που αποσυρθηκε. Όσοι το είχαμε κανει δεν κερδίζουμε και τίποτα.
Πάντως είχα εγκατάστησει ενα σωρο εφαρμογες στο usb flash, και μετά το Update τις έχασε όλες, δεν το βλέπει πλεον. Μεταξύ των οποίων και το kodi, το είχα μεταφέρει εκει. Όταν το ρυθμίζεις ως εσωτερικό αποθ χωρο (για εγκατάσταση εφαρμογών εκεί δηλαδή), το κρυπτογραφει, και το φορμάρει σε ενα περίεργο δικό του φόρμα. Απο οτι εχω διαβασει, για τους ποιο ψαγμένους, δημιουργει 2 linux partition. Αυτό το εχω τεστάρει και στο pc, όντως φτιάχνει 2 partions πολύ περίεργα. Το σύνολο της χωρητικότητας εμφανίζεται μεγαλύτερο απ το κανονικό.
Εντωμεταξυ αφού το πηρα αποφαση οτι πλεον δεν το βλέπει ως εσωτερικό αποθ χωρο , δεν το αναγνωρίζει, αποφάσιζω να τα σβήσω ολα. Επιλέγω ξανα να γίνει εσωτερικός αποθ χώρος, και χωρίς να βγάζει κάποιο μυνημα λάθους, δεν γίνεται ποτέ. Παλι δεν το αναγνωρίζει, βασικά δεν εκανε τίποτα, το παίρνω στο pc και είναι ιδιο με πριν. Εχω δοκιμάσει με ενα σωρο ειδικά πρόγραμματα επαγγελματικα να το κανω format και να ένωσω τα 2 partition σε 1, δεν δουλεύει τίποτα, ουτε πανάκριβα επαγγελματικα πακέτα γι αυτή τη δουλειά. Το βλέπουν ολα μονο ως ανάγνωσης.. Μετά απο ωρες για το φλασακι βρήκα ακρη, βρήκα στον κατασκευαστή ένα πρόγραμμα για περίπτωση καταστροφής ουσιαστικά του usb flash, να κανει restore στα εργοστάσιακα πρότυπα. Αυτο το ανακάλυψα απο φόρουμ σε άλλον που είχε το ίδιο πρόβλημα.
Πέτυχε το εκανα format, το εβαλα στην tv το όρισα ξανα ως εσωτερικό αποθ χωρο και δουλεύει πάλι μια χαρά (ξανα έφτιαξε 2 Linux partion).
Το θέμα είναι οτι σκοπεύω να βαλω ssd κάποια στιγμή γι αυτή την δουλειά και κατα 99% θα συμβεί το ιδιο, και εκει δεν εχω ειδικό πρόγραμμα να "επαναφέρω" το ssd όταν συμβεί το ιδιο..
Δε νομίζω να καταλάβουν πολλοί τι γράφω παραπάνω, αλλά μόλις βρείτε πρόβλημα να δει το usb flash ως εσωτερικό αποθ χωρο, θα με θυμηθειτε και θα το ξανα διαβάζετε.
Εκτός και αν δεν ειναι γενικό φαινόμενο αυτο που γράφω αλλά παίζει κάποια ασυμβατότητα με το συγκεκριμένο usb flash. Το έπαθα ηδη 3 φορές αρα δεν είναι τυχαίο.

Βάλε SSD εγώ έβαλα αμέσως όταν είδα ότι τα στικακια ψήνονται από την θερμοκρασία ... έχει πάρει αναβαθμίσεις η τηλεόραση δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα οι εφαρμογές ανοίγουν αμέσως
και κάνουν εγκατάσταση αυτόματα σε αυτόν .

Εγώ αγόρασα τον
[h=1]Sandisk Extreme Portable SSD 250GB[/h]

Βάλε SSD εγώ έβαλα αμέσως όταν είδα ότι τα στικακια ψήνονται από την θερμοκρασία ... έχει πάρει αναβαθμίσεις η τηλεόραση δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα οι εφαρμογές ανοίγουν αμέσως
και κάνουν εγκατάσταση αυτόματα σε αυτόν .

Εγώ αγόρασα τον
Sandisk Extreme Portable SSD 250GB
Εχω παράγειλει 2 και τα περιμένω, το εχω γράψει παραπάνω. SSD KINGSTON SA400S37/960G SSDNOW A400 960GB και εναν μικροτερο ιδιο για εφαρμογές. Τα βρήκα πολύ φθηνά γι αυτό τα προτιμησα. Αυτο που γράφω παραπάνω όμως να δούμε πως θα πάει. Αν μια μερα πάψει να σου αναγνωρίζει τον ssd και τον πας στο pc, ουτε φόρματ δε θα μπορεις να τον κάνεις για να τον ξανα βάλεις άδειο στην tv. Έκτος και παίζει ασυμβατότητα με το φλασακι το δικό μου μονο, και ολα γα υπόλοιπα γίνονται κανονικά format.

Σε εξωτερικές θήκες τι έχεις διαλέξει ? γιατί τα συγκεκριμένα δεν έχουν USB για να παίξουν , καλή τιμή έχουν ελπίζω να κάτσουν καλά στην τηλεόραση.

Σε εξωτερικές θήκες τι έχεις διαλέξει ? γιατί τα συγκεκριμένα δεν έχουν USB για να παίξουν , καλή τιμή έχουν ελπίζω να κάτσουν καλά στην τηλεόραση.
Αυτο, 6.8
https://www.e-shop.gr/logilink-ua0106-25-sata-hdd-enclosure-usb-30-aluminium-black-p-PER.756794
Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει ποτέ πρόβλημα.. Δε νομίζω αλλα ποτέ δεν ξέρεις. Εχω και εναλλακτικη πάντως. Εχω ενα portable usb ssd συνδεμένο στο ροοτερ. Αν βρω ασυμβατότητα θα μπει ο καινούργιος εκει και ο παλιός στην tv.

ΤΟ να το αφαιρεσεις απο τη θυρα πριν κανεις το update και να το ξαναβαλεις αφου τελειωσει ???