Μερικά πράγματα που έχω εντωμεταξύ μάθει και είναι χρήσιμα :
Εχει 4 γιγα για αποθήκευση εσωτερικά τα οποία αν ασχολείσαι λίγο παραπάνω δε φτάνουν για πολλά πολλά. Νομίζω τα ελεύθερα ειναι αρκετά λιγότερα. Εγω πάντως έμεινα από χώρο την 3η μερα..

αλλά βάζω διάφορα πχ emulators κλπ. Μόνο το retroarch τρώει 700mb σχεδόν άδειο χωρίς ρομ όταν το εγκαταστήσεις. Σου δίνει την δυνατότητα η tv να βάλεις ενα usb stick για να αυξήσεις αυτή την χωρητικότητα (το δηλώνεις ως "εσωτερικός χώρος"). Θεωρητικά πας μετά στις εφαρμογές και ζητάς να μεταφερθούν στο usb για να αδειάσει ο ενσωματωμένος βασικός χώρος της tv . Μάνο που πρέπει και η εφαρμογή να υποστηρίζει αποθήκευση σε άλλο χάρο πλην της τηλεόρασης.
Απο καμια 20ρια εφαρμογές που είχα.... μόνο οι 2 υποστηρίζαν αυτό, οπότε δεν κερδίζεις και πολλά..
Επειδή από android ξέρω πάρα πολλά όμως, έκανα το εξής κολπάκι που δουλεύει :
Ενεργοποίεις developer option (στα ελληνικά επιλογές για πρόγραμματιστες), εκεί έχει μια επιλογή "Να επιτρέπονται υποχρεωτικά εφαρμογές σε εξωτερικό.."
Την τσέκαρεις και πλέον όλες οι εφαρμογές θα σου δίνουν επιλογή να μεταφερθούν στο usb stick. Κάποιες δε θα δουλεύουν καλά αν τις πας εκεί, αλλά οι περισσότερες δουλεύουν μια χαρά. Ειδικά αν βάλεις γρήγορο usb stick η usb ssd θα πάνε και γρηγορότερα.
Σε αυτο το μενού καλό είναι να πειράξουμε και τα εφέ, "κλίμακα κίνησης.." που λέει. Είναι 3 επιλογές ,τις κάνουμε από 1 σε 0.5 και όλα τα μενού θα πάνε γρήγοροτερα.
Κάτι που θυμήθηκα τώρα και το προσθέτω γιατί είναι σημαντικό : Διαβαζα σε ένα φόρουμ αρκετούς να γράφουν οτι ρυθμίζουν ενα προφίλ στην τηλεόραση όπως το θέλουν, πχ το vivid και την άλλη μέρα έχει χασει τις ρυθμίσεις και το ξανακάνουν από την αρχή.
Μάλλον είναι λίγο ψιλοάσχετοι ,αλλά μπορεί να την πατήσεις εύκολα. Αυτό που συμβαίνει είναι οτι ΓΙΑ ΚΑΘΕ εφαρμογή, ΚΑΘΕ προφίλ πρέπει να το ξαναρυθμίσεις. Πχ μπορεί να έχεις στο προφίλ vivid στην tv 90% φωτεινότητα, και στο ίδιο προφίλ vivid στο Netflix φωτεινότητα 100%.
Αν βάλεις μια iptv εφαρμογή, φτου και από την αρχή, στο προφίλ vivid θα βρεις τις βασικές ρυθμίσεις και πρέπει να τα ξαναρυθμίσεις.
Δεν χάνει ρυθμίσεις λοιπόν. Θεωρητικά αυτο είναι πλεονέκτημα, αλλά είναι λίγο μπελαλίδικο..
Λίγο πολύ αυτά ισχύουν σε όλες τις android tv και είναι πανεύκολο να γίνουν.
Έχω βάλει και ενα 2ο usb stick 256giga, αυτό όμως το όρισα ως αφαιρούμενο αποθ. χώρο. Το παίρνεις στο pc αντιγράφεις οτι θες πχ ταινίες, ρομ για Emulators, κλπ, το βάζεις στην tv και το βλέπει. Έχω δηλαδή 2 usb stick ταυτόχρονα που καθένα καλύπτει διαφορετική ανάγκη.
Δοκιμάσα και ενα τηλεκοντρόλ που δουλεύει ως ποντίκι. Το κουνάς και βλέπεις το βελάκι στην οθόνη, οπότε την χειρίζεσαι και έτσι αν θες. Τα 2 τηλεκοντρόλ δουλεύουν ταυτόχρονα. Αυτό που δοκίμασα έχει ενα usb που το βάζεις σε μια θυρα usb της tv. Δουλεύει και για να ανοίγει / κλείνει την tv, επόμενως θεωρητικά μπορείς αν θες να κατεργησεις το original. Δε με βόλεψε και τόσο πάντως.
Πιο πολύ με βόλεψε μια εφαρμογή απο το playstore :
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.tv.remote
Με την οποία χειρίζεσαι με το κινητό την tv. Οταν θες πχ να γράψεις link, password κλπ μπορείς να τα γράψεις στο πληκτρολόγιο του κινητού ή αν τα έχεις ήδη κάπου σωσμένα σε κάποιο σημειωματάριο να κάνεις αντιγραφή επικόλληση.
Τέλος όποιος βλέπει iptv, εχω δοκιμάσει μάλλον ολες (καμια 40ρια) και προτείνω 4:
Tivimate : Η απόλυτα καλύτερη. Ρυθμίζεις κάθε πλήκτρο του τηλεχειριστήριου τι θα κάνει. Ποιο παραμετροποίησιμο απο ολα. Με tv quide, αποθήκευση ταινιών στο usb κλπ.
Νόμιμα δεν υπάρχει στην Ελλάδα δεν τη βγάζει το playstore ουτε με αναζήτηση. Είναι αυτη:
https://play.google.com/store/apps/details?id=ar.tvplayer.tv
Έχει και site όμως, όπου την αγοράζεις, νομίζω κατεβαίνει και από εκεί.
Πολύ κοντά σε αυτή, με καλύτερα γραφικά μάλλον, αλλά λιγότερα πράγματα ελαφρώς είναι και αυτή :
IMPlayer. Πάλι δεν την πουλάει Ελλάδα το playstore. Έχει site εδω:
https://implayer.tv/dashboard
Αυτές που υπάρχουν playstore Ελλάδα και κάτι λένε είναι OTT navigator, και η purple iptv.
Πάντα για περιβάλλον τηλεόρασης και όχι κινητού.
Αυτά τά λιγα

για την ώρα..