Sony KD/KE XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα στην ομάδα!!! Βγήκε ενα βιντεο στο youtube απο τον stop the fomo που λέει ότι η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν θα εχει τελικά vrr και allm... Ολοι γενικά κινούνται κατά τής Σόνυ για αυτό το γεγονός... Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί ώστε να ζητήσουμε επιστροφή χρημάτων η αντικατάσταση λόγω λάθος προώθησης του προϊόντος;

Σχετικά με το θέμα συνέχεια στην κατηγορία Service - Βλάβες - Επισκευές στο νήμα Η Sony XH90 δεν θα εχει τελικά VRR και ALLM,τι κάνουμε;

Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μολις έκανα και factory reset στην tv. Δοκίμασα hardware factory reset, οχι μεσα απο το λειτουργικό δηλαδή, να δω αν θα γίνει (ωστε σε περίπτωση που κανω τίποτα και δεν μπουκάρει καν στο λειτουργικό, να ξερω οτι μπορώ να την επαναφέρω).

-Βγαζεις την tv απ το ρεύμα, κρατάς το κουμπί (ενα έχει) πατημένο και βάζεις την μπριζα. Μετα κάποια δευτερόλεπτα άφησα το κουμπί, μπουταρε έχοντας σβησει τα πάντα.
Επρεπε να κανω factory reset καθώς μετά από update, συν πειράματα (πρωτα είχα usb stick για εσωτερικό αποθ χωρο, μετά εβαλα ssd), είχα προβλήματα. Έδειχνε εσωτερικό χώρο σχεδον 0 παρότι είχα στον ssd 260+ gb ελεύθερα. Δεν μπορούσα να εγκαταστήσω τίποτε. Γενικά η tv είχε μπλέξει τα μπούτια της.. :)
Μερικά χρήσιμα που ίσως χρειαστούν κάποτε :
- Ο ssd που ειχα ως εσωτερικό αποθ χωρο (για εφαρμογές δηλαδή) μετα το format δεν τον βλέπει. Θέλει format σε pc και μετα τον βλέπει οπότε επιλέγεις ξανα να τον κανει εσωτερικό αποθ χωρο. (Οτι ειχες, τα χάνεις).
-Προσωπικά ειχα βαλει εναν 480gb ως εσωτερικό αποθ χωρο. Η tv βλέπει μόνο γύρω στα 270gb, όποτε για να μη πάνε χαμενα τα υπόλοιπα 200 gb, τον είχα παρει στο pc, ειδα στο σκληρό 2 partion, αυτο των 270gb που έβλεπε η tv και τα υπόλοιπα 200gb σε αλλο partition ως ελεύθερο χώρο. Εκει πηγα εκανα format και δημιουργησα ενα 2ο partition ntfs, του έδωσα ενα γράμμα πχ S και μια ετικέτα πχ 2ο Partition. Ετσι έβλεπα 2 εικονικούς σκληρούς στην tv ενω ήταν 1. Τον 1ο ως εσωτερικό αποθ χωρο και τον 2ο ως εξωτερικό αφαιρούμενο (γίνεται και αυτο δηλαδή αν θέλετε) , και δεν πήγαιναν χαμένα τα gb που είχε. Ολο αυτο ακούγεται περίπλοκο αλλα είναι 2 λεπτά υπόθεση αν ξέρεις τι κάνεις.
Γιατι γράφω ολο αυτο? Μετα το factory reset της tv, αν θες να ξανα χρησιμοποιήσεις τον ssd, θα κανείς format στο 1ο partition. Αλλα όταν επιλέξεις στην tv να γίνει εκει εσωτερικός αποθ χώρος ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ 2ο partition που ειχες ως αφαιρούμενο αποθ χωρο. Αρα αν έχεις εκει δεδομένα τα κάνεις backup.
Στη συνέχεια μπορεις να ξανα κάνεις αυτο που περιέγραψα πριν ωστε να ξανα δεις το 2ο partition και να μη πάμε χαμένα τα gb.

Μετά το factory reset βλέπω δουλεύει καλα, εγκαθιστω διάφορα και μειώνεται ο χώρος στον ssd και οχι στα 3.2gb ελεύθερα που έχει στο εσωτερικό η tv.

Δεν χρειαζοταν να κανεις ολα αυτα!! Κατι θα ειχες πειραξει με τα οσα ειχες βαλει και την γονταισες την τηλεοραση. Παμε παλι. ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΟΥΤΕ TV BOX ΟΥΤΕ SHIELD πυτε παιχνιδομηχανη. Τωρα γιατι θελετε καποιοι να την κανετε all arround μεχρι και καφε να σας φτιαχνει δεν καταλαβαινω πραγματικα. Εγω απο την αρχη εχω δυο δικους πανω. ενα 500GB SSD για ταινιες κτλ. Κι εναν 250GB SSD που τον εχω κανει register for internal storage. Ποτε ε μου δημιουργησε προβλημα κανενα. Εχω βαλει 2 διαφορετικα KODI με διαφορετικα build, εν VPN και μεχρι εκει. Η τηλεοραση ειναι σουπερ. Αν δεν της βγαλεις τα ματια.

Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν χρειαζοταν να κανεις ολα αυτα!! Κατι θα ειχες πειραξει με τα οσα ειχες βαλει και την γονταισες την τηλεοραση. Παμε παλι. ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΟΥΤΕ TV BOX ΟΥΤΕ SHIELD πυτε παιχνιδομηχανη. Τωρα γιατι θελετε καποιοι να την κανετε all arround μεχρι και καφε να σας φτιαχνει δεν καταλαβαινω πραγματικα. Εγω απο την αρχη εχω δυο δικους πανω. ενα 500GB SSD για ταινιες κτλ. Κι εναν 250GB SSD που τον εχω κανει register for internal storage. Ποτε ε μου δημιουργησε προβλημα κανενα. Εχω βαλει 2 διαφορετικα KODI με διαφορετικα build, εν VPN και μεχρι εκει. Η τηλεοραση ειναι σουπερ. Αν δεν της βγαλεις τα ματια.
Ότι προσθέτεις σίγουρα βαραίνει. Αμα δε βάλεις τίποτα δεν έχεις και προβλήματα. Είχα πάνω ένα usb stick το οποίο μια το έβλεπε, μια δεν το έβλεπε. Κάποιο πρόβλημα ειχε το stick. Απο εκει ξεκίνησαν τα προβλήματα. Συν το Update μετα. Απο εκει και πέρα ητε shield, ητε tv, το ίδιο πράγμα είναι σε διαφορετική συσκευασία. Τα ιδια προβλήματα θα ειχα και με το shield και θα αναγκαζόμουν να κανω format εκει. Εδω είναι λιγο ποιο δύσκολα τα πράγματα σίγουρα γιατι είναι ολα σε ένα και το Android tv δεν είναι το ποιο απρόβληματιστο..
Πάντως τωρα δουλεύουν όλα τέλεια.

Ποιο VPN χρησιμοποιείς φίλε μου;

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

για πιο λογο βαζετε VPN?
επισης εχετε να προεινετε καποιο μοχλο για κανα παιχνιδι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

για πιο λογο βαζετε VPN?
Μερικοί λόγοι για VPN είναι αυτοί...

Να κρύψετε τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο για να αποφύγετε την παρακολούθηση (ειδικά σε δημόσια δίκτυα WiFi)

Να αντιμετωπίσετε τη λογοκρισία και περιηγηθείτε ελεύθερα στο διαδίκτυο

Να κάνετε ασφαλή και ανώνυμη χρήση torrent χωρίς περιορισμό ταχύτητας

Να ξεμπλοκάρετε πλατφόρμες streaming όπως το Netflix, το Disney+ και άλλα.

Επίσης για χειριστήριο εγώ συνέδεσα κανονικά μέσω Bluetooth το χειριστήριο του PS4 και είναι άψογο.

Στάλθηκε από το RMX1931 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Να κρύψετε τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο για να αποφύγετε την παρακολούθηση (ειδικά σε δημόσια δίκτυα WiFi)

Επίσης για χειριστήριο εγώ συνέδεσα κανονικά μέσω Bluetooth το χειριστήριο του PS4 και είναι άψογο.

Μακάρι να ήταν έτσι αλλά σχεδόν όλα τα παραπάνω είναι απλά μάρκετινγκ και ισχύουν τα αντίθετα.

Δεν υπάρχει (εύκολη) ανώνυμη χρήση torrent, σχεδόν όλα τα vpn παρακολουθούνται, μάλιστα κανωντας χρήση vpn θεωρείστε πιο υπόπτοι από έναν που δεν χρησιμοποιεί vpn και άρα ισχύει κατά κάποιο τρόπο το αντίθετο.

Οσο για την ταχύτητα, συνήθως έχεις χειρότερη ταχύτητα, από ότι κανονικά (εκτός κάποιων περιπτώσεων) καθώς όλο το traffic περναει πρώτα από το vpn.

Το κυριότερο ώφελος ενός vpn (για έναν απλό χρήστη) ειναι η χρήση υπηρεσιών που διαφορετικά δεν επιτρέπονται στην χώρα μας. Πχ hulu, HBO, iPlayer κτλ.

https://youtu.be/FMScV1Mkaok

https://youtu.be/Z_-HDbd-EmQ

Γενικά δεν πολύ αξίζει το vpn αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μακάρι να ήταν έτσι αλλά σχεδόν όλα τα παραπάνω είναι απλά μάρκετινγκ και ισχύουν τα αντίθετα.

Δεν υπάρχει (εύκολη) ανώνυμη χρήση torrent, σχεδόν όλα τα vpn παρακολουθούνται, μάλιστα κανωντας χρήση vpn θεωρείστε πιο υπόπτοι από έναν που δεν χρησιμοποιεί vpn και άρα ισχύει κατά κάποιο τρόπο το αντίθετο.

Οσο για την ταχύτητα, συνήθως έχεις χειρότερη ταχύτητα, από ότι κανονικά (εκτός κάποιων περιπτώσεων) καθώς όλο το traffic περναει πρώτα από το vpn.

Το κυριότερο ώφελος ενός vpn (για έναν απλό χρήστη) ειναι η χρήση υπηρεσιών που διαφορετικά δεν επιτρέπονται στην χώρα μας. Πχ hulu, HBO, iPlayer κτλ.

Σύμφωνω σε όλα.. Περισσότερο μάρκετινγκ είναι παρά πραγματικη προστασία. Έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα (ακομα) δεν κυνηγάνε streaming κλπ. Μπορεί βέβαια να σε προστατεψει ίσως ενα κλικ παραπανω, με την έννοια οτι δε θα κάτσει κανεις να ψάξει (ακόμα, ξανα τονίζω γιατί κάποτε μπορεί να αλλάξει αυτο), την ip σου επειδή... έβλεπες streaming ταινιες στο ίντερνετ.. Ή αν ψάξουν ίσως ξεκινήσουν από όσους δεν χρησιμοποιουν vpn καθώς είναι ποιο εύκολο.
Πάντως αν θέλει κάποιος να βρει την ip σου πραγματικά, δε σε σώζει το vpn ουτε για πλακα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γενικα ξερω τι κανει το vpn, απλα αναφερομουν στην τηλεοραση.. ουτε βολτα πας σε ελευθερα δικτυα με μια 64αρα αγκαλια, ουτε θα κατσεις να γραψεις αρθρο Που θα λογοκριθει απο την τηλεοραση.
απο ταχυτητα ολα εχουν χειροτερη απο του σπιτιου σου..
το μονο που θα δεχτω ειναι για το: Να ξεμπλοκάρετε πλατφόρμες streaming όπως το Netflix, το Disney+ και άλλα.

εγω που δεν εχω ps4, κανας μοχλος μεχρι 20αρικο παιζει που να αξιζει?

Γενικα ξερω τι κανει το vpn, απλα αναφερομουν στην τηλεοραση.. ουτε βολτα πας σε ελευθερα δικτυα με μια 64αρα αγκαλια, ουτε θα κατσεις να γραψεις αρθρο Που θα λογοκριθει απο την τηλεοραση.
απο ταχυτητα ολα εχουν χειροτερη απο του σπιτιου σου..
το μονο που θα δεχτω ειναι για το: Να ξεμπλοκάρετε πλατφόρμες streaming όπως το Netflix, το Disney+ και άλλα.

εγω που δεν εχω ps4, κανας μοχλος μεχρι 20αρικο παιζει που να αξιζει?

Κοιτα στο skroutz, κάποιος ειχε αναφέρει εναν σε αυτα τα λεφτά και φθηνότερο, καλος φαινόταν και έπαιζε οκ απο οτι έλεγε. Με usb tongle πάντα, οι Bluetooth είναι ακριβοί.

Αυτο το retroarch τη φαση.. Πρώτα μου έβγαζε ενα πυρήνα mame που στηριζόταν στην τελευταία έκδοση, τωρα μετα το format, δε μου βγάζει το mame current, αλλα mame 2010 κλπ... Η ίδια έκδοση retroarch..
Το ξανα σβήνω να το ξανα στήσω μηπως το δει καθώς ειχα κατεβάσει το retroarch plus αρχικά. Ειδα δεν είχε mame current, οπότε κατεβασα το ίδιο που είχα κατεβάσει και παλαια, αλλά ουτε εκει εμφάνιζεται.. Τωρα τα έσβησα ξανα και τα 2 και ξανα κατεβάζω μονο το απλο χωρίς το plus να δω αν θα το βγάλει..

Ποιο VPN χρησιμοποιείς φίλε μου;

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ExpressVPN

για πιο λογο βαζετε VPN?

Για να μπορουμε να βαλουμε Hulu και Disney+ κι επειδη βοηθαει σε καποια προσθετα οσο αφορα τα builds του Kodi

Μια χαρα χρηση εχεις αν ξερεις πως να το χρησιμοποιεις και που το χρησιμοποιεις. Εγω τ εχω βαλει μονο στη ντηλεοραση. Εννοω οχι απ ευθειας στο ρουτερ και στο KODI εχω δει τεραστιες διαφορες(προς το καλυτερο). Επισης για να εκλειδωσεις το geolocation.

Μια χαρα χρηση εχεις αν ξερεις πως να το χρησιμοποιεις και που το χρησιμοποιεις. Εγω τ εχω βαλει μονο στη ντηλεοραση. Εννοω οχι απ ευθειας στο ρουτερ και στο KODI εχω δει τεραστιες διαφορες(προς το καλυτερο). Επισης για να εκλειδωσεις το geolocation.
αυτό γράφω και εγώ, ότι το κυριότερο πλεονεκτήμα για το μέσο χρήστη είναι το geolocation.

Κατά τα άλλα, για έναν χρήστη που δεν τον ενδιαφέρει να δει Netflix αμερικής, hulu κτλ δεν το χρειάζεται.

αυτό γράφω και εγώ, ότι το κυριότερο πλεονεκτήμα για το μέσο χρήστη είναι το geolocation.

Κατά τα άλλα, για έναν χρήστη που δεν τον ενδιαφέρει να δει Netflix αμερικής, hulu κτλ δεν το χρειάζεται.

Και σου ξαναλεω πως δεν κανει δουλιτσα μονο εκει. Βοηθαει και σε αρκετα αλλα πραγματα που αφορουν την τηλεοπτικη θεαση αν ξερεις πως να το χρησιμοποιεις.

Ουτε το κυπριακό τοσα επεισόδια οσον αφορά την πλήρη υποστήριξη hdmi 2.1 Οποτε ας περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.
Προσωπικά δεν πιστεύω οτι θα υποστηριχθεί πλήρως ποτέ, θα εκπλαγώ αν διέψευστω, αλλα μακάρι. Εχω διαβασει κάποια άρθρα σχετικά με το hardware που εχει και τι απαίτηται και το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο αλλα ποτέ δεν ξέρεις σίγουρα..

Ουτε το κυπριακό τοσα επεισόδια οσον αφορά την πλήρη υποστήριξη hdmi 2.1 Οποτε ας περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.
Προσωπικά δεν πιστεύω οτι θα υποστηριχθεί πλήρως ποτέ, θα εκπλαγώ αν διέψευστω, αλλα μακάρι. Εχω διαβασει κάποια άρθρα σχετικά με το hardware που εχει και τι απαίτηται και το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο αλλα ποτέ δεν ξέρεις σίγουρα..
Συμφωνώ σπόλυτα

https://www.youtube.com/watch?v=aAVrLsQx-V4

Sony has officially responded to our request for a statement regarding the status of ALLM & VRR on the XH90 (also marketed as the X900H in the USA):

"The XH90/ X900H will support VRR and ALLM via a future firmware update. Any articles on Sony sites that stated otherwise have been updated with the correct information."

So no, VRR & ALLM haven't been cancelled for the Sony XH90/ X900H.

Καλησπέρα παίδες, έκανα αναβάθμιση γραμμής στα 50mb σταθερά. Βάζω netflix, βάζω κατι που λεει ultra 4k, αλλα πατώντας το i κάτω από το 7 βλέπω ότι ανεβαίνει μόνο μέχρι τα 2Κ (2560). Χρειάζεται κάποια εξτρά ρύθμιση?. Το billing plan ειναι για ultra HD φυσικά