Καλησπερα, μπορει καποιος να επιβεβαιωσει αν περναει κανονικα atmos απο kodi?
εχω συνδεσει την tv με τον 2700H, και ενω εχω μπολικες ταινιες στο kodi με atmos, δεν μου αναβει το atmos στην οθονη του ενισχυτη...
απο netflix, μια βλακεια που εβαλα, ginny and georgia που ειναι atmos, αναβει κανονικα..
στο kodi, εχω ενεργοποιησει ολα τα audio passthrough.
Καλημέρα φίλε μου! Και εγω κατευθείαν από τηλεόραση παίζω. Είναι android η τηλεόραση. Δεν έχω καλώδιο 2,1. Αλλά από netflix περνάει κανονικά το atmos. Για αυτό δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίει το καλώδιο. Κατά τα άλλα τα ίδια χρησιμοποιούμε leia kodi 18,9.Αδελφε, κι εγω εχω ενισχυτη με Atmos, και Kodi, αλλα δεν εχω καποιο προβλημα. Κανονικοτατα δουλευει το περιεχομενο στο οποιο υποστηριζει Dolby Atmos παντως. Εχω αλλο ενισχυτη βεβαια. Δεν ξερω τι μπορει να κανεις. Ενημερωτικα εγω παιζω απ ευθειας απο τηλεοραση κι οχι απο καποιο tv box ή PC. Επισης, παιζω με το 18.9 Leia.
PS. Φανταζομαι παιζει με eARC και 2.1 καλωδιο σωστα?
Καλημέρα φίλε μου! Και εγω κατευθείαν από τηλεόραση παίζω. Είναι android η τηλεόραση. Δεν έχω καλώδιο 2,1. Αλλά από netflix περνάει κανονικά το atmos. Για αυτό δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίει το καλώδιο. Κατά τα άλλα τα ίδια χρησιμοποιούμε leia kodi 18,9.
Λες να μου την κάνει το καλώδιο? Αλλά αν έφταιγε το καλώδιο, δεν θα έπρεπε να το κόβει και από το netflix?
Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk
Καλη ερωτηση, αλλα πραγματικα δεν παει καπου το μυαλο μου. Νομιζω ομως πως με το Netflix κατι αλλο πρεπει να παιζει. Δεν περνω και ορκο. Να ρωτησω ποιος τιτλος στο Netfilx υποστηριζει Atmos? Γιατι προσωπικα δεν εχω δει τωρα τελευταια καποιον τιτλο που να εχει περιγραφη για Atmos. Μην το κανει ψευτο simulate και ουσιαστικα δεν ειναι πραγματικο Atmos??
Με μπερδέψες. Την ένδειξη τη βλέπω στον ενισχυτή. Όταν βάζω από νετφλιξ ταινία που έχει atmos, στην οθόνη του ενισχυτή από auto που είναι μου το γυρίζει μόνο του κατευθειαν και βγάζει ένδειξη atmos.όπως ακριβώς το είπες,τι atmos και hdr,dolby
σε δουλεύει το netflix καθαρά και ξαστερα
δες το bitrate ον λαιν και θα καταλάβεις,ούτε καν για 1080p δεν είναι ,και εκεί πέφτει ψευτο simulate
Σε 2 σειρές το είδα.Καλη ερωτηση, αλλα πραγματικα δεν παει καπου το μυαλο μου. Νομιζω ομως πως με το Netflix κατι αλλο πρεπει να παιζει. Δεν περνω και ορκο. Να ρωτησω ποιος τιτλος στο Netfilx υποστηριζει Atmos? Γιατι προσωπικα δεν εχω δει τωρα τελευταια καποιον τιτλο που να εχει περιγραφη για Atmos. Μην το κανει ψευτο simulate και ουσιαστικα δεν ειναι πραγματικο Atmos??
δεν ξέρω από ενισχυτές αλλά και στην οθόνη ενεργοποιείουνται τα παραπάνω χωρίς πραγματι να στριμαρει το ανάλογο περιεχόμενοΜε μπερδέψες. Την ένδειξη τη βλέπω στον ενισχυτή. Όταν βάζω από νετφλιξ ταινία που έχει atmos, στην οθόνη του ενισχυτή από auto που είναι μου το γυρίζει μόνο του κατευθειαν και βγάζει ένδειξη atmos.
όπως ακριβώς το είπες,τι atmos και hdr,dolby
σε δουλεύει το netflix καθαρά και ξαστερα
δες το bitrate ον λαιν και θα καταλάβεις,ούτε καν για 1080p δεν είναι ,και εκεί πέφτει ψευτο simulate
Με μπερδέψες. Την ένδειξη τη βλέπω στον ενισχυτή. Όταν βάζω από νετφλιξ ταινία που έχει atmos, στην οθόνη του ενισχυτή από auto που είναι μου το γυρίζει μόνο του κατευθειαν και βγάζει ένδειξη atmos.
Δε θα διαφωνησω. Αλλα η Νετφλιξ ειχε πει πως ειχε βρει τροπο στην πλατφορμα της, και να κοβει στο μισο επι της ουσιας το αναγκαιο bitrate, αλλα υποτιθεται να μη χανεις απο ποιοτητα. Προσωπικα, σε καποιους τιτλους ειχα τσεκαρει το bitrate, Και την ωρα που επαιζε μου χρυπαμε 65αρια.
???από αναφορές χρηστών και γω μαζι,πάνω από 15mbps εγώ δεν έχω δεί σε bitrate ,και μάλιστα σε real time το σύνηθες είναι 3.86 mbps
περιπου, εχω 7.1 ηχεια αλλα οχι καλης ποιοτητας.ερωτηση, ο ενισχυτης σου ναι μεν υποστηριζει Atmos, εσυ εχεις πραγματικο Atmos setup στο σπιτι?
σε ποια οθονη? εννοω, εφοσον ειναι pass through ο ηχος, οτι στελνει η ταινια περναει στον ενυσχυτη και κανει την αποκωδικοποιηση.δεν ξέρω από ενισχυτές αλλά και στην οθόνη ενεργοποιείουνται τα παραπάνω χωρίς πραγματι να στριμαρει το ανάλογο περιεχόμενο
στις ταινιες που κατεβαζω τις περναω απο mkvtoollnix, αφαιρω τα παντα και κραταω το βιντεο, τον ηχο (αγγλικα μονο) ac3+dts/atmos +προσθετω ελληνικους υποτιτλους να παιζουν default. οποτε μονο 1 ηχο περναει.Κοιτα, εξαρτατε απο τα ποσα πολυκαναλα audio streams εχει μεσα. Ας πουμε σε ενα 80-85GB αρχειο 4Κ ταινιας που θα κατεβασεις, αν το ψαξεις θα δεις οτι εχει πανω απο 8-10 audio strems για Atmos. Αναλογα τη γλωσσα που υποστηριζει. Η νετφλιξ ας πουμε ενδεχομενως να βαζει το παλυ 2 πολυκαναλα streams ανα τιτλο που υπποστηριζει Atmos. Οσο περισσοτερα διαθεσιμα streams υπαρχουν τοσο περισσοτερο αυξανεται το αναγκαιο bitrate
απο αυτο, τοτε κανω μια υποθεση. που ισως ισχυει.Δεν εχω λογο παντως να σου πω μπαρουφες. Συγκεκριμενα στο Okja που και DV ηταν και Atmos ηταν, ειχε χτυπησει κοκκινο το bit rate. Και πες αντε οτι στην ποιοτητα της εικονας, να ηταν και ψηλομουφα(που δεν ηταν στα δικα μου ματια τουλαχιστον). Στον ηχο, επειδη εχω προσφατα στημενο setup Atmos στο σπιτι(αιμα με πηγε για να το βαλω), η διασπορα,και η ποιοτητα του ηχου ηταν ξεκαθαρα Atmos.
περιπου, εχω 7.1 ηχεια αλλα οχι καλης ποιοτητας.
σε ποια οθονη? εννοω, εφοσον ειναι pass through ο ηχος, οτι στελνει η ταινια περναει στον ενυσχυτη και κανει την αποκωδικοποιηση.
στις ταινιες που κατεβαζω τις περναω απο mkvtoollnix, αφαιρω τα παντα και κραταω το βιντεο, τον ηχο (αγγλικα μονο) ac3+dts/atmos +προσθετω ελληνικους υποτιτλους να παιζουν default. οποτε μονο 1 ηχο περναει.
απο αυτο, τοτε κανω μια υποθεση. που ισως ισχυει.
ισψς στο netflix, το atmos να ειναι χαμηλοτερου bit rate, και αυτο να εχει σαν αποτελεσμα να μπορει να περασει απο το απλο hdmi καλωδιο.\
το υψηλοτερου bit rate atmos audio, να θελει 2.1 (που δεν διαθετω) και γιαυτο δεν περναει.
εχει λογικη το σκεπτικο μου?
μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος για το κοντι? γιατι εγω βλεπω οτι εχω κατεβασμενα μονο!!Ναι εχει λογικη, αλλα παρ'ολα αυτα θεωρω πως η Νετφλιξ εχει πραγματικα λιγους τιτλους με πραγματικο Atmos. To Atmos ειναι μονο το bitrate, ειναι πολλα πραγματα.
και τα παντα ξεκινανε απο τα ηχεια και την επεξεργασια που κανει ο ενισχυτης.
Eγω πλεον αν θες τη γνωμη μου, δεν βρισκω λογο να κατεβαζω πλεον ταινιες τετοιου ογκου(ποσο μαλλον να τρωω χρονο μετα και στο mkvtoolmix) Τα παντα υπαρχουν στο Kodi. Υπαρχουν εξαιρετικα ελληνικα builds που πραγματικα εχουν τα παντα μεσα. Ακομα και τιτλους ογκου +90GB.
μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος για το κοντι? γιατι εγω βλεπω οτι εχω κατεβασμενα μονο!!
αν δεν επιτρεπεται στο τσατ, στειλε αν εχεις χρονο με pm
ευχαριστω!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.