Sony KD/KE XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα παιδιά για να πάρουμε ξεκάθαρα ήχο Dolby Atmos και dtsx θέλουμε τηλεόραση με hdmi 2.1 earc και ενισχυτή με hdmi 2.1 και earc σε κάθε άλλη περίπτωση περνούμε συμπίεσμενη την πληροφορία και μας μετατρέπει το σημα σε κατώτερη μορφή ...εννοείται και καλώδια hdmi 2.1.

Καλησπέρα παιδιά για να πάρουμε ξεκάθαρα ήχο Dolby Atmos και dtsx θέλουμε τηλεόραση με hdmi 2.1 earc και ενισχυτή με hdmi 2.1 και earc σε κάθε άλλη περίπτωση περνούμε συμπίεσμενη την πληροφορία και μας μετατρέπει το σημα σε κατώτερη μορφή ...εννοείται και καλώδια hdmi 2.1.
Το earc υποστηρίζει μεγαλύτερο εύρος ζώνης και υψηλότερες ταχύτητες αντί του arc
Άρα το earc θα μας μεταφέρει ασυμπιεστο τον ήχο σε 5.1 και 7.1 αντί του arc που μεταφέρει συμπιεσμένα ....

Το earc υποστηρίζει μεγαλύτερο εύρος ζώνης και υψηλότερες ταχύτητες αντί του arc
Άρα το earc θα μας μεταφέρει ασυμπιεστο τον ήχο σε 5.1 και 7.1 αντί του arc που μεταφέρει συμπιεσμένα ....
Με λίγα λόγια πριν αγοράσετε τηλεόραση και ενισχυτή home cinema η μπάρα ...προϋπόθεση και για την tv αλλά και για τον ενισχυτή η μπάρα το hdmi 2.1 earc για να ακούσουμε τα νέα φορματ ήχου Dolby Atmos και dtsx όπως πρέπει ....ο ο

Last edited by a moderator:

Με λίγα λόγια πριν αγοράσετε τηλεόραση και ενισχυτή home cinema η μπάρα ...προϋπόθεση και για την tv αλλά και για τον ενισχυτή η μπάρα το hdmi 2.1 earc για να ακούσουμε τα νέα φορματ ήχου Dolby Atmos και dtsx όπως πρέπει ....ο ο

Σωστα, οποτε μαλλον το καλωδιο μου θα φταιει υποθετω που δεν ειναι 2.1 διοτι και ενυσχυτης και τηλεοραση εχουν eArk 2.1

επισης, ετρεξα iperf και ειδα οτι:
το lan υποστιριζει μεχρι 100 mbits/sec
το wifi 5.0 υποστιριζει μεχρι 300 mbits/sec***

Μα καλα ειμαστε σοβαροι, τοσο δυσκολο ηταν να βαλουν ενα 1000αρι Lan?

επισης, κατεβασα σημερα το mortal engines, 4k 2ωρες, 70giga.. ε το kodi, μου πεταγε buffering με ethernet.. το γυρισα στο wifi και το παιξε νερακι..

*** 300 ειναι και το μεγιστο του ρουτερ μου. σε καμια βδομαδα που θα αλλαξω ρουτερ που φτανει έως 1300 Mbit θα ξανα τεσταρω να δω αν ηταν οντως το max η οχι.

Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σωστα, οποτε μαλλον το καλωδιο μου θα φταιει υποθετω που δεν ειναι 2.1 διοτι και ενυσχυτης και τηλεοραση εχουν eArk 2.1

επισης, ετρεξα iperf και ειδα οτι:
το lan υποστιριζει μεχρι 100 mbits/sec
το wifi 5.0 υποστιριζει μεχρι 300 mbits/sec***

Μα καλα ειμαστε σοβαροι, τοσο δυσκολο ηταν να βαλουν ενα 1000αρι Lan?

επισης, κατεβασα σημερα το mortal engines, 4k 2ωρες, 70giga.. ε το kodi, μου πεταγε buffering με ethernet.. το γυρισα στο wifi και το παιξε νερακι..

*** 300 ειναι και το μεγιστο του ρουτερ μου. σε καμια βδομαδα που θα αλλαξω ρουτερ που φτανει έως 1300 Mbit θα ξανα τεσταρω να δω αν ηταν οντως το max η οχι.

Κοιτα, αν το ταβανι της ταχυτητας σου του ιντερνετ ειναι 100αρι(μεχρι το ρουτερ να ερχετε στο τσακιρ κεφι 87-92 κι υτο σκαρτο κι υτο οχι παντα σταθερο) δεν εχει νοημα ουτε να αλλαξεις ρουτερ αμεσα. Αν καποια στιγμη στο μελλον πας σε 200αρα γραμμη, το ακουω αυτο που λες.

Εβαλες build τελικ ή ακομα παιδευεσαι με τα downloads?

Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κοιτα, αν το ταβανι της ταχυτητας σου του ιντερνετ ειναι 100αρι(μεχρι το ρουτερ να ερχετε στο τσακιρ κεφι 87-92 κι υτο σκαρτο κι υτο οχι παντα σταθερο) δεν εχει νοημα ουτε να αλλαξεις ρουτερ αμεσα. Αν καποια στιγμη στο μελλον πας σε 200αρα γραμμη, το ακουω αυτο που λες.

Εβαλες build τελικ ή ακομα παιδευεσαι με τα downloads?

Δεν έχω 100αρα ταχύτητα ίντερνετ! Δυστυχώς 50αρα παίζει στην περιοχή μου max και συνδέομαι με 32-35.. γι'αυτο δεν έβαλα και build. Με 30 down δεν γίνεται να δεις 4κ σε real time download.
Ρούτερ θα αλλάξω ούτως η άλλως γιατί έχω πολλές smart συσκευές συνδεδεμένες στο wifi, και του ΟΤΕ αρχίζει κ;ινκανει νερά.
Υ.Γ. ευχαριστώ για το pm. Θα το τσιμπισω να παίξω με 1000αρι.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν έχω 100αρα ταχύτητα ίντερνετ! Δυστυχώς 50αρα παίζει στην περιοχή μου max και συνδέομαι με 32-35.. γι'αυτο δεν έβαλα και build. Με 30 down δεν γίνεται να δεις 4κ σε real time download.
Ρούτερ θα αλλάξω ούτως η άλλως γιατί έχω πολλές smart συσκευές συνδεδεμένες στο wifi, και του ΟΤΕ αρχίζει κ;ινκανει νερά.
Υ.Γ. ευχαριστώ για το pm. Θα το τσιμπισω να παίξω με 1000αρι.

Να προσεξεις να μην μπουκωσεις το προφιλ των 5GHz. Εχε στο νου σου οτι το 5αρι θελει κοντινη εμβελεια. Οπου εχεις συσκευη σε περιεργη αποσταση διαλαξε το 2.4GHz, πιανει καλυτερα. Εξαλου ενδεχομενως να μην υποστηριζουν ολες οι σμαρτ συσκευες σου αυτο το προφιλ. Εγω πηρα το καινουργιο ρουτερ του ΟΤΕ το Smart(στις 200αρες γραμμες το δινουν δωρεαν, στις υπολοιπες στο δινουν με παγιο 2 ευρω το μηνα), και ειναι τουμπανο. Σε αφηνει να κανεις παρα πολλα πραγματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Να προσεξεις να μην μπουκωσεις το προφιλ των 5GHz. Εχε στο νου σου οτι το 5αρι θελει κοντινη εμβελεια. Οπου εχεις συσκευη σε περιεργη αποσταση διαλαξε το 2.4GHz, πιανει καλυτερα. Εξαλου ενδεχομενως να μην υποστηριζουν ολες οι σμαρτ συσκευες σου αυτο το προφιλ. Εγω πηρα το καινουργιο ρουτερ του ΟΤΕ το Smart(στις 200αρες γραμμες το δινουν δωρεαν, στις υπολοιπες στο δινουν με παγιο 2 ευρω το μηνα), και ειναι τουμπανο. Σε αφηνει να κανεις παρα πολλα πραγματα.
Ναι ναι το γνωρίζω σα συσκευή.
Δεν λέει και πολλά, για τα δικά μου δεδομένα εννοώ. Σκέψου ότι συνολικά αυτή τη στιγμή, έχω 47 wifi + 9 lan συνδεδεμένα. Και περιμενω κάνα 5αρι ακόμη..
Πήρα fritzbox 7580. Το wifi5 με μόνο στην τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί ( μέχρι να έρθει το ανταπτορακι, θέλει 1 μήνα!!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπώσει

Ναι ναι το γνωρίζω σα συσκευή.
Δεν λέει και πολλά, για τα δικά μου δεδομένα εννοώ. Σκέψου ότι συνολικά αυτή τη στιγμή, έχω 47 wifi + 9 lan συνδεδεμένα. Και περιμενω κάνα 5αρι ακόμη..
Πήρα fritzbox 7580. Το wifi5 με μόνο στην τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί ( μέχρι να έρθει το ανταπτορακι, θέλει 1 μήνα!!)

Τζιζας ες μαν. Τι τις κανεις ολες αυτες τις συσκευες? :)))

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Reviews - Εντυπ

Τζιζας ες μαν. Τι τις κανεις ολες αυτες τις συσκευες? :)))
Άστα χαχα!!
8 λάμπες
15 διακόπτες φώτων
5 κάμερες,
6 ledoταινιες
4 google speaker, 2 alexa speaker
2 -3 κινητά, laptop, tablet, Θερμοσίφωνας, κουζίνα, ψηγειο, air condition, καποιες άλλες smart συσκευές... πολλά wifi!! Όλα smart
Σε αναμονή για 6 συσκευές για κουρτίνες, πλυντήριο ρούχων και πιάτων...
Μετά στα λαν, 2 pc, 3 τηλεοράσεις, ενισχυτής, 1 tv box
Και σίγουρα ξεχνάω κ άλλα αυτή τη στιγμή..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : Revie

Άστα χαχα!!
8 λάμπες
15 διακόπτες φώτων
5 κάμερες,
6 ledoταινιες
4 google speaker, 2 alexa speaker
2 -3 κινητά, laptop, tablet, Θερμοσίφωνας, κουζίνα, ψηγειο, air condition, καποιες άλλες smart συσκευές... πολλά wifi!! Όλα smart
Σε αναμονή για 6 συσκευές για κουρτίνες, πλυντήριο ρούχων και πιάτων...
Μετά στα λαν, 2 pc, 3 τηλεοράσεις, ενισχυτής, 1 tv box
Και σίγουρα ξεχνάω κ άλλα αυτή τη στιγμή..

Τα εχεις δει αυτα τα θριλερ που εχουν να κανουν με την εξεγερση των ΑΙ και της τεχνολογιας ετσι?? Να παρουν τα κουμαντα του σπιτιου και μετα να τρεχεις για να σωθεις!!
:))))))))))))

• Like
Reactions: kostas korbetis
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/ΧΗ9077 : R

Τα εχεις δει αυτα τα θριλερ που εχουν να κανουν με την εξεγερση των ΑΙ και της τεχνολογιας ετσι?? Να παρουν τα κουμαντα του σπιτιου και μετα να τρεχεις για να σωθεις!!
:))))))))))))
Όταν συνηθίσεις δεν φαντάζεσαι για τί ευκολία μιλάμε..
Έχω ξεχάσει πώς ανάβει ο διακόπτης χειροκίνητα!!
Πέρα από την πλάκα πολύ μεγάλη ευκολία, αρκετη οικονομία, και άπειροι αυτοματισμοί

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KD XH9096/

Όταν συνηθίσεις δεν φαντάζεσαι για τί ευκολία μιλάμε..
Έχω ξεχάσει πώς ανάβει ο διακόπτης χειροκίνητα!!
Πέρα από την πλάκα πολύ μεγάλη ευκολία, αρκετη οικονομία, και άπειροι αυτοματισμοί

δες κι αυτό μια μέρα

https://www.imdb.com/title/tt2679552/?ref_=vp_back

• Like
Reactions: Alex_36
Παιδιά σε απόδοση Dolby Vision υλικού, πως τα πάει η τηλεόραση?
Υπάρχει εμφανής διαφορά σε σχέση με το απλό HDR?

Πως κλεινουμε τις εφαρμογες που τρεχουν στο παρασκηνιο και μας τρωνε τη μνημη;
Αν εχεις καποιες εφαρμογες που δεν τις θελεις καθολου(οπως αυτες της Google πλυν του Store) πας και τις κανεις Disable. Ειδαλλως με ενα restart κλεινουν οσες τρεχουν ενδεχομενως στο background.

Αν εχεις καποιες εφαρμογες που δεν τις θελεις καθολου(οπως αυτες της Google πλυν του Store) πας και τις κανεις Disable. Ειδαλλως με ενα restart κλεινουν οσες τρεχουν ενδεχομενως στο background.
Restart εννοεις απλα να σβησω τη τηλεοραση;

Restart εννοεις απλα να σβησω τη τηλεοραση;
Οχι. Restart Κανονικο. Αυτο γινετε οταν πατας παρατεταμενα το power button απο το remote. Σου βγαζει μετα απο 2 δευτερα επιλογη για restart

Εκει που εψαχνα τις λειτουργιες του Κοντι,πηρε το ματι μου οτι η μνημη ηταν στο 100% και φυσικα δεν μπορουσα να τρεξω κανενα αρχειο.

Εκει που εψαχνα τις λειτουργιες του Κοντι,πηρε το ματι μου οτι η μνημη ηταν στο 100% και φυσικα δεν μπορουσα να τρεξω κανενα αρχειο.
Το Kodi στην οριτζιναλ μορφη του εννοεις?? Χωρις καποιο build στημενο. Μονο για αναπαραγωγη απο τον ιδιο το δισκο??

Το Kodi στην οριτζιναλ μορφη του εννοεις?? Χωρις καποιο build στημενο. Μονο για αναπαραγωγη απο τον ιδιο το δισκο??
Δεν ειμαι σιγουρος,τι λες.
Ειμαι ασχετος με το Κοντι,πρωτη επαφη τωρα.
Το κατεβασα απ'το πλειστορ και μεσω αυτου παιζω ταινιες.
Αρχικα νομιζα οτι εχει προβλημα ο ενσωματωμενος πλειρ και γι'αυτο το κατεβασα.
Κολλαγε το αρχειο,ειχε προβλημα στον ηχο και η εικονα σκαλωνε.
Χθες εβλεπα νετφλιξ και μου εκανε σκαλωματακια η εικονα και καταλαβα οτι τελικα ειναι θεμα μνημης της τι βι.
Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ομως.