Sony KDL-40D3000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony 40D3000: Εντυπώσεις και γνώμες!!!

Παιδια, εχει κανενας ρυθμησεις για την τν; Μου αρεσαν πολυ οι φοτο του RIVERS, ειδα οτι τα χρωματα δεν ειναι τοσο κοκκινοπα.
Εαν θα μπορουσε καποιος να γραψει τα settings για sd και hd εικονα.

Ρυθμισεις απο εμενα (για την NOVA):

backlight : 3
contrast :80
brightness: 50
colour : 50
colour temp : warm 2
sharpness : 5-10
Noise red.:low
MPEG NR : off

black corrector οff
contr. enhancer: low
gamma: off
clear white οff
colour space :normal

Για HD μειωσε το sharpness στο 0 και contrast enhancer ομοιως , για περισσοτερη λεπτομερεια σε σκοτεινες σκηνες αυξησε το gamma. Black corrector και clear white αυστηρα στο off για οποιαδηποτε πηγη.

Στο service μενου εχω βαλει τις ρυθμισεις του AVforums:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/2007/06/20/sony-kdl32d3000-settings/

Κανονικα ειναι για την 32D3000 αλλα κατα την αποψη μου λειτουργουν καλα και στην 40D3000.

Στην S2010 έχεις κάνει τίποτα βελτιωτικές ρυθμίσεις στο service menu Rivers; Στην D3000 υπάρχει λόγος για αλλαγές. Στην S20x0 χρειάζεται να γίνει τίποτα στο service menu που θα διορθώσει ή θα βελτιώσει κάτι;

Στην S2010 έχεις κάνει τίποτα βελτιωτικές ρυθμίσεις στο service menu Rivers; Στην D3000 υπάρχει λόγος για αλλαγές. Στην S20x0 χρειάζεται να γίνει τίποτα στο service menu που θα διορθώσει ή θα βελτιώσει κάτι;

Στην S δεν εχω κανει τιποτα.

Μετά από πολλές δοκιμές και αναγνώσεις προτιμήσεων άλλων χρηστών κατέληξα και εγώ.
40 ίντσες , απόσταση θέασης 3 μέτρα.
Για σήμα αναλογικών και digital επίγειων καθώς και δορυφορικών χρησιμοποιώ -με ευχαριστεί σε όλα τα σήματα και σε ταινίες TV και αθλητικά γεγονότα, δελτία ειδήσεων - την ΚΑΝΟΝΙΚΗ με τις παρακάτω αλλαγές :
backlight : 7 (μου αρέσει εμένα να είναι φωτεινή)
contrast : 80
brightness : 50
colour temp. : warm2
sharpness : 5
noise : Medium (βοηθάει αρκετά σε χάλια σήμα που έχω πχ στον ΣΚΑΙ - με τις 40 ίντσες φαίνονται οι ατέλειες - και δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα κανάλια με τέλοιο σήμα). To Max δείχνει λίγο περίεργα (στα δικά μου μάτια πάντα) σαν να κάνει pause στο background ότι είναι ακίνητο.
noise MPEG : off
black correction : off
contrast enhancer : low
gamma : low
clear white : off
colour space : wide (στην αρχή μου φαινόταν λίγο περίεργο στα πρόσωπα -πιο κοκκινωπά- και το χρησιμοποιούσα μόνο όταν έβλεπα ποδόσφαιρο, μέχρι που το ξέχασα έτσι και στο τέλος φαίνεται ότι το συνήθισα γιατί χτες παρακολουθώντας κάποια σειρά στο MEGA νόμιζα ότι είχα τη ρύθμιση στο normal)
motion enhancer : high συνεχώς (ουσιαστική διαφορά βλέπω μόνο στα banners ειδήσεων)
film : off (από ότι διάβασα "παίζει" μόνο για τρόπο downscaling από dvd, διαφορά δεν είδα πουθενά σε άλλα "σήματα")
game : off
power save : low
light sens : off

Το service menu δεν θα το πειράξω αν δε δω πρώτα σε κάποια άλλη tv αν έχει νόημα.

Όποιες ρυθμίσεις της κανονικής γινόταν τις πέρασα στη Ζωηρή χωρίς να την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Για dvd επιλέγω τις default cinema , φοβερεεεεές, θα δοκιμάσω να περάσω εκεί του hdtv τις ρυθμίσεις και θα αποφασίσω αν μου αρέσει πιο φωτεινή εικόνα βασικά.

Όσο για προβλήματα (clouding , pixels ...) ευτυχώς τίποτα.

Αυτά.
Νίκος.

Last edited:

Συμπληρώνοντας,
Φοβερή εικόνα , πολύ ευχαριστημένος, zapping χτες σε δορυφορικά, επίγεια, αναλογικά, ψηφιακά τέλεια, μόνο το LA confidential στο alter φαινόταν χάλια (σε σχέση με τα άλλα), ΣΚΑΙ πολύ καλό τώρα με το medium στο noise.
Ποδόσφαιρο άψογο, Rai , ARD κλπ, παιδικά στον hotbird απίστευτα δεν το συζητάω.

Όποιες ρυθμίσεις της κανονικής(αρχικές εργοστασίου) γινόταν τις πέρασα στη Ζωηρή χωρίς να την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Απάντηση: Sony 40D3000: Εντυπώσεις και γνώμες!!!

Για οσους θελουν να μπουν στον κοσμο των ρυθμισεων, μπορουν να ριξουν μια ματια εδω για να κανουν μια αρχη (για οσους μπορει να μη γνωριζουν φυσικα...)
-bye-

παιδια μηπως εχει κανεις ρυθμισεις εικονας και service menu για την 46αρα d3000? πως μπαινω αληθεια στο service menu? ευχαριστω...

παιδια μηπως εχει κανεις ρυθμισεις εικονας και service menu για την 46αρα d3000? πως μπαινω αληθεια στο service menu? ευχαριστω...

Οι ρυθμισεις που βλεπεις παραπανω κανουν και για την 46αρα, μπορεις να δοκιμασεις βεβαια και αυξομειωσεις στις τιμες ωστε να τις προσαρμοσεις σε αυτο που σε ικανοποιει καλυτερα.

Service menu ειναι το ιδιο με την 40D3000:

on/off , i+ , 5 , volume up , on/off

Kαι ανοιγει στο menu.

Pυθμισεις για DVD (Scart / HDMI) :

backlight : 3
contrast :80
brightness: 50
colour temp : warm 2
sharpness : 0
Noise red.: off
MPEG NR : off

black corrector οff
contr. enhancer: off
gamma: off
clear white οff
colour space :normal

Re: Απάντηση: Sony 40D3000: Εντυπώσεις και γνώμες!!!

Για την εισοδο στο service menu:

Βαζουμε την TV σε αναμονη (απο ανοιχτη παταμε το on/off στο τηλεκοντρολ) και γρηγορα παταμε...

i+, 5 , volume up, on/off button

Οταν ξανανοιξει η τηλεοραση βρισκεται στο service menu. Παταμε εκει που λεει ρυθμισεις χρωματος (η κατι παρομοιο δεν θυμαμαι ακριβως τωρα) και μετα με το δεξι και αριστερο τμημα του μεσαιου μεγαλου κεντρικου πληκτρου του τηλεκοντρολ (αυτο που εχει τεσσερα βελη και ενα μικροτερο στρογγυλο κουμπι στη μεση) αλλαζουμε τις τιμες. Μετα παταμε save και κλεινουμε την τηλεοραση απο το κουμπι πανω απο την οθονη.

Οταν ξανανοιξουμε η τηλεοραση δουλευει κανονικα.-bye-

Καλησπέρα ,
Δοκίμασα τον συνδυασμό που λες αλλά δεν τα κατάφερα να μπω στο service menu εκτός μόνο απο μια φορά που μου έβγαλε ενα menu που δεν ήξερα αν ήταν κάποιο κομμάτι του software της T.V ή το service menu
(Πρόσφατα την απέκτησα και είμαι στο ψάξιμο ακόμα...)
Το μόνο που θυμάμαι ότι μου έβγαλε στο menu που αναφέρω εκτος των άλλων είναι δυο κατηγοριες ΕΤ1 ΕΤ2 νομίζω που έλεγε 295h...
Είναι ο χρόνος λειτουργίας της T.V ???
Με ενδιαφέρει γιατί την πήρα του "κουτιού" και μάλλον την είχαν να λειτουργει σε Κατ/μα.
Ευχαριστώ

Το μόνο που θυμάμαι ότι μου έβγαλε στο menu που αναφέρω εκτος των άλλων είναι δυο κατηγοριες ΕΤ1 ΕΤ2 νομίζω που έλεγε 295h...
Είναι ο χρόνος λειτουργίας της T.V ???

Ναι ο χρονος λειτουργια της TV ειναι. Εμενα 200+ ωρες ελεγε μετα απο ενα μηνα που την ειχα.

Ναι ο χρονος λειτουργια της TV ειναι. Εμενα 200+ ωρες ελεγε μετα απο ενα μηνα που την ειχα.

Τι μπορεί να φταίει και δεν μπορώ να ξαναμπώ στο Service Menu ???
Μια φορά τα κατάφερα και αυτό ήταν την πρώτη φορά νομίζω , μετά όσες φορες και αν προσπάθησα ήταν χωρίς επιτυχία...
Προσπαθώ απο κατάσταση Stand-by και πατάω τα κουμπιά όσο πιο γρήγορα μπορώ αλλά τζίφος !!!
Ευχαριστώ πάντως

Τι μπορεί να φταίει και δεν μπορώ να ξαναμπώ στο Service Menu ???
Μια φορά τα κατάφερα και αυτό ήταν την πρώτη φορά νομίζω , μετά όσες φορες και αν προσπάθησα ήταν χωρίς επιτυχία...
Προσπαθώ απο κατάσταση Stand-by και πατάω τα κουμπιά όσο πιο γρήγορα μπορώ αλλά τζίφος !!!
Ευχαριστώ πάντως

Aπλως θελει πολυ γρηγορα να πατησεις τα κουμπια. Και εγω καμια φορα δεν το πετυχαινω με την πρωτη.

Aπλως θελει πολυ γρηγορα να πατησεις τα κουμπια. Και εγω καμια φορα δεν το πετυχαινω με την πρωτη.

Θα το προσπαθήσω...
Οχι τίποτα άλλο για να σιγουρευτώ πόσες ώρες λειτουργίας έχει γράψει το κοντερ...:rifle: και μετά να πάω στην Η/Α να τους περιποιηθώ καταλλήλως..
Δεν γίνεται να σκας τόσα χρήματα και να σου δίνουν μοντελο που έπαιζε στην βιτρίνα για καινούργιο...

Παιδιά καλησπέρα,

Τελικά κατάφερα και την ξεπακετάρισα την Κυριακή το απόγευμα αλλά δεν έχω προλάβει να περάσω αρκετές ώρες μαζί της για να σας πω ολοκληρωμένες τις εντυπώσεις μου.
Μέχρι τώρα έχω να πω τα εξής:

1. Το κουτί ήταν σφραγισμένο και μόλις την ενεργοποίησα μου ζήτησε να επιλέξω γλώσσα, οπότε καταρχήν ηρέμησα :coool: για το αν είναι του κουτιού, αν και δεν έχω μπει ακόμα στο service menu. Θα γίνει και αυτό...

2. Αφού στήθηκε λοιπόν το πρώτο συναίσθημα ήταν δέος για το μέγεθος, καθώς αντικατέστησε μια crt 21'' :grinning-smiley-043 αλλά και ικανοποίηση για την ποιότητα κατασκευής.

3. Η πρώτη αίσθηση όσον αφορά την εικόνα της nova ήταν λίγο περίεργη και αυτό γιατί είναι η πρώτη μου επάφή με lcd τηλεόραση, οπότε τώρα είδα πόσο χάλια εικόνα μας δίνει η nova:tdown: και μάλιστα σε μέγεθος που δεν είχα συνηθίσει. Επιπλέον είχα τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και η αλήθεια είναι ότι δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου :chinscratch:

4. Έτσι λοιπόν μπήκαν τα μεγάλα μέσα, βλ. ρυθμίσεις Γιάννη (Rivers) :grinning-smiley-043 και μπορώ να πω ότι υπήρξε μεγάλη διαφοροποίηση στο αποτέλεσμα και όντως άρχισα να την απολαμβάνω :BDGBGDB55:

Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να την δω ούτε με αναλογική κεραία (αν και δεν έχω καλή ληψη έτσι και αλλιώς και σχεδόν ποτέ δεν τη χρησιμοποιώ), αλλά και ούτε και σε dvd για ταινία.

Οπότε αναμένεται η συνέχεια...

Τουλάχιστον είναι καινούργια.....